| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Kawiarnia - Ochrona kompa
Karciooz - 26 Kwiecień 2005, 11:41 Temat postu: Ochrona kompa Jakich programow uzywacie zeby zabezpieczyc swojego kompa ??
Ja uzywam :
avast!antiviurus ( naprawde dobry)
Zone Alarm (firewall )
Ad-Aware
100 postow
mateczko - 26 Kwiecień 2005, 11:57 Temat postu: Ochrona kompa
Ad-Aware(standard)
Spybot-Search & Destroy(spyboty)
mks_vir 2005(wirusy i inne)
LEO - 26 Kwiecień 2005, 11:58 Temat postu: Ochrona kompa Ja tez mam avast anitivirus i tam takie jeszcze programy, ktore zabezpieczja mojego kompa, przed niechcianymi goscmi.
Fayl - 26 Kwiecień 2005, 15:51 Temat postu: Ochrona kompa Ja Mks'a z onetu i Spybota.
| Karciooz napisał/a: | | avast!antiviurus ( naprawde dobry) |
Mialem avasta!, ale wersje trial i juz dawno minela... (a scrackowac sienie dalo, bo przestawala sie aktualizowac baza)
Robee - 26 Kwiecień 2005, 16:19 Temat postu: Ochrona kompa Awast 4.6, Sygate Personal Firewall, skanuje od czasu do czasu przed robakami Ad Awarem
Laura_x - 21 Listopad 2005, 22:13 Temat postu: Ochrona kompa a ja nie mialam nic, i zlapalam wirusa, ktorego nawet mks_vir 2005 nie potrafil usunac moze dlatego, ze nie mialam antywirusa wczesniej, i po zainstalowaniu wyszlo na to, ze mam caly komp zawirusowany musialam formatowac dysk i zainstalowlaam tym razem:
-mks_vir 2005
-ZoneAlarm
i mam nadzieje, ze teraz juz bedzie dobrze ;]
syo - 21 Listopad 2005, 22:28 Temat postu: Ochrona kompa KAV - Kaspersky Antivrus
Zone Alarm
I to chyba tyle.
1337 post
petr - 22 Listopad 2005, 03:20 Temat postu: Ochrona kompa Laura - po co Ci ZoneAlarm skoro masz wbudowany firewall w mksa?
Co do wirusow... To dziwne, ale mam neta na stale juz ponad 3 lata, i nigdy nie mialem wirusa - tzn takiego, ktorego bym zauwazyl. Od czego to zalezy?
Antywirusa mam na wszelki wypadek - ale w pewnym momencie (przez pol roku) nie mialem zadnego i zylem.
Przypomne, ze ten system nie sypnal sie od 3 lat... xD
Laura_x - 22 Listopad 2005, 14:09 Temat postu: Ochrona kompa petr -> a tak dla lepszej ochrony kompa wierz mi, ze nawet mks nie jest idealny ;]
petr - 23 Listopad 2005, 02:24 Temat postu: Ochrona kompa A nie wiesz ze nie mozna miec wiecej niz jednego antywira/firewalla bo takie programy wzajemnie sie wykluczaja? ^^
Laura_x - 23 Listopad 2005, 15:39 Temat postu: Ochrona kompa petr -> i tu sie myslsiz, bo obydwa mi dzialaja dobrze w mks_vir nie aktywowalam firewalla, wiec ZoneAlarm mi dziala super, wykrywa doslownie wszystko, co ma wykrywac Tak samo jest z mks
Jankov - 29 Listopad 2005, 12:49 Temat postu: Ochrona kompa Ja darmowy Avast Kiepsko u mnie z ochrona
Robee - 7 Grudzień 2005, 16:57 Temat postu: Ochrona kompa Tez go mam i jest super wiec z twoja ochrona nie jest zle
killer55 - 17 Kwiecień 2006, 09:51 Temat postu: Ochrona kompa Mialem avast! a teraz mam kaspersky atywiru s
Devlin - 18 Kwiecień 2006, 12:12 Temat postu: Ochrona kompa Ja nie mam zadnego antyvira i zyje
Laura_x - 18 Kwiecień 2006, 14:22 Temat postu: Ochrona kompa podziwiam Cie, widac ze masz XP, i ani jednego wira nie zlapales? cos mi sie nei chce wierzyc. Ja, jak w grudniu musialam formatowac dysk, zainstalowlaam XP i nie instalowalam antywirusow, no i po niecalej godzinie mialam tak zawirusowany komp, ze musialam formatowac znowu teraz mam Avasta i ZoneAlarm, i nie mialam zadnego wirusa od jakics 3 miesiecy
Jacob - 18 Kwiecień 2006, 18:49 Temat postu: Ochrona kompa Zalosne, myslicie, ze majac antywira i firewalla, nie zlapiecie zadnego wirka. Ehh, jeszcze raz, zalosne.
