Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

O turniejach - Kalendarz imprez oraz turniejów

syo - 30 Grudzień 2004, 00:13
Temat postu: Kalendarz imprez oraz turniejów
Przedstawie pokrotce kalendarzyk planowanych turniejow oraz innych ciekawostek:

2005:

Styczen-Luty - Akcja charytatywna (tylko tyle powiem, reszta jest tajemnica :wink: )
Luty-Marzec - Drugie Mistrzostwa Polski (mozna sie juz szykowac :D )
Marzec-Kwiecien - PTIT3
Czerwiec-Sierpien - ITWC2005
Wrzesien - DTIT - Druzynowy Turniej Icy Towera
Pazdziernik-Listopad - PTIT4
Grudzien - TurboTournament2

Prosilbym o rozne inne propozycje celem wzbogacenia kalendarzyku, co bysmy mieli co robic w nadchodzacym 2005 roku :)

petr - 30 Grudzień 2004, 00:16
Temat postu: Kalendarz imprez ;)
Zapomniales o Mini-Turnieju OWW bodajze (pierw najwieksze combo, potem jak najwiekszy floor) , co dawno temu Domia proponowala :) Cos takiego mozna by organizowac nawet co miesiac-dwa, w przerwach miedzy turniejami. TT tak samo 8)
domaz - 30 Grudzień 2004, 02:31
Zapomniales jeszcze o tym

31 grudzien - IMPREZA SYLWESTROWA

devastator - 30 Grudzień 2004, 07:16
DTIT?
SaleiB - 30 Grudzień 2004, 12:41
Syo a gdzie turnieje combo i floor? ;]

pozdr

syo - 30 Grudzień 2004, 13:39
Cytat:
Zapomniales o Mini-Turnieju OWW bodajze (pierw najwieksze combo, potem jak najwiekszy floor) , co dawno temu Domia proponowala Cos takiego mozna by organizowac nawet co miesiac-dwa, w przerwach miedzy turniejami. TT tak samo

Ja tez chce zyc :wink: , ale mysle ze MTOWW i TT beda 3-4 razy do roku :)

Cytat:
Zapomniales jeszcze o tym

31 grudzien - IMPREZA SYLWESTROWA

No z tym raczej nieciekawie, mam zapalenie ucha, mozliwe ze nie bedzie u mnie zadnej imprezy :roll: :(

Cytat:

Moze cos ulotnilo sie z mej pamieci, mozesz wytlumaczyc? :wink:

Cytat:
pozdr

pozdr 8)

petr - 30 Grudzień 2004, 15:09
Cytat:

Ja tez chce zyc :wink:

Niestety, juz za pozno, siedzisz w tym po oszy i sie nie wygrzebiesz.

Cytat:

mysle ze MTOWW i TT beda 3-4 razy do roku :)

Masz szczescie. Jeszcze troche pozyjesz.

Cytat:

Cytat:

Tez nie wiem o co chodzi, ale mysle ze zamiast dotychczasowej formuly TT mozna by robic TTcombo, TTfloor itd. Tylko tym razem mozna by zaprosic wiecej ludkow z forum FLD, fajnie bedzie :smile:

Cytat:

pozdr 8)
Cytat:

pozdr

Tez pozdr :D

devastator - 30 Grudzień 2004, 17:13
zakladam, ze nikt nie zobaczyl poprzedniego postu ;) no wiec... co z DTIT?
petr - 30 Grudzień 2004, 17:45
devastator napisał/a:
zakladam, ze nikt nie zobaczyl poprzedniego postu ;) no wiec... co z DTIT?

Ja widzialem, tylko zapomnialem go zacytowac :wink:

Jestem za DTIT!

syo - 30 Grudzień 2004, 18:35
Dodany 8)
SaleiB - 31 Grudzień 2004, 12:49
Syo napisał/a:
Cytat:

hmm kiedys ci otym mowielm ale to bylo dawno wiec mogles zapomniec ;]

no wiec w turniejach bylyby po 3 kategorie zwiazane z floor i combo

w turnieju combo:
score, combo, jc2

w turnieju floor:
floor, nml i z tego co pamietam to unml :) (ale mozna zmienic na cos innego)

pozdr

Vinyanov - 24 Styczeń 2005, 06:25
Jeszcze kontynuacja PTIT pierwszego. :smile:
petr - 24 Styczeń 2005, 10:12
Fajnie by bylo... Myslalem kiedys o tym... Ale... Z kilkoma graczami stracilismy kontakt... ehh :(

