| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Kawiarnia - Ezoteryka
petr - 28 Lipiec 2005, 15:35 Temat postu: Ezoteryka Pierw quoty z SB:
| petr napisał/a: | HAHA - pochwale sie - wlasnie mialem swoje pierwsze LD! az polminutowe! [to swiadome snienie] |
| Vinyanov napisał/a: | gratulacje czasami o tym czytam ale nigdy nie zdecydowalem sie na cos wiecej opowiesz szczegoly? |
No wiec, wyjasniam.
Bylem zmeczony... Koszmarny upal, wczesnie (kolo 7:30, to dla mnie noc) sie obudzilem. Kolo 14 postanowilem troche sie zdrzemnac. Pamietam jak snilem o jakby jakims grobie mojej babci, ktory wygladal jakby byl za takim wielkim akwarium... Byly tam jakies wyrazne napisy, czytalem je... (wyraznosc to cecha LD, a nie snu, a to wciaz byl sen). Potem popatrzylem sie w prawo, tam byla zlota, odrapana sciana w moim domu. Nagle zdalem sobie sprawe, ze snie! - tak po prostu, bez zadnych technik typu test rzeczywistosci (wyjasnie pozniej) - pomyslalem sobie "mam LD!" albo cos w tym stylu. Najpierw sprawilem ze to cos (akwarium, grob?) zniklo, potem ze oddalam sie od sciany (super uczucie), a potem ze sie do niej przyblizam... Tego juz sie przestraszylem... Potem chcialem sprawic ze czytam Harry'ego Pottera (liczylem na spoilery ) ale chyba za dlugo sie zastanawialem nad tym, gdzie co jak, i sie obudzilem.
Technika testu rzeczywistosci polega na sprawdzaniu kilkadziesiat razy na dzien, czy to co nas otacza jest rzeczywiste, czy jest snem. A wiec co jakis myslimy sobie "chce latac" (w ten sposob zmieniamy rzeczywistosc w LD, myslac o tym). Prawdopodobnie po max kilku dniach automatycznie, z przyzwyczajenia zrobimy to samo w snie - i wtedy bedziemy mieli LD
Jakies pytania?
Na razie bylo tylko o LD, ale chcialbym zeby ten temat traktowal o calej ezoteryce
Vinyanov - 28 Lipiec 2005, 16:04 Temat postu: Ezoteryka Widac masz wrodzony talent.
Ja pamietam, ze czasami bawilem sie wywolywaniem grawitacji we snie. Kiedy czulem, ze znajduje sie na duzej wysokosci, moglem "wlaczyc" sobie przyciaganie ziemskie i zaczac spadac... To bylo przyjemne, czulem bezwlad, zagrozenie, a mimo to wiedzialem ze nic mi sie nie stanie... Bungee?
| Cytat: | | A wiec co jakis myslimy sobie "chce latac" (w ten sposob zmieniamy rzeczywistosc w LD, myslac o tym). |
Ja slyszalem, ze kiedy wyrobimy sobie nawyk koncentrowania sie na rzeczach realnych na jawie i z przyzwyczajenia wywolamy go podczas snu, to wtedy jego zawodnosc wlaczy u nas jego swiadomosc...
petr - 28 Lipiec 2005, 16:44 Temat postu: Ezoteryka
| Vinyanov napisał/a: | | Ja pamietam, ze czasami bawilem sie wywolywaniem grawitacji we snie. Kiedy czulem, ze znajduje sie na duzej wysokosci, moglem "wlaczyc" sobie przyciaganie ziemskie i zaczac spadac... To bylo przyjemne, czulem bezwlad, zagrozenie, a mimo to wiedzialem ze nic mi sie nie stanie... Bungee? n |
Skoro wiedziales to podczas snu, a nie skaples sie po obudzeniu, bylo to z cala pewnoscia LD, tylko chyba nie zdawales sobie wtedy jeszcze sprawy ze mozesz wyobrazic sobie cokolwiek innego
Nie slyszalem o Twojej metodzie, byc moze rowniez prowadzi do celu... Kazda jest dobra ktora prowadzi ^^
Hmm, zapomnialem dodac ze 'test rzeczywistosci' dobrze jest wspomoc afirmacja...
