| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Icy Tower ogólnie - Spowalnianie gry / Game slowdown
Fayl - 30 Kwiecień 2004, 14:31 Temat postu: Spowalnianie gry / Game slowdown Czy graliscie kiedys w IT na bardzo slabym sprzecie??? Ja gralem ostatnio na laptopie 150 MHz, 32 RAMu i z jakas standardowa karta graficzna. Gra wcale sie nie ciela, tylko dzialala tak gdzies 2x wolniej, moze to wlasnie jest sposob Wlochow? Gdyby sie przyzwyczaic do takich spowolinionych ruchow, to byloby o wiele wiecej czasu na zastanowienie. Ja gralem tylko pare razy, wiec nie pobilem zadnych Undertajkerow, aaale gdybym gral dluzej, to kto wie... (oczywiscie nie mam zamiaru tak grac, to pisze jako ciekawostke)
WAP - 30 Kwiecień 2004, 14:56 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? Ja zauwazylem taki efekt u mnie w szkole
Jak byly wlaczone gwiazdki to dzialalo wolnej bez scinek, a jak byly wylaczone to jeszcze szybciej niez powinno
Vinyanov - 30 Kwiecień 2004, 17:05 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? Heheh, o tym samym pisalem wieki temu (chyba moj drugi post tamze) na pierwszym forum it.NET.
Ale nie wydaje mi sie zeby to o to chodzilo:
1.) Undertaker ma tak niesamowita kontrole (podziwiam szczerze ) ze nie wydaje mi sie aby jakiekolwiek zwolnienie moglo mu w niej pomoc
2.) ale mimo wszystko raz czy dwa normalnie sie zawahal, co IMO tez nie pasuje do bardzo wolnej gry
i
3.) ile godzin wtedy trwaloby dojscie do 4000+?
tajek - 30 Kwiecień 2004, 18:35 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? Hmm wydaje mi sie ze odkrylem tajemnice Undertakera , gralem juz w ten sposob , nawet pobilem rekord , tylko ze musze sie wziasc za opanowanie tej taktyki w 100 % , gdy tego dokonam to jest szansa na 2000 schodkow ...
Dzisiaj dopiero ogladnalem replay Undertakera i miedzy 2000 a 2100 dokladnie widac te technike , zrobil tam blad ktory mnie przekonal ze on tak gra ...
Broda - 30 Kwiecień 2004, 18:40 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? tajek moze ujawnisz ta technike Plz
John Beak - 30 Kwiecień 2004, 20:23 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? We szkole jest PC 100 mHz i malo MB RAM. To jest (this is in Czech and wrongly said) chu»ovka.
Falien - 30 Kwiecień 2004, 21:50 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? hehe tu moglbym pisac godzine na ten temat.. Moj brat wlasnie tak gra daje sobie maly ekranik i sa bardzo wolne ruchy i ma rekord 849... a normalnie do 450 nie dochodzi!!!!! Uwierzycie??
Vinyanov - 30 Kwiecień 2004, 21:53 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w???
| Cytat: | | Moj brat wlasnie tak gra daje sobie maly ekranik i sa bardzo wolne ruchy i ma rekord 849... a normalnie do 450 nie dochodzi!!!!! Uwierzycie?? |
Ja uwierze... bo czasem nie dochodze do 400.
Chociaz to bardziej przez brak systematycznego treningu.
Neo - 30 Kwiecień 2004, 21:53 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? to powiedz wreszcie, jak dac sobie "na maly ekranik", nie trzymaj tego w tajemnicy, ok?
Ale by sie wiggin zdziwil, jakbysmy tak wszyscy przyslali rekordy po 2500 floor
Broda - 30 Kwiecień 2004, 21:59 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? E to tylko chyba udaje sie bratu Faliena ja gralem u kolegi na wolnych obrotach i zrobilem 416
syo - 30 Kwiecień 2004, 22:13 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? tajek - jesli chodzi o manewr na 2050 pietrze to kumam. Jesli nie to fragmencik miedzy 2000 a 2100 pietrem obfitowal w NOOBowosc (NML), byl jeden morderczy skok
tajek - 30 Kwiecień 2004, 22:20 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? No tak mysle ze undertaker zrobil tam pewien blad w swojej taktyce ( jak to mozna tak nazwac )
SzCzeniaaK - 1 Maj 2004, 23:32 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? Slyszalem
o programie MO'slow ktorym mozna skutecznie zwolnic kompa
jesli poszperam to moze znajde wersje pod xp i te stara na win 98 .
Tak wiec niedlugo Polska podbije swiatowa liste IT ....
....nie no zartuje ale ten program istnieje i ciagle go szukam .......
CelseR - 2 Maj 2004, 10:14 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? ja znalazlem jeden taki trainer ale na nim raczej sie nie da oszukac dlatego ze... no sami zobaczcie http://dlh.net/getfile.ph...icy_tower12.rar
tajek - 13 Maj 2004, 22:48 Temat postu: Spowalnianie gry - problem Mam Problem , nie bede robil nowego tematu poniewaz uwazam ze jest to zbedne ...
Tak wiec dzisiaj postanowilem poszukac sobie spowalniacza kompa zeby sobie ulatwic gre , wszystko ladnie sie zapowiadalo , nawet to dziala , tylko ze niestety sa pewne skutki uboczne , otoz gdy juz po wylaczeniu tego spowalniacza chcac zagrac normalnie , gra jest tak szybka ze nie da sie wogole skakac , jest tak jak bym gral na pliku rambobonesa ( moze pamietacie , zrobil plik dzieku ktoremu gra byla bardzo szybka )
Przeinstalowalem juz gre i nic to nie pomoglo
Prosze o szybka pomoc !!
z gory dziekuje
domaz - 13 Maj 2004, 22:55 Temat postu: Spowalnianie gry - problem A jakiego programu do spowalniania uzywasz?? CPUGRAB??
tajek - 13 Maj 2004, 23:06 Temat postu: Spowalnianie gry - problem Tak z tego , wiem wiem zachowalem sie jak amator , ale chcialem zobaczyc jak sie gra na spowolnionym tempie
domaz - 13 Maj 2004, 23:14 Temat postu: Spowalnianie gry - problem Z tego cowiem to CPUGRAB ma tez mozliwosc przyspieszania wiec radzilbym odinstalowac graba i potem zobaczyc czy jest dobrze
tajek - 13 Maj 2004, 23:17 Temat postu: Spowalnianie gry - problem no tylko ze jest problem , tego sie nie instaluje
domaz - 13 Maj 2004, 23:19 Temat postu: Spowalnianie gry - problem A notak...rzeczywiscie to ustaw w tym grabie jakis default speed jesli jest a jak nie to ustaw mniej wiecej tak jak bylo na poczatku wszystkie opcje...jesli tego ejszcze nie zrobiles...zreszta zaraz sam tos ciagne to ci powiem bo dawno w tym nie grzebalem:)
eDit : w tym rzeczywiscie nie ma zadnych opcji:) w kazdym razie masz ustawione na 30??
Vinyanov - 13 Maj 2004, 23:37 Temat postu: Spowalnianie gry - problem
| Cytat: | | nie bede robil nowego tematu poniewaz uwazam ze jest to zbedne ... |
Hm.. ale jednak off-topic to jest. :] A to w koncu dzial Pomocy, wiec dlaczegoby nie stworzyc osobnego watku o przyspieszaniu (lub podzielic ten)..? Latwiej byloby znalezc potrzebne informacje.
---
EDIT: skoro nikt nie skomentowal, temat zostal podzielony.
Falien - 14 Maj 2004, 22:58 Temat postu: Spowalnianie gry - problem PRobuja patentowac ale nie wychodzi Najlepszy sposob kupic starego kompa i po sprawie pozdr!
domaz - 14 Maj 2004, 23:05 Temat postu: Spowalnianie gry - problem Nie no pamietam jak gralem dsj 2.1 to ten spowalniacz dawal duze efekty ale potem jak z powrotem ustawilem na 30 to wszytko bylo OK
Asef - 21 Maj 2004, 19:53 Temat postu: Czy?by spos?b W?och?w??? Graja po prostu na lepszych komputerach od nas.Albo maja lepsza klawiature.Lub oszukuja po arcymistrzowsku.
syo - 15 Styczeń 2006, 13:45 Temat postu: Spowalnianie gry Dzis o godzinie 11:00 na forum FLD pojawil sie temat o dzwiecznej nazwie "Sekret wysokich wynikow". Po wejsciu nan (TUTAJ) niektorzy z Was moga sie zawiesc. Co takiego w nim jest? Jesli nie znacie angielskiego, czytajcie dalej.
Autorem owego tematu jest John Beak, ktory jako pierwszy przyznal sie otwarcie do tego, ze spowalnial gre! Przyznal sie otwarcie, wyjasnil co mu dawala wolniejsza gra.
Niektorych z Was na pewno zawiodlo to, co napisane powyzej. Dla formalnosci warto dodac, ze takich osob jest wiecej. Do spowalniania gry przyznali sie rowniez Strack i Syo. Przyznanie sie do spowalniania gry i wyjasnienie tego jest zdecydowanie lepszym posunieciem anizeli nie przyznawanie sie do tego i ciagla taka gra.
Czy wedlug Was spowolnienie gry jest zwyklym oszustwem czy po prostu nieduzym wspomaganiem? Przy tworzeniu Waszej opinii miejcie na uwadze to, ze podczas spowolniania gry ruchy postaci rowniez sie spowalniaja (logiczne) i jest tylko troszke wiecej czasu na myslenie podczas gry.
Domia - 15 Styczeń 2006, 13:56 Temat postu: Spowalnianie gry U. Ja sie zawiodlam... Bardzo.
Tyle mam do powiedzenia.
tajek - 15 Styczeń 2006, 14:23 Temat postu: Spowalnianie gry N/C , przeciez to oczywiste ze nie da sie osiagnac gigantycznych wynikow bez spowolnienia.
I moge sie zalozyc ze wszyscy z pierwszej 10 na liscie rekordow uzywaja spowolnienia( w tym ofkorz ja ) , lub maja baaaaardzo slabego kompa ...
SaleiB - 15 Styczeń 2006, 15:34 Temat postu: Spowalnianie gry jak dla mnie to bylo oczywiste ze john beak gral ze spowalnianiem i to to sporym. wystarczy obejrzec jego powtorki (w normalnym tempie oczywiscie). Widac ze czas reakcji to doslownie milisekundy. Czlowiek po prostu nie jest w stanie w tak krotkim czasie zareagowac, wiec oznaczaloby to ze jb albo gra na farta, albo spowalnia gre. to pierwsze wydawalo sie malo prawdopodobne, wiec oczywiste bylo ze gra na slow motion. wg mnie to nie jest oszustwo, tylko ulatwienie. Nie ma tez teraz co robic dochodzenia kto gra na zwolnionym tempie, bo to i tak jest niewykrywalne, a jak sie ktos do tego nie rzyznaje to jego sprawa.
Ja osobiscie nie gram na rekordy wiec nie uzywam takich trickow
pozdr
LEO - 15 Styczeń 2006, 15:36 Temat postu: Spowalnianie gry Dal mnie to tez bylo zaskoczenie jak widac po moich wynikach naprawde nie uzywalem spowalniaczy, ale nie tewierdze, ze to jest oszustwo, lecz ulatwianie sobie gry.
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 16:14 Temat postu: Spowalnianie gry dla mnie to jest zaskoczenie, i to ogromne P panowie, no jak mogliscie tak robic nie lepiej troche sie wysilic i bez spowalniania gry grac? P tez nie gralam na spowalniaczach. i dlatego mam takie marne wyniki P a tak wogole, to jak mozna spowolnic sobie gre?
