SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
20 Lipiec 2010, 06:16
Odblokowywanie schodków poprzez tower.cfg
Autor Wiadomość
Basudek 
That's great!



Wiek: 24
Dołączył: 07 Wrz 2007
Posty: 30
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 12 Maj 2008, 16:26   

ktos, ściągnij jeszcze raz. Jak nię będzie działać, to nic nie poradzisz.
_________________
Score: 13190
Floor: 373
Combo: 95

Basudek :)
 
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 12 Maj 2008, 16:45   

Cytat:
ktos, ściągnij jeszcze raz. Jak nię będzie działać, to nic nie poradzisz.


Ściągnąć jeszcze raz? Co to za porada? Zalecam, abyś powstrzymał się od takich postów.
 
     
Harold
Yo!

Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 6 Czerwiec 2008, 13:54   Odblokowywanie schodków 1.3

Szukam pliku tower.cfg do icy 1.3 który odblokował by mi wszystkie schodki, bo link na stronie nie działa, jak wszystkie zresztą
 
     
Doob 
Fantastic!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Sie 2007
Posty: 473
Wysłany: 6 Czerwiec 2008, 14:28   

Hmm.. Ja na który link nie klikne to działa. Lepiej wytlumacz bardziej jaki problem/blad. A najlepiej sprobuj zapisac przez 'Zapisze element docelowy'
 
  Profil FLD: 13218
     
jaraf 
Eextreeme!



Pomógł: 1 raz
Wiek: 20
Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 174
Skąd: Z pewnej wsi ;)
Wysłany: 6 Czerwiec 2008, 15:11   

harold - ja ściągalem i jakoś mam tem I.T.
Ale chyba wiem w czym tkwi problem - zapisujesz w złym pliku. Jeśli mam rację, oto instrukcja :
1. robisz jakiś nowy folder ( gdziekolwiek )
2. wchodzisz do mój komputer / C games / icy tower / data i plik o nazwie " data " skopiuj i wklej do tego nowego folderu.
3. skasuj plik " data " z mój komputer / C games / icy tower / data
4. ściągnij plik
5. zapisz go w mój komputer / C games / icy tower / data
6. uruchom I.T. Jeśli wszystko poszlo dobre, będziesz zaczynal od ktorych chcesz
_________________
Combo : 365 | Floor : 1066 | FML : 290 | NML : 566
 
     
Harold
Yo!

Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 6 Czerwiec 2008, 15:11   

teraz działa jak biorę zapisz jako ale schodki i tak nie są odblokowane

//up
Wyskakuje błąd że nie znalazło pliku data
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 6 Czerwiec 2008, 16:24   

Harold, zrób to, co zaproponował jaraf, tylko zapisz ściągnięty plik jako tower.cfg, i zapisz go w katalogu głównym gry. :)
 
     
szeszuła
Yo!

Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 15 Marzec 2009, 12:33   Schodki nie działają!

Nie mogę pobrać schodków ze strony ponieważ cały czas jak kliknę pobierz wyskakuje mi:
slh!I�ëôćő˙ţđęńëđý�ëđharold˙_the_hom�eboyÜ˙1ä÷.ż��FLDÝţ�ť{QPROZDß�dir=rD�ďC:\W�D�s;c:˘TĆŘęü` ¸ 0*T fx�dţńRëđSŞëđTëđUëđKëđC�<
:evil:
POMOCY! :evil: :evil: :evil: :evil:
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 15 Marzec 2009, 14:57   

Hmm, już kiedyś naprawiałem ten problem. Napisałem mini-skrypt, który go rozwiązywał. Trudno. Widać tylokroć nadpisywałem innym Redaktorom zmiany, które wprowadzali, że muszę odpokutować, i poczuć ten ból osobiście. Naprawione. Nawiasem, przyjemniej odblokujesz schodki stosując Trainer 7+.

Swoją drogą. Z najdejściem 1.4 przestaniemy chyba hostować tower.cfg z 1.3? Argumenty: 1) to oszustwo, 2) wkrótce po wydaniu 1.4 i tak powstanie odpowiedni trainer, 3) mało prawdopodobne jest, aby RaMMicHaeL, mudlord albo którykolwiek inny programista z FLD prędko zechciał odszyfrować format plików .itp (chociaż z drugiej strony… może i nie).

Chyba że uruchomione zostanie dynamiczne centrum downloadu, z wszystkimi trainerami, wersjami programów, tłumaczeniami, i dodatkami do wszystkich istniejących wersji IT (uwaga, nie chcę powiedzieć: „które są znane na Icy.pl czy FLD”, ponieważ niektóre programy publikowano poza tymi serwisami), o 1000% bogatsze niż obecne. Wtedy możnaby przechowywać je nadal, jako element historii Icy Tower.
 
     
Kao 
That's great!


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 43
Wysłany: 15 Kwiecień 2009, 19:47   

Może ta strona bedzie dobra? sa na niej wszystkie tower.cfg na odblokowane schodki.

http://download.icy.pl/schodki2.php

Znajduje sie ona w centrum download icytower. :lol:
 
     
Doob 
Fantastic!



Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 18 Sie 2007
Posty: 473
Wysłany: 15 Kwiecień 2009, 20:41   

 
  Profil FLD: 13218
     
TheOnlyFoX
Yo!

Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 28 Grudzień 2009, 12:02   

ludzie tecza jest do konca bo to ostatnie schodki przecieez milion aczej nie wymysla
 
     
szczoo17 
Wow!



Wiek: 21
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 98
Skąd: Z Kruszwicy
Wysłany: 28 Grudzień 2009, 13:40   

@UP
1. Od wersji 1.3 po tęczach są jeszcze łańcuchy (i one są już do końca). Taka mała korekta.
2. Pamiętaj o interpunkcji.
3. Unikaj literówek.
4. Pisz na temat (nikt nie pytał się o tęczowe schodki).
 
 
     
Vinyanov 
No way!


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 2312
Wysłany: 28 Grudzień 2009, 14:18   

szczoo17 napisał/a:
4. Pisz na temat (nikt nie pytał się o tęczowe schodki).


Przeczytaj dwie pierwsze wiadomości niniejszego tematu. ;)

Ale w pozostałych punktach masz rację. TheOnlyFoX, witaj na forum, ale nie odpowiadaj na posty wysłane lata temu. :)
 
     
szczoo17 
Wow!



Wiek: 21
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 98
Skąd: Z Kruszwicy
Wysłany: 29 Grudzień 2009, 18:29   

@up
Tak wiem, ale odpowiedź została już udzielona (2. post) więc pytanie już chyba nieaktualne (pomijając już to, że było zadane 5 lat temu).
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14