| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Rekordy - Wasze wszystkie rekordy i statystyki (komentarze)
Piero - 3 Marzec 2008, 23:26 Temat postu: Wasze wszystkie rekordy i statystyki (komentarze)
| Tupac napisał/a: | Hmm. Po pierwsze witam wszystkich jestem nowy na forum. W IT gram okolo 2 tyg (teraz)
wczesniej z 2 miesiace. Moje obecne rekordy:
Floor 1013
Combo 521
NML 604
tyle z tych wanzniejszych |
TAKIE wyniki po TAKIM stażu? Albo to ściema i próba zaistnienia na forum, albo... niedługo będziesz miażdżył swoimi wynikami całą światową elitę IT! Tak czy inaczej... GL
Pirochemik - 5 Marzec 2008, 22:24
nie tak wiele, ja po dwóch miesiącach miałem dużo więcej floor;p A combo? Chyba około 472. Ale dobry gracz i tak;p Ciekawe ile w tym prawdy, no i mam nadzieje zobaczyć replay`e;p
Vinyanov - 20 Maj 2008, 17:12
| Klaud napisał/a: | | Gram na poważnie od lutego 2008, jeśli to ma jakieś znaczenie. |
Witaj na forum! Miło zobaczyć, że ktoś nieznajomy trenuje NO-H2O. Masz jedne z wyższych wyników, jakie kiedykolwiek widziałem. Co do powtórek, do ich przechowywania polecam oficjalny serwis Icy Tower. Zalety to między innymi wygodny interfejs oraz automatyczne wykorzystywanie powtórek wewnątrz listy rekordów.
_King_DareK_ - 24 Maj 2008, 17:10
Nieco niemożliwe, bo 17 nie dzieli się przez 2, ani 4 przez 3 .
Pisto-Letti - 25 Maj 2008, 00:00
| _King_DareK_ napisał/a: |
Nieco niemożliwe, bo 17 nie dzieli się przez 2, ani 4 przez 3 . |
to w tym sensie że JC2 zrobiłem 17 razy pod rząd (czyli 34 schodki) a JC3 zrobiłem 4 razy pod rząd czyli 12 schodków
mattirab - 24 Czerwiec 2008, 17:33
| Nosferatu napisał/a: | | Ma ktos jakas rade zebym mogl w koncu doleciec do tych 400? Pozdrawiam |
Pierwsza,
druga,
trzecia.
Boru - 13 Sierpień 2008, 21:12
Dla Devlina, czas jakby sie zatrzymal
Vinyanov - 9 Listopad 2008, 20:00
| K00t rulez napisał/a: | Floor: 423
combo: 231 |
| Seth napisał/a: | Floor : 575
combo 253 |
Świetnie! Miło zobaczyć nowych (mniej lub więcej) użytkowników, a jeszcze milej zauważyć, że mogą rywalizować.
-Kris- - 16 Listopad 2008, 13:19
darek kobra Twój rekord combo to 38, a FML to aż 152 ? Niezłego masz pecha (no chyba że to ja źle coś zrozumiałem)
darek kobra - 16 Listopad 2008, 14:41
no teraz poprawilem combo na 42 rano mialbym 54 ale spadlem combo 152 tez sie nie udalo pech jak nic
2up 1 down to dla mnie chleb powszedni mam tam 38 schodkow
nie wie ktos gdzie moge znalezc dluzszom liste 2up 1down
Vinyanov - 15 Styczeń 2009, 20:23
| SLLAWEEK napisał/a: | | Gram w icy tower 1.3 okolo 3tygodnie |
Witaj! Ale, proszę, nie wysyłaj 2 kolejnych wiadomości. Skoro założyłeś konto, zaloguj się, i wiadomości.
| Cytat: | | Multi Good - ( 4+4+4+4+4+4+4+4+4+4+4+5+5+5+5+5+5) = 74 […] |
BTW. W Icy Tower przyjęto, że wyniki Multi Good!, Sweet!, itp. oznaczają liczbę powtórzeń kombosa, a nie sumę. Sumę można obliczyć, mnożąc ich liczbę przez ich wartość (podwyższoną)… Chodzi o to, że 74 to doskonały wynik Multi Good!, a 17 – niezły, ale oddalony. Nie wprowadzajmy w błąd.