Jacob - 15 Styczeń 2006, 17:56 Temat postu: Re: *NEWS* Oszustwo czy drobne wspomaganie?
| syo napisał/a: | Dzis o godzinie 11:00 na forum FLD pojawil sie temat o dzwiecznej nazwie "Sekret wysokich wynikow". Po wejsciu nan (TUTAJ) niektorzy z Was moga sie zawiesc. Co takiego w nim jest? Jesli nie znacie angielskiego, czytajcie dalej.
Autorem owego tematu jest ObrazekJohn Beak, ktory jako pierwszy przyznal sie otwarcie do tego, ze spowalnial gre! Przyznal sie otwarcie, wyjasnil co mu dawala wolniejsza gra.
Niektorych z Was na pewno zawiodlo to, co napisane powyzej. Dla formalnosci warto dodac, ze takich osob jest wiecej. Do spowalniania gry przyznali sie rowniez ObrazekStrack i ObrazekSyo. Przyznanie sie do spowalniania gry i wyjasnienie tego jest zdecydowanie lepszym posunieciem anizeli nie przyznawanie sie do tego i ciagla taka gra.
Czy wedlug Was spowolnienie gry jest zwyklym oszustwem czy po prostu nieduzym wspomaganiem? Przy tworzeniu Waszej opinii miejcie na uwadze to, ze podczas spowolniania gry ruchy postaci rowniez sie spowalniaja (logiczne) i jest tylko troszke wiecej czasu na myslenie podczas gry. |
Nie no, skoro Syo i Strack sie przyznali, to ja tez !! TEZ SOBIE SPOWALNIAM GRE !! Dzieki spowalnianiu z wyniku 650 floor osiagnalem 1197 floor !! Czyli 2 razy wiecej i idzie mi coraz lepiej
PS: A skoro pisze juz tego posta: Syo -> wcale nie jestem twoja postawa zawiedziony ... sam wiem, ze uczciwie grajac, nie mozna osiagnac takich rezultatow ...
KONKLUZJA: Uwazam spowalnianie gry za drobne wspomaganie !!
mattirab - 15 Styczeń 2006, 18:12 Temat postu: Spowalnianie gry Zawiodlem sie. Dla mnie to jest niestety oszustwo. Mozliwe, ze Peitz juz mysli o kolejnej wersji. 1.3 bez ghostfloorow, 1.4 bez spowalniania, choc watpie, by mogl az tak dopracowac gre. Smutno mi troche, ale mozna bylo zauwazyc, ze JB spowalnial gre, dla mnie ledwo mozliwe bylo takie granie, ze wyskok w gore, odbicie sie od sciany i zmiana kierunku, ale mozliwosc nietrafienia na schodek i kolejna zmiana kierunku. Nie domyslalem sie jednak, ze az tak. No coz. Gratki za przyznanie sie, ciekawi mnie, co bedzie, gdy(by) to wyjdzie oficjalnie przez wiekszosc graczy, czy cos innego oficjalnego za oszustwo...
EDIT: Po przeczytaniu wiadomosci JB na FLD mam nastepujace odczucia:
Nie wiem jak taka roznica wynikow moze byc uznana za drobne wspomaganie.
Jednak jestem dosc dobrym graczem! Super! LEO, jesli grasz bez spowalniania, to naprawde jestes pierwsza klasa!!!
Asef - 15 Styczeń 2006, 19:26 Temat postu: Spowalnianie gry
| Cytat: | Do specyficznych rodzajow oszustwa nalezy sztuczne spowalnianie gry.
Mozna je wywolac na przyklad uruchamiajac gre w trybie okna zamiast trybu pelnoekranowego - przy slabszych maszynach w predkosci przetwarzania danych przez gre wystapi zauwazalna zmiana. Takie rozwiazanie potrafi zapewnic poczatkujacym graczom poczucie wiekszej kontroli nad gra z racji wiekszej ilosci czasu na rozwazanie kolejnych posuniec. Nie jest jednak pewne, czy stosowanie tej metody pomoze graczom wycwiczonym juz wczesniej.
|
Taki tryb jest od razu jak sie instaluje wersje 1,3 icytowera,ja zmienialem na tryb pelnoekranowy.Kiedys raz po raz gralem przy spowolniaczu tak,ale nie sadzilem ze w tym mozna miec takie wysokie wyniki.W dodatku troche trudniej tez jest bo wszystko jest mniejsze.Mowie wam ze moje rekordy ktore mam jak na razie nie sa grane ze spowolnieniem.
Moze tak sprobuje
Niewiem czy sadzic to za oszustwo,byc moze doping,ogladajac replay Undertakera juz wersji 1,2 mozna byla dokladnie a nawet arcydokladnie zauwazyc jakby takie spowolnienie.
Chyba w replayu 3031 albo 4462 czy tez 4673 floor,gdzies w tych rekordach widac arcydokladnie to przy przekroczeniu 2000 pieter!!!
Tam jest takie jakby chwilowe odczekanie na schodku,i to wyglada dziwnie.Natomiast przy rekordach Syo,Stracka,Johna Beaka tego tak arcydokladnie nie widac.
Uwazam ze to nie jest oszustwo,lecz tylko ulatwienie gry.
Tak mowiac jestem ciekaw czy bez tego spowalniacza,dalo by sie zrobic 1000 combo?
Czy nawet by sie nie dalo zrobic 600 combo,czyli jest mozliwe ze nie da sie robic comba na ostatnim dzwonku.
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 20:04 Temat postu: Spowalnianie gry ej no ludu, skoro juz przy tyum jestesmyu, to jak wogole mozna spowonic gre? pytam z ciekawosci i nie uwaqzam tego zxa oszustwo, a jedynie, za ulatwienie
Jacob - 15 Styczeń 2006, 20:14 Temat postu: Spowalnianie gry
| Laura_x napisał/a: | ej no ludu, skoro juz przy tyum jestesmyu, to jak wogole mozna spowonic gre? pytam z ciekawosci i nie uwaqzam tego zxa oszustwo, a jedynie, za ulatwienie |
Pisze na FreeLunchDesign. A tak dodajac: w Lidze wygralem z KarcioZem wlasnie dzieki spowolnieniu i w ciagu 2 miechow z 650 do 1197 floor (od pazdziernika do grudnia). Szkoda, ze sie wydalo, bo mialem zamiar pokonac granice 2000 floor. A teraz jak pokonam, to i tak wszyscy beda wiedziec, ze dzieki spowolnieniu.
LEO - 15 Styczeń 2006, 20:50 Temat postu: Spowalnianie gry NAprawde ja gram bez spowolneinia, moge nagrac na zwyo wam. Nawet jak jutro bede mial kamere to moge udowodnic ze gram bez spowolnienia. JA w 100% nie wiedzialem ze oni skacza z spowalniaczami serio. SUPRISED:O
[size=20px]NIE SPOWALNIAM GRY[/size]
Teraz prawda musi zwyciezyc. Ja osobiscie mysle ze combo do 1000 da sie zrobic ale na fuksach. Powyzej 1000 cienko to widze, chcialbymz eby w grach byl wykrywacz spowalnaicza. Ciekawe, ktory wtedy bym byl.
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 21:06 Temat postu: Spowalnianie gry no ale i tak, gdy ktos cwiczy przez dluzszy czas, to chyba bez spowalniania dojdzie wysoko? to znaczy doskoczy ja gram tyle, il egram, i wyniki mam takie jakie mam, ale nigdy niwe uzywalam spowalniania i nie zamierzam P chociaz, sprobowac chyba nie zaszkodzi - przeciez to nie jest przestepstwo, co nie?
Asef - 15 Styczeń 2006, 21:11 Temat postu: Spowalnianie gry Teraz beda rekordy kto lepiej oszukal przy spowolnieniu,pewnie juz za miesciaca bedzie setka osob ktozi przekrocza 1000 combo.
Zaczelemod teraz w to grac ,ale nie widze zeby to pomagalo,przyspieszenie jest takie jak zawsze,szybkie,itd..
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 21:17 Temat postu: Spowalnianie gry Asef -> a jaki masz procesor? bo jelsi chodzi o mnie, ja mam 3 GHz no i sprobowlaam....i fakt, jakas roznice widac
SaleiB - 15 Styczeń 2006, 21:32 Temat postu: Spowalnianie gry dziwi mnie ze tak malo osob slyszalo o spowalnianiu.. przecierz byla o tym mowa od dawna. No dobra nowi gracze mogli o tym nie wiedziec, ale bez przesady, nie bylo z tego jakiejs tajemnicy. to chyba tajek, albo ktos inny kiedys mowil ze gra na spowolnieniu i to dosc dawno temu.
pozdr
LEO - 15 Styczeń 2006, 21:37 Temat postu: Spowalnianie gry JA czytalem keidys cos w archiwum, ale MYSLALEM ze juz nikt na nich nie gra
Asef - 15 Styczeń 2006, 21:47 Temat postu: Spowalnianie gry
| Cytat: | | Asef a jaki masz procesor? bo jelsi chodzi o mnie, ja mam 3 GHz no i sprobowlaam....i fakt, jakas roznice widac |
Ja mam procesor 2,66 GHz
To znaczy ze u mnie sie nie da?
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 21:52 Temat postu: Spowalnianie gry nie ze nie da ja tak tylko sie pytalam zalezy, jaki procent spowolnienia ustawiles
Karciooz - 15 Styczeń 2006, 21:56 Temat postu: Spowalnianie gry Jak dla mnie spore zaskoczenie . W pierwszej chwili pomyslalem jak czytalem posta Syo , ze wobec tego to on jest najlepszy na swiecie ,ale czytam dalej i sie okazuje ze syo tez . Ale przynajmniej mam juz odpowiedz na pytanie : Jak oni to robia
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 21:58 Temat postu: Spowalnianie gry no wlasnie Karciooz tajemnica wyszla na jaw
Asef - 15 Styczeń 2006, 22:03 Temat postu: Spowalnianie gry
| Laura_x napisał/a: | nie ze nie da ja tak tylko sie pytalam zalezy, jaki procent spowolnienia ustawiles |
taaaa a mozna ustawic jakis procent,spowolnienia,gdzie jak?? ,gdzie sie to ustawia?????
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 22:06 Temat postu: Spowalnianie gry kurde, nie wiem, a z ktorego ty programu korzystasz, tak wogole?
Asef - 15 Styczeń 2006, 22:10 Temat postu: Spowalnianie gry Jaki program,jest jakis,gdzie?? ja gram w trybie niepelnoekranowym.
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 22:17 Temat postu: Spowalnianie gry lol a ja gram w trybie pelonekranowym i sobie na probe sciagnelam jeden z tych programow, co byl w poscie Jb, do ktorego linka dal syo na poczatku topicu
Asef - 15 Styczeń 2006, 22:29 Temat postu: Spowalnianie gry To sa te programy:
CPU Killer! 2.0
CPU Grabber
Game Optimizer Pro
!xSpeed
?
Moze mi ktos przetlumaczyc to co napisal J.B w tym linku co podal Syo.
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 22:31 Temat postu: Spowalnianie gry Ale to co napisla JB blo napisale bardzo prostym jezykiem
Asef - 15 Styczeń 2006, 22:35 Temat postu: Spowalnianie gry Ale duzo slow nie znam..
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 22:40 Temat postu: Spowalnianie gry Asef -> a slownik masz?
Asef - 15 Styczeń 2006, 22:49 Temat postu: Spowalnianie gry A jak sie to stalo ze J.B postanowil to ujawnic.
