| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Rekordy - [styl] Różne style - słowniczek/ściągawka
Kubu? Biel@nek - 1 Kwiecień 2004, 11:28 Temat postu: [styl] Różne style - słowniczek/ściągawka Tryby gry - ściągawka!
Witam! Postanowiłem zrobić małą ściągawkę do tematów dotyczących różnych trybów gry! Myślę że puste miejsca mogą posłużyć jako zachęta do zakładania konkretnych tematów.
Wyjaśnienia terminów w słowniczku
Score - brak
Floor
Combo
CCC
FML
HMM
JC - brak
NBJ, CCCC, OLWJ, ORWJ
NML i UNML
NO-H2O
OWW / TOR (w Archiwum)
ProFloor 1.2 i 1.3
2U1D
RRML - brak
TF
WM / CML (w Archiwum)
(komba tego samego typu pod rząd) *
IcyQuest
IcyAdventure
IcyAdventure - komentarze
Spowalnianie (SD)
* Czy ten tryb został nazwany i / albo przyjęty przez społeczność?
| Kubuś Biel@nek (w oryginalnej wiadomości) napisał/a: | nml- 855
jc2-174 unml- 303
dokladniej mi chodzi o te skroty wiem cos ze chodzi tam o to zeby bez komba ale reszta to nie wiem |
Domia - 1 Kwiecień 2004, 11:30 Temat postu: Re: Co to oznacza?? NML-trzeba jak najwyzej wyskoczyc bez ani jednego combo
UNML-jak wyzej tylko,ze sie skacze po jednym scohdku
jc2-robisz combo co dwa schodki
Karciooz - 4 Maj 2004, 14:09 Temat postu: Co to oznacza?? A co to jest CCC albo OWW
matuss - 4 Maj 2004, 14:17 Temat postu: Co to oznacza?? CCC - cena czyni cuda , a serio trza uskoczyc jak najwiecej przed pierwszym dzyndzlem
OWW - w jednej grze trzeba jak najwiecej uskoczyc floor, combo i score ( pomysl domii )
Domia - 4 Maj 2004, 14:27 Temat postu: Co to oznacza?? co do OWW to mozesz wszystko na ten temat przeczytac TUTAJ (tam jest turniejek w tej kategorii i jest wytlumaczone o co chodzi) albo TU mysle,ze spodoba ci sie
SzCzeniaaK - 5 Maj 2004, 00:00 Temat postu: Co to oznacza?? A jesli chodzi o CCC matuss chyba przed pierwszym drygnieciem ...
SzCzeniaaK - 5 Maj 2004, 00:10 Temat postu: [styl][NBJ][OLWJ][ORWJ][CCCC] Wymyslilem nowe kategorie (nazwy do negocjacji )
ORWJ - (olny right wall jump ) chodzi o to zeby dojsc jak najwyzej odbijajac sie tylko od
prawej strony ekranu.
OLWJ - (olny left wall jump ) - jak wyzej tyle tylko ze zamiast prawej strony odbijamy
tylko od lewej strony
CCCC - jak klasyczny ccc tyle tylko ze idziemy caly czas jednym combem.
Komentujcie & dawajcie propozycje nazw
syo - 5 Maj 2004, 07:48 Temat postu: Nowe kategorie !!! Proponuje jeszcze kategorie wspomniana chyba przez tajka - NWJ (No Wall Jump)
CelseR - 5 Maj 2004, 07:59 Temat postu: Nowe kategorie !!! ja na poczatku jak gralem to sie wogole nie odbijalem od scian dopiero przeczytalem w poradniku ze trzeba sie odbijac i wtedy zaczalem
devastator - 5 Maj 2004, 08:19 Temat postu: Nowe kategorie !!! no ja tez tak gralem i moge sie poszczycic combo 107 bez odbijania sie od scian jeszcze w wersji 1.1
@down: tylko ze ja to mialem w starej wersji jak jeszcze tak glupio sie ekran przewijal
kishony - 5 Maj 2004, 08:53 Temat postu: Nowe kategorie !!!