Vinyanov - 11 Luty 2009, 18:25
| darek kobra napisał/a: | mysle ze spamu juz robil nie bede jak na koncie |
A jednak robisz. Po pierwsze, niniejszy temat służy wyłącznie do komentowania wiadomości, które zostały umieszczone w Waszych wszystkich rekordach; kiedy ktoś wysłał tam wiadomość komentującą rekordy innego gracza, przenoszę ją tutaj. Po drugie, w W.w.r. można umieścić tylko jedną wiadomość, i ewentualnie edytować ją. Natomiast ty nie robisz tego, kiedy wysyłasz tam swoje rekordy. Oczywiście, wiadomości nie możesz edytować, kiedy twoje konto jest zablokowane, a posiadanie wielu kont jest na Icy.pl zakazane. Ale gdybyś przestrzegał regulaminu, to myślę, że twoje ostrzeżenia możnaby zdjąć.
DragonKin: przenioszę i scalam twoją wiadomość (podobnie jak darka kobry)…
BTW, nie wiem, dlaczego Przemo nie wprowadził jeszcze modyfikacji, która umożliwiłaby przenoszenie wiadomości pomiędzy wątkami w 3 kliknięciach (wskazanie 1) przenoszonej wiadomości, 2) docelowego forum, i 3) docelowego wątku), a nie w ~14, jak to jest dzisiaj. Jest niezbędna.
Doob - 26 Luty 2009, 13:50
| Kao napisał/a: | Piętra: 903
Combo: 292
|
Jakie ciekawe kombo przy jeszcze ciekawszym pietrze :O
Vinyanov - 26 Luty 2009, 14:02
Hm? Co tutaj jest dziwnego? Kiedy ja miałem Combo ~300, miałem chyba powyżej 1000 pięter, ale 900+ też pasuje.
-Kris- - 26 Luty 2009, 16:03
Kurde, muszę więc poćwiczyć floor. Ja mam rekord 305 combo, a schodki tylko 654
SaleiB - 7 Marzec 2009, 21:20
| Doob napisał/a: | | Kao napisał/a: | Piętra: 903
Combo: 292
|
Jakie ciekawe kombo przy jeszcze ciekawszym pietrze :O |
jurko kiler tez kiedyś miał podobne proporcje kombosa do piętra, nawet nie wiem czy nie miał mniejszego combo zanim osiągnął 1000 floor
luki1025 - 3 Czerwiec 2009, 20:50 Temat postu: Wasze wszystkie rekordy / statystyki - komentarze
| mattirab napisał/a: | | Ranga "B" . Nie mogę doskoczyć do 400. schodka . |
Ja też.
Vinyanov - 3 Czerwiec 2009, 21:25
(Niniejsza i 6 poniższych wiadomości dotyczy sposobu, w jaki gracze powinni informować o swoich rekordach po wydaniu Icy Tower 1.4).
Ej. To będzie pewnie moje najbardziej znienawidzone posunięcie administratorskie na tym forum, ale… nie. Nie po to dzieliłem (zgoda: zacząłem dzielić) Wasze rekordy, aby teraz pozwolić, aby wszystko zaczęto jeszcze raz. Proszę, piszcie o rekordach we właściwych im tematach, tak jak dotychczas. Syo, mam nadzieję, że mi wybaczysz. Ale fakt, że zaraz zamknę ten temat nie sprawi, że ty przestaniesz być formalnym założycielem pierwszego na Icy.pl wątku o rekordach w 1.4!
Zamykam. (Ale utworzę, jeśli nikt mnie nie ubiegnie, temat o naszych rangach).
mattirab - 3 Czerwiec 2009, 22:57
Vin - masz rację, ale można przecież ten temat zmodyfikować na kształt "waszych wszystkich rekordów", gdzie wklejalibyśmy i edytowalibyśmy nasze profile, tak jak zrobiliśmy to syo i ja .
petr - 3 Czerwiec 2009, 23:02
No tak, dawna formuła "waszych wszystkich" zupełnie się zmieniła, ten temat można by przekształcić w coś na wzór "waszych statystyk" - wyłącznie code z nimi, plus ew powtórki i inne rekordy..
Vinyanov - 3 Czerwiec 2009, 23:03
Fakt, to dobry pomysł. Przepraszam. Zmieniajcie.
petr - 3 Czerwiec 2009, 23:08
Łel dan!
Chociaż napisałem "tylko jeden post" a są tu już komentarze... Jak to rozwiązywaliście wcześniej, komentarze do "waszych wszystkich" były gdzie indziej? Jeśli tak to może komuś chce się dzielić? ;p
mattirab - 3 Czerwiec 2009, 23:10
| petr napisał/a: | | Jak to rozwiązywaliście wcześniej, komentarze do "waszych wszystkich" były gdzie indziej? Jeśli tak to może komuś chce się dzielić? ;p |
Mały spamik nie zaszkodzi, ale założę do tego nowy temat .