Probowaliscie sterowac kiedys data przebudzenia? Przed zasnieciem powtarzacie sobie o ktorej chcecie zakonczyc sen?
To afirmacja... Nie bede sie rozpisywal... W tym wypadku polega na wielokrotnym powtorzeniu przed snem slow takich jak "podczas snu wykonuje test rzeczywistosci i uzyskuje swiadomosc" (wazne aby bylo to mowione [myslane] jako dokonane, i zebysmy sami uwierzyli w te slowa...)
Nie wiem czy dobrze napisalem 'afirmacja', moze jakos podobnie to idzie.
Neo - 28 Lipiec 2005, 17:11 Temat postu: Ezoteryka Od jakiegos czasu "swiadomy sen" to chyba jedyne co mnie spotyka... ogolnie rzadko snie, ale jak juz jest, to mam wplyw na to , co sie dzieje.
Nie pamietam juz tego, ale kiedys chyba wymyslilem sobie dziewczyne, chodzilismy na SPACERY (tylko na spacery, zboczuchy). Decydowalem, co kiedy powie, jak zareaguje, etc.
Po czym wiem, ze to LD? Po tym, ze mialem pelna kontrole nad tym, co sie dzieje. Ogolnie, najfajniej jest tuz przed obudzeniem - bo wtedy mi sie to przydarza. Moge decydowac o konkretnym momencie obudzenia. Zazwyczaj jakies konkretne wydarzenie pozwala mi zrozumiec, ze to sen, i to interaktywny. Wtedy chwile sie bawie... A czasami dzieje sie cos niedobrego, np. ktos ginie wskutek moich dzialan... wtedy mowie dosc, i otwieram oczy - moj pokoj, sciany, etc...
Vinyanov - 28 Lipiec 2005, 23:10 Temat postu: Ezoteryka No tak, uczen elitarnego liceum nie moze miec plebejskich snow.
Asef - 28 Lipiec 2005, 23:31 Temat postu: Ezoteryka Ja mam tak dziwne sny ze sa jak prawdziwa rzeczywistosc.
Wszystko jest normalne,nie potrafie tak jak wy jakies LDWe snie zyje tak jak normalnie zycie,prawie kazdy sen ktory mam sie spelnia,np.icytower snilo mi sie ze ktos o nicku S.. zrobi duzo floor,i sie okazalo ze Syo wlasnie zrobil duzo(4731-GRATULACJE),bylo tez ze ktos bedzie mial 8988 floor a jednak okazalo sie ze 3988 floor zrobil Tajek(Gratulacje)
Sa takie roznice ale podobne 988 na koncu.
A ostatnio mi sie snilo ze J.B zrobil 1022 combo.
Pozna wywnioskowac ze albo ktos dojdzie do ...22 pietra albo ..22 comba,czy tez rowniez bedzie w kategorii floor/combo/score 1022 zapisanych na liscie rekordow.
Nie mam snow tylko o icy ale o i wszystkim.
P.S Przy okazji(Tajek,Syo) pozdrowilem wam rekordy
P.S2
tajek - 16 Sierpień 2005, 20:51 Temat postu: Ezoteryka Hmm moze warto odnowic ten temat? wydaje mi sie bardzo ciekawy
dzieki tobie petr dowiedzialem sie ze cos takiego jak ld istnieje i naprawde mnie to wciaglo .
Postanowilem 2 dni temu robic testy rzeczywsitosci w celu wywolania ld jak narazie marne rezultaty jedynie w dzisiejszym snie w pewnym momencie powiedzialem sobie ze snie ale nic z tego nie wyniklo jedynie potrafilem usunac goscia ktory kolo mnie szedl nic wiecej potem niestety sie obudzilem .