| devastator napisał/a: | | moge sie poszczycic combo 107 bez odbijania sie od scian |
ja, przed chwila - 105
eh.. a bylo tak blisko :669:
edit: ale jeszcze to pobije :655:
edit2: i pobilem (115) :591:
tajek - 5 Maj 2004, 11:33 Temat postu: Nowe kategorie !!!
| Syo napisał/a: | Proponuje jeszcze kategorie wspomniana chyba przez tajka - NWJ (No Wall Jump) |
hm no cos tam kiedys powiedzialem o tym ale niewiem moze ktos predzej tez to wymyslil...
A co do nowych kategorii wspomnianych przez szceniaka to raczej nie bede w nie gral poniewaz mam malo czasu na granie na floory a co dopiero na jakies inne konkurencje
Neo - 5 Maj 2004, 11:51 Temat postu: Nowe kategorie !!!
| Cytat: | | NWJ (No Wall Jump) |
OK, tylko ja bym zmienil nazwe na NBJ - No Bounce Jump. Lepiej oddaje klimat kategorii i kojarzy sie z NBA ...
co wy na to?
devastator - 5 Maj 2004, 11:51 Temat postu: Nowe kategorie !!! SzCzeniaak jak bym proponowal OnlyOneWallJump bo te dwie kategorie sa wlasciwie takie same, a w OOWJ wybierasz sobie ktora sciana sie odbijasz i idziesz nia caly czas
SzCzeniaaK - 6 Maj 2004, 23:49 Temat postu: Nowe kategorie !!! Dzieki trzem pomyslom (Mojego , Neo i devastatora )
Powstala kategoria zwana :
OOBJ - olny one bounce jump
Czyli odbijanie sie tylko o jedna wybrana strone .....
Broda - 16 Maj 2004, 10:35 Temat postu: Nowe kategorie !!! Wysylajcie mi jesli macie jakies replay'e(a jesli nie to mozecie zagrac i zrobic ) z inymi kategoriami np. FML(jak najwieksze spieprzone combo), NWJ(czyli skakanie bez odbijania sie o sciany:combo i flooor),UNML no i moze CCC!!! To moze zrobie stronke z takimi innego rodzaju rekordami !!! NIechce mi sie grac narazie to mial bym co robic, wiec wysylajcie (plz) na adres broda172@op.pl
EDIT- moze jeszcze WM(jak najwiecej obrotowych skokow z rzedu i jc2(jak najwiekszy floor skokami co dwa schodki)
Lobomaster - 21 Październik 2005, 21:35 Temat postu: Nowe kategorie !!! Moze jeszcze kategoria FloorSpeed czyli zeby jak najwiecej florow zrobic przed hurry upem
Robee - 21 Październik 2005, 21:39 Temat postu: Nowe kategorie !!! Jest takie cos jak CCC
syo - 22 Październik 2005, 04:36 Temat postu: Nowe kategorie !!! CCC - Clock Crush Challenge - uzyskanie jak najwiekszej ilosci pieter przed dzwonkiem
CCCx - X - ktory dzwonek
TF - The Fastest - kategoria dla najszybszych, osiagnac jak najwieksza laczna sume CCC w grze czyli
CCC1 + CCC2 + CCC3 + CCC4 + CCC5 = TF
Proste?
Kunio - 22 Październik 2005, 08:48 Temat postu: Nowe kategorie !!! Ale trudne
Jeszcze jest CCCC-Clock Crush Challenge uzyskanie jak najwiekszej ilosci pieter przed pierwszym dzwonkiem z Combo
mattirab - 22 Październik 2005, 11:37 Temat postu: Nowe kategorie !!! TS - The Slowest - kategoria mojego autorstwa (chyba, ze ktos juz ja wymyslil), jest to CCC na opak, czyli miec jak najmniej schodkow przy Hurry Up'ie.
Moj rekord w TS 1 (Jak najwolniej do pierwszego Hurry Up'a) - 11 (chyba mniej sie nie da).