Vinyanov - 4 Czerwiec 2009, 15:25
| petr napisał/a: | | Jak to rozwiązywaliście wcześniej, komentarze do "waszych wszystkich" były gdzie indziej? |
Tak.
| Cytat: | | Jeśli tak to może komuś chce się dzielić? |
Mi nie, ale mimo to to robiłem.
| Klaud w swojej wiadomości w wątku głównym napisał/a: | | Aktualizowano: 04.06.2009 |
Data aktualizacji jest zawarta w kodzie statystyk.
| Klaud w swojej wiadomości poniżej napisał/a: | | […] będę aktualizować kategorie, które nie zostały uwzględnione w kodzie statystyk (typu NO-H2O właśnie), więc daty będą się różnić |
No tak, wiem. (Chociaż jeśli już będziesz aktualizować swoje wyniki w kategoriach nie obejmowanych statystykami Icy Tower, to możesz już zajrzeć do pliku z nimi, i skopiować je na forum, uzgadniając je tym samym).
Mogłeś chociaż napisać, że odnosisz się do postu niżej. Przy poście nie ma nawet informacji o dokonaniu edycji wiadomości. Dezorientuje to czytelnika / mtrb.
| matti w mojej wiadomości niniejszej napisał/a: | | Mogłeś chociaż napisać, że odnosisz się do postu niżej. |
OK, już to dopisałem, wybacz. Nie chciałem odpisywać tylko po to, aby kontynuować tak drobiazgową dygresję, a kiedy już już zdecydowałem, że wykonam edycję, widać moja koncentracja spadła na tyle, że zapomniałem o podaniu autora cytatu.
Klaud - 4 Czerwiec 2009, 17:25
| Vinyanov napisał/a: |
Data aktualizacji jest zawarta w kodzie statystyk. |
Ha, owszem. Ale może się tak zdarzyć, że będę aktualizować kategorie, które nie zostały uwzględnione w kodzie statystyk (typu NO-H2O właśnie), więc daty będą się różnić.
mattirab - 6 Czerwiec 2009, 22:03
| Vinyanov napisał/a: | | OK, już to dopisałem, wybacz. |
Wybaczam .
Rozumiem, że wymagania na rangi są takie?
Cóż, wg mnie są trochę nieadekwatne do umiejętności przeciętnego gracza (na ten przykład moich). 500 floor i 120 combo do A*? 120 combo mógłbym zrobić w około co 15 grze na combo (nie bierzmy tu pod uwagę moich statystyk z IT 1.4, moja forma po długiej, pomijając sporadyczną grę przy wyjściu bet, przerwie od IT nie jest zadowalająca, aczkolwiek zwyżkuje), 500 floor nie udało mi się nigdy. Stąd także kłopoty z osiągnięciem rangi A - 400 floor. Za parę dni to się, mam nadzieję, zmieni.
Tymczasem zaktualizowałem statystyki na forum, niewielka poprawa w combo, score, JS i poszczególnych CCC.
Konarr - 7 Czerwiec 2009, 13:49
Wy też nie możecie dojśc do 400 me t00 .
mattirab - 11 Czerwiec 2009, 23:47
Witam nowych graczy . Cieszę się, że wciąż na forum przybywają "nowi". Wyniki macie całkiem ładne, co również cieszy. Niedługo pewnie przywitamy nowych graczy na liście polskich tysięczników.
| kuba98 napisał/a: |
Created: 2009-05-27 |
Jak utworzyłeś profil tak wcześnie?
| Cytat: | | Tymczasem tylko żywy zrzut: |
Łee tam, tymczasem . Masz najlepszą ragnę spośród tych, którzy wrzucili tu rekordy.
Ja natomiast osiągnąłem wreszcie rangę A. Na A* chyba będę musiał jednak trochę poczekać .