Ale nie poddaje sie cwicze dalej i mam nadzieje ze to juz dzis bede mial swoje prawdziwe i pelne ld
petr - 16 Sierpień 2005, 21:53 Temat postu: Ezoteryka
| tajek napisał/a: | | Postanowilem 2 dni temu robic testy rzeczywsitosci w celu wywolania ld n |
Brawo ^^
| tajek napisał/a: | | jak narazie marne rezultaty |
Co ja mam powiedziec? - od tych kilku tygodni staram sie wykonywac ta metode, ale zapominam o.O Probowalem z afirmacja - ale nie potrafie przekonac sie ze to juz sie wydarzylo a nie wydarzy... Znam jeszcze trzecia, instaluje sie na lozku "ognista rune"... Dzisiaj w nocy sprawdze czy dobrze wykonalem proces instalacji ^^
| tajek napisał/a: | | potrafilem usunac goscia ktory kolo mnie szedl |
To duzo, ja usunalem przedmiot, Ty cos zywego ^^
| tajek napisał/a: | | potem niestety sie obudzilem . |
Zapewne ze strachu i podniety xD
| tajek napisał/a: | | Ale nie poddaje sie cwicze dalej i mam nadzieje ze to juz dzis bede mial swoje prawdziwe i pelne ld n |
Taka postawe pochwalam!
Zycze Ci tego, powodzenia
tajek - 16 Sierpień 2005, 22:18 Temat postu: Ezoteryka
| petr napisał/a: | | tajek napisał/a: | | Postanowilem 2 dni temu robic testy rzeczywsitosci w celu wywolania ld n |
Brawo ^^ |
| petr napisał/a: | | tajek napisał/a: | | jak narazie marne rezultaty |
Co ja mam powiedziec? - od tych kilku tygodni staram sie wykonywac ta metode, ale zapominam o.O Probowalem z afirmacja - ale nie potrafie przekonac sie ze to juz sie wydarzylo a nie wydarzy... Znam jeszcze trzecia, instaluje sie na lozku "ognista rune"... Dzisiaj w nocy sprawdze czy dobrze wykonalem proces instalacji ^^ |
jest duzo sposobow na ld , ale niestety wiekszosc z nich jest trudna do wykonania ;p
| petr napisał/a: | | tajek napisał/a: | | potrafilem usunac goscia ktory kolo mnie szedl |
To duzo, ja usunalem przedmiot, Ty cos zywego ^^ |
lepszy?
| petr napisał/a: | | tajek napisał/a: | | potem niestety sie obudzilem . |
Zapewne ze strachu i podniety xD |
no
| petr napisał/a: | | tajek napisał/a: | | Ale nie poddaje sie cwicze dalej i mam nadzieje ze to juz dzis bede mial swoje prawdziwe i pelne ld n |
Taka postawe pochwalam!
Zycze Ci tego, powodzenia |
dzieki
I tak wogole OBEE tez jest ciekawe , gdzies czytalem o dobrym sposobie na wywolanie tego otoz trzeba wziasc talie kart wyciagnac jedna nie patrzac sie na nia i polozyc ja na reszcie kart , wszystkie karty polozyc gdzies kolo lozka gdzie spimy , i przed zasnieciem caly czas zastanawiac sie co to za karte wyciagnelismy , podobno w trakcie snu mozna zobaczyc co to za karta rano wystarczy sprawdzic czy sie zgadza mnie sie jeszcze nie udalo
Aha no i wazne jest zrelaksowanie sie przed snem ;p jak mi sie uda to napisze
petr - 16 Sierpień 2005, 23:07 Temat postu: Ezoteryka Hm, ta ostatnia metoda... Watpliwa dla mnie... Rownie dobrze mozna przed spaniem zjesc cos slonego i postawic sekolo lozka szklanke wody... Zasada podobna... Ale raczej malo skuteczne...
Jedyna metoda na OBE jaka sobie przypominam jest 4+1 ; tzn kladziemy sie spac o normalnej godzinie, ustawiamy budzik na 4 godziny snu, szybko wstajemy i robimy cos co nas max rozbudzi przez godzine, potem kladziemy sie wygodnie w lozku ale staramy sie ze wszystkich sil utrzymywac swiadomosc...