Moze jest cos jeszcze co ulatwia gre,a my o tym nie wiemy, wiedza a pewnie wszyscy betatesterzy
Laura_x - 15 Styczeń 2006, 22:54 Temat postu: Spowalnianie gry Asef -> no tak, przeciez nikt calej prawdy nie musi mowic
Asef - 15 Styczeń 2006, 23:25 Temat postu: Spowalnianie gry Uzylem programu CPU Grabber ustawialem na 4 to szlo szybko jak na 91 to bylo wolno,az za wolno,wiec ustawilem na 81 ale nie moglem dojsc do 300 floor jest tak ciezej niz normalnie,czemu nie czaje,u mnie sie ciagle wiesza,nie czaje jak mozna tak grac
Laura_x - 16 Styczeń 2006, 13:12 Temat postu: Spowalnianie gry ja sobie ustawilam w tym programie na jakies 70 czy cus a mi sie nic nie wiesza
Asef - 16 Styczeń 2006, 16:05 Temat postu: Spowalnianie gry Ale mi chodzi o to ze ten ludek jak skacze to raz powoli a raz nagle szybko a raz sie zatrzymuje,gra mi sie czasami zacina,niewiem czemu.
mattirab - 16 Styczeń 2006, 18:36 Temat postu: Spowalnianie gry Czy to nie powinno byc na privie? Laura i Asef? To, co napisal JB bylo rzeczywiscie w miare prostym jezykiem, nawet ja nieco odczytalem, Asef - nie musisz znac wszystkich slow, ja nie znam duzo, a i tak troche zrozumialem.
Asef - 16 Styczeń 2006, 20:05 Temat postu: Spowalnianie gry Gralem i najwiecej mialem 300 cos floor,a potem wylaczylem i gralem normalnie i mialem ponad 500 cos,czyli takie wspomaganie nic mi nie daje
Laura_x - 16 Styczeń 2006, 22:00 Temat postu: Spowalnianie gry u niektorych daje dsuzo, u niektorych prawie nic
Asef - 18 Styczeń 2006, 10:20 Temat postu: Spowalnianie gry Jak na razie uzywalem tylko jednego programu,tamtych
CPU Killer! 2.0
Game Optimizer Pro
!xSpeed
nie moge znalesc,nawet w google,szukam,a tu nie dziala link,tam jest eroror,itd
Laura_x - 18 Styczeń 2006, 12:40 Temat postu: Spowalnianie gry Asef -> Napisz do mnie na GG to Ci linka do tego ostatniego podam, jelsi oczywiscie chcesz
petr - 25 Styczeń 2006, 19:01 Temat postu: Spowalnianie gry Hmm.
Wielu najlepszych tenisistow uzywa specjalnych soczewek, ktore powoduja, ze lepiej widzi sie male obiekty. To nie doping - bo to nie substancja - ale ulatwienie.
Dla grajacych w CSa (strzelanka) - czasem gra sie na AIM-mapach (mozna uzywac tylko snajperek). W tej broni nie ma normalnego celownika (jak w pistolecie) - aby go zobaczyc, trzeba przyblizyc - ale wtedy widac duuzo mniej... Wiec niektorzy gracze rysuja sobie kropke na srodku monitora. To nie cziterstwo - to ulatwienie.
Ech.
Spowalnianie gry nie ingeruje w sama gre, jak typowe 'czity' - wiec tez pozostanie ulatwieniem...
Od dawna jednak jestem za zmiana definicji 'dopingu' czy 'cziterstwa' - i zgodnie z moimi pogladami spowalnianie gry jest podlym cziterstwem - glownie ze wzgledu na nielicznych graczy, chcacych uczciwie dojsc do wymazonego celu.
Swietne wyniki JB? - oczywiscie, ogladalem jego powtorki. Oczywiscie, widzialem, ze musi w ulamek sekundy decydowac sie, co zrobic. Jednakze - od urodzenia bylem idealista - wiec po prostu uwazalem JB za geniusza, najwiekszego gracza w historii, wzor dla innych, etc etc...
Teraz zawiodlem sie na nim, na Syo, Tajku i calej reszcie. Maja u mnie ogromny minus.
Dlaczego? - 'przeciez wszyscy wiedzieli o spowalnianiu'... Tak, ale nie wszyscy z tego korzystali - tak samo jak nie wszystkich tenisitow stac na drogie soczewki, i nie wszyscy lubia pisac po monitorze...
Jak moze wynikac z powyzszego - nigdy nie spowalnialem. Zawsze uczciwie zdobywalem swoje rekordy. I jestem z tego dumny, tak samo jak jestem dumny z faktu, iz w gimnazjum jeszcze nigdy nie sciagalem na lekcji (ani mi nie podpowiadano podczas odpowiedzi).
Co teraz bedzie? - oczywiscie, nowa wersja IT, "odporna" na spowalnianie. Ale jak wiadomo, nie powstalo jeszcze zabezpieczenie, ktorego nie mozna obejsc - wroze wiec dosc szybki upadek polswiatka IT - przerodzi sie on w siedlisko oszustw (skoro teraz oficjalnie wiadomo, ze spowalnianie jest mozliwe, znajdzie sie wielu zakompleksionych graczy chciacych pochwalic sie miejscem w pierwszej dziesiatce). Na szczescie, wciaz bedzie sie swietnie nadawal to zawodow na zywo - wiec nie jest az tak tragicznie.
Konczac dodam, iz teraz pierwszy raz w zyciu rozwazam skonczenie oficjalnej kariery (od IT nie potrafilbym odejsc) - czyli koniec z udzialem w turniejach (chociaz, co za udzial, trzy ostatnie zawalilem) i wysylaniem powtorek na listy... Nie czulbym sie dobrze, wiedzac, ze ta 'rywalizacja' to walka z wiatrakami.
To wszystko co mialem do powiedzenia. Gratulacje dla odwaznych, ktorzy doczytali az tutaj.
catek - 26 Styczeń 2006, 02:18 Temat postu: Spowalnianie gry
No czytalem, czytalem, hmmmmm! to jest prawda z tym spowalnianiem, moim zdaniem najwiecej spowalnia tak jak ty myslisz John Beak
Laura_x - 26 Styczeń 2006, 12:42 Temat postu: Spowalnianie gry ale JB i tak jak nie spowalnia, jest jednym z najlepszych
catek - 26 Styczeń 2006, 15:50 Temat postu: Spowalnianie gry
Mozliwe ale dla mnie on spowalnial caly czas, w sekunde zareagowal
Laura_x - 26 Styczeń 2006, 16:03 Temat postu: Spowalnianie gry catek -> zareagowac to mozna nawet szybciej, niz w sekunde, ale najwyraxniej, dl aciebie jest to niezrozumiale as always zreszta ale to juz chyba nie jest na temat
Asef - 27 Styczeń 2006, 16:33 Temat postu: Spowalnianie gry Teraz juz sa nowe rekordy na sw.liscie i co nagle 2 osoby przekroczyly 1000 combo,spowalaniali,to moze syo i inni niech tez spowalnia ,grajai wszyscy az do czasu kiedy,sie pojawi nowa wersja bez spowalniania
Laura_x - 27 Styczeń 2006, 20:36 Temat postu: Spowalnianie gry Asef -> nie kus nikogo
Asef - 28 Styczeń 2006, 17:57 Temat postu: Spowalnianie gry Powinno byc tak ze gralo by sie jak ktos chce az do czasu powstania nowej wersji,bo inaczej nie nas wogule na swiatowej liscie
Laura_x - 28 Styczeń 2006, 20:17 Temat postu: Spowalnianie gry powinno wogole zamknac sie swiatowa liste az do wydania nowej wersji, to bylbyo najlepsze chyba
tajek - 4 Luty 2006, 22:47 Temat postu: Spowalnianie gry hmm niewiem o co wam chodzi , spowolnienie do zadne oszustwo ! dajmy przyklad gre , o wiele bardziej popularna niz IT , DSJ , tam wszyscy uzywaja spowolnienia i nie jest to zadnym przestepstwem wrecz przeciwnie ... , wedlug mnie tak samo powinno byc w IT .
Widze ze jestescie w pewnym stopniu wkurzeni na JB , syo , mnie i reszte , tacy madrzy jestescie ? zrobcie z spowolnieniem takie wyniki jakie posiada JB! , moge sie zalozyc ze nie dacie rady , gram na spowolnieniu od (prawie) poczatkow mojego grania , i wiem ze nie jest az tak latwo jak sobie to wyobrazacie ...
Teraz gdy wyjdzie nowa wersja IT , to moim zdaniem dalej bedzie nie sprawiedliwie... pierwsze miejsca beda zajmowali ci ktorzy maja na stanie stare komputery , na ktorych IT bedzie powoli chodzilo..
tyle z mojej strony
SaleiB - 4 Luty 2006, 22:55 Temat postu: Spowalnianie gry tajek zgadzam sie z toba co do tego ze spowalnianie poczatkowo nie ulatwia gry, jednak jak sie do tego przyzwyczaic , to potem rekordy ida duzo szybciej.
ja osobiscie nie mialem cierpliwosci zeby grac na spowalnianiu wiec moje rekordy nie zwiekszyly sie zbytnio w ciagu ostatnich 2 lat, a taki np john beak z kombo 300 doszedl do 1300. niewatpliwie jest to ulatwienie
pozdr
tajek - 4 Luty 2006, 23:17 Temat postu: Spowalnianie gry
| SaleiB napisał/a: | niewatpliwie jest to ulatwienie
pozdr |
No ok to dlaczego reszta sobie nie "ulatwi" gry i nie bedzie miala takich wynikow jak JB? bo pewnie i tak by nie dali rady tego dokonac!
SaleiB - 5 Luty 2006, 01:40 Temat postu: Spowalnianie gry no to ze nie ma sie takich wynikow jak jb to nie znaczy ze to nie jest ulatwienie. sadze ze spokojnie mozna zrobic 2 razy tyle ile sie ma bez spowalniania, a to jest roznica.
pozdr
Jacob - 5 Luty 2006, 10:12 Temat postu: Spowalnianie gry
| tajek napisał/a: | | SaleiB napisał/a: | niewatpliwie jest to ulatwienie
pozdr |
No ok to dlaczego reszta sobie nie "ulatwi" gry i nie bedzie miala takich wynikow jak JB? bo pewnie i tak by nie dali rady tego dokonac! |
Bo sa debilami i mysla, ze "uczciwie" grajac tez dojda daleko ..... No comments .....
Pozdrawiam wszystkich spowolniajacych
Kubus - 5 Luty 2006, 11:42 Temat postu: Spowalnianie gry Ja mysle ze spowalnianie nie jest jakims tam oszustwem tylko ulatwieniem ale jak sie gra tak samemu dla siebie , natomiast jak to idzie juz na swiatowa liste rekordow to to juz mysle ze jest troche oszustwem . Ja swoje rekordy co mam sa marne w porownaniu do tych co ma JB , Syo , tajek itp. bo ja nie gralem na spowalnianiu ale to nie znaczy ze jestem debilem tak jak to mowi Jacob -----> powiniennes z tego forum byl juz wyleciec bo na forum to trzeba byc tolerancyjnym ale nie ja jestem adminem i nie ja tu rzadze .
Mysle ze JB , Syo , tajek i wszyscy z pierwszej 10 na liscie mimo tego i tak sa dobrymi graczami ale duzo by bylo fajniej gdyby te ich rekordy na liscie byly prawdziwe a nie ugrane na spowalniaczu , i dlatego mam nadzieje ze w nastepnym icy tower beda na takie oszustwa zabezpieczenia a rekordy beda prawdziwe i ktos kto gra normalnie bedzie mogl sie mierzyc z rekordami ludzi z pierwszej 10 , bo teraz to jest niemozliwe .
Jacob - 5 Luty 2006, 13:26 Temat postu: Spowalnianie gry Kubus -> no coz, moze faktycznie przesadzilem ze slowem "debil". Przepraszam.
Ale jak myslicie, ze w przyszlosci, bedac grac bez spowolnienia, osiagniecie jakies znakomite rekordy, to jestescie w bledzie !! Dobra, ale nie bede tu nikogo przekonywal, bo widze, ze spoleczenstwo IT jest juz podzielone w sprawie spowalniania, wiec nic nie pomoze moj post w przekonaniu innych.
Pozdrawiam
PS: "na forum to trzeba byc tolerancyjnym" -> to zdanie mnie rozbawilo Czy stweirdzasz po moim jednym poscie, ze jestem nietolerancyjny i mam wyleciec z forum ?? Pomysl, zanim cos napiszesz.
