| |
Forum Icy.pl Forum polskiego serwisu Icy Tower |
 |
Rekordy - [styl][CML][WM] Jak największa liczba skoków obrotowych
Vinyanov - 15 Kwiecień 2004, 16:20 Temat postu: [styl][CML][WM] Jak największa liczba skoków obrotowych
| Cytat: | | dobra.. mi sie tam podoba WM. |
Dzieki. ;]
| Cytat: | | Viny moze zalozyl bys temat na pomysly nazwy dla tej kategorii.. to by bylo gites&gutes |
Ok, jak chcesz moge i ja (a przy okazji niech bedzie to ogolny temat o tej kategorii). ;]
Jaka nazwe proponujecie do tej kategorii (jeszcze raz: jak najwiekszej ilosci obrotowych skokow pod rzad)? Na razie propozycje padly dwie: PML (Pion Masters League) oraz WM (Whcostam Masters).
Ja osobiscie jestem za swoja ( ), w koncu jednak czesciej przemieszcza sie tu w bok niz w gore. ;]
BTW - siedzemdziesiat cztery skoki?
Dla mnie schodki sa tam juz kompletnie zbyt waskie... Musisz przeslac mi replaya. vinyanov@poczta.onet.pl
| Cytat: | | P.S. "pamietam ze ta kategorie ( i jeszcze na forum icytower.net ) wymyslil SaleiB" |
Dziwne, mi wydawalo sie ze uslyszalem o niej dopiero tutaj na FunctionHoscie... ale moze masz racje.
Fayl - 15 Kwiecień 2004, 16:50 Temat postu: ?upidurlibu :P Ja troszke gralem, najwiecej chyba 32 bylo...
Neo - 15 Kwiecień 2004, 16:51 Temat postu: ?upidurlibu :P a nazwa powinno byc: Cartwheel Masters League (CML) - Cartwheel to oficjalna nazwa obrotowego skoku... co wy na to?
matuss - 15 Kwiecień 2004, 17:50 Temat postu: ?upidurlibu :P a moze Centre ( lub Center ) Masters League - CML
albo jeszcze :
1. Turn Masters League (TML)
2. Revolution Masters League (RML)
3. Slew Masters League (SML)
4. Slue Masters League (SML)
5. Swings Masters League (SML)
6. Round Masters League (RML)
7. Rotation Masters League (RML)
8. Circulation Masters League (CML)
9. Circle Masters League (CML)
moze jakas z tych nazw jest dobra.. czekam na komentarze
SaleiB - 16 Kwiecień 2004, 16:22 Temat postu: Re: Lupidurlibu :P
| Vinyanov napisał/a: | | Cytat: | | P.S. "pamietam ze ta kategorie ( i jeszcze na forum icytower.net ) wymyslil SaleiB" |
Dziwne, mi wydawalo sie ze uslyszalem o niej dopiero tutaj na FunctionHoscie... ale moze masz racje. |
no coz, ja osobiscie tez nie pamietam, ale jezeli chodzi o wymyslanie kategorii to wymyslilem (lub ktorys z moich kolegow wymyslil) sporo popularnych obecnie kategorii jeszcze przed wyjsciem wersji 1.2
mi sie zdawalo ze o tej kategori mowil najpierw Viny(za czasow forum lycosu, nienajciekawszych czasow), ale moge sie mylic
pozdr
ps. zgadnijcie kto byl pierwszym rekodzista??
Asef - 17 Kwiecień 2004, 12:43 Temat postu: ?upidurlibu :P Moj rekord to chyba 153 pietra z ciaglymi obrotowymi skokami.I to jest w moim rekordzie w combach(215)
P.S KTOS MIAL LEPIEJ???
Vinyanov - 17 Kwiecień 2004, 14:18 Temat postu: ?upidurlibu :P
| Cytat: | | P.S KTOS MIAL LEPIEJ??? |
Byc moze, bo w tej kategorii chodzi o to ile takich skokow ktos mial, a nie ile pieter na nich przeskoczyl. ;]
Ja osobiscie w moim rekordzie doskoczylem do okolo 185, do ilu matuss - nie wiem, ale na pewno wiecej ode mnie...
SzCzeniaaK - 7 Maj 2004, 00:00 Temat postu: ?upidurlibu :P Moj pomysl
SkatePark tower master league STML
syo - 7 Maj 2004, 00:30 Temat postu: ?upidurlibu :P Skrot fajny, ale co "SkatePark" ma wspolnego z ta kategoria?
