| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Icy Tower ogólnie - [ustawienia] Na jakim ekranie gracie? (fullscreen czy okno)
Ferbi - 31 Grudzień 2006, 13:53 Temat postu: [ustawienia] Na jakim ekranie gracie? (fullscreen czy okno) Na jakim gracie ekranie?? Bo na przykład ja na full. Mi się wydaje że wtedy więcej widze.
mattirab - 1 Styczeń 2007, 11:16 Temat postu: Odp: Ekran Ja zawsze staram sie grać na fullscreenie w IT ( w inne gry zresztą też).
dzamper - 22 Styczeń 2007, 15:27 Temat postu: Odp: Ekran A ja gram w Windowed(i zawsze roię tak w różnych grach jak się da.) Przyspiesza grę itd...
Vinyanov - 22 Styczeń 2007, 19:35 Temat postu: Odp: Ekran
| dzamper napisał/a: | A ja gram w Windowed(i zawsze roię tak w różnych grach jak się da.) Przyspiesza grę itd... |
Przyspiesza? Chyba odwrotnie? Tryb okna to jedna z pierwszych „technik†spowalniających.
Ja zawsze uruchamiam gdy FLD na pełnym ekranie. Przy monitorze o sporej przekątnej efekty (także w wynikach - sprawdzone na Holiday Hills) dają się zauważyć. Ciekawe, jak grałoby się na monitorze (rozdzielczości) panoramicznej...
dzamper - 22 Styczeń 2007, 19:58 Temat postu: Odp: Ekran
| Vinyanov napisał/a: |
| dzamper napisał/a: | A ja gram w Windowed(i zawsze roię tak w różnych grach jak się da.) Przyspiesza grę itd... |
Przyspiesza? Chyba odwrotnie? Tryb okna to jedna z pierwszych „technik†spowalniających.
Ja zawsze uruchamiam gdy FLD na pełnym ekranie. Przy monitorze o sporej przekątnej efekty (także w wynikach - sprawdzone na Holiday Hills) dają się zauważyć. Ciekawe, jak grałoby się na monitorze (rozdzielczości) panoramicznej...
|
Mi na full screenie chodzi 20 FPS a w oknie 50... Mierzone frappsem.
Dominhoo - 26 Październik 2007, 21:16 Temat postu: ekran czesc zaistalowalem icy towera 1.3.1 i mam mały ekranik jak go powiekszyc plx
mattirab - 26 Październik 2007, 21:21
Witaj na forum. Rzowiązanie problemu: wchodzisz w options i w tym klikaj w kolejne, aż znajdziesz fullscreen - zmieniasz na yes i gotowe.
Pozdrawiam.
Doob - 26 Październik 2007, 21:22
Dokladniej:
Options GFX Options Fullscree:Yes
Gacky19 - 9 Styczeń 2008, 16:39 Temat postu: Co ZrobiC??? Mam ściągnięte Icy Tower i chciała bym żeby był w formacie A4 a nie takim małym? co mam zrobić żeby to zmienić??[size=18]
Polucjant - 9 Styczeń 2008, 18:09
Trzeba najpierw.... Opcje i gfx options i fullscreen musi być yes a jak masz yes to nie wiem już
Gość - 9 Styczeń 2008, 20:40
ja mam tam napisane "no" i nie mogę tego zmienić na yes ;/
mattirab - 9 Styczeń 2008, 22:47
Popróbuj spacją, enterem i strzałkami (nie pamietam, czym się zmienia).
Gość - 10 Styczeń 2008, 19:47
Dzięki! już mam, w właściwościach zmieniłam:))
Vinyanov - 21 Luty 2008, 18:40
| Vinyanov napisał/a: | | Ciekawe, jak grałoby się na monitorze (rozdzielczości) panoramicznej... |
Odpowiadam sam sobie: głupio. Człowiek odnosi wrażenie, że schodki się wydłużyły, i że to samo mają obowiązek zrobić jego skoki. Oczywiście, można zaufać rękom i grać tak jak zawsze, czyli zapamiętać, że postać zawsze przebiegnie x-pikselowy schodek przez y dziesiątych sekundy. Mimo wszystko jednak dysonans pomiędzy doświadczeniem a sugestiami rozszerzonego ekranu nie jest przyjemny.
rakieta - 22 Luty 2008, 10:12
ja gram zawsze na malym ekranie juz sie przyzwyczailem
domi.nika - 6 Styczeń 2022, 10:01
ja tez na malym ekranie, ale mam okno na oknie