Domia - 5 Luty 2006, 13:33 Temat postu: Spowalnianie gry
| tajek napisał/a: | | No ok to dlaczego reszta sobie nie "ulatwi" gry i nie bedzie miala takich wynikow jak JB? bo pewnie i tak by nie dali rady tego dokonac! |
Dlatego, ze wolimy grac uczciwie, a nie stosowac jakies sztuczki, aby pokazac jacy to my jestesmy swietni, ale glupi.
| Jacob napisał/a: | | Bo sa debilami i mysla, ze "uczciwie" grajac tez dojda daleko ..... No comments ..... |
W tej chwili przedstawiasz idealny obraz spowalniajacego. Uczciwi sa glupi i zli, a oszusci madrzy i dobrzy.
| Cytat: | | Ale jak myslicie, ze w przyszlosci, bedac grac bez spowolnienia, osiagniecie jakies znakomite rekordy, to jestescie w bledzie !! |
Tu nawet nie chodzi o ogromne rekordy, ale o rywalizacje fair play.
Ja bede sie stanowczo trzymac przy tym, ze to jest zwykle cziterstwo.
Kubus - 5 Luty 2006, 13:36 Temat postu: Spowalnianie gry Wyluzuj Jacob nie mowie ze jestes nie tolerancyjny ale wkurza mnie to jak ktos mowi odrazu debil ale jak mowisz ze przepraszasz to jest ok . A co do wysokich rekordow ze spowalnianiem to jest w tym troche racji , grajac normalnie pewnie albo by to nigdy nie nastapilo albo po bardzo dlugim czasie , a tak to rok i mamy olbrzymie wyniki . Ale i tak bym nie gral na ich miejscu z tymi spowalniaczami bo to chodzi ile sie uczciwie wygralo a nie na spowalniaczu , no ale ich sprawa .
Laura_x - 5 Luty 2006, 14:50 Temat postu: Spowalnianie gry Kubus -> przyzwyczaj sie, bo Jacob zawsze sie wszystkiego czepia
petr - 5 Luty 2006, 20:43 Temat postu: Spowalnianie gry Spowalnianie nie bedzie cziterstwem, gdy na stronie FLD oficjalnie beda udostepnione programy do spowalniania. Soczewki dla tenisistow nie beda dopingiem, gdy wszyscy takie dostana.
Chodzi tylko o rowne szanse... Osoby ktore chcialy byc po prostu uczciwe czuja sie oszukane przez czolowke swiatowa, ktorej - jakby nie bylo - gralo sie latwiej (pomijam fakt, ze to tez wymaga treningu, ok)...
Popieram w 100% ostatni post Domii - brawa za opinie!
Jacob - 6 Luty 2006, 10:23 Temat postu: Spowalnianie gry
| Domia napisał/a: | | Dlatego, ze wolimy grac uczciwie, a nie stosowac jakies sztuczki, aby pokazac jacy to my jestesmy swietni, ale glupi. |
Spowalnianie nie jest zadna sztuczka !! Jest wiele gier, gdzie sie spowalnia i wszedzie to zostalo uznane za ulawienie i nikt sie tego nie czepia. Wiec nie rozumiem o co Wam wszystkim chodzi !!
| Domia napisał/a: | | Tu nawet nie chodzi o ogromne rekordy, ale o rywalizacje fair play. |
Taa, to czy Syo i inni grajac w PLIT mysleli o rywalizacji fair-play ?? Nie, zalezalo im na biciu rekordow !!
| Laura_x napisał/a: | | Kubus n przyzwyczaj sie, bo Jacob zawsze sie wszystkiego czepia n |
Dokladnie Laura Taki juz mam charakter. Nie zgadzam sie z czyms lub kims, to mowie to otwrcie
Pozdrawiam
Domia - 6 Luty 2006, 18:33 Temat postu: Spowalnianie gry
| Jacob napisał/a: | | Domia napisał/a: | | Dlatego, ze wolimy grac uczciwie, a nie stosowac jakies sztuczki, aby pokazac jacy to my jestesmy swietni, ale glupi. |
Spowalnianie nie jest zadna sztuczka !! Jest wiele gier, gdzie sie spowalnia i wszedzie to zostalo uznane za ulawienie i nikt sie tego nie czepia. Wiec nie rozumiem o co Wam wszystkim chodzi !!
|
Ale wybacz, w tej grze nie zostalo to uznane. Jak mowil petr - poki nie ma tego na oficjalnej stronie FLD, to chyba widac wyraznie, ze nie jest to oficjalnie dozwolone.
| Cytat: |
| Domia napisał/a: | | Tu nawet nie chodzi o ogromne rekordy, ale o rywalizacje fair play. |
Taa, to czy Syo i inni grajac w PLIT mysleli o rywalizacji fair-play ?? Nie, zalezalo im na biciu rekordow !! |
A skad niby to wiesz, na czym innym zalezalo? Wrozka Balbinka jestes, czy co?
petr - 7 Luty 2006, 00:29 Temat postu: Spowalnianie gry I wlasnie dlatego zawsze bede przeciwny, gdy ktos bedzie chcial zbanowac Jacoba. Wniosl na to forum, hm.. Ciekawy punkt widzenia..
Aczkolwiek, smuci mnie, ze ktokolwiek mysli wlasnie w ten sposob. Nie wiem, co myslal sobie Syo czy JB bijac swoje rekordy, ale, hm.. Obawiam sie ze takich jak Ty jest wiecej..
W sporcie tak samo - watpie zeby kiedykolwiek zakazano uzywania tych specjalnych soczewek, o ktorych wspominalem juz dwa razy Co wiecej, usepstw bedzie coraz wiecej - naciskac beda federacje, zawodnicy, ich sponsorzy - zeby ciagle bito rekordy... Na razie dopuszcza sie specjalne ubrania, niedlugo dojdzie do tego czesc substancji (dzisiaj - dopingowych), potem, hm... Dla biegaczy - buty z turbo-doladowaniem? ;]
Nie mam zamiaru juz tego komentowac, moje zdanie znacie i to wystarczy... Dodam tylko na koniec:
| Domia napisał/a: | | Jacob napisał/a: | | Domia napisał/a: | | Dlatego, ze wolimy grac uczciwie, a nie stosowac jakies sztuczki, aby pokazac jacy to my jestesmy swietni, ale glupi. |
|
Ale wybacz, w tej grze nie zostalo to uznane. Jak mowil petr - poki nie ma tego na oficjalnej stronie FLD, to chyba widac wyraznie, ze nie jest to oficjalnie dozwolone.
|
Tutaj jest sedno sprawy - spowalnanie w srodowisku IT jest cziterstwem, chociazby dlatego, ze jego tworcy rozpoczeli prace nad wersja uniemozliwiajaca spowalnianie (btw akurat uwierze, ze bedzie dzialac w 100%)... A chyba ich (tworcow) glos jest najwazniejszy, prawda?
[size=9px]Nienawidze powolywac sie na wyzsze instancje, ktore wiedza lepiej - ale w takim momencie...[/size]
tajek - 7 Luty 2006, 11:48 Temat postu: Spowalnianie gry Hmm , widocznie inaczej podchodzicie do tego wszystkiego ...
Ja osobiscie gdy zaczynam juz w cos grac , to chce byc w tej grze najlepszy lub jednym z najlepszych , dla przyjemnosci to sobie moge isc na browara albo pograc w bale na dworze.
Tak samo jest chyba w sporcie , kazdy sportowiec chce byc najlepszy w swoim fachu.. , czasami uczciwosc nie poplaca , wiec mozna wykazac sie pewnym cwaniactwem i ulatwic sobie pewne rzeczy.. tak samo jest w IT ( dla mnie) i jak juz zaczolem w to grac to szukalem udogodnien aby zaistniec troche..
tyle odemnie zdania nie zmienie
Jacob - 7 Luty 2006, 13:02 Temat postu: Spowalnianie gry
| tajek napisał/a: | Hmm , widocznie inaczej podchodzicie do tego wszystkiego ...
Ja osobiscie gdy zaczynam juz w cos grac , to chce byc w tej grze najlepszy lub jednym z najlepszych , dla przyjemnosci to sobie moge isc na browara albo pograc w bale na dworze.
Tak samo jest chyba w sporcie , kazdy sportowiec chce byc najlepszy w swoim fachu.. , czasami uczciwosc nie poplaca , wiec mozna wykazac sie pewnym cwaniactwem i ulatwic sobie pewne rzeczy.. tak samo jest w IT ( dla mnie) i jak juz zaczolem w to grac to szukalem udogodnien aby zaistniec troche..
tyle odemnie zdania nie zmienie |
Dziekuje Tajek, ze popierasz moze zdanie Bo widze, ze wszyscy jak zwykle obrzucili mnie blotem
@petr: pokaz mi, gdzie pisze na FreeLunchDesign, ze spowalnianie jest cziterstwem.
Pozdrawiam
tajek - 7 Luty 2006, 13:25 Temat postu: Spowalnianie gry
| Jacob napisał/a: | Dziekuje Tajek, ze popierasz moze zdanie Bo widze, ze wszyscy jak zwykle obrzucili mnie blotem
|
hmm nie ze cie popieram , ja tylko wyrazam swoje zdanie na temat tego wszystkiego...
Kubus - 7 Luty 2006, 14:15 Temat postu: Spowalnianie gry No jest w tym troche racji co mowi tajek , fajnie byc w czyms najleprzym i dlatego sie tych udogodnien szuka , rozumiem dobrze tych ludzi ktorzy spowalniali - ciebie tez Jacob , i nie obrzucam cie blotem , ale ja wole ( jak narazie ) grac uczciwie , poprostu widze ile ja moge sam na wlasnych silach a nie z pomoca .
syo - 7 Luty 2006, 14:43 Temat postu: Spowalnianie gry
| Jacob napisał/a: | | @petr: pokaz mi, gdzie pisze na FreeLunchDesign, ze spowalnianie jest cziterstwem. |
| Johan Peitz napisał/a: | 'Tis sad news indeed. I really thought that the top players were actually this good. Kinda feels like I've worked my ass off for nothing. I'm not going to point fingers or anything, that never helps. But still, I'm dissapointed. As you can see, Harold hasn't got any friends any more. For now.
So is slowing down cheating or not? Of course it is. What else could it be? If anyone thinks otherwise theie just afraid to admit it. The very fact that it's been hidden just makes it even clearer.
But, every cloud has a silver lining! Better now than never! Hopefully we can find a fix to this and the phoenix will rise once again.
In conclusion, don't give up your hopes just yet. Something good will come out of this I'm sure. |
Jacob - 7 Luty 2006, 19:40 Temat postu: Spowalnianie gry Oki, to bardzo przepraszam. Nie widzialem tej wiadomosci na FLD ...
Pozdrawiam Jacob
syo - 7 Luty 2006, 20:52 Temat postu: Spowalnianie gry
| Jacob napisał/a: | | Oki, to bardzo przepraszam. Nie widzialem tej wiadomosci na FLD ... |
Nie szkodzi
Sa dwa obozy - tych co uznaja to za wspomaganie (maleje) i ten, co uwaza za oszustwo (rosnie i przewaza). Johan stoi po stronie tych drugich, stad ich wielkosc..
Laura_x - 7 Luty 2006, 21:27 Temat postu: Spowalnianie gry no ale niekoniecznie wszyscy musza zmieniac zdanie przez Johana
WAP - 9 Luty 2006, 14:19 Temat postu: Spowalnianie gry troche sie zdziwiem po przeczytaniu tego teamtu
jakos jak gralem w it to nigdy nie uzywalem zadnych spowolnien ani nawet o nich nie slyszalem...
Laura_x - 9 Luty 2006, 15:39 Temat postu: Spowalnianie gry nie slyszales, bo sie nigdy o tym otwarcie nie mowiono, by nie wygadac tajemnicy zlotego srodka tych najlepszych
Jacob - 9 Luty 2006, 16:17 Temat postu: Spowalnianie gry Ej, tak nawiasem mowiac, to WAP byl kiedys mistrzem Polski ?? I nie wiedzial nic o spowalnianu ??