PastorFX - 16 Maj 2004, 16:01 Temat postu: ?upidurlibu :P
| Syo napisał/a: | Skrot fajny, ale co "SkatePark" ma wspolnego z ta kategoria? | Moze chodzi o to ze skejty robia mase takich glupich wyczynow w tych parkach... Np. slizganie sie na glowie czy skskanie na deskorolce
pikol - 16 Styczeń 2005, 12:57 Temat postu: ?upidurlibu :P tak wiec dla mnie pasuje STML ale nie wiem jak wy
petr - 17 Styczeń 2005, 10:25 Temat postu: ?upidurlibu :P piokl, czy Ty musisz odswierzac te stare, przeterminowane tematy ?
kategoria ta dawno ma nazwe wybrana, zobacz sobie na stronie
IceTower - 8 Grudzień 2007, 14:39 Temat postu: Wielka Gwiazda Mam małe pytanko czy można zrobić wielką gwiaze i jeśli można to jak?
Pablo - 8 Grudzień 2007, 15:15
sluchaj max gwiazde to tylko do 5 scohkow mozesz zrobic a tak to rozpedz sie na samyum dole wiezy czy gdzies na maxa i skocz jak badziesz przy scianie w tedy do skoczysc na 5 pietro i tak dalej !!! proste
IceTower - 8 Grudzień 2007, 15:53
Nie moge jej zrobic Troche prosciej
Pablo - 8 Grudzień 2007, 22:27
ok jestes na samym dole jak zaczynasz gre prawda wiec
• jak ci wygodnie to ustaw sie na koncu wiez na samym dole po prawej/ lewej
• rozpedz sie na druga strone i kiedy bedziesz juz przy krawedzi sciany to nacisnij SKOK
• dryfuj bardziej w pionie zeby dojsc na 5 pietro i tak dalej ...
zamieszcze powtorke zobacz :
IceTower - 11 Grudzień 2007, 14:28
Tak to ja umiem ale koledzy mi mówiom że można zrobić wielkom gwiazde na caly ekran dlatego sie pytam.Podobno ona przenosi o 100 schodków.
Doob - 11 Grudzień 2007, 14:47
To cie koledzy oklamuja. Maksymanie dzieki gwiezdzie przenisiesz sie o 5 schodkow do gory.
Jest jedna mozliwosc, twoi koledzy moga uzywac ITTrainera i zmniejszaja sobie grawitacje.
Pablo - 12 Grudzień 2007, 20:45
ale oco ci chodzi mowie mu wszystko oki a powtorke juz mu dawno p[zeslalem wiec on juz tu raczej nie wchodzi na tten temat ...
Doob - 12 Grudzień 2007, 20:47
| IceTower napisał/a: | | Tak to ja umiem ale koledzy mi mówiom że można zrobić wielkom gwiazde na caly ekran dlatego sie pytam.Podobno ona przenosi o 100 schodków. |
| Doob napisał/a: | To cie koledzy oklamuja. Maksymanie dzieki gwiezdzie przenisiesz sie o 5 schodkow do gory.
Jest jedna mozliwosc, twoi koledzy moga uzywac ITTrainera i zmniejszaja sobie grawitacje. |
Ślepy zes czy jaki? :l
Pablo - 19 Grudzień 2007, 18:46
nie no sorry nieczytalem tam ego posta ale jeszcze jesdno MAX TO % schodkow
jaraf - 16 Marzec 2008, 20:18
Jak gram tą kategorią to max. 51 dochodzę
devastator - 25 Maj 2008, 19:33
WM 50 Zaczyna mi się podobać ta kategoria, wymaga innych umiejętności i granie nie trwa zbyt długo.
Boru - 25 Maj 2008, 19:57
CML - 78
Replay w moim profilu ITC.
devastator - 27 Maj 2008, 13:54
WM 60
devastator - 29 Maj 2008, 19:28
WM 77
Devlin - 30 Maj 2008, 18:24
Hoho, widzę, że niedługo padnie nowy rekord polski Gratulacje. Aż chyba ja spróbuje w to zagrać
jaraf - 30 Maj 2008, 18:49
WM 111... oczywiście czasem spadalem o 1, 2 ale tu chodzi oskokiobrotowe.
devastator - 30 Maj 2008, 19:00
jaraf, liczy się liczba skoków, a nie pięter, więc musisz trochę skorygować swój wynik
Ile wynosi rekord Polski i świata w WM? Jest w ogóle jakaś lista rekordów z tą kategorią?
