SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
19 Maj 2008, 11:30
Jak zmodyfikować grafikę tła wieży (BGTILE)?
Autor Wiadomość
u8888
Yo!

Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 3
Wysłany: 18 Luty 2006, 22:43   Jak zmodyfikować grafikę tła wieży (BGTILE)?

Hej mam pytanie dotyczace zmiany grafiki w icy tower ,mianowicie gdzie mozna zmienic tlo w wiezy tzn to podczas samego grania ,widoczne za schodkami ,te cegielki :P :P chyba wiecie o co mi juz chodzi prosze o pomoc jaki to plik i czy zmiana jest w ogole mozliwa thx :] ...[size=18px][/size]
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 20 Lipiec 2010, 06:33, w całości zmieniany 6 razy  
 
 
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 19 Luty 2006, 09:36   Grafika !!! wa?ne

Jest mozliwa, zmiana to mod, zobacz tutaj: DOKLADNY OPIS TWORZENIA MODOW
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
 
Kubus 
Amazing!


Wiek: 24
Dołączył: 03 Lut 2006
Posty: 143
Skąd: Dębica
Wysłany: 19 Luty 2006, 09:37   Grafika !!! wa?ne

Roznego rodzaju sa mody do sciagniecia (Retro Tower chociazby) ktore zmieniaja te cegielki , tylko ze niestety oprocz cegielek zmienia sie jeszcze schodki itp. ale fajnie tez sie na takim calym zmienionym gra , mozesz sprobowac ;) .
 
 
 
adamou
That's great!


Dołączył: 17 Lut 2006
Posty: 40
Wysłany: 19 Luty 2006, 14:09   Grafika !!! wa?ne

Poprostu wchodzi sie na strone ~~ http://www.icy.pl/mody2.php ~~ i wszystko masz opisane ... :)
 
 
u8888
Yo!

Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 3
Wysłany: 19 Luty 2006, 17:34   Grafika !!! wa?ne

Ale ja mam na mysli te tlo wewnatrz jak na przyklad tamci maja cale czarne itp ... to jak ten plik w graberze odnalesc bo go tam nie ma zeby te tlo podmienic !!!!
 
 
u8888
Yo!

Dołączył: 18 Lut 2006
Posty: 3
Wysłany: 19 Luty 2006, 17:36   Grafika !!! wa?ne

.. jeszcze dodam tam jak ten koles zrobil mod serowy to mi chodzi o te tlo fioletowe z czarnymi kolami :P :P pozdro
 
 
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 20 Luty 2006, 18:07   Grafika !!! wa?ne

A wlasnie, ja tez mam z czyms problem, gdy wpisze haslo wazup i chce zaladowac plik, wyskakuje mi, ze nie moze wczytac data.dat, czy cos w tym rodzaju. U888 dalem link do poradnika, tam powinno byc o podmianie grafik, bo o to Ci chyba chodzi.
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
 
petr 
Administrator



Wiek: 26
Dołączył: 17 Kwi 2004
Posty: 1665
Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
Wysłany: 25 Luty 2006, 09:59   Grafika !!! wa?ne

Haslo do data.dat na 1.3 to '********' (prawdopodobnie)

[size=9px]Ponoc mialo byc utajnione.. /p.[/size]
_________________
score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
 
  Profil FLD: 761 IT Code:
 
OlekDw
Yo!

Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 3
Skąd: Wa?brzych
Wysłany: 18 Listopad 2006, 12:22   Jak ustawić główne tło we własnym M

Czy mógłbym się dowiedzieć jak ustawić główne tło
we własnym Modzie IT? Jakoś nie mogę się dopatrzeć w Grabberze
tego GFX'a.
_________________
aki? amator.
Tylko 1 dzie?.
 
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 18 Listopad 2006, 14:38   Odp: Jak ustawić główne tło we włas

Hm... Nie pamiętam teraz nazwy, ale z wyglądu jest chyba podobna do grafik ścian wieży, tylko ciemniejsza - taka pojedyncza ciemna cegła. :) Może zmyliło cię to, że w grze wygląda inaczej (jest zwężona)?
 