Vinyanov - 12 Czerwiec 2009, 00:06
| mattirab napisał/a: | Witam nowych graczy . Cieszę się, że wciąż na forum przybywają "nowi". Wyniki macie całkiem ładne, co również cieszy. Niedługo pewnie przywitamy nowych graczy na liście polskich tysięczników. |
Prawda. Też miło było mi zauważyć nowych użytkowników.
| mattirab napisał/a: | | Cytat: | | Tymczasem tylko żywy zrzut: |
Łee tam, tymczasem . Masz najlepszą ragnę spośród tych, którzy wrzucili tu rekordy. |
Racja. (Chociaż oczywiście powalczę o 5 gwiazdek, w końcu moje rekordy z 1.3 leżą tuż powyżej ich granicy: Floor o 71 pięter, Combo o 12 pięter, CCC1 o 21 pięter. Tylko w NML brakuje mi 169 pięter… brak treningu.) Ale mówiąc „tymczasem” chciałem powiedzieć, że w przyszłości chciałbym spróbować umieszczać swoje rekordy w bardziej interaktywnej postaci, niż plik tekstowy (tzn. sprawić, aby linkowały).
kuba98 - 12 Czerwiec 2009, 10:18
| mattirab napisał/a: | | Jak utworzyłeś profil tak wcześnie? |
Grałem w wersji RC 2 i skopiowałem profil do wersji finałowej, ale wszystkie swoje rekordy pobiłem dopiero w niej.
Klaud - 13 Czerwiec 2009, 19:32
Dzisiaj udało mi się zdobyć rangę **. Cieszy mnie to niezmiernie, jednak, aby osiągnąć kolejną, muszę zrobić 750 pięter, 600 NML i 300 combo.
Ostatnie wyzwanie jest najprostsze, bowiem w wersji IT 1.3.1 mój rekord wynosił 318. Łudzę się także, iż uda mi się kiedyś doskoczyć do 750 schodka. Ale 600 NML to już kompletny kosmos.
Do mojej wiadomości w temacie ze statystykami dodałam plik ze spakowanymi powtórkami ze standardowej listy kategorii (wbudowanej w grę), ponadto uaktualniłam NO-H2O (piętra) do 564.
Zaraz wracam do skakania
Camille17 - 14 Czerwiec 2009, 14:33
Hejcia jestem to nowa
Mój rekord to narazie 303 schodki, 32 combo, najlepszy wynik 3624, i mam rangę ,,C"
I już w sumie mam zaliczony 300 schodek i 85 schodków przed upływem 1 czasu. Ale jak mam skoczyć 35 combo?? Ratujcie!!
Klaud - 14 Czerwiec 2009, 15:07
Witaj na forum!
Zapisz jakąś powtórkę (najlepiej tę z Twoim rekordem combo) i wrzuć ją w załączniku do TEGO tematu. To pomoże nam dostosować porady do Twojego stylu gry. Polecam także wrzucenie wszystkich rekordów (zawartości pliku xxx_stats.txt, gdzie „xxx” to nazwa profilu) do tematu Icy Tower 1.4 - Wasze wszystkie rekordy / statystyki.
tietio - 16 Czerwiec 2009, 19:33
Powiem szczerze ze niektóre wasze rekordy mnie szokują. Jak można dojśc do 1000 floor a tym bardzij combo tyle nabic Moje rekordy:
Floor: 549
Combo: 206
Score: 46898
CCC1: 154
CCC2: 270
CCC3: 360
ps. co to te NML, UNML?:P
Vinyanov - 16 Czerwiec 2009, 19:42
Witaj na forum!
Twoje wyniki też nie są najgorsze (szczególnie CCC!).
| Cytat: | | co to te NML, UNML?:P |
Dwie z tzw. kategorii pobocznych, tzn. takich, rekordów w których Icy Tower w wersji 1.3 nie zapamiętywało i nie przechowywało. NML oznacza najwyższe piętro zdobyte podczas gry, w trakcie trwania której nie zakończyłeś ani jednego kombosa. UNML oznacza najwyższe piętro zdobyte skacząc tylko co 1 schodek. W Icy Tower 1.4 obie te kategorie posiadają już wbudowane listy rekordów, ale noszą inne nazwy. NML to teraz Top Floor, No Combo lub Top Floors, No Combos a UNML to Singles in a Row lub Single Jump Sequence.
tietio - 16 Czerwiec 2009, 19:46
Vinyanov wielkie dzięki .Tak się domyślałem z tym NML ale UNmL za czorta bym nie wpadł:)
mattirab - 26 Czerwiec 2009, 22:28
| Boru napisał/a: | | Time played: 9 hours, 52 minutes, 16 seconds |
W trzy dni?
Przypomina mi się...
| katalog onetu napisał/a: | icy.pl
strona fanatyków gry Icy Tower. Forum, download (w tym - postacie, mody), poradniki, rekordy, turnieje, newsy. |
| Boru napisał/a: | Best combo ever: 688
(...)