Vinyanov - 30 Maj 2008, 19:01
| jaraf napisał/a: | jaraf__M111_5844_111_54.itr
Pobierz Plik ściągnięto 0 raz(y) 703 Bajtów |
To nie jest WM 111. Zresztą nie wiem, czy równie wysoki wynik jest możliwy. W WM należy wykonać x skoków obrotowych pod rząd, a nie zdobyć x-e piętro. Nawiasem, co do twojej powtórki, spokojnie mogłeś kontynuować grę z 111. schodka. Wystarczyło odbić się od lewej ściany, i zbiec prędko na 110. lub 109. piętro. (Co za odzew!)
| Cytat: | | Ile wynosi rekord Polski i świata w WM? |
Nie wiem, ale muszę spróbować go zdobyć.
devastator - 30 Maj 2008, 20:46
Skoro jest jako-takie zainteresowanie WM-em to chciałbym się podzielić z wami moim pomysłem
Dobry wynik w WM to mieszanka błyskawicznej reakcji i wykorzystywania dobrego ustawienia schodków. Jakiś czas temu przyszły mi do głowy dwie nowe kategorie, każda wykorzystująca jedną z części tej mieszanki:
-WM liczony do określonego schodka, np. WM50 to WM liczony tylko do 50 schodka. Na pierwszy rzut oka wygląda nie za bardzo, ale świadomość, że trzeba się całkowicie skoncentrować na danej ilości schodków daje naprawdę nowe ciekawe przeżycia i oczywiście zmienia styl gry - wiadomo, żeby wynik był dobry trzeba celować w niskie schodki albo na nie opadać Mój rekord WM50 to 28
-WM liczony wg pięter (tak jak liczył jaraf ) - to trochę odwrotność powyższej kategorii, bo nie jest ważna ilość skoków, tylko wysokość na jaką się doszło - sporo dynamiki to wprowadza. Właściwie to nie grałem jeszcze na poważnie tej kategorii, ale mój rekord wynikły z mojego rekordu WM to około 220
Gdyby byli chętni to mógłbym zorganizować mały turniej tych trzech konkurencji, bo uważam że są niedoceniane i mogą przysporzyć sporo frajdy
Jeszcze jedna mała, trochę bezsensowna, niegrywalna,
ale śmieszna kategoria - WM+UNML;) Mój rekord to 8:>
Vinyanov - 30 Maj 2008, 21:08
dev, kapitalne! Znalazłeś dwa bieguny wewnątrz WM. Pierwsza kategoria to intensywność i powolność, a druga to ekspansywność i prędkość. Więc coś i dla graczy na kombosy, i dla graczy dla piętra. Kto by przewidział, że moja kategoria okaże się równie bogata. Zresztą mam nadzieję, że „WM na piętra” przyczyni się do wielu rekordów w CCC i JC5.
Gdybyś zorganizował turniej, zapiszę się na 100%. Wysłałoby się ogłoszenia na FLD. Nie wiem tylko, jaka formuła jest najatrakcyjniejsza. Ja wybrałbym styl MP. Styl TT7, to jest sumowanie procentów graczy, liczonych względem najlepszego wyniku rundy, chyba się nie sprawdzi. WM jest łatwiejsze na początkowych piętrach.
| Cytat: | Jeszcze jedna mała, trochę bezsensowna, niegrywalna,
ale śmieszna kategoria - WM+UNML;) Mój rekord to 8:> |
Tak, sympatyczne. Nawiasem, ten styl dostał się do Icy Questu 2008, w lekko zmienionej formie. Zadanie Hard 13 brzmi: „ugraj JC2 50+, które zostało rozpoczęte od schodka startowego, i zawiera minimum 5 skoków obrotowych”.
redaV - 31 Maj 2008, 11:13
| Doob napisał/a: | | IceTower napisał/a: | | Tak to ja umiem ale koledzy mi mówiom że można zrobić wielkom gwiazde na caly ekran dlatego sie pytam.Podobno ona przenosi o 100 schodków. |
| Doob napisał/a: | To cie koledzy oklamuja. Maksymanie dzieki gwiezdzie przenisiesz sie o 5 schodkow do gory.
