| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Rekordy - [styl][LPL] Ile pięter, tyle uderzeń klawisza skoku
Gruby95 - 2 Sierpień 2008, 00:00 Temat postu: [styl][LPL] Ile pięter, tyle uderzeń klawisza skoku Siemka, czy jest może taka dyscyplina, polegająca na naciśnięciu tyle razy spacji ile się przeskoczyło schodków? Np. W jednej powtórce 100 floor - 100 kliknięć spacji? Bo jeśli nie ma to właśnie wymyśliłem . żeby uniknąć tej dyscypliny w UNML. Bo wiecie chce wymyślić sam jakąś dyscyplinę, a jeśli ta dyscyplina już jest, to nie zamykajcie tematu bo będę dalej coś kombinował
Vinyanov - 2 Sierpień 2008, 00:41
| Cytat: | | dyscyplina, polegająca na naciśnięciu tyle razy spacji ile się przeskoczyło schodków |
Hm, ciekawe. Warto nadać jej jakąś nazwę.
| Cytat: | | czy jest może taka dyscyplina |
Istnieje kategoria CUNML, gdzie 1) grasz RRML, 2) grasz UNML, i 3) grasz tak, aby dotknąć każdego schodka wyłącznie raz. Według twórców Icy Questu, ugranie chociaż 120 pięter powyższym sposobem jest bardzo trudne, patrz zadanie V15. Warunek 3) przypomina twój pomysł. Ale generalnie, myśl jest oryginalna, i dobra. Tylko…
| Cytat: | | jest reguła, żeby na starcie zrobić combo (od 2 zaczynając) |
…dlaczego? Ani gra UNML, ani gra NML, nie zostaną nagle uproszczone, gdyby grać jak opisujesz. Zmieńmy ten punkt.
| Cytat: | jeśli ta dyscyplina już jest, to nie zamykajcie tematu bo będę dalej coś kombinował |
OK. Pamiętaj jedynie, że wewnątrz niniejszego podforum każdy wątek omawia tylko jeden styl. Więc, jeżeli wymyślisz parę udanych kategorii, wydzielimy odpowiednie wiadomości do osobnych tematów.
Gruby95 - 3 Sierpień 2008, 19:42
Skreśliłem to o tym początkującym kombosie. A więc nie ma takiej dyscypliny, fajnie, to może ktoś by dał jej jakąś nazwę angielską, bo u mnie cinko z anglikiem xd
Vinyanov - 3 Sierpień 2008, 20:44
| Gruby95 napisał/a: | | A więc nie ma takiej dyscypliny, fajnie, to może ktoś by dał jej jakąś nazwę |
Hmm… Trudne. Odzwyczaiłem się. Spróbujmy…
- SAQ — Singular Ascent Quotient
(ponieważ skoki/piętra = 1) - FJI — Floors-Jumps Interchangeability
(hehe, nadmiar wyobraźni) - LPL — Leap Per Level
(proste, ale zgrabne)
mattirab - 3 Sierpień 2008, 21:45
FEJ - Floors Equal To Jumps
EML - Equalizer Master League
Gruby95 - 3 Sierpień 2008, 22:45
O dzięki, najbardziej spodobało mi się LPL, takie mało profesjonalne a zaraz oryginalne Ok, zostaje przy LPL
Vinyanov - 3 Sierpień 2008, 23:23
| Gruby95 napisał/a: | Ok, zostaje przy LPL |
Miło mi.
Zagrałem jedną grę. Tylko, dzisiaj już grałem normalne UNML, więc postanowiłem spróbować czegoś innego. Oczywiście, jedyną alternatywę stanowi JC2. Co skok dwukrotnie uderzam spację. Jeżeli potrzebuję dwuskoku, uderzam raz. Wrażenia? Śmiesznie, łatwo zgubić rachubę. Ostatecznie, osiągnąłem niemal sukces: 168. piętro, 169 uderzeń spacji. Powtórka w załączniku.
PS. Teraz widzę już, dlaczego początkowo wykluczałeś UNML. LPL stanowiłoby zbyt drobne utrudnienie pierwotnego stylu, tak? Mimo wszystko, dobrze, że zdjęto ograniczenie. Zwyczajnie, gry LPL UNML ludzie będą cenić mniej, co gry LPL Floor, LPL Combo, itp.
Gruby95 - 4 Sierpień 2008, 00:31
kurde po 40 zgubiłem rachubę xD przydałby mi się jakis program do obliczania ilości wciśniętych spacji, może jakoś to wyjdzie keyloggerem
Vinyanov - 4 Sierpień 2008, 00:43
| Gruby95 napisał/a: | | przydałby mi się jakis program do obliczania ilości wciśniętych spacji |
Wypróbuj ITR Checkera albo ITR Readera.
Gruby95 - 5 Sierpień 2008, 22:08
o dzięki, a jak się go używa ?
jaraf - 6 Sierpień 2008, 09:30
| Gruby95 napisał/a: | | o dzięki, a jak się go używa ? |
Po prostu - ściągasz z forum glównego Icy Towera ( Przydatne programy, zakładka po lewej )
| Gruby95 w opisie tematu napisał/a: | | Liczba schodków to liczba skoków |
Raczej liczba naciśnięć spacji
A ogólnie o stylu - wydaje się całkiem fajny, muszę spróbować
Dopisano :
Spróbowalem zrobić combo... w 20 próbie udało mi się 28.Odkryłem, że ciężko jest zrobić pojedyńczy skok o 5 , jeśli nad 5 schodkiem jest jeszcze jeden ( w skoku umiem zrobić tylko 4 naciśnięcia )
Vinyanov - 6 Sierpień 2008, 12:23
| jaraf napisał/a: | | Raczej liczba naciśnięć spacji |
Będąc szalenie ścisłym, raczej liczba naciśnięć klawisza odpowiedzialnego za skok.
Boru - 6 Sierpień 2008, 12:32
O ile to jest klawisz
Vinyanov - 6 Sierpień 2008, 13:11
| Boru napisał/a: | | O ile to jest klawisz |
(Aha, racja). A co, gamepady i joysticki nie mają klawiszy? Przyciski? Hm.
|
|