LEO - 9 Luty 2006, 17:26 Temat postu: Spowalnianie gry BYl, ale rekord wtedy na MP wystarczyl w graniach 400combo, ja raz kiedys w ARCHWIUM przeczytalem o spowlanianiu, ale myslalem ze to tylko tak na sprobe a tu na poczatku stycznia jak sie doweidzialem to mnie polozylo,bo sam nigdy nie spowalnialem gry,a dzis ciesze sie szczegolnie, bo udalo mi sie rekord pobic....pzdr
Kubus - 9 Luty 2006, 17:35 Temat postu: Spowalnianie gry To poprostu bywa roznie , jedni sie downiaduja o tym , inni nie . Ja jak kiedys z qmplem gadalem na temat icy towera to pamietam ze cos tam mi powiedzial ze cos takiego istnieje ale co i jak dokladnie to w to nie wnikalem bo mnie to jakos zabardzo nie obchodzilo i nie myslalem jakos nad tym , dopiero jak poczytalem tutaj o tym troche to wtedy sobie uswiadomilem o co chodzilo z tym spowalnianiem w IT , a wczesniej to prawie nic nie bylo o tym wiadomo . I moze fajnie by bylo miec wysoookie wyniki ale tak jak leo sie cieszy ze nie gral na spowalniaczu tak i ja sie ciesze ze to co ugralem , ugralem swoimi silami .
catek - 14 Luty 2006, 00:59 Temat postu: Spowalnianie gry plis podacie mi link do tego ostatniego spowalniacza bo musze sprawdzis jak to jest,
PS. Nawet moze byc lepszy lub inny
Asef - 14 Luty 2006, 07:13 Temat postu: Spowalnianie gry Rzeczywiscie,juz uznano to za oszustwo ,teraz trzeba czekac na nowa wersje
Ale czy jak bedzie nowa wersja to nie bedzie znow jakis trikow oszukiwawczych?
-Napewno tak
http://www.topshareware.com/!XSpeed-download-1215.htm
LEO - 14 Luty 2006, 07:55 Temat postu: Spowalnianie gry I dobrze, ze uznano to za oszutwo . Chociaz teraz przynajmmniej wiecej garczy ggra normlanie a nie uszukujac. Sznase wyrownaly sie... ( chyba, ze niue wszyscy sie do tego przyznali... )?
Laura_x - 15 Luty 2006, 13:56 Temat postu: Spowalnianie gry catek -> ladnie to tak grac na spowalniaczach? ja sprobowlaam kiedys raz, ale juz wiecej nbie bede, bo mialabym zyt wielkie wyrzuty sumienia, grajac ciagle na spowalnianiu
Asef i Leo -> ja rowniez sie ciesze, ze to uznano za oszustwo
Leo -> watpie, ze wszyscy sie przyznali
Jacob - 15 Luty 2006, 16:08 Temat postu: Spowalnianie gry
| Laura_x napisał/a: | | watpie, ze wszyscy sie przyznali |
To i tak czy siak wyjdzie, kto spowalnial, kiedy sie ukaze nowa wersja Wiec nie wiem po co, ktos mialby jeszcze sciemnac
Laura_x - 15 Luty 2006, 20:09 Temat postu: Spowalnianie gry Jacob -> no ale wiesz, nie beda sie przyznawac, a znajac mozliwosci nowej wersji, beda wymyslac, jak obejsc te wszystkie zabezpieczenia przed spowalnianiem
catek - 15 Luty 2006, 21:14 Temat postu: Spowalnianie gry e tam, rzeczywiscie te spowalnianie wciaga, gram jakies 5 dni moze na nich, ale jak je wylaczam to Harold zamiast w normalnym tempie skacze to jakos troszke szybciej ale pierwszy dzwiek zegarka jest po 30 sek. wiecie cos o tym??
A jak sie nie myle to Tajek mowil o tym zeby inni sprobowali grac ze spowalnianiem i bili rekordy jak on i wspomnial zebysmy sprawdzili czy jest tak latwo no ale rzeczywiscie latwo az tak na maxa to nie jest.
PS. Ja jak cos uzywam CPUKILLER i !xSpeed no ale do pojawienia sie nowej wersji gry Pozdro!
Laura_x - 16 Luty 2006, 14:23 Temat postu: Spowalnianie gry catek -> i co masz jakies postepy w grze, po tym, jak zaczales uzywac spowalniaczty? no i podziwiam Cie, ze tak otwarcie o tym mowisz
Asef - 16 Luty 2006, 15:07 Temat postu: Spowalnianie gry Powiem szczerze,ze przez te spowolnienie odebrala mi sie chec grania.
Ja gram to maksymalnie 10 minut na 3 dni.
Czekam na nowa wersje ,ktora bedzie uczciwa
Kubus - 16 Luty 2006, 15:32 Temat postu: Spowalnianie gry Ja dotatnio juz prawie nic nie gram , nie wiem czy to jest tymi spowalniczami spowodowane czy jest jakis inny powod ale mi sie jakos nie chce teraz .
Rowniez czekam juz na nowa wersje .
Jacob - 16 Luty 2006, 15:41 Temat postu: Spowalnianie gry
| Asef napisał/a: |
Czekam na nowa wersje Very Happy ,ktora bedzie uczciwa |
To sobie mozesz czekac dalej Od czasu, kiedy JB ujawnil sekret o spowalnianiu, minal miesiac czasu, a nowej wersji jeszcze nie ma Dlatego trzeba grac na tej "nieuczciwej" wersji
catek - 16 Luty 2006, 20:46 Temat postu: *
| Laura_x napisał/a: | catek -> i co masz jakies postepy w grze, po tym, jak zaczales uzywac spowalniaczty? no i podziwiam Cie, ze tak otwarcie o tym mowisz |
To znaczy Laura chyba troche mozna powiedziec ze gorzej mi idzie ze spowalnianiem ale nie narzekam , jest fajnie, no jak cos mam rekordy uczciwe (bo w wakacje tamte), a teraz odrazu mowie ze gram ze spowalnianiem od prawie tygodnia. Ja rowniez czekam na nowa wersje gry, mam nadzieje ze cos widocznego dla nas ''golym okiem'' bedzie mozliwe. Pozdro wszystkim !
Laura_x - 18 Luty 2006, 14:34 Temat postu: Spowalnianie gry
| Cytat: | | To znaczy Laura chyba troche mozna powiedziec ze gorzej mi idzie ze spowalnianiem ale nie narzekam |
mi tez tak szlo, jak zagrlaam kilka razy na spowalniaczu, to mi o wiele gorzej szlo,.a le to juz chyba kwestia przyzwyczajenia do uczciwego trybu gry
| Cytat: | | Ja rowniez czekam na nowa wersje gry |
a kto nie czeka? to bedize w koncu pierwsza uczciwa gra, w ktora zagram z przyjemnoscia moze moja chec grania wroci, bo fakt, po tej calej sprawie ze spowalnianiem odechcialao mi sie cus grac
Jacob - 18 Luty 2006, 14:56 Temat postu: Spowalnianie gry
| Laura_x napisał/a: | | po tej calej sprawie ze spowalnianiem odechcialao mi sie cus grac |
Ale jakos Ci sie nie odechcialo pisac na forum joke
mike - 8 Marzec 2006, 15:14 Temat postu: spowalnianie gry te metody z "oszustwa" s do dupy
nie wiem z kont wzic plik z ikonk win
Jacob - 8 Marzec 2006, 15:46 Temat postu: Re: spowalnianie gry
| mike napisał/a: | te metody z "oszustwa" s do dupy
nie wiem z kont wzic plik z ikonk win |
Koles, naucz sie najpierw do porzadku pisac Co to znaczy: "z ikonk win". A po drugie: sadzadz po Twoim wieku, napewno masz slabe wyniki, wiec nawet spowalnianie ci nie pomoze
Laura_x - 8 Marzec 2006, 20:30 Temat postu: spowalnianie gry Jacob -> to, w jakim on jest wieku nei znacyz, ze ma fatalne wyniki
Jacob - 8 Marzec 2006, 21:43 Temat postu: spowalnianie gry
| Laura_x napisał/a: | | Jacob n to, w jakim on jest wieku nei znacyz, ze ma fatalne wyniki n |
Wiek ma duze znaczenie przy grach zrecznosciowych ;]
mike - 9 Marzec 2006, 14:02 Temat postu: spowalnianie gry
| Cytat: | | Koles, naucz sie najpierw do porzadku pisac Co to znaczy: "z ikonk win". A po drugie: sadzadz po Twoim wieku, napewno masz slabe wyniki, wiec nawet spowalnianie ci nie pomoze |
chciaBem pomocy jak nie to nie
Spadaj
syo - 9 Marzec 2006, 15:41 Temat postu: spowalnianie gry
| mike napisał/a: | | chciaBem pomocy jak nie to nie |
chciaLes.
Spadaj.
killer55 - 13 Kwiecień 2006, 00:08 Temat postu: Spowalnianie gry Dla mnie to oszustwo, bo za tym jak tempo gry jest wolne, to tak nudno...
Asef - 13 Kwiecień 2006, 10:11 Temat postu: Spowalnianie gry wiem,ale niektorzy to maja cierpliwosc
Dominik (Bobi) - 13 Kwiecień 2006, 11:42 Temat postu: Spowalnianie gry nie trzeba miec cierpliwosci niektorym to pomaga niektorzy mowia ze im tak sie gorzej gra. ja osobiescie jak z ciekawosci sprawdzalem jak sie gra to przy w tamtym czasie rekordzie floor kolo 300 doszedlem do blisko 450 za pierwszym razem to co tu duzo mowic
Devlin - 13 Kwiecień 2006, 13:36 Temat postu: Spowalnianie gry Ludzie, po co wam spowalnianie? Wieksza radoche daje pobicie rekordu sprawieliwie.
catek - 13 Kwiecień 2006, 15:22 Temat postu: Spowalnianie gry
| Devlin napisał/a: | | Ludzie, po co wam spowalnianie? Wieksza radoche daje pobicie rekordu sprawieliwie. |
no tak, jak ja nie wierzylem a spojrzcie na moje wyniki w podpisie, jednak da rade pobic (score i combo nowe) .
PS. Wow a co to bedzie jak 300 combo bede mial, o kurde, jak cos ma NO WAY i wiecej raczej nie ma
Dominik (Bobi) - 13 Kwiecień 2006, 18:52 Temat postu: Spowalnianie gry
| Devlin napisał/a: | | Ludzie, po co wam spowalnianie? Wieksza radoche daje pobicie rekordu sprawieliwie. |
aczy tu ktos uzywa spowalniaczy ? nie
my tutaj rozmawiamy o tym. czy to pomaga a moze wrecz przeciwnie.
Jacob - 13 Kwiecień 2006, 22:56 Temat postu: Spowalnianie gry Po rozmowie z petrem, wklejam moj bulwersujacy post do tego tematu. Pare osob chce sie wypowiedziec na ten temat, wiec zapraszam do dyskusji. Oto tresc mojego postu
| Cytat: | Nie chce mi sie zakladac nowego tematu, ale widze, ze tak czy siak, spowalniacie na MP 2006. Przykladem (sory, ze Ciebie podam) jest syo, ktory zadeklarowal sie, ze jego floor bez spowalniania wynosi 1189. A co sie okazuje ?? Na MP 2006 uzyskuje wynik 1345. Smiech na sali. Moze mi wcisniesz kit, ze akurat w tym dniu pobiles rekord ?? Bzdura !! To samo sie tyczy do Neo i Neuer (nie potrafie wam tego wykazac, ale mi smierdzicie). Dlaczego wiec pisze, skoro i tak nie biore udzialu w MP 2006 ?? Bo piszecie jakies bzdury, ze "te mistrzostwa beda bez spowalniania, nie wyobrazamy sobie osob spowalniajacych itp". Doskonale wiecie, ze osoby o srednich wynikach nie potrafia zrobic uzytku ze spowolnienia, a ze Wam jako najlepszych w swiecie jest to nie na reke, probujecie zamazac cala ta afere, aby ucichla i mogliscie znowu spowalniac. Teraz do osob o srednich wynikach: mozecie czekac w nieskonczonosc na ta wasza wersje bez spowalniania, ona nigdy sie nie ukaze. Nie widzialem zadnej gry, ktora dawalaby mozliwosc "wykrycia" spowolnienia. A ponadto, w kazdej grze (oprocz IT) spowalnianie jest dozwolone, wiec bedziecie musieli przywyknac.