Vinyanov(OK) - Syo(OK) (COMBO)
WAP(?) - matus(na pewno nie) (FLOOR)

Tajek(OK) - Wirek(na pewno nie) (UNML)
mysio pys(?) - SaleiB(OK) (FLOOR)

hmm... jedna pare przeprowadzilo by sie bez problemow... jakby znalezc WAPa przechodzilby walkowerem... tak jak Tajek... A SaleiB...

a moze lepiej wsrod pozostalych 4rech osob (jeszcze ewentualnie WAP...) rozlosowac nowe pary...? Tylko trza dac szanse WAPowi...

syo - 24 Styczeń 2005, 13:22
Cytat:
Vinyanov(OK) - Syo(OK) (COMBO)
WAP(?) - matus(na pewno nie) (FLOOR)

Tajek(OK) - Wirek(na pewno nie) (UNML)
mysio pys(?) - SaleiB(OK) (FLOOR)

a PTIT nie doszedl przypadkiem do polfinalow? (nie, nie boje sie walki w combo z Vinym, mimo tego ze na combo juz nie gram :) )

petr - 24 Styczeń 2005, 13:53
Syo napisał/a:
a PTIT nie doszedl przypadkiem do polfinalow?

Doszedl...

Zobaczcie co znalazlem... Syo, usmiejesz sie... klikajcie...

syo - 24 Styczeń 2005, 14:52
Cytat:
Baza turnieju PTIT znajdowala sie i bedzie sie znajdowac TYLKO na stronie www.icytower.net.

:roll:

Pary polfinalowe:

Syo - WAP
Tajek - mysio pys

WAP i mysio pys nie graja wiec wyglada na to, ze finalem bedzie powtorka z PTIT2 :twisted: - chcecie tego? :twisted:

petr - 24 Styczeń 2005, 16:02
[size=9px]Uwaga drogie dzieci, krzyczymy na trzy-cztery!

A wiec: trzy... czte... RY![/size]

[size=18px]CHCEMY![/size]

:D to jak? w jakiej kategorii bedziecie grali? chyba losowanko...

I proponuje przyznac WAPowi walkowerem trzecie miejsce :smile: Niedawno byl na forum, moze sie do niego dogrzebiemy :razz:

SaleiB - 25 Styczeń 2005, 12:52
Piotrek napisał/a:
I proponuje przyznac WAPowi walkowerem trzecie miejsce :smile: Niedawno byl na forum, moze sie do niego dogrzebiemy :razz:

a co za problem sie do niego dogrzebac? przecierz sa maile, gg ..

pozdr

WAP - 15 Luty 2005, 01:34
Moim zdaniem po ponad roku czasu nie ma sensu konczyc PTIT 1 skoro ja i mysio pys nie gramy w IT :wink: Z tego co pamietam to duzo wczesniej byly pomysly dokaczenia PTIT ale byly problemy z mysio pysem, a szkoda fajnie by bylo dokaczyc wtedy :)
LEO - 29 Marzec 2005, 21:52
Temat postu: Mini tournament
Cze!!! Rozmawialem dzis z Syo czy odbedzie sie TT3, ale on mowil, ze prawdopodobnie nie!!
Wiec spytalem sie go czy mogl bym ja prowadzic TT3. On powiedzial, ze jesli ma byc TT3 to on tylko bedzie go prowadzil, ale napsail mi tez, ze jesli chce to moge zoorganizowac inny turniej. Wiec pytam sie was czy chcielibyscie jakis turniej, ale to dopiero pod koniec kwietnia, bo dopiero byly MP :wink:

Golden - 29 Marzec 2005, 22:25
Ja bylbym na pewno chetny, gdyz duzo trenuje i za jakis czas moze moglbym troche nawet powalczyc ;) Teraz jeszcze nie, ale w przyszlosci... ;]

P.S. Przed chwila w jednej grze pobilem wszystkie swoje rekordy!!! :D
Score: 9207
Floor: 343
Combo: 69

Pozdrawiam
Golden

petr - 29 Marzec 2005, 22:45
Sie zobaczy. Na razie pozostane wierny Syo i jestem na nie. Ale sie zobaczy.

Nie glosowalem.