Czasem skutkiem obocznym jest nie uzyskanie OBE lecz LD ^^
tajek - 16 Sierpień 2005, 23:23 Temat postu: Ezoteryka No slyszalem o tym , ale jak dla mnie ta metoda zbyt trudna jest jakos nie widze siebie wstajacego o 4 aby miec OBEE ktore i tak prawdopodobnie nie wystapi ...
Asef - 20 Listopad 2005, 16:50 Temat postu: Ezoteryka Czasami mi sie wydaje ze zyjemy w matrixie
Laura_x - 20 Listopad 2005, 17:04 Temat postu: Ezoteryka temat topicu brzmi "ezoteryka" - wiec...moja mama interesuje sie ezoteryka, wrozeniem z kart i takimi pierdolami kiedys byla sprzedawana taka seria "Astrologia" i mama to kupowala teraz segregatory i akcesoria leza u mnie w pokoju czasami sobie poczytam no i nawet mnie to interesuje - ale zeby zostac wrozka, to nie, nei mam mowy - musielby mnie do tego sila zmusic
petr - 21 Listopad 2005, 00:14 Temat postu: Ezoteryka Asef: w Matriksie (filmie) wiele prawdy bylo, ale to nie jest tak ze jakies maszyny enegrie z nas czerpia czy cos ;p Ale wielkie kontrolujace nas systemy to samo zycie ;]
Laura: wlasnie przez ta czesc najgorsza czesc ezoteryki - komercje - srodowisko te jest zle postrzegane przez niezorientowane osoby...
| Laura_x napisał/a: | | segregatory i akcesoria |
Jak to czytalem to tylko sie usmiechnalem... Bo skomentowac sie nie da...
No coz, wiele osob nabiera sie na takie cos... Nie mam nic do np tarota, ale... Ech, media po prostu biznes z tego robia... Teraz zeby w necie trafic na niekomercyjne srodowisko ezoteryczno-okultystyczne trzeba miec prawdziwe szczescie - Google tu nie pomoze (szczeze mowiac, nie pamietam jak trafilem na GW)...
Dzieki Asefowi za odswierzenie tego tematu, bo chcialem napisac Wam o czyms napisac ;]
Kilka tygodni temu zafundowalismy sobie z Vinem "seans" teleobserwacyjny* - bylo ciekawie i wynieslismy wiele wnioskow na przyszlosc... ;]
*
jest to taki myk, w ktorym uczestnicza zazwyczaj dwie osoby; jedna wymysla jakies miejsce [np - Palac Kultury i Nauki w Warszawie ] i przypisuje mu najlepiej 4-cyfrowy numer; zapodaje go drugiej osobie, ktora za pomoca podswiadomosci niczym GPS proboje rozpoznac co sie kryje za numerkiem; normalnie powinno byc live - teleobserwator (zgadujacy) i monitor; T. mowi co widzi a M. "wyprowadza go" czasem gdy np zasugeruje sie wspomnieniami z glowy czy pojdzie w zlym kierunku...
przyklad - daje liczbe 1234, za ktora "kryje sie"... centrum handlowe w czeladzi ;] zapodajac liczbe skupiam sie na tym miejscu (chociaz to raczej niekonieczne); Ty masz tylko liczbe, skupiasz sie na niej, i probojesz zgadnac co to jest
BTW - to daje niesamowite mozliwosci... nagminnie uzywane w czasach Zimnej Wojny ;>
(z archiwum rozmowy z Vinem)
(Gdyby weszla tu jakas osoba "ze srodowiska" to by sie niezle usmiala - ja jestem przeciez zupelnie zielony w tych sprawach ;p)
Asef - 26 Listopad 2005, 19:34 Temat postu: Ezoteryka
| Asef napisał/a: | A ostatnio mi sie snilo ze J.B zrobil 1022 combo.
Pozna wywnioskowac ze albo ktos dojdzie do ...22 pietra albo ..22 comba,czy tez rowniez bedzie w kategorii floor/combo/score 1022 zapisanych na liscie rekordow. |
A jednak przepowiedzialem?
Widze ze jednak to Syo zrobil 1022 combo,czasami trudno odniesc kontkeks snu,ale trafilem,ze takie combo bedzie
|
|