Do czego wiec moj post zmierza ?? Ano, ze jestescie nie w porzadku do innych osob grajacych w MP, powiedzcie otwarcie, ze spowalniacie. A do osob o srednich wynikach radze nauczyc grac sie na spowolnieniu, bo zanim wyjdzie (lol) wersja wykrywajaca spowalnianie, to odbeda sie z 5 edycji MP i dalej problem nie bedzie zalatwiony.
Ten post pisze rowniez dlatego, bo jestem strasznie wkurzony na Was. Na szczescie, ciesze sie, ze nie gram w ta gre i oby tak to pozostalo.
MfG Jacob
PS: Teraz sobie chetnie poslucham waszej krytyki (lol) na moj post. Znajac zycie, nikt mnie nie poprze, ale przynajmniej niech bedzie ten wpis na forum. Moze osobom poczatkujacym przemowi do rozumu, zeby nie grali w ta gre, bo walka odbywa sie na nierownych zasadach. |
MfG Jacob
Kubus - 13 Kwiecień 2006, 23:07 Temat postu: Spowalnianie gry Bardzo to dobitnie powiedziales , i powiem ze mi sie to podoba . Zgadzam sie z toba , to tylko jedno wielkie oszustwo . I jeszcze mnie wkurza to ze gramy bez spowalniania a pozniej co ??? . Ehhh dlatego ja nie gram na mistrzostwach Polski itp innych zawodach bo tam to juz nawet ze zwyklej gry beda robili kanciarstwo .
petr - 13 Kwiecień 2006, 23:14 Temat postu: Spowalnianie gry
| Jacob napisał/a: | | A ponadto, w kazdej grze (oprocz IT) spowalnianie jest dozwolone, wiec bedziecie musieli przywyknac. | To mnie zabolalo. Naprawde w kazdej?
Dominik (Bobi) - 13 Kwiecień 2006, 23:19 Temat postu: Spowalnianie gry i jeden (Jacob) jak i drugi (Syo) maja po czesci racje.
takiego zametu zrobiliscie ze juz nie wiem co na ten temat myslec
Jacob - 13 Kwiecień 2006, 23:20 Temat postu: Spowalnianie gry
| Cytat: | | To mnie zabolalo. Naprawde w kazdej? |
A wymienisz mi chociaz jedna oprocz IT, gdzie jest to zabronione ??
petr - 14 Kwiecień 2006, 00:19 Temat postu: Spowalnianie gry Nie grywam w za wiele gier - tylko IT, Hearts of Iron i Football Manager..
Domia - 14 Kwiecień 2006, 19:06 Temat postu: Spowalnianie gry "Zabronione". W niektorych grach spowalnianie jest po prostu niepotrzebne ;p Przyklad? Szachy .
Jacob - 14 Kwiecień 2006, 19:31 Temat postu: Spowalnianie gry
| Domia napisał/a: | | "Zabronione". W niektorych grach spowalnianie jest po prostu niepotrzebne ;p Przyklad? Szachy |
Ale smieszne, powiedz kiedy mam sie smiac. Juz mi sie niedobrze robi, jak slucham takich komentarzy. Coraz bardziej drazni mnie to forum. Aby Wam ulzyc, spelnie Wasze najskrytsze marzenie: odchodze z forum. Jest to decyzja definitywna. Mozecie sobie teraz komentowac moje posty, mi to juz zwisa, tak ich nie przeczytam, bo nie mam zamiaru tu juz wiecej wchodzic. Jedynymi normalnymi ludzmi na tym forum jest petr i SaleiB.
Narazie wszystkim Jacob
Vinyanov - 15 Kwiecień 2006, 01:50 Temat postu: Spowalnianie gry
| Jacob napisał/a: | | Jedynymi normalnymi ludzmi na tym forum jest petr i SaleiB. |
Zapomniales o mnie.
Jacob - 15 Kwiecień 2006, 10:11 Temat postu: Spowalnianie gry
| Vinyanov napisał/a: | | Zapomniales o mnie. |
Ciebie prawie nie znam
sebaci - 28 Kwiecień 2006, 20:33 Temat postu: Spowalnianie gry Pozwolicie ze nieco odswierze ten watek
Otoz ja zbytnio nie lubie jak ktos spowalnia gre. Moze i nie jest to cheatowanie, no ale sa i tacy ktorzy nie graja z takim spowolnieniem (raczej wiekszosc), a niektozy nawet nie wiedza ze niektorzy spowalniaja gre (tak jak ja do wczoraj). To jest troche niesprawiedliwe. Podobno w 1.3.2 nie bedzie juz mozna sobie spowalniac gry, czyz nie?
zaufmenik - 30 Kwiecień 2006, 20:25 Temat postu: Spowalnianie gry LOL co ta za przyjemnosc grac z spowolniona gre ??? ze sie latwiej punkty zdobywa to co z tego, liczy sie zabawa i uczciwa walka
Devlin - 3 Listopad 2006, 11:51 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Combo 830 na spowalnianiu... Troche więcej czasu i chęci i można by było 1000 gonić Ale i tak więcej radości dało mi uczciwe 470
EDIT:
A jak zapisać powtórke ze spowalnianiem??
Tyrtok - 13 Listopad 2006, 12:02 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Programy do spowalniania procesora są powszechnie znane w wielu grach/minigierkach. Ja jak podczas grania w Icy Tower nacisnęłem Tab, to mi grę spowalniało, a nie miałem żadnego takiego programu . Nie używam tego, wolę pomęczyć się na fair play ;]
Vinyanov - 13 Listopad 2006, 15:07 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry
| Cytat: | | Ja jak podczas grania w Icy Tower nacisnęłem Tab, to mi grę spowalniało, a nie miałem żadnego takiego programu |
To akurat normalne zachowanie (patrz dół strony).
marcin9365 - 18 Listopad 2006, 10:45 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Jednak jest Łatwiej z tym spowolnieniem , według mnie to jest rodzaj jakiegos ulatwienia i do swiateowej listy ine powinny sie liczyc te wyniki ,a co dziwne jeszcze lepsze combo wyszlo mi jak gralem na 1 zamiast 30
yoshi - 19 Grudzień 2006, 15:52 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Moze i coś dają te programy, ale co to za radość, gdy znajdujesz sie najakiejś liście wiedziąc że doszedłeś tam korzystając z "pomocy"?? Ja jestem przeciwnikiem takich programów. Za to przydał mi się do Age`a III i Q3
Vinyanov - 19 Grudzień 2006, 16:54 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry
| Cytat: | | co to za radość, gdy znajdujesz sie najakiejś liście wiedziąc że doszedłeś tam korzystając z "pomocy"?? |
Wiesz, jednej na dziesięć osób może się trafić. Albo i większej liczbie.
yoshi - 5 Styczeń 2007, 22:32 Temat postu: Problem Witam ! Otóż mam następujący problem : zainstalowałem sobie program do spowalniania procka !xspeed zeby zobaczy jak to dziala. Zniechęciłem się do niego, bo nie mogłem jakos lepszych wyników mieć, lecz gdy prędkość jest ustawiona na 1 lub program jest wyłączony IT chodzi mi o wiele za szybko !! Nie wiem czy to dlatego, że mam za szybki (3,0 GHZ) procek i po pomieszaniu programem przyspieszyło działanie gry. I traz chcąc nie chcąc musze grać na spowolnieniu 1,23, bo na takim mi chodzi tak jak powinno.
QbiX - 5 Luty 2007, 11:40 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry hej sorki ale (:P) jak sie spowalnia gre????
skoro mowa o prędkośąci gry nie wiem jak ale ostatnio na informatyce wcisnęliśmy jakiś klawisz i pędziliśmy z 3 razy szybciej
Vinyanov - 6 Luty 2007, 09:00 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry No tak. Ja w sumie też chętnie bym się tego dowiedział. Najlepiej w stopniu bardziej szczegółowym niż "należy ściągnąć odpowiedni program i go uruchomić". Może ktoś pokusi się o mały tutorial gdy wyjdzie już 1.3.2?
QbiX - pewnie F1/tab?
magiclbn - 12 Luty 2007, 07:43 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry ehhh po co cioty szpowalniacie?? syo myslalem ze jestes dobry ale bez kitu to c**ta jestes
Cercio - 13 Luty 2007, 19:26 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry [center]ooooooooo ja jestem zaskoczony [/center]
uważam to za [s]oszustwo[/s]...wróć! ułatwienie:) syo,pokaż repley jak grasz bez spowolnienia ...
a mam takie pytanie : jak sie spowalnia gre? bo moj rekord to ok. 290 - 300 schodków (bo gdzieś na " - " sie spierdzielilem).
Vinyanov - 14 Luty 2007, 16:18 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry
| Cercio napisał/a: | uważam to za [s]oszustwo[/s]...wróć! ułatwienie:) |
Niestety w tej kwestii decydenci (czytaj Free Lunch Design) uważają odwrotnie. AFAIR za ułatwienia FLD uważa na przykład mody (chociaż autorzy nawet do ich używania nigdy nie zachęcali na własną rękę).
Cercio - 14 Luty 2007, 21:33 Temat postu: Odp: Problem ehh,ja nie wiem. a z kad masz ten program i jak sie nazywa??
Jacob - 15 Luty 2007, 12:11 Temat postu: Odp: Problem Ja mam procek 2,8 GHz i nie narzekalem, jesli chodzi o IT. Co prawda, IT chodzi szybciej, ale mozna sie przyzwyczaic i miec wysokie wyniki.
Jesli chcesz juz spowalniac, to ustaw sobie obicazenie procesora na 32% (u mnie byla to wartosc optymalna).
Btw. Watpie, zeby Ci cos to pomoglo, lepiej zacznij wiecej cwiczyc, a nie probowac oszukiwac.
MfG Jacob
Zwichu - 21 Luty 2007, 08:46 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Jak dla mnie to nie jest oszustwo tylko oczywiście ułatwienie Ja osobiście dużo w IT nie grałem ale lubie tą gre bije sobie rekordy wśród kumpli jestem najleprzy a spowolnienie jest jak najbardziej legalne
Winius - 25 Luty 2007, 17:09 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry
| syo napisał/a: |
Dzis o godzinie 11:00 na forum FLD pojawil sie temat o dzwiecznej nazwie "Sekret wysokich wynikow". Po wejsciu nan (TUTAJ) niektorzy z Was moga sie zawiesc. Co takiego w nim jest? Jesli nie znacie angielskiego, czytajcie dalej.
Można spowoli
Autorem owego tematu jest John Beak, ktory jako pierwszy przyznal sie otwarcie do tego, ze spowalnial gre! Przyznal sie otwarcie, wyjasnil co mu dawala wolniejsza gra.
Niektorych z Was na pewno zawiodlo to, co napisane powyzej. Dla formalnosci warto dodac, ze takich osob jest wiecej. Do spowalniania gry przyznali sie rowniez Strack i Syo. Przyznanie sie do spowalniania gry i wyjasnienie tego jest zdecydowanie lepszym posunieciem anizeli nie przyznawanie sie do tego i ciagla taka gra.