Robee - 30 Marzec 2005, 12:53
A moze niech bedzie ankieta, kto ma prowadzic turniej?
Domia - 30 Marzec 2005, 14:11
Robert Ch napisał/a:
A moze niech bedzie ankieta, kto ma prowadzic turniej?

oo mi sie stanowczo podoba :P jako jedyna zaglosowalam na nie... jak Piotrek zostaje wierna Syo...

devastator - 30 Marzec 2005, 15:57
eee, o co chodzi z ta wiernoscia? jesli Syo nie prowadzi turnieju, to nikt nie moze go prowadzic? lekko dziwne, zwlaszcza ze on sam wyrazil na to zgode... Jestem jak najbardziej za.
Domia - 30 Marzec 2005, 16:34
devastator napisał/a:
jesli Syo nie prowadzi turnieju, to nikt nie moze go prowadzic?

nie, nie to mam na mysli... ale jednak jest to dziwne uczucie, gdy ktos kto robil wszelakie turnieje i wkladal w to pasje, tak nagle odchodzi i jego miejsce ma zajac kto inny...
no coz ja proponuje cos w tym stylu... wylonic ze 3,4 osoby do jury, ktore pozniej beda wybieraly organizatora(ow) do turnieju(ow)... mozna zrobic taki casting :wink: jury oczywiscie bedzie wybieralo sposrod osob, ktore zglosily swa chec prowadzenia imprez(y) :P
jakby co to ja chce byc w jury :D ... bedziemy mieli tajne gadanie na gg albo czacie i wogole :wink:
co wy na to :P ?

Robee - 30 Marzec 2005, 16:44
Hehe, good idea :D

Tez chce byc w Jury :P

LEO - 30 Marzec 2005, 20:11
Dobra to podajcie swoje typy kto ma prowadzic turniej, a ja umieszcze je w ankiecie i zaglosujemy ok??? :wink:
Robee - 30 Marzec 2005, 20:39
Glosuje na Vinyanova 8) :P
Domia - 30 Marzec 2005, 20:53
LEO napisał/a:
Dobra to podajcie swoje typy kto ma prowadzic turniej, a ja umieszcze je w ankiecie i zaglosujemy ok??? :wink:

ale czy wogole te "typy" beda chcialy prowadzic turniej :P mowie wam najlepiej zrobic cansting :D <lol>

LEO - 30 Marzec 2005, 22:47
Dobra to najpierw zrobmy casting. Kto jest chety do prowadznia turnieju.

P.S Jak juz beda chetni to zrobimy ankiete :wink:

Davo - 31 Marzec 2005, 08:03
I think it's a good idea :)
Robee - 31 Marzec 2005, 14:06
Ja chce byc w Jury :D :P
LEO - 31 Marzec 2005, 14:10
Dobra Robert bedziemy pozniej o tym myslec. Jest duza szansa, ze trunieje beda dalej w koncu od nastepnego Poniedzialku startuje TT3, jesli duzo osob sie zapisze i beda aktywnie uczestniczyc to bedzie dobrze. :smile:
LEO - 15 Kwiecień 2005, 22:32
juz po TTT. trzeba dalej mysle co bedzie z turniejami kto bdzie je prowadzil. Najpierw trzeba jednak przedstawic swoje propzycje oraz chec prowadzenia uzasadnienie. :smile:

P.S Nie chodzi mi oto, ze jeden turniej sie skoncczyl do drugi ma sie zaczynac, ale trzeba wylonic osbe prowadzaca a turniej bedzie w maju lub czerwcu.

LEO - 30 Kwiecień 2005, 12:55
Temat postu: Nastepne turnieje???
Mam male pytanko do wszystkich. Szkoda mi, ze Syo wierny i wspanialy organizator turniejow nie bedzie juz ich raczej prowadzil. Glownie dlatego, ze ostatnie turnieje obfitowaly w mala frekwencje. Wiem, wiem tez bym chcial zeby zostal :( , ale naszlo mnie pene pytanie jesli maja byc nastepne turnije to kto ma je prowadzic. Ale juz bez zbednych castingow i takich tam pierdol. .................. :neutral:

Wczoraj mialem mala rozmowe z Syo i wyrazil zgode na dalsze turnieje. Co wy na to ;)

[size=9px]Jezeli temat bedzie juz niepotrzebny usuncie go!!!![/size]

olysia - 9 Maj 2005, 19:31
Temat postu: nowy turniej
Hej!!!
Jestem nowa na forum icy tower :) . Gram w ta gre juz okolo 1,5 roku, ale nigdy nie wpisywalam sie na turnieje itp. Mysle, ze gram na tyle dobrze w icy towera i moge zagrac w turnieju. I mam propozycje, by zrobic nowy turniej :o i to jaknajszybciej!!!
Piszcie co o tym myslicie.