Longest Lost Combo: 683 |
Życzę, abyś nigdy nie miał FMLa > rekord combo . Kiedy tysiąc?
| Boru napisał/a: | Clock Challenge 1: 151
(różnica = 100)
Clock Challenge 2: 251
(różnica = 119)
Clock Challenge 3: 370 |
CCC2 można wyciągnąć jeszcze dużo w górę .
| Boru napisał/a: | WOW: 84
Amazing: 56
Extreme: 56
Fantastic: 33
Splendid: 50
No way! 88 |
Jakże ciekawy rozkład combosów!
Vinyanov - 18 Maj 2010, 17:19
| Sygnatura SaleiBa napisał/a: | Combo 333 (1/2 ) |
Co to znaczy? "Combo 333,5" (parę pikseli do 334)? "Combo 167"? "Combo 666"? Nie rozumiem.
Edit: albo to, że zdobyłeś je 2 razy?
BTW, fajnie, że używasz "z-1.4-zowanych" nazw kategorii. Konieczność ich rozumienia pomoże nam przestawić się na nie. (Ja np. długo musiałem myśleć, co znaczy "LC").
I czy kolor rekordu oznacza rangę, do której przynależy?
SaleiB - 18 Maj 2010, 17:45
| Trident napisał/a: | | Sygnatura SaleiBa napisał/a: | Combo 333 (1/2 ) |
Co to znaczy? "Combo 333,5" (parę pikseli do 334)? "Combo 167"? "Combo 666"? Nie rozumiem.
|
Heh, nie 333 to połowa 666, czyli pół szatana (emot ma symbolizowac szatana ). Musiałem tą niezwykle ważna informacje umieścić jako komentarz do wyniku Niestety cały szatan jest daleko poza moim zasięgiem (jak na razie )
| Cytat: | | I czy kolor rekordu oznacza rangę, do której przynależy? |
Kolor symbolizuje kolor piętra w standardowym modzie (np niebieski to schodki "kosmiczne", czyli te niebieskie )
| Cytat: | | BTW, fajnie, że używasz "z-1.4-zowanych" nazw kategorii. Konieczność ich rozumienia pomoże nam przestawić się na nie. (Ja np. długo musiałem myśleć, co znaczy "LC"). |
Osobiście, od zawsze (czyli od momentu ich powstania), uważałem że nazwy typu NML i FML nie oddają tego co dana kategoria oznacza. Nazwy użyte w IT 1.4 są dużo bardziej opisowe i moim zdaniem lepiej trafione. Z drugiej strony te dwie nazwy są mocno zakorzenione w świadomości Icy Towerowej społeczności, w końcu powstanie nazwy wiązało się na dobrą sprawę z powstaniem kategorii, wcześniej nie były one w żaden sposób nazwane, a NML przypuszczam że prawie nikt nie próbował grać (FML, naturalnie, też nie, ale jako że zepsute kombo jest nieodłącznym elementem gry w IT to wielu osobom się ono przydarzało)
Vinyanov - 18 Maj 2010, 18:05
Aha, metafora. To chyba pierwsza rzeczownikowa przenośnia dla konkretnego piętra, jaką słyszałem, BTW. (A liczebnikowe znam tylko dwie, "tysiąc" i "tysiączek").
Mi do 666 brakuje tylko 4 pięter (licząc względem rekordu z 1.3)... (Może to zresztą najmniejsza granica, jaka od tego progu dzieliła kiedykolwiek jakiegokolwiek gracza...) Czyli jestem najbliższy "upadku moralnego", ale i każdy rekord pozwoli mi go przeskoczyć.
Ciekawa koncepcja. Ciekawe, czy bym ją odgadł, gdybym zweryfikował mój poprzedni strzał i zobaczył, że pewnie nie pasuje. Jak będziesz odróżniał schodki betonowe od lodowych, chmurowe od wyżej wymienionych i jak będą reprezentowane gwiezdne (niewidoczny tekst?) i tęczowe (kolorowanie każdej litery osobno?)?
BTW.
Do oznaczania rang możesz używać rang naszych, forumowych.
(Może kiedyś zrobię z nich emotikony).