Czy wedlug Was spowolnienie gry jest zwyklym oszustwem czy po prostu nieduzym wspomaganiem? Przy tworzeniu Waszej opinii miejcie na uwadze to, ze podczas spowolniania gry ruchy postaci rowniez sie spowalniaja (logiczne) i jest tylko troszke wiecej czasu na myslenie podczas gry.
|
| syo napisał/a: |
Dzis o godzinie 11:00 na forum FLD pojawil sie temat o dzwiecznej nazwie "Sekret wysokich wynikow". Po wejsciu nan (TUTAJ) niektorzy z Was moga sie zawiesc. Co takiego w nim jest? Jesli nie znacie angielskiego, czytajcie dalej.
|
Można spowolnic grę ustawiając ją ze zgodnością z windows 98.
Moim zdaniem to oszustwo,powinniśmy byc zdani na swoje umjejętności i koncętracje.
syo - 25 Luty 2007, 19:07 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Ale dostalem po twarzy ;D
Mimo wszystko mysle ze moja gra jest na tyle dobra zeby miec pierwsze miejsce w Polsce. ;] po prostu gram mniej i rzadziej, za to zajmuje sie bardziej turniejami. Wydaje mi sie ze zdazylem sie juz nawrocic
;]
Devlin - 25 Luty 2007, 23:31 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry
| Winius napisał/a: | | Można spowolnic grę ustawiając ją ze zgodnością z windows 98. |
Czyli jak?? Bo nie bardzo rozumiem.
Artur - 25 Luty 2007, 23:49 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Jeśli masz Windows XP lub chyba viste, to we właściwościach skrótu do gry, masz taką opcję zgodności z windows 98 i innymi.
Devlin - 26 Luty 2007, 09:38 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Mam Me wiec sobie nie poszaleje
Dark Sturm II - 26 Luty 2007, 19:42 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry W tym też to jest, miałem system
Artur - 26 Luty 2007, 19:44 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry
| Devlin napisał/a: |
Mam Me wiec sobie nie poszaleje
| ściągnij CpuKillera.
Wik59 - 10 Marzec 2007, 10:34 Temat postu: Odp: Problem sciągnolem ict tower.exe i teraz nie moge grac:( czego nieh ktoś mi powie.
pawel - 10 Marzec 2007, 16:09 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry czesc czy ktos mi powie jak sie spowalnia gre w 1.3.1 ?
JądRo - 15 Maj 2007, 16:36 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry no to już wiadomo jak się skacze 2007 florów prawde mówiąc dobrze że chociarz się przyznali... ale ja tam bym nigdy tak nie zrobił bo bez tego mam rekord 965
Artur - 15 Maj 2007, 16:48 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Życzę Ci 1000.
Amon - 19 Lipiec 2007, 14:41 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Jak spowolnić Icy tower???
kwasek - 25 Lipiec 2007, 18:29 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry aby spowolnic gre napewno trzeba miec wersje beta Amon.Słyszałem ze nie dlugo wyjdzie icy tower 1.3.2 beta.
Moj rekord to 506 i nawet gdybym spowolnil gre to i tak napewno powoli bym pobijal rekord.Przez 1.3.2 beta chce miec 900flor!!!ile mi dajecie?
Devlin - 30 Lipiec 2007, 12:55 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry 1.3.2 beta - taaak xD Mam na dysku już od co najmniej pół roku
kwasek - 30 Lipiec 2007, 13:23 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry przeslij mi na adres e-mail kwasek1994@interia.pl
Devlin - 31 Lipiec 2007, 11:27 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Sprawdź sieci p2p i google - tu jest WSZYSTKO
Artur - 1 Sierpień 2007, 20:41 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Można przyspieszyć i spowolnić programem Speed Gear. To nie jest tym razem CPU. Jeżeli macie gg włączone i ustawione, że po iluś sekundach automatycznie robi się status zaraz wracam, to dzięki temu programu zrobi się po kilku sekundach. On po prostu przyspiesza kompa.
petr - 3 Sierpień 2007, 23:56 Temat postu: Odp: Spowalnianie gry Tzn manipuluje zegarem systemowym? Tego próbował JB już kilka dni po wypuszczeniu pierwszego SDBustera...
FOX - 25 Październik 2007, 11:09 Temat postu: Potrzebna pomoc Przepraszam. Co muszę zrobić, gdy gra u mnie idzie wolniej, niż powinna?
Devlin - 25 Październik 2007, 12:19
Nie chwalić się tym za bardzo
mattirab - 25 Październik 2007, 14:24
| FOX napisał/a: | | Przepraszam. Co muszę zrobić, gdy gra u mnie idzie wolniej, niż powinna? |
| Devlin napisał/a: | | Nie chwalić się tym za bardzo |
| FOX napisał/a: | | Przepraszam. Co muszę zrobić, gdy gra u mnie idzie wolniej, niż powinna? |
Neo spowalniał IT (podobno) na jednym z turniejów, bo normalnie mu chodziło za szybko, więc w przeciwną stronę też chyba można to zrobić. Więc albo przyspiesz, albo zreinstaluj, albo weź pod uwagę radę Devlina .
Worm 96 - 10 Listopad 2007, 10:17
Ja nie spowalniam bo nie wiem jak
Pisto-Letti - 29 Maj 2008, 21:05
jeśli ktos chce to niech tak robi przecież nikt się nie żali że np. na kody gra w GTA itd.
Boru - 29 Maj 2008, 21:21
| Pisto-Letti napisał/a: | jeśli ktos chce to niech tak robi przecież nikt się nie żali że np. na kody gra w GTA itd. |
Tylko, ze uczciwi gracze staraja sie dogonic slowdownerow myslac ze tamci nie oszukuja.
Jak ktos chce sobie spowalniac, to niech spowalnia, tylko zeby to wszystkim bylo wiadome. Na samym poczatku jak trafilem na to forum znalazlem temat o spowalnianiu i troche sie w to bawilem. Na szczescie nie poszedlem dalej ta droga Jak ktos nie wierzy w uczciwosc moich wynikow, to ja nic nie poradze.
Vinyanov - 29 Maj 2008, 22:08
Oprócz tego, jest jeszcze kwestia, która mnie osobiście męczy najbardziej. Mianowicie, spowalnianie poprawia osiągnięcia oraz umiejętności. Osoby, które spowalniały, szybciej opanowały techniki gry, tj. odbijanie się, kontrolę lotu, itp. I teraz, ponura teoria. Otóż, nawet gdy zaprzestaną spowalniania, już zawsze będą posiadać przewagę nad graczami nie spowalniającymi. To znaczy, szybki start, inaczej: nienaturalnie szybkie zrozumienie gry. Oczywiście, to tylko teoria. W dodatku wolałbym, aby była nieprawdziwa. W przeciwnym razie, mógłbym w nieskończoność żywić urazę do wszystkich graczy, którzy kiedykolwiek eksperymentowali ze spowalnianiem. A tego nie chcę.
Nawiasem, właśnie przeglądam forum FLD. Czytam, że według JB spowalniali też, częściej lub rzadziej, Kubuś Biel@nek, NeN i Broda. Mizi i Myrddin mieli, przynajmniej dawniej, powolne komputery. Coraz więcej tych imion, a ja tracę kolejne złudzenia.
Boru - 29 Maj 2008, 22:27
Nie wydaje mi sie, zeby SD tak pomagalo w poprawianiu swoich uczciwych wynikow.
Ja osobiscie gram duzo na Floor Controler i ISC5 .. chyba dzieki temu tak szybko poprawilem swoj floor.
Pisto-Letti - 29 Maj 2008, 22:39
Vin ciekawe z kąd JB to wie (kto spowalniał) ?
No i wiesz co właśnie zrobiłeś ??
NAKŁONIŁEŚ MNIE DO SPOWALNIANIA
Już ściągnęłem patcha
Vinyanov - 29 Maj 2008, 22:47
| Pisto-Letti napisał/a: | | Vin ciekawe z kąd JB to wie (kto spowalniał) ? |
Odwiedza zagraniczne fora, rozmawia dużo przez komunikatory (czasami nawet z Johanem), itp.
| Boru napisał/a: | | Ja osobiscie gram duzo na Floor Controler i ISC5 .. |
Też oszukaństwo!
Pisto-Letti - 29 Maj 2008, 23:02
Co to floor controler i ISC5 ??
Vinyanov - 30 Maj 2008, 00:16
| Pisto-Letti napisał/a: | | Co to floor controler i ISC5 ?? |
Oj, czyżbyś doczytał artykuł na Wikipedii jedynie do sekcji Style gry, do pozycji UNML? Sprawdź odrobinę niżej, w sekcji Dodatki, w podsekcji Inne. Alternatywnie, przejrzyj Słowniczek na Icy.pl. Chociaż definicje na Icy.pl to kopie definicji z Wikipedii, co zresztą wypada zaznaczyć. Tak czy inaczej, polecam pierwsze źródło.
Boru - 21 Sierpień 2008, 13:11 Temat postu: Re: Spowalnianie gry Tak sobie obejrzalem ten temat od poczatku i trafilem na posta:
| tajek napisał/a: | N/C , przeciez to oczywiste ze nie da sie osiagnac gigantycznych wynikow bez spowolnienia.
I moge sie zalozyc ze wszyscy z pierwszej 10 na liscie rekordow uzywaja spowolnienia( w tym ofkorz ja ) , lub maja baaaaardzo slabego kompa ... |
LOL i to jest legenda polskiego IT? Zenada.
| Jacob napisał/a: | | Ale jak myslicie, ze w przyszlosci, bedac grac bez spowolnienia, osiagniecie jakies znakomite rekordy, to jestescie w bledzie !! |
?? Co on robi na NS-list?
Doob - 21 Sierpień 2008, 13:40
Przeciez Devlin jest legenda IT >.> Zzzz..
Boru - 20 Wrzesień 2008, 14:59
Nie wiem, czy to ciekawe, ale wkleje
Boru (2120 floor): Left: 418 Right: 433 Jump: 895
Strack (2005 SD floor): Left: 621 Right: 615 Jump: 676
Hamsterii 2006 (1920 SD floor): Left: 554 Right: 532 Jump: 688
Vinyanov - 20 Wrzesień 2008, 19:25
Sprawdzałeś, jaki procent uczciwych graczy wciska strzałki równie często?
Nawiasem, stara lista Wiggina15 posiadała przydatną opcję. O ile pamiętam, replays_all.py. Skrypt, który pobierał wszystkie powtórki, w postaci jednego pliku, spakowane chyba. Chciałbym, aby ITC odziedziczyło tę możliwość. Moglibyśmy wtedy, za pomocą skryptów, wykonać testy: wyznaczyć gracza, gdzie współczynnik ruch/piętro jest największy.
Boru - 9 Luty 2009, 22:21
28 grudnia spotkalem sie z Vinym w Warszawie aby udowodnic swoja uczciwosc szlo mi dosc kiepsko, ale mam nadzieje, ze to wystarczy ..
Link do filmu.
syo - 9 Luty 2009, 23:55
Odmierzyłem długość jednego z zegarów: 37,4. Zauważyłem od razu, że postać jakby skacze wolniej...
...ale jak ktoś obejrzy film do końca to zorientuje się, że obraz jest wolniejszy od dźwięku.
Vinyanov - 11 Luty 2009, 18:47
| syo napisał/a: | | Odmierzyłem długość jednego z zegarów: 37,4. |
Czego ja nie zauważyłem… Zresztą, jestem winny w dwójnasób, ponieważ nie dość, że nie wykryłem spowolnienia filmu podczas jego tworzenia, to jeszcze nie przejrzałem go w całości, zanim przesłałem go Borowi. Tak czy inaczej, prawdopodobnie zaniedbałem jakąś opcję w VirtualDub, która synchronizuje ścieżkę muzyczną i graficzną (ponieważ nie umieszczono całego filmu, a tylko wycinek). Ponieważ syo, nie sądzę, aby dźwięk był szybszy albo obraz wolniejszy. IMO, zwyczajnie ktoraś warstwa rozpoczyna się wcześniej niż druga, a spowolnienie wynika ze stanu mojej kamery lub nieumiejętnego wykorzystania przeze mnie kodeka. Szkoda, że tak długo dostosowywałem ustawienia filtru wyostrzającego, że pożałowałem czasu na przejrzenie filmu wynikowego.
