Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Rekordy - [lista] Rekordy świata - oficjalna lista rekordów

syo - 4 Luty 2004, 17:06
Temat postu: [lista] Rekordy świata - oficjalna lista rekordów
Uwaga: najnowsza światowa lista rekordów, uwzględniająca wyniki w Icy Tower 1.4, jest dostępna pod adresem:

http://top10.icy.pl/

Zachęcam do komentowania jej w niniejszym temacie.
— Viny

syo, oryginalny autor wiadomości napisał/a:
Jak spojrzalem, to nie uwierzylem wlasnym oczom - mamy tylko 3.5 punktu przewagi nad Niemcami! Koniecznie trzeba cos z tym zrobic. Nie mam pojecia gdzie jest jurko i czemu nie poprawia rekordow ;) , SaleiB tez nie zalicza skokow na liscie albo mnie sie poprostu wydaje. Vinyego wogole nie widze... :x . Poki co to mam zamiar rywalizowac z tajkiem o tytul lepszego, tajek dostal kopa formy i daje czadu (914 floor?). Powiem tylko, ze moja forma tez nieco wzrosla. Wezmy sie do roboty i na nowo podbijmy ranking, bo poraz pierwszy od dawnych czasow stracimy pozycje lidera !

SaleiB - 4 Luty 2004, 17:25
Temat postu: ?wiatowy ranking
no wczoraj zrobilem kombo 341, tylko jeszcze tego nie umiescil, wiec ta przewaga powinna nieco wzrosnac

ale jak sobie przypomne ze kiedys Polska miala prawie 60 punktow to teraz to wszystko wydaje sie bardzo malo :/

pozdr

tajek - 4 Luty 2004, 17:28
No wiec prawda jest ze dostalem kopa ( dzisiaj 952 )
Hmm Saleib ma nowy rekord w combo tylko trzeba czekac na aktualke ( 341 combo , point 119 tys chyba ) znowy troche punkcikow
Jurko hmm niewiem czy moge ujawnic ale najwyzej :wink: jurko nie bedzie gral w it az do zlikwidowania ghost floorow , chyba ze zmienil zdanie :wink:
No wiec nie jest zle ale no coz lepiej moze byc wiec grajmy w IT i odsadzmy tych niemcow :wink: :wink: :wink:

syo - 4 Luty 2004, 17:37
Dokladnie, dobijmy chociaz do 30 punktow.

Kiedys poprostu bylismy niekwestionowanymi liderami, terez dzieje sie z nami jak z Malyszem - trudno jest sie utrzymac na szczycie dlugi czas ;)

tajek - 4 Luty 2004, 17:39
Aha bedziemy mieli o 1 punkt wiecej jeszcze ale narazie nie moge ujawnic kto dolozy ten punkt 8) po aktualce sobie zobaczycie :wink:
syo - 4 Luty 2004, 17:41
Nie chwal sie 8)
tajek - 4 Luty 2004, 17:49
To nie o mnie chodzi
syo - 4 Luty 2004, 20:03
Moze i ja cos wrzuce do rankingu, wiem ze jestem yyy... 11 w jakiejs kategorii :) wiec postaram sie nieco ;)
jurko kiler - 4 Luty 2004, 23:14
Cytat:
Jurko hmm niewiem czy moge ujawnic ale najwyzej jurko nie bedzie gral w it az do zlikwidowania ghost floorow , chyba ze zmienil zdanie

pewno nie doczekalbym sie zlikwidowania ghost floora, wiec zmienilem zdanie i we wtorek dostalem mocnego kopa :) jutro zamierzam spedzic baaardzo duzo czasu przy IT - moze jakis rekordzik padnie :wink:

btw juz 8.5 punktu przewagi nad Niemcami :grin:

Vinyanov - 5 Luty 2004, 07:01
Ja tylko mowie... "good luck"... :cry:

;)