W kwestii nazw. Fakt, pamiętam chyba głosy, że "-ML"-i narosło w IT zbyt dużo, i że ta końcówka jest łatwym morfemem-wytrychem dla twórców kategorii poszukujących dla nich nazw... Próbowałem niwelować tę tendencję i rezygnować z "-ML", kiedy sam wymyślałem nazwy stylów (Leap Per Level...). Nie mówiąc o tym, że próbuję jej unikać, kiedy możliwe, np. przedkładając "RR" nad "RML"/"RRML".
No i w ogóle są znaczeniowo kontrowersyjne. Bo w sumie dlaczego kategorię nazywać "ligą"? Przecież trenować dany styl można w samotności, nigdy nie rywalizując z innymi graczami.
SaleiB - 18 Maj 2010, 19:05
| Trident napisał/a: | | W kwestii nazw. Fakt, pamiętam chyba głosy, że "-ML"-i narosło w IT zbyt dużo |
Akurat jak dla mnie końcówka ML jest akceptowalna (zresztą jak powstawała kategoria NML to ciężko było narzekać na nadmiar sufiksów ML, bo był tylko ten jeden ). Chodziło mi raczej o słowa "n00b" i "Fool". Etymologia tych nazw jest następująca:
n00b Masters Liga - ponieważ nowi gracze, tudzież n00by, grają nie robiąc kombosów. Ale od razu widać że gracz który uzyskuje dobre wyniki w tej kategorii gra ją zupełnie inaczej niż n00b. Poza tym ten kto ma większe NML nie jest większym n00bem, wręcz przeciwnie, im lepsze NML tym bardziej ktoś jest pro (czy pr0, nie znam się na l33t za dobrze )
Fool Masters Liga - ponieważ tylko głupek by chciał ugrać jak najwyższe kombo żeby potem je zepsuć. Ale wiadomo że FML-e zdarzają się każdemu niezależnie od IQ, wykształcenia tudzież mądrości życiowej. A skoro jest to nieuniknione, to czemu nie zrobić z tego kategorii? Zresztą jak pokazuje przykład Piero na zlocie IT w Warszawie, czasem zrobienie FML nie jest takie głupie (patrz Dishwashing contest). Ponadto, tak jak w poprzedniej kategorii, ten kto ma większe FML wcale nie musi być większym głupkiem (choć oczywiście może się tak zdarzyć ;P )
PS. Nowe emoty można bardzo łatwo dodawać, ostatnio sprawdziłem to na innym forum, ale te gwiazdki są mało widoczne (może to i dobrze bo Rank * nie jest powodem do dumy, mimo że to tylko przez NC, jednak mimo wszystko nie skorzystam)
Vinyanov - 18 Maj 2010, 20:32
| Cytat: | | od razu widać że gracz który uzyskuje dobre wyniki w tej kategorii gra ją zupełnie inaczej niż n00b |
Kiedy tę kategorię wymyślano, to pewnie NML było praktycznie tożsame z UNML (tzn. było do niego podobne). Nie jestem nawet pewien, czy na Pix Fu (czy gdziekolwiek Chesswhiz ten styl opisał) był już w momencie jej wymyślania JB, aby pokazać ludziom, jak należy w nie grać. W każdym razie gracze na pewno nie byli tak zaawansowani, by ich powtórki w nim nie wyglądały dosyć nieporadnie.
A zresztą może ta nazwa wyniknęła po prostu z porównania średnich pięter w NML i Floor, a nie z tego, jak nieatrakcyjnie wygląda "styl" NML.
| Cytat: | | ten kto ma większe NML nie jest większym n00bem, wręcz przeciwnie, im lepsze NML tym bardziej ktoś jest pro |
Można by argumentować, że jeśli już ktoś gra NML/No Combo, to siłą rzeczy oznacza to, że poświęca mniejszą ilość czasu klasycznym kategoriom, i to to właśnie jest źródłem jego "n00bowatości" - fakt, że odszedł od "konwencjonalnego" IT. Ale wiem, że to nie było oryginalne wytłumaczenie tej nazwy.
(Osobną, ciekawą sprawą jest to, którzy gracze mają wysoki stosunek rekordów w Floor i NML - początkujący czy zaawansowani?)