Laura_x - 22 Październik 2005, 13:03 Temat postu: Nowe kategorie !!! matti -> nie nokategoria super xD jesli brac ja pod uwage, to ja najmniej mialam ok 25 lub cos okolo tego xD ale dokladnie to nie pamietam xD
Kunio - 22 Październik 2005, 15:46 Temat postu: Nowe kategorie !!! Mam pytanko - co to MW i NWCJ
Domia - 22 Październik 2005, 18:21 Temat postu: Nowe kategorie !!! NWCJ - jesli sie nie myle, to jest to No Wall Combo Jump, czy cos w tym stylu A oznacza to, ze trzeba zrobic jak najwieksze combo, bez odbijania sie od scian
devastator - 23 Październik 2005, 12:24 Temat postu: Nowe kategorie !!!
| Kunio napisał/a: | Mam pytanko - co to MW i NWCJ |
raczej WM i NWJC pierwsze to Whoopiedurloobu Masters (czy jakos tak ), polega na jak najwiekszej ilosci skokow obrotowych z rzedu (dozwolone spadanie bez skoku na nizsze schodki). Drugie przemianowano na No Wall Bounce Jump, zasady takie jak Domia napisala
| mattirab napisał/a: | | TS - The Slowest - kategoria mojego autorstwa (chyba, ze ktos juz ja wymyslil), jest to CCC na opak, czyli miec jak najmniej schodkow przy Hurry Up'ie. |
niestety, juz zajeta jesli dobrze pamietam to:
-pomysl jak najwolniejszego skakania wyszedl od Asefa
-nazwa TS ode mnie
-nie jest to odwrotnosc CCC tylko TF tzn dodajemy liczbe schodkow z kolejnych zegarow, np 11, 35, 57, 110, 180 = 393
Kunio - 23 Październik 2005, 20:10 Temat postu: Nowe kategorie !!! No sorki za bledy i dziekuje za wiadomosci
LEO - 23 Październik 2005, 21:10 Temat postu: Nowe kategorie !!! Ja jestem przekonany iz nawet za nim Mattirab pokzales sie na forum icy.pl wczesniej bylo juz wspominane o TS i byly juz bite rekordy, wiec nie jest to raczej zadna nowosc. treaz juz trudno bylo by wymyslec juz jakas fajna kategorie.
petr - 4 Listopad 2005, 20:05 Temat postu: Nowe kategorie !!! TS to odwrotnosc TF
A czy te wszystkie pojecia nie sa czasem w Slowniczku? ;]
(Chociaz, chyba nie wszystkie sa...)
N3T - 17 Luty 2006, 17:10 Temat postu: Tryby Najpierw topic nazywal sie CCC, ake postanowilem zmienic, aby byl bardziej uniwerslany.
Tu putacie sie na czym polegaja rozne tryby.
Moje pytanie:
Na czym polega tryb CCC
mattirab - 17 Luty 2006, 17:56 Temat postu: Tryby Jak najwyzej dojsc zanim wybije dzwonek. Przyklad:
Grasz i gdy jestes na 100 schodku masz dzwonek, masz CCC 100. Bylo juz podobne pytanie kiedys.
catek - 17 Luty 2006, 18:51 Temat postu: Tryby ja tak gram, mialem 130 raz, inni maja wiecej
N3T - 17 Luty 2006, 19:34 Temat postu: Tryby Dzieki. Mattirab, masz + w "pomogl".
petr - 17 Luty 2006, 20:48 Temat postu: Tryby Problem rozwiazany, sol topik klozet
BTW nowa wersja strony = nowy Slowniczek = duuzo brakujacych definicji, oj tak...
Devlin - 2 Maj 2007, 09:50 Temat postu: Odp: Tryby gry - ściągawka! Zanim założy Tryb ten nie został przyjęty. Istnieje ale nikt w niego nie gra
Co oznacza ten brak??
