SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
15 Czerwiec 2009, 14:37
1.3.2 beta - niewydana wersja zapobiegająca spowalnianiu
Autor Wiadomość
darek kobra 
Wow!


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 93
Skąd: icy tower floor 321
Wysłany: 20 Listopad 2008, 18:24   

a mi beta uruchamia sie 5 minut :sad:
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 20 Listopad 2008, 18:29   

Cytat:
a mi beta uruchamia sie 5 minut :sad:


Rozumiem chęć sprawdzenia anty-SD, ale… Uruchamiasz spowalnianie zanim uruchamiasz 1.3.2, czy co? ;)
 
     
devastator 
Fantastic!



Wiek: 27
Dołączył: 01 Kwi 2004
Posty: 331
Skąd: Kraków
Wysłany: 20 Listopad 2008, 18:35   

Tak w ogóle to na jakiej zasadzie takie anty-spowalnianie działa? I dlaczego w końcu nie wyszło? I czy to naprawdę takie trudne, nie wystarczy napisać czegoś co by porównywało czas na zegarze systemowym z czasem, który upłynął w grze?
 
 
     
darek kobra 
Wow!


Dołączył: 16 Lis 2008
Posty: 93
Skąd: icy tower floor 321
Wysłany: 20 Listopad 2008, 18:35   

nie uruchamiam a moze to przez to ze caly czas mam uruchomione 10 przegladarek
 
     
Pirochemik 
Splendid!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 06 Gru 2005
Posty: 531
Skąd: Iława/Warszawa
Wysłany: 21 Listopad 2008, 13:40   

Nie jest trudne. Ale twórcy o nas zapomnieli. Wersja 1.3.2 nie działa jak powinna. A program wykrywający SD działa w 80%. Dopóki nie ma 100 nigdy nie bedziemy mogli go używać;d Co do zegaru w systemie, a niech Ci na chwile komp się zatnie i masz po całej powtórce;d heheh/ CHyba ze dadzą jakiś limit czasowy la powtórki;d Ale nie martw sie, tak długo jak można zrobić taki program, tak dlugo my będziemy potrafić go obejść;d;d
_________________
1.3| FLOOR 1825 | SCORE 642454 | COMBO 787 | NML 1234 |
1.4| FLOOR 1577 | SCORE 468302 | COMBO 679 | NML 1126 |

Polska Lista Top Ten
 
 
     
devastator 
Fantastic!



Wiek: 27
Dołączył: 01 Kwi 2004
Posty: 331
Skąd: Kraków
Wysłany: 21 Listopad 2008, 14:29   

Generalnie to ja jestem przeciw spowalnianiu i mam nadzieję że nie będziecie potrafili go obejść, ale dzięki za wytłumaczenie :P
 
 
     
Pirochemik 
Splendid!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 06 Gru 2005
Posty: 531
Skąd: Iława/Warszawa
Wysłany: 21 Listopad 2008, 14:32   

Raczej na pewno będziemy. Nie raz już dokonaliśmy podobnych rzeczy;)
Ja tez jestem przeciw i nigdy nie spowalniam. A SD to nie jedyne oszustwo;d sam wymyśliłem jedno;d hehe ale nie powiem wam, kto ma wiedzieć to wie;d
_________________
1.3| FLOOR 1825 | SCORE 642454 | COMBO 787 | NML 1234 |
1.4| FLOOR 1577 | SCORE 468302 | COMBO 679 | NML 1126 |

Polska Lista Top Ten
 
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 21 Listopad 2008, 15:01   

Pirochemik napisał/a:
Co do zegaru w systemie, a niech Ci na chwile komp się zatnie i masz po całej powtórce;d heheh/ CHyba ze dadzą jakiś limit czasowy la powtórki;d


Może można sprawdzić, co wykrywa 1.3.2. Np.: najpierw zagraj z niewielkim spowolnieniem, np. 2–5%. Poźniej spróbuj normalnie, przez parę sekund spowolnij o 50% (lub więcej), i przywróć normalną prędkość. Itp. Nie wiem, co powyższe miałoby dokładnie sprawdzać, ale może ustaliłoby próg czułości wykrywacza?… :)

Cytat:
Tak w ogóle to na jakiej zasadzie takie anty-spowalnianie działa? I dlaczego w końcu nie wyszło?


IMO (ponieważ niewiele pamiętam i rozumiem), spowalniać można różnie. Pierwszy rodzaj SD wpływa wyłącznie na proces Icy Tower (albo na system operacyjny), w przeciwieństwie do sprzętu. Dlatego zabezpieczenia 1.3.2 porównują czas programowy z czasem sprzętowym, znajdują punkt odniesienia, i wykrywają spowolnienie. Drugi obciąża sprzęt, zajmując procesor, i tutaj detekcja czegokolwiek jest niemożliwa. (Tak zrozumiałem; proszę o poprawki).
 
     
Pirochemik 
Splendid!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 28
Dołączył: 06 Gru 2005
Posty: 531
Skąd: Iława/Warszawa
Wysłany: 21 Listopad 2008, 15:45   

;p;p Systemowy zegar nigdy sie nie spowalnia;d Strae gry tak miały. Kiedyś mi zwalniały ruchy gier, a zegaz leciał z systemu. Dlatego nigdy nie mogłem ich przejsć (o ile były na czas) ;d
_________________
1.3| FLOOR 1825 | SCORE 642454 | COMBO 787 | NML 1234 |
1.4| FLOOR 1577 | SCORE 468302 | COMBO 679 | NML 1126 |

Polska Lista Top Ten
 
 
     
koks 
Yo!

Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 29 Grudzień 2008, 11:49   

Mam problem bo przeszlem od drewnianych (0) do gumowych(250) i nie pojawilo mi się niebieski help!! pomozcie bo nie wiem co mam robic
 
     
koks 
Yo!

Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 29 Grudzień 2008, 11:52   

pomozcie help!! nie wiem co robic i do ktorego przejsc!!
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 29 Grudzień 2008, 11:55   

Witaj! To zły wątek, aby zadać to pytanie… W innych działach można przeczytać o odblokowywaniu schodków więcej. Tak czy inaczej, problem tkwi w tym, że w domyślnych ustawieniach Icy Tower niebieskie schodki widzimy od 300. piętra. Tak więc, musisz zdobyć 300+ pięter. Powodzenia (50 schodków to niewiele). :)
 
     
koks 
Yo!

Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 29 Grudzień 2008, 11:57   

thx bo nie wiedziałem na jakim forum napisać :)
 
     
matik3652
Yo!

Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 1
Wysłany: 12 Luty 2009, 18:48   

a czt ten xSpeed po zawieszeniu sie kompa nie powoduje spowolnienia go na zawsze xd??
:!: :!: :!: :?: :?: :?:
 
     
SaleiB 
Administrator


Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2004
Posty: 905
Skąd: Warszawa
Wysłany: 15 Luty 2009, 12:58   

matik3652 napisał/a:
a czt ten xSpeed po zawieszeniu sie kompa nie powoduje spowolnienia go na zawsze xd??
:!: :!: :!: :?: :?: :?:


tak, i o jeden dzień dłużej
_________________
IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło
 
  Profil FLD: 34 IT Code:
     
Rysik12
Hey, good!


Dołączył: 18 Lut 2009
Posty: 11
Wysłany: 18 Luty 2009, 11:42   

Fajnie ... nie chce mi odpalic :/
 
     
martapors
Yo!

Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 3
Wysłany: 24 Sierpień 2017, 15:29   

Ta beta mi nie dziala
_________________
nonacne ulotka
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14