Jest jedna mozliwosc, twoi koledzy moga uzywac ITTrainera i zmniejszaja sobie grawitacje. |
Ślepy zes czy jaki? :l |
wlasnie to nie mozliwe zeby przenioslo o 100schodkow .. dzieki wielkiej gwiezdzie na caly ekran
tak jak powiedzial nasz kolega "doob" moze on to robic Trainerem
devastator - 20 Sierpień 2008, 21:24
WM 12 - 12
WM 50 - 31
Boru - 2 Październik 2008, 22:15
CML - 90
devastator - 3 Październik 2008, 15:24
Hoho, gratuluję. Ja w ostatnim tygodniu wróciłem po cichu do grania WM, nawet w krótkim czasie dokonała się samowolnie ewolucja mojego stylu, przez co dużo częściej dochodzę do wysokich wyników, ale rrekordu jeszcze nie udało się pobić:)
devastator - 11 Październik 2008, 17:51
WM 80
http://icytower.freelunch...13_35_WM_80.itr
Vinyanov - 11 Październik 2008, 21:02
dev, ponakłaniaj ludzi, aby spróbowali WM, bo inaczej pozostaną nieuświadomieni odnośnie tego, jak trudna to kategoria. I, jak dobry to wynik. Podczas Igrzysk Icy Tower, nagrałem WM 54. Przed rundą CML podejrzewałbym, że to niewiele… Obejrzę powtórkę. (Hm, osobista lista powtórek, które obejrzę, wydłuża się)…
BTW, stosunki odpowiedzi, w pytaniu wątku, nadal równe.
devastator - 12 Październik 2008, 13:01
A co ja mogę
Ludzie, grajcie WM bo to naprawdę świetna kategoria. Jest dreszczyk emocji, trzeba nie tylko mieć refleks ale dużo myśleć (czyli nabywamy przy tym szybkiego myślenia ), możliwości dla rekordów są bardzo zróżnicowane, a przede wszystkim gra nie zabiera dużo czasu, tak jak np. przy piętrach. Dla mnie to jest jedna z 4-5 najważniejszych kategorii
Przy okazji - WM 89 Po raz drugi o jeden skok mniej od rekordu Bora Powtórki na razie nie będzie, bo coś mi nie chce centrum powrotek na FLD wejść.
Doob - 12 Październik 2008, 14:04
Sa zalaczniki tutaj!
devastator - 12 Październik 2008, 23:15
Rzeczywiście, prawie zawsze używam szybkiej odpowiedzi więc nie zauważyłem.
devastator - 13 Grudzień 2008, 18:05
WM 95
mattirab - 23 Październik 2010, 20:17
http://itr.icy.pl/27192f10
WM 38. Niewiele, ale jakimś cudem jestem pierwszy na liście, stąd wypada zawiadomić o pobiciu rekordu.
Pirochemik - 24 Październik 2010, 15:14
A takim, że mało kto traktuję tę kategorię poważnie...
Kryscik95 - 27 Kwiecień 2011, 16:03
Ja naliczyłem jakieś 30 skoków obrotowych
Nie wiem czy to dobrze ale na pewno nie jest źle
SaleiB - 5 Maj 2011, 21:38
Biorąc pod uwagę wyniki devastatora to raczej niewiele, ale na światowej liście jesteś dzięki temu drugi.
devastator - 6 Maj 2011, 00:01
| Pirochemik napisał/a: | | A takim, że mało kto traktuję tę kategorię poważnie... |
Dziwi mnie to. Pamiętam, że strasznie fajnie mi się w to grało. Dynamiczne, wymaga zmiany myślenia, zaczyna się na poważnie już od początku, a nie po którymś zegarze. Czytając temat przypomniała mi się kategoria ugrywania jak największego WM i jednocześnie jak najmniejszej liczby pięter na raz (co zmusza do obrotowych, ale niskich skoków), też była bardzo fajna. Zobaczycie, WM jescze kiedyś będzie popularne!
bigfudge - 2 Lipiec 2011, 18:07
http://itr.icy.pl/eb68298c
udało mi sie 33 razy
SaleiB - 6 Lipiec 2011, 14:03
Z opóźnieniem, ale dodałem Twoje wyniki
bigfudge - 15 Lipiec 2011, 16:40
http://itr.icy.pl/89b75395
teraz udało sie 50
tadzik - 25 Sierpień 2011, 17:14 Temat postu: WM NA TRYBIE WM ZROBIŁEM 19 SKOKÓW I CHYBA Z TYM WYNIKIEM MIESZCZĘ SIE NA LIŚCIE.
tadzik - 27 Sierpień 2011, 14:34 Temat postu: WM Poprawiłem swój wynik i skoczyłem 25 WM.
darek719 - 9 Wrzesień 2011, 20:34
top 10
http://itr.icy.pl/52612d11
Roman Nock - 18 Listopad 2012, 20:36
CML 55 [World Record & All-Time Highscore No. 1]
http://itr.icy.pl/c3ae42b8
Roman Nock - 19 Listopad 2012, 19:34
Now 63.
Replay in the FLD Forum.
|
|