Vinyanov - 9 Maj 2005, 20:17
Witaj na forum. :smile:

Ale chyba nie proponujesz reaktywacji wlasnie ITWC? :wink: Ten temat powinien znalezc sie raczej w dziale "inne turnieje" - przenosze.

LEO - 9 Maj 2005, 20:43
Ja rowniez witam. No wlasnie trzeba bedzie pomyslec o turnieju moze w czerwcu!!!!Ale kot bedzie go prowadzil. :P
LEO - 11 Maj 2005, 19:11
Temat postu: Nast?pne turnieje???
:evil: DOUBLE POST CELOWY!!!!!!

KURDE NO JESTESCIE ZA DALYSZYMI TURNIEJAMI CZY NIE!!!!

Bo mam chec zorganizowania turnieju. Ja nie jestem czlowiekiem typu solmat czy inn. Odezwijcie sie ;) :(

petr - 12 Maj 2005, 15:30
K***a. Przestancie z tymi tematami 'kiedy nowe turnieje' 'kto ma prowadzic' 'czy chcecie nastepne turnieje' bo to wk****a i zasmieca forum.
LEO - 12 Maj 2005, 15:54
Tak no to zajb***** nie bedzie zadnych turniejow. :grin:
petr - 12 Maj 2005, 16:06
K***a, nie o to mi chodzi, po prostu nie rozumiem, po co tworzyc X tematow jak mozna dyskutowac o tym w jednym. Byly juz ankiety o nastepcy, o turniejach, teraz to. Po prostu sie wkurzylem, to wszystko.

Oczywiste jest ze chce turniejow. Oczywiste jest ze takowe beda. Wiec o co te krzyki?

Aha - niech sie przyzna ten ktory zaglosowal na NIE.

domaz - 12 Maj 2005, 16:10
ja zaglosowalem na nie. dlaczego? ano dlatego ze jest pytanie czy chce nowy turniej a wg mnie granie tych turniejow jest bezsensu jak lada chwila wychodzi 1.3. jest to moje subiektywne zdanie
LEO - 12 Maj 2005, 17:28
O.K Piotrek przepraszam :wink: Zwracam honor :oops: . to mam pomysl niech admin usunie inne tematy zwiazne z tym, a ten niech zostanie .

P.S A jesli wyjdzie juz IT 1.3 to tu bedziemy wszystko rozwazac.

petr - 14 Maj 2005, 21:31
Wogole robienie turniejow tak jak teraz mija sie z celem, tak jak mowil Vin - trza zrobic cos na wzor skryptu Wiggina i zautomatyzowac to...
LEO - 5 Czerwiec 2005, 20:28
Kurde wogole moze paluszek pisal, ze nie dlugo wyjdzie IT 1.3 ale juz wychodzi jak dlugo i jeszce go nie ma. A z checia bym wzial udzial w jakims turnieju. Bo IT 1.3 moze ywjsc nawet za miech, nie wiadomo kiedy. :?
sebaci - 28 Kwiecień 2006, 22:00
Temat postu: Polska liga
Jak mozna sie zalapac do polskiej ligi?

Sa druzynowe mistrzostwa swiata prawda? I co trzeba zrobic zeby byc w teamie polskim?

mattirab - 29 Kwiecień 2006, 09:26
O druzynowych MS niewiele wiem, chyba nie ma. Natomiast liga skonczyla sie w pazdzierniku, pozostaje Ci czekac na inny turniej, lub jej kolejna edycje.
Jacob - 29 Kwiecień 2006, 16:17
Hehe, wlasnie, a moze zorganizujemy mecz towarzyski miedzy Niemcami i Polska ?? (co wy na to droga redakcjo :lol: ). Zapraszam do dyskusji. Jesli jestescie na tak, to przekaze te info na forum niemieckim.