Ale - racja, że NML jest pożyteczną i rozwijającą technikę kategorią, i ta nazwa może jej wyrządzać krzywdę...
| Cytat: | | ten kto ma większe NML nie jest większym n00bem, wręcz przeciwnie, im lepsze NML tym bardziej ktoś jest pro |
Ano. (BTW, może pamiętasz - niektórzy proponowali kiedyś analogiczne zastosowanie FML - im wyższy FML gracza, tym niżej jest on oceniany jako gracz. )
| Cytat: | | Fool Masters Liga - ponieważ tylko głupek by chciał ugrać jak najwyższe kombo żeby potem je zepsuć. |
Hm. Osobiście zawsze myślałem, że "fool" odnosi się raczej do faktu, że głupotą - foolishness - jest pozwolić sobie zmarnować kombosa (poprzez nieuwagę, niedostateczną koncentrację lub umiejętności). Myślałem tak także w momencie nazywania tego stylu. Ale za sprawą twojej wiadomości zobaczyłem, że użycie słowa "fool" w nazwie tej kategorii faktycznie nasuwa inne jej rozumienie - twoje. I że jest ono trafniejsze... (A w jego świetle faktycznie cała nazwa jest nieudana).
BTW, całe to nieporozumienie wyniknęło z mojej niedostatecznej znajomości angielskiego. Powinienem był nazwać kategorię np. SML (Stumbling Masters League - "stumble" = "an unintentional but embarrassing blunder", via WordNet). Wtedy podkreśliłbym, że to kategoria tych graczy, którzy po prostu często popełniają pomyłki.
BTW. Wzorem "NML" poprawnym rozwinięciem "FML" jest "F00l Masters League", nie "Fool".
SaleiB - 19 Maj 2010, 14:20
| Trident napisał/a: | | Osobiście zawsze myślałem, że "fool" odnosi się raczej do faktu, że głupotą - foolishness - jest pozwolić sobie zmarnować kombosa (poprzez nieuwagę, niedostateczną koncentrację lub umiejętności). Myślałem tak także w momencie nazywania tego stylu. |
No cóż to wyjaśnienie rzeczywiście jest bardziej logiczne, w takim razie zwracam honor. Niemniej jednak nadal uważam że Lost Combo to sensowniejsza nazwa.
Vinyanov - 11 Lipiec 2010, 23:43
| Louis EX napisał/a: | | Kod: | Best combo ever: 362
Time played: 2 hours, 16 minutes, 23 seconds |
|
Combo 362 zaledwie w 2 godziny?
Jeśli nie przekroczyłeś jeszcze 400 w 1.3, to powinieneś to szybko zrobić.
Klaud - 18 Sierpień 2010, 23:20
A, zaktualizowałam rekordy i dodałam adresy do powtórek
Devlin - 4 Luty 2011, 00:26 Temat postu: Tymczas
| Daro napisał/a: | ICY TOWER 1.4 PROFILE
Profile name: Darek
Last updated: 2011-01-31
Rank: *
Created: 2010-09-12
Time played: 4 days, 5 hours, 1 minute, 1 second
Games played: 6458 Custom games played: 173
Games quit: 135
Best score ever: 91487
Avg score per game: 11505
Total score: 74304952
Highest floor ever: 507
Avg floors per game: 157
Floors jumped: 1018569
Top Floor, No Combo: 420
Best combo ever: 293
Avg combos per game: 3
Avg combo length: 36
Combos jumped: 22933
Longest Lost Combo: 285
Singles in a Row: 58
Doubles in a Row: 17
Triples in a Row: 11
Quadruples in a Row: 8
Quintuples in a Row: 6
Clock Challenge 1: 142
Clock Challenge 2: 246
Clock Challenge 3: 344
Clock Challenge 4: 426
Clock Challenge 5: 489
Average CC 1: 98
Average CC 2: 185
Average CC 3: 270
Average CC 4: 361
Average CC 5: 454
Good: 1867
Sweet: 6045
Great: 4217
Super: 2668
WOW: 2600
Amazing: 2129
Extreme: 1756
Fantastic: 1095
Splendid: 567
No way! 103
Total jumps: 378167 |
Witam nowego!