Trudno. Przepraszam. Gwarantuję, że powyższy film był nagrywany w tempie rzeczywistym. Tymczasem, dodałem URL do listy gier zarejestrowanych na żywo.
syo - 12 Luty 2009, 01:13
| Vinyanov napisał/a: | | Ponieważ syo, nie sądzę, aby dźwięk był szybszy albo obraz wolniejszy. |
Jak więc wytłumaczyć prędkość jednego obrotu zegara? Jest pewien dowód na fakt, że obraz jest spowolniony (nie celowo!):
2:44 - przepraszasz panią, która woła do Was, że Wasze Longery są gotowe.
2:45-2:49 - Mówisz "Czekaj, czekaj!" i po chwili podajesz wynik Bora.
2:52 - Dźwięk się wyłącza.
Tymczasem Boru gra nadal. I teraz:
3:52-3:58 - Boru kończy grę. Mówisz do niego "Czekaj, czekaj!" żeby nie przechodził do kolejnego ekranu, byś Ty mógł nagrać jego wynik. Po chwili robisz najazd na monitor, gdzie sa wyniki Bora.
Czy 2:45-2:49 z fonii i 3:52-3:58 z wizji przypadkiem się nie pokrywają? Raz, że Twoje słowa pokrywają się z czynami widocznymi na ekranie, a dwa, że od momentu gdy Boru kończy grę do momentu najazdu na monitor mija więcej czasu niż czas między Viny'owym "Czekaj, czekaj!" a wypowiedzeniem jego rezultatu, co - wraz z faktem zmierzenia przeze mnie długości jednego HU udowadnia fakt, że obraz jest zwolniony (nie celowo!) i nie pokrywa się z dźwiękiem. Uff
Takie błędy się zdarzają, nawet jeśli człowiek zwróci na to uwagę to film później i tak potrafi spłatać figla i opóźnić bądź spowolnić obraz.
Vinyanov - 12 Luty 2009, 16:39
| syo napisał/a: | | Czy 2:45-2:49 z fonii i 3:52-3:58 z wizji przypadkiem się nie pokrywają? |
Prawdopodobnie tak, ale to jeszcze nie jest argument, który udowadnia spowolnienie obrazu względem dźwięku. Przyczyną problemu mogło być jego przesunięcie. Można np. założyć, że kiedy usunąłem pierwszą minutę filmu (a usunąłem), ścieżka dźwiękowa została o tęże minutę skrócona (tj., kończy się ona odpowiednio wcześniej). Ale trudno mi wyobrazić sobie, co mogłoby taki błąd spowodować.
Twoje przypuszczenia o spowolnieniu wyłącznie obrazu możnaby łatwo udowodnić, gdyby komentarz, który porusza kwestię sytuacji na ekranie wypowiedziano także na początku filmu. Wtedy możnaby porównać czas, którzy dzieli wystąpienie dźwięku i obrazu w różnych etapach filmu, i stwierdzić jego ewentualną zmianę. Ale skoro zauważyłeś, że „od momentu gdy Boru kończy grę do momentu najazdu na monitor mija więcej czasu niż czas między [moim] "Czekaj, czekaj!" a wypowiedzeniem jego rezultatu”, to chętnie przyznaję ci rację wyłącznie na podstawie tego spostrzeżenia.
BTW. Dobrze, że pozostajemy on topic.
SaleiB - 15 Luty 2009, 13:06
Boru widać był bardzo zdesperowany żeby pokazać na żywo co potrafi Myślę ze przydałoby się jeszcze ujecie ogólne ale ogólnie filmik dobry i co miał pokazać to pokazał Btw gdzie było to spotkanie?
Vinyanov - 15 Luty 2009, 14:07
| SaleiB napisał/a: | | Btw gdzie było to spotkanie? |
Boru powinien był umieścić tę informację, ponieważ YouTube umożliwia oznaczenie miejsca, gdzie film został nagrany, podczas jego wysyłania. Odpowiedź: KFC przy Alejach Jerozolimskich róg Kruczej. Wschodnia część lokalu, stolik przy oknie. Jest to jedyny lokal otwarty w godzinach, kiedy krążyliśmy po mieście. A i na otwarcie o 08:00 musieliśmy czekać (przyznaję, nie przewidziałem problemów z aprowizacją).
Doob - 15 Luty 2009, 15:56
Tak! Czego wszystko jest otwierane o 9:00/10:00?
SaleiB - 15 Luty 2009, 18:10
| Vinyanov napisał/a: | Odpowiedź: KFC przy Alejach Jerozolimskich róg Kruczej. Wschodnia część lokalu, stolik przy oknie. Jest to jedyny lokal otwarty w godzinach, kiedy krążyliśmy po mieście. A i na otwarcie o 08:00 musieliśmy czekać (przyznaję, nie przewidziałem problemów z aprowizacją). |
Trzeba było pójść do mcdonalda w podziemiach dworca. Oni chyba są otwarci cała dobę, albo przynajmniej od wczesnych godzin porannych. kiedyś tam byłem chyba jeszcze przed 6 (wracałem z imprezy ) i nie pocałowałem klamki, za to pocałowałem jadłospis jak zobaczyłem co o tej porze serwują
Vinyanov - 15 Luty 2009, 19:08
| SaleiB napisał/a: | | Trzeba było pójść do mcdonalda w podziemiach dworca. Oni chyba są otwarci cała dobę, albo przynajmniej od wczesnych godzin porannych. |
Hm, dzięki. Wg mcdonalds.pl, ta restauracja jest czynna w godzinach 05:30–02:00. Będę pamiętał, kiedy pomyślę o zestawach śniadaniowych. (Teraz mówimy o tym, jak właściciele restauracji spowalniają ich otwarcie, co?)
Vinyanov - 12 Wrzesień 2010, 19:03
Ostatnimi dniami grałem w Retro Tower. Dzisiaj postanowiłem jednak pójść w ślady wielu graczy i od parudziesięciu gier gram na So Green. Natychmiast naszło mnie wrażenie, że gra przyspieszyła*. I jaka oto myśl naszła mnie w związku z tym podczas gry? Otóż najniewinniej, zupełnie spontanicznie i bezmyślnie, powiedziałem sobie "ech, szkoda, że nie można tego Icy Tower trochę spowolnić..."
Hehe. Pokusa jest wszędzie. Dobrze, że w szybko zreflektowałem się, co tak naprawdę pomyślałem.
*Moje przypuszczalne wyjaśnienie tego faktu (cyt.): "schodki są węższe [w So Green niż w Retro Tower], przez co kiedy Harold skacze, człowiek poddaje się iluzji i sądzi, że te skoki są wyższe/dalsze [tj. zauważa, że jeden skok Harolda w Retro Tower pozwala mu przeskoczyć np. "5 długości schodka", a w So Green ten sam skok wynosi już "6 długości schodka"], [co] pomaga mu nabierać pewności siebie podczas gry".
Boru - 29 Wrzesień 2010, 18:58
W "Technikach gry" zahaczylem delikatnie o temat spowalniania, ale chcialbym tutaj troszke to rozwinac.
Wspomnialem, ze przewaga spowalniaczy nad uczciwymi graczami jest taka, ze maja wiecej czasu na zastanowienie. Wykonalem wiec pewien eksperyment (tydzien temu jakos to bylo) .. odpalilem 1.3, wlaczylem spowalnianie (Tak! SPOWALNIALEM!) i pogralem troche.
I co sie okazalo? Nie wiedzialem co sie dzieje! Kompletna zenada, a spodziewalem sie jakiegos 1400 combo.
Wiec sobie mysle .. czemu tak? Skoro jest latwiej, to czemu mi nie idzie? I doszedlem do tego, ŻE ..
uczciwy gracz z biegiem lat uczy sie jak podejmowac szybko dobre decyzje. Automatycznie i bez zastanowienia. Kiedy taki gracz wlaczy sobie spowalnianie, to wszystkie jego umiejetnosci szlag trafia.
Spowalnianie jest dobre dla nowicjuszy, ktorzy jeszcze nie nabrali takiego doswiadczenia.
Wniosek? Spowalniacze musza spowalniac dlatego, bo sami sa wolni.
A tu powtorka z tej mojej spowalnianej gry
Pirochemik - 29 Wrzesień 2010, 19:48
Do spowalniania trzeba się przyzwyczaić, ale nie wiele się nauczysz, najwiecej o tym wie JB:P sam mi tak mówił;) Ja przyspieszałem grę, żeby potem grać lepiej:D to też nic nie daje;d
Boru - 29 Wrzesień 2010, 20:59
Tak sobie mysle, ze te cale spowalnianie bylo spowodowane przez wszystkich graczy. Takze tych, ktorzy tego nie robili! Dlaczego?
Cofnijmy sie o jakies 7 lat wstecz .. informatyka, czyli nudy, czyli trzeba w cos pograc, czyli IT. Jakie wyniki byly wtedy uznawane za kozackie? Jak ktos zrobil 200 combo to domyslam sie, ze byl bogiem (domyslam sie, bo ja gram dopiero od 2007).
Taki kozak wchodzi na forum icy.pl i spotyka sie z innymi kozakami i graja razem. Sa coraz lepsi, robia 300, 400, 500 combo .. staja sie wtedy mega-kozakami. Nikt im nie podskoczy, wszyscy ich podziwiaja i sie nimi podniecaja.
Takie mega-kozaki mysla, ze skoro tak wszyscy ich podziwiaja i niewielu na swiecie potrafi tak grac jak oni, to po prostu osiagneli maksimum mozliwosci. Nie moga byc lepsi, nie mozna byc przeciez lepszym od mega-kozaka .. czyli trzeba zaczac kombinowac.
I tak zrodzilo sie spowalnianie Noooo i wtedy mozna bylo dopiero rozwinac skrzydla i nadmuchac swoja mega-kozackosc do ogromnych rozmiarow .. az w koncu ten balon pekl.
Ja pojawilem sie w bardzo fajnym momencie, bo w 2007 roku kiedy ta cala afera juz ostygla, byla nowa, uczciwa lista, a sflaczale juz niestety kozaczki odeszly w hanbie.
Wyjatkiem jest JB, ktory zawsze musi byc w centrum uwagi.
Wychowalem sie w zupelnie nowym otoczeniu, obok takich graczy jak Roket, Craven, czy nasz Fabian, a pojecie "dobrego wyniku" calkowicie sie zmienilo.
Na poczatku te uczciwe wyniki w porownaniu do tych spowalnianych wydawaly sie zalosne, ale z czasem ta roznica zacierala sie. Gracze z listy NS top10 zaczeli doganiac tych dawnych mega-kozakow.
Okazalo sie sie, ze jednak MOZNA!
Pirochemik - 30 Wrzesień 2010, 18:19
| Boru napisał/a: | | Wyjatkiem jest JB, ktory zawsze musi byc w centrum uwagi. |
zawsze mnie rozbawisz;)
| Boru napisał/a: | | czy nasz Fabian |
Dzięki;d Wtedy był jeszcze Devlin, potem Piero no i czasami LEO deptał mi po piętach combosami:)
Powiem szczerze, że jak po raz pierwszy przeczytałem o SD czułem się oszukany, bo ja miałem tę listę za niemożliwą,za jakiś masterów, wiedziałem ile ja się musiałem napracować dla rekordów a potem okazało się, że ich prawdziwe wyniki były nawet gorsze od moich, ale c óż, kiedyś ta gra nie była tak poważna:)
Pirochemik - 1 Październik 2010, 08:19
Niekoniecznie:)
|
|