MfG Jacob

Devlin - 6 Maj 2006, 12:31
Wypas pomysl z tym meczem! Jakby cos to sie zapisuje.
petr - 7 Maj 2006, 04:14
Rozgrywki miedzynarodowe: bez Syo to raczej niczym nie jestesmy zainteresowani, watpie by ktokolwiek odwazylby sie - nawet chwilowo - przejac jego profesje (organizacja / kierowanie druzyna / itp).

Pojedynczy mecz towarzyski - jak najbardziej tak.

Vinyanov - 7 Maj 2006, 15:08
petr napisał/a:
Rozgrywki miedzynarodowe: bez Syo to raczej niczym nie jestesmy zainteresowani

Co ty mowisz! Niektorzy redaktorzy i grono ludzi spoza redakcji udowodnili, ze sa w stanie zaangazowac sie w rozne projekty rownie mocno, co on. Dlaczego nie dajesz im nawet cienia szansy? Brak konkurencji jest rownie niezdrowy dla monopolisty, co dla ludzi spychanych!

petr - 8 Maj 2006, 21:11
Jakbym mial sie nad tym zastanowic... Nigdzie nie bylo (i raczej nie bedzie) napisane, ze Syo na monopol... Przyzwyczajenie?
Mialem na mysli fakt, ze ktokolwiek przejalby po Syo te dzialke nie uniknie porownan (czesto zapewne niekorzystnych dla 'nowego')..

Vinyanov - 14 Sierpień 2008, 12:43

Turniej przez YouTube! Należy nagrywać powtórki, konwertować na filmy, i umieszczać jako odpowiedzi filmowe względem filmu bazowego. Kategorie: Score, Floor, Combo. Brak terminów rozpoczęcia oraz zakończenia turnieju. Czyżby zwykłe powtórki spowszedniały? ;)
Neo - 14 Sierpień 2008, 12:53

Vinyanov napisał/a:
Należy nagrywać powtórki, konwertować na filmy

Nieścisłe! Autor wyraźnie zaznaczył, że filmy zrobione z replayów się nie liczą - trzeba nagrywać bezpośrednią grę :)

Vinyanov - 14 Sierpień 2008, 13:05

Hm, racja. Kiedy przeglądałem opis, uznałem, że reguła odrzuca powtórki nagrane przed turniejem. Ale, skoro organizator nie podał haseł… trzeba tak, jak mówisz. Przepraszam.

BTW, chyba można zaprojektować moda, który usuwa odtwarzacz, i utrudnia odróżnienie powtórki od gry… Problemem będą czcionki, które musimy pozostawić, aby tabliczki schodków posiadały napisy… Ewentualnie, można zapisać tabliczki jedenastoma wybranymi liczbami… Ale wtedy film należałoby silnie skompresować, aby ukryć identyczność liczb danego typu schodka… Hm, dlaczego maskuję fakt, że nieuważnie przeczytałem zasady, wysyłając niby-ważny flood?…

Chociaż, z drugiej strony, podpisy ilu graczy zawierają cyfry?… Można usunąć jedynie litery…

devastator - 14 Sierpień 2008, 22:01

Wystąpić nie mam zamiaru, ale tak z ciekawości spytam jakiego programu możnaby do tego użyć? Filmiki z Frapsa zajmują ponad 200 MB na 10 sekund...
Vinyanov - 14 Sierpień 2008, 22:40

Cytat:
jakiego programu możnaby do tego użyć? Filmiki z Frapsa zajmują ponad 200 MB na 10 sekund...

Nie znam Frapsa, ale powiem Ci, czego używałem podczas tworzenia własnych filmów. Obydwa zostały wykadrowane, więc posiadają mniejszą rozdzielczość, niż zrzuty całej wieży. Mimo wszystko, o ile pamiętam, ostateczny rozmiar obu wynosi ~2-4 MB. (Jeszcze sprawdzę). Ekran zrzucałem CamStudiem, a filmy kompresowałem VirtualDubem. Jakość zrzutu ustawiana wewnątrz CamStudia wynosiła, AFAIK, 50 procent. Kodek… chyba jakiś domyślny, Microsoftu.

Aha, oczywiście zrzuty wykonałem w windowed mode.

LEO - 25 Wrzesień 2010, 10:12

Ja myślalem o turnieju, ale więcej w poniedziałek wieczorem.
domi.nika - 6 Styczeń 2022, 11:00

czy jakis aktualny kalendarz imprez jest ?