Całkiem niezłe wyniki
Boru - 18 Marzec 2011, 22:07
| iceMan napisał/a: |
ICY TOWER 1.4 PROFILE
Profile name: RaV
Last updated: 2011-03-12
Rank: A
Created: 2011-03-11
Time played: 3 hours, 10 minutes, 46 seconds
Games played: 433 Custom games played: 155
Games quit: 18
Best score ever: 17875
Avg score per game: 1152
Total score: 499093
Highest floor ever: 435
Avg floors per game: 53
Floors jumped: 23012
Best combo ever: 121
Avg combos per game: 1
Avg combo length: 18
Combos jumped: 469
Longest Lost Combo: 67
Singles in a Row: 19
Doubles in a Row: 8
Triples in a Row: 7
Quadruples in a Row: 7
Quintuples in a Row: 4
Clock Challenge 1: 115
Clock Challenge 2: 193
Clock Challenge 3: 274
Clock Challenge 4: 338
Clock Challenge 5: 406
Average CC 1: 85
Average CC 2: 161
Average CC 3: 234
Average CC 4: 308
Average CC 5: 390
Good: 56
Sweet: 213
Great: 106
Super: 47
WOW: 30
Amazing: 20
Extreme: 4
Fantastic: 2 |
Cwicz, cwicz .. tez tak zaczynalem
SaleiB - 19 Marzec 2011, 14:52
| iceMan napisał/a: |
ICY TOWER 1.4 PROFILE
Profile name: RaV
Last updated: 2011-03-12
Rank: A
Created: 2011-03-11
Time played: 3 hours, 10 minutes, 46 seconds
Games played: 433 Custom games played: 155
Games quit: 18
Best score ever: 17875
Avg score per game: 1152
Total score: 499093
Highest floor ever: 435
Avg floors per game: 53
Floors jumped: 23012
Best combo ever: 121
Avg combos per game: 1
Avg combo length: 18
Combos jumped: 469
Longest Lost Combo: 67
Singles in a Row: 19
Doubles in a Row: 8
Triples in a Row: 7
Quadruples in a Row: 7
Quintuples in a Row: 4
Clock Challenge 1: 115
Clock Challenge 2: 193
Clock Challenge 3: 274
Clock Challenge 4: 338
Clock Challenge 5: 406
Average CC 1: 85
Average CC 2: 161
Average CC 3: 234
Average CC 4: 308
Average CC 5: 390
Good: 56
Sweet: 213
Great: 106
Super: 47
WOW: 30
Amazing: 20
Extreme: 4
Fantastic: 2 |
Chyba trochę za mało ryzykujesz bo masz małe Lost Combo w stosunku do największego kombosa
mattirab - 24 Marzec 2011, 23:36
Przeniosłem niewłaściwe posty z tematu komentowanego tutaj, jednocześnie edytując i dodając cytaty, aby można było się połapać, o co chodzi.
| Koksu1990 napisał/a: | | Jeżeli pomyliłem tagi, proszę napisać o błędzie. |
Witaj na forum.
Nie w tym rzecz, system chwalenia się rekordami polega u nas na osobnym temacie dla każdej kategorii, nie zaś na osobnym temacie dla każdego użytkownika.
Już wcześniej do rozdrobnienia jednego tematu z rekordami na wiele innych przez Vinyanova miałem mieszane uczucia. Z jednej strony łatwiej się połapać, z drugiej zaś rozbite zostały dyskusje, a także nowi użytkownicy zmuszeni są do napisania kilku postów zamiast jednego (chyba, że piszą w "Waszych wszystkich rekordach i statystykach").
Pozwoliłem sobie scalić Twoje nowe tematy do właściwych tematów. Mam nadzieję, że połapiesz się, o co chodzi .
| Koksu1990 napisał/a: | KoKsU_best_floor_411.itr (...)
KoKsU_best_combo_127.itr (...)
KoKsU_4090_409_0.itr
|
Rekordy ciekawe, zwłaszcza NML w porównaniu z floor. Trochę podobnie do mnie, w 1.4 moim drugim rezultatem we floor jest, a jakże - NML.
SaleiB - 27 Marzec 2011, 16:56
Trochę zagmatwane są te systemy tematów gdzie są coś pisze i osobnych gdzie się komentuje, ale być może dzięki temu jest większy porządek
mattirab - 5 Kwiecień 2011, 16:49
| SaleiB wrzucając profil z IT 1.5 napisał/a: | | ICY TOWER 1.4 PROFILE |
Nikt tego błędu nie zauważył przy betach, czy to Ty teraz coś przekręciłeś, a w rzeczywistości jest 1.5 zamiast 1.4?
SaleiB - 5 Kwiecień 2011, 17:04
To jest tak że IT 1.5 wykorzystuje format powtórek i profilów z IT1.4, więc zarówno w profilu jak i w powtórkach jest napisane że to wersja 1.4. W efekcie profile i powtórki z obu tych wersji można otwierać i tu i tu Nie wiem czy to błąd, raczej twórcy mieli tego świadomość, nawet chyba gdzieś na FLD czytałem ze można korzystać z wersji 1.4 albo 1.5, w zależności która komu bardziej odpowiada albo która w ogóle działa
|
|