MfG Jacob
N3T - 18 Kwiecień 2006, 19:12 Temat postu: Ochrona kompa Ja mam:
-Norton AntiVirus 2005 (antywirus)
-Rootkit Revealer (przeciw rootkitom)
-Spybot - Search & Destroy (chyba kazdy wie )
catek - 18 Kwiecień 2006, 20:08 Temat postu: Ochrona kompa
| Laura_x napisał/a: | | teraz mam Avasta i ZoneAlarm... |
o lol, mam doslownie to samo, AVAST jak sie nie myle produkcji czeskiej przetlumaczony w paru jezykach w tym polski, bardzo dobry jest (musialem go zarejestrowac za free) ale wiecie moze czy jeszcze bede musial - bo ktos pisal ze po roku automatycznie sie usuwa?
i Zone Alarm mam!
Devlin - 20 Kwiecień 2006, 08:26 Temat postu: Ochrona kompa
| Laura_x napisał/a: | | widac ze masz XP, |
Mam millenium!!!
Laura_x - 20 Kwiecień 2006, 21:12 Temat postu: Ochrona kompa tyle, ze masz pewnei albo dwa Windowsy, albo tamtego posta pisales z innego kompa, co ma XP : )
Devlin - 21 Kwiecień 2006, 13:49 Temat postu: Ochrona kompa To fakt posta pisalem z kompa co ma XP. Ale ja na swoim nie mam zadnych zabezpieczen!
Laura_x - 15 Maj 2006, 21:37 Temat postu: Ochrona kompa hehe to lepiej sobie instalnij Zone Alarm chociaz bedziesz sie czul bezpieczniej
misieq97 - 25 Styczeń 2009, 15:25
Ja mam Kaspersky ;].
Ostatnio wykrył 18 wirusów, 2 poważne - wyleczone, 16 innych - usuniętych
Doob - 25 Styczeń 2009, 16:58
Kaspersky to gówno.
Dziękuje za uwagę.
SaleiB - 11 Marzec 2009, 18:39
| Doob napisał/a: | | Kaspersky to gówno. |
Mógłbyś jakoś to rozwinąć i ewentualnie powiedzieć co się lepiej sprawdza od Kasperskiego ?
Doob - 11 Marzec 2009, 18:48
NODTRZYDWA
mattirab - 11 Marzec 2009, 19:15
Też mam ESETa .
Doob - 11 Marzec 2009, 19:38
!!
mattirab - 11 Marzec 2009, 23:17
Myślałem, że Sblam! blokuje takie wiadomości, jak Twoja.
Kiedyś chciałem napisać treściwy post "Paint" i mnie upomniało .
Vinyanov - 11 Marzec 2009, 23:37
To ciekawe, twórca Sblam! wspomniał, że głównym kryterium wyróżniającym spam jest obecność w wiadomości odsyłaczy, tutaj nieobecnych. Właśnie z powodu nadmiaru URL-i zostałem potraktowany jedynym ostrzeżeniem od systemu, które pamiętam, kiedy edytowałem bodaj mój post z listą wywiadów. Ale może filtr blokuje nawet wiadomości ich pozbawione, jeżeli tylko przychodzą z adresów IP, na które wcześniej padło podejrzenie spamowania? Może naraziłeś się mu czymś innym, matti? Należałoby przejrzeć jego kod źródłowy, i znaleźć przyczynę.
BTW. To nie RCC, proszę, unikajcie postów równie pozbawionych treści co wiadomość Dooba lub niniejsza.
petr - 12 Marzec 2009, 01:43
| Vinyanov napisał/a: | | lub niniejsza | autoironia podstawą zdrowia psychicznego!
btw
nod32 (teraz, wcześniej wiele innych)
7 lat w internecie
0 formatów (w tym: spowodowanych przez wirusy)
0 wirusów które bym zauważył
FOX - 16 Marzec 2009, 14:59
Antywirus: Avast! Home
Zapora: Comodo Personal Pro 2.4 (3.0 nie mogę, bo nie mam SP2)
Antyspyware: nie mam.
NOD32 nie polecam, bo jak próbujesz odinstalować, to jakiś błąd ci wyskakuje.
Doob - 16 Marzec 2009, 15:45
Nie trzeba miec syfu zamiast systemu.
petr - 27 Wrzesień 2010, 01:48
Przez ostatnie 8 lat przetestowałem już bez przesady ~10 antywirusów, i uważam że najlepszy (jeśli nie najlepszy) jest ten, którego używam obecnie - czyli Kaspersky. Nie zamula kompa, ma wszystko to co powinien mieć (firewall, blokada banerów, kilka innych bajerów), nie jest przerośniętym kolosem (jak np Norton - zresztą też niezły)...