 
OlekDw
Yo!

Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 3
Skąd: Wa?brzych
Wysłany: 18 Listopad 2006, 17:39   Odp: Jak ustawić główne tło we włas

Jakoś nie tego nie mogę zobaczyć. :(
Jeśli któś zna nazwę to może mi podać?
PS: Chodzi mi o GF nie pobocznych ścian wieży,
lecz tego ciemnego w tle.
_________________
aki? amator.
Tylko 1 dzie?.
 
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 18 Listopad 2006, 19:13   Odp: Jak ustawić główne tło we włas

Sprawdziłem: Dla obu wersji jest to BGTILE. A nawiasem, dla jakiej wersji Icy Tower tworzysz? Podaj linka, kiedy skończysz. :)
 
 
OlekDw
Yo!

Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 3
Skąd: Wa?brzych
Wysłany: 19 Listopad 2006, 09:02   Odp: Jak ustawić główne tło we włas

Tworzę dla wersji 1.2 Wario Mod. Dzwięki "Excellent" i "Hurry Up"
będą podmienione, ale ta grafika to nie jest to! Jakoś podmieniłęm i dalej widzę identyczne
tło w grze.
_________________
aki? amator.
Tylko 1 dzie?.
Ostatnio zmieniony przez OlekDw 19 Listopad 2006, 11:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 19 Listopad 2006, 17:11   Odp: Jak ustawić główne tło we włas

OlekDw napisał/a:
ta grafika to nie jest to! Jakoś podmieniłęm i dalej widzę identyczne tło w grze.


No niestety, o ile pamiętam ta konkretna grafika sprawia takie problemy (ostatnio tworzyłem mody chyba trzy lata temu). Zapytaj może na forum Free Lunch Design, bo ja nie wiem, jak zmusić ją do działania. :/
 
 
Matix
Hey, good!



Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 12
Wysłany: 2 Styczeń 2007, 20:15   Odp: Jak ustawić główne tło we włas

Ty mi pierw powiedz jak zrobić własny Mod.
Ja zrobiłem wszystko i nic mi z tego nie wyszło. :(
 
 
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 7 Styczeń 2007, 16:45   Odp: Jak ustawić główne tło we włas

To nie jest czat. Tu nie ma ciągle osób online tyle. Nie pisz doublepostów...
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
 
pawel159
Yo!

Dołączył: 11 Sty 2007
Posty: 1
Wysłany: 11 Styczeń 2007, 16:19   Jak zmienić tło z głębi wieży?

Witam mam jedno pytanie a mianowicie przerobilem juz sobie cala grafike w grze tylko nie wiem jak zmienic tlo glowne na ktorym znajduja sie schodki po ktorych skaczemy. Chodzi mi o to tlo w glebi.
Prosze o szybka odpowiedz poniewaz jest mi to potrzebne na dzisiaj.
 
 
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 11 Styczeń 2007, 18:46   Odp: Jedno pytanie o edycje

pawel159 napisał/a:
Prosze o szybka odpowiedz poniewaz jest mi to potrzebne na dzisiaj.


Umówiłeś się z kimś na kasę za moda? :)

Ten problem już się tu pojawiał. Rozejrzałem się w Internecie za rozwiązaniem i wygląda na to, że podczas zmieniania tej grafiki można użyć tylko kolorów skali szarości. Ja tego nie sprawdziałem - spróbuj. Powodzenia. ;)

(To zagadnienie trzeba chyba dodać do FAQ)
 
 
BARTEM789 
Sweet!


Wiek: 18
Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 19
Wysłany: 6 Luty 2008, 22:44   problem z tłem

jak robię skina to zapełniam kolorami eye candy tło a jak włanczam grę to jest czarne tło!co jest!?
 
     
mattirab 
Moderator



Pomógł: 2 razy
Wiek: 23
Dołączył: 24 Maj 2005
Posty: 1200
Skąd: Kalisz
Wysłany: 7 Luty 2008, 00:00   

Opisz dokładniej, co i gdzie zapełniasz... nie za bardzo rozumiem ten Twój problem.
_________________
Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki
 
  Profil FLD: 3803
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 15