I moja sugestia - zamiast podawać linki można podawać definicje tutaj
petr - 2 Maj 2007, 21:23 Temat postu: Odp: Tryby gry - ściągawka! Zanim założy Chodziło mi o zebranie w jedno miejsce wielu zapomnianych tematów dotyczących konkretnych trybów gry. Wiele z nich do tej pory było niepoprawnie nazwanych - np "nowa kategoria!!"..
A puste miejsca stanowią propozycję dla Was - możecie zakładać tematy dotyczące tych stylów.
Icer - 13 Kwiecień 2008, 17:29 Temat postu: Noe kategorie w IT Witam!!!
chciałbym się podzielić moimi nowymi kategoriami
-Szybkie: 50 czyli najkrótszy czas dojścia do 50 floor (można grać na każdą inną wysokość)
-1 dzwonek: czyli najwyższe dojście do pierwszego dzwonka (można grać na któryś inny dzwonek)
mattirab - 13 Kwiecień 2008, 21:29
Petr - to w końcu kto to zebrał? Ty, czy Kubuś?
No i linki nie działają...
Icer - pierwszy tryb ciężki do sprawdzenia, aczkolwiek ciekawy, drugi już isnieje.
Edit: Linki chyba naprawione. Może być taki wygląd? Zachęcam do sprawdzania.
Edit2: Naprawiony link z ProFloor'a, trzy inne dodane.
jaraf - 19 Kwiecień 2008, 09:40
Wymyślilem jeszcze trzy kategorie - ECCC , SECCC oraz Break Combo ( BC ). Więcej informacji w tematach na forum rekordow.
profesorek96 - 24 Czerwiec 2009, 13:53 Temat postu: Mam pytanie... A na icy.pl nie ma WSZYSTKICH odpowiedzi :( Otóż mam problem z tymi skrótami FML, CCC1 itd., itp.
Wiem, wiem, wiem... W słowniczku jest CZĘŚĆ tych skrótów a ja nadal nie wiem co reszta (chociaż tak ogólnie) znaczy. Czy ktoś mógłby mi wyświadczyć przysługę i wpisać : tłumaczenia tych nazw konkurencji i innych rzeczy ? Tylko proszę - w tym temacie, bo jestem w kropce W icy towera gram od wczoraj ( w wersji 1.4 ), to może brzmieć bezsensownie ale chciałbym, nie dziś - to za rok, spróbować sił w różnych kategoriach zawodów oraz w polskiej lidze Icy jeżeli taka powstanie Dziękuję za uwagę.
Klaud - 24 Czerwiec 2009, 14:36
Witaj! CCC i FML to kategorie wymienione w słowniczku, więc z odnalezieniem ich nie powinieneś mieć problemu. Wnioskuję, że pytanie odnosi się do konkurencji wymienionych w ostatnim „newsie” traktującym o Sunshine Tournament (jeśli nie, to sprecyzuj i napisz, o które kategorie Ci chodzi).
| ShoutBox napisał/a: | [Sob 20:55] luki1025: co znaczy kategoria #Goods?
[Sob 21:02] Vinyanov: "#" = liczba, "Goods" = nagrody Good!. liczba Good!, ktore zdobedziesz podczas calej gry
(...)
[Sob 22:37] luki1025: a KP Floor?????
[Sob 22:39] syo: KP (Kasiri Playing) - jak najwyższy wynik Floor z nieustannie wciśniętą strzałką w prawo. |
Z kolei RRML NML to kombinacja kategorii Radical Rejump Masters League (RRML) i N00b Masters League (NML). Polega na dojściu jak najwyżej przy cały czas wciśniętym klawiszu spacji... prócz tego nie można robić combo.
Przykład odnajdziesz w załączniku, ale zaznaczam, że został ugrany dla wersji 1.3.1, więc 1.4 go nie odtworzy. Zasady są jednak te same.
Vinyanov - 24 Czerwiec 2009, 15:53
Tak.
Można dodać, że słowniczków Icy Tower jest więcej, są umieszczone np. na:
Oczywiście część definicji jest wśród nich powielona, ale część – prawdopodobnie – nie. W razie wątpliwości polecam pytanie na forum i w shoutboksie.
|
|