W kategorii "szybkość działania na starszych komputerach" oczywiście ustępuje NOD32, ale tym się martwić obecnie nie muszę więc...
Jednocześnie mogę zacytować samego siebie | Cytat: | 7 lat w internecie
0 formatów (w tym: spowodowanych przez wirusy)
0 wirusów które bym zauważył | i podpisać się pod tym, zmieniając tylko liczbę lat
szczoo17 - 27 Wrzesień 2010, 21:35
Pod żadnym pozorem nie używać avasta
FOX - 29 Wrzesień 2010, 09:18
W ogóle lepiej przejść na Linuksa (dla początkujących Ubuntu i polecany przez mojego pana od matematyki Mandriva) i w ogóle nie zawracać sobie głowy szukaniem antywirusa.
Powód 1. Microsoft interesuje się tylko tym, ile zarobić swoim systemem i nie interesuje się bezpieczeństwem komputera, na którym ich system jest instalowany.
Powód 2. Nie ma znaczenia, czy najlepszy jest Avast! czy Kaspersky, bo nawet NOD32 może cię zmusić do postawienia systemu na nowo.
Powód 3. W związku z powodem 1 i 2 kupno Windows i antywirusa do niego to wyrzucanie własnych pieniędzy w błoto, podczas, gdy na Linuksie antywirus jest wymagany jedynie dla serwerów przechowujących pliki mające być dostępne dla Linuksa i jednocześnie dla Windows.
Doob - 29 Wrzesień 2010, 09:36
| FOX napisał/a: | | Powód 3. W związku z powodem 1 i 2 kupno Windows i antywirusa do niego to wyrzucanie własnych pieniędzy w błoto, podczas, gdy na Linuksie antywirus jest wymagany jedynie dla serwerów przechowujących pliki mające być dostępne dla Linuksa i jednocześnie dla Windows. |
http://www.youtube.com/watch?v=1hbtJJWm1FA
Co do 2 powodu, stawianie systemu od nowa przez wirusy, zawsze jest tylko z wlasnej winy. Ja tu sie podpinam do petra, wiele lat, wiele lat bez zadnego antivira, i nigdy nie stawialem systemu od nowa przez wirusy :C co innego ze mam syf straszny
Klaud - 29 Wrzesień 2010, 21:41
Raczej nie mam tendencji do łapania wirusów, ale format komputera i reinstalację systemu robię całkiem często (raz-dwa razy w roku), bo... po prostu mnie to odpręża. Swoiste oczyszczenie, ciekawa sprawa.
Co do antywirusów przeze mnie używanych:
- F-Secure Anti-Virus 2006 - całkiem dobry, choć ostatnio nieużyteczny, bo - jak już napisałam - raczej wirusów nie łapię. Wyjątkiem był ostatni incydent, kiedy głupio pozwoliłam się ściągnąć Security Master AV... a zlikwidować robactwo pomógł mi...
- Malwarebytes' Anti-Malware.
RemiorrePL - 14 Grudzień 2013, 20:36
Wiem, jestem archeolog, lecz wypowiem się na temat. Używam:
Eset'a
domi.nika - 19 Październik 2021, 06:48
| szczoo17 napisał/a: | Pod ďż˝adnym pozorem nie uďż˝ywaďż˝ avasta |
To w takim razie jaka ochrona polecasz?
Icyykk - 17 Grudzień 2021, 19:45
JednÄ
z podstawowych form ochrony komputera jest zainstalowanie dobrego antywirusa - https://www.kaspersky.pl/ . Ja polecam Kaspersky, licencja nie jest taka droga, a opcji ochrony ma wiele. W dzisiejszych czasach posiadanie profesjonalnej ochrony komputera jest bardzo waĹźne.
domi.nika - 5 Styczeń 2022, 17:21
| Icyykk napisał/a: | | JednÄ
z podstawowych form ochrony komputera jest zainstalowanie dobrego antywirusa - https://www.kaspersky.pl/ . Ja polecam Kaspersky, licencja nie jest taka droga, a opcji ochrony ma wiele. W dzisiejszych czasach posiadanie profesjonalnej ochrony komputera jest bardzo waĹźne. |
ooo dzieki, zerkne na ta strone, bo jednak ochrona jest wazna, ja juz sie bujam tyle czasu bez zadnej
Kazikdobry - 11 Luty 2022, 13:25
| szczoo17 napisał/a: | Pod ďż˝adnym pozorem nie uďż˝ywaďż˝ avasta |
Dlaczego tak uwaĹźasz??
|