Jezeli o cos jeszcze w tym zyciu powalcze, to o NML. :D

tajek - 5 Luty 2004, 13:33
ja Vinyego troche nie rozumiem przeciez ma dobry wynik bo az 628 floor czemu nie gra wlasnie na floory , jak zaczynalem przygode z IT to jak zobaczylem jego wynik to bylem pelen podziwu a tu zonk stoi w miejscu wiec apeluje do niego graj na floory !! !!
syo - 5 Luty 2004, 15:04
Tak jest - niechaj zmobilizuje go to, ze mam juz lepszy wynik od niego.
Domia - 6 Luty 2004, 16:50
no Syo to pruj do przodu ;)
syo - 6 Luty 2004, 17:49
Ano pruje, pruje. Ja jeszcze dam popalic :wink: . Nastepny cel - tajek :wink: 8)
tajek - 6 Luty 2004, 17:54
Hehe ale masz cela bedzie ci trudno bo ten cel jest nieosiagalny :wink: :wink:
Nie no zartuje oczywisce bede walczyl o moja 2 pozycje w polsce :)

syo - 6 Luty 2004, 17:58
Cel jest jak najbardziej osiagalny, nie pojawi sie on jednak tak szybko. Jak juz wiesz tajku pojawila sie kontuzja lapy, ktora cala teraz zabandazowana i grac jest troche kiepsko :x (boli jak pisze :x ). Zapowiadam jednak powrot :mrgreen:
tajek - 6 Luty 2004, 18:32
Ok zycze ci szybkiego powrotu :wink:
Domia - 6 Luty 2004, 20:14
dolaczam sie do zyczen :smile:
Doktor(wiko) - 6 Luty 2004, 20:30
Tez dolaczam sie do zyczen. :wink:
SaleiB - 6 Luty 2004, 21:10
do jakiej prosby?
syo - 6 Luty 2004, 21:39
Wprawdzie moge grac ale jak grywam to boli :x .

Dzieki za zyczenia :smile: 8)

Domia - 7 Luty 2004, 10:03
raczej do zyczen :smile:
Doktor(wiko) - 7 Luty 2004, 10:14
domia napisał/a:
raczej do zyczen :smile:

Pomylilem sie, ale juz to zmienilem.

jurko kiler - 12 Luty 2004, 00:27
tutaj mozemy znalesc ciekawa funkcje (o ktorej juz byla mowa na forum) dotyczaca listy Wiggina15
country=<country> dzieki temu mozemy zobaczyc wszystkich graczy IT z danego kraju jacy sa na liscie Wiggina
sa tez nowe triki :wink:
start=<number> dzieki tej funkci ustalamy od ktorego miejsca zaczyna sie lista rekordow
o innych mozliwosciach przekonajcie sie sami :wink: :)

tajek - 12 Luty 2004, 11:22
No fajne to jest tez chcialem o tym napisac ale jakos weny nie mialem :wink:
jurko kiler - 12 Luty 2004, 12:05
weny przez GyGy jeszcze nie wysylam, moze kiedys w przyszlosci... za dodatkowa oplata oczywiscie :wink: :P
tajek - 12 Luty 2004, 12:09
Albo mi sie wydaje albo nie ale chyba ty kochasz pieniadze :lol:
syo - 12 Luty 2004, 16:07
tajek - taki swiat, wszystko za pieniadze :wink:
Fayl - 26 Luty 2004, 19:46
Mysle, ze i ja sie dorzuce z lekka do punktacji swiatowej, wlasnie w nml mialem [glow=red]702[/glow] polki i wyglada, ze bede 2 na swiecie (po Jurku)...
syo - 27 Luty 2004, 23:33
Gratulacje :smile:
jurko kiler - 28 Luty 2004, 00:15
Cytat:
Mysle, ze i ja sie dorzuce z lekka do punktacji swiatowej, wlasnie w nml mialem 702 polki i wyglada, ze bede 2 na swiecie (po Jurku)...

gratuluje wyniku
niestety, o ile mi wiadomo punkty z NML nie sa liczone do rankingu swiatowego

Fayl - 28 Luty 2004, 11:57
Cytat:
o ile mi wiadomo punkty z NML nie sa liczone do rankingu swiatowego

ooo... szkoda, wyglada na to, ze bede musial sie zajac innymi stylami... :sad:

tajek - 29 Luty 2004, 18:53
No dokladnie bierz sie za floory :grin:
Fayl - 29 Luty 2004, 18:55
spoko, wlasnie dopiero co wskoczylem na 759!! :D :D
matuss - 29 Luty 2004, 19:00
gosciu za jakie floory, bierz combosy :wink:
te guesty to ja Vin - 2 Marzec 2004, 13:20
Hehe, a ja pierwszy raz w zyciu boje sie grac w NML aby nie zatracic kombosow. Paranoja. :grin:
Domia - 3 Marzec 2004, 15:14
bylby ktos tak mily i podal adres swiatowego rank. :D
matuss - 3 Marzec 2004, 15:40
ja ci dam domia :D :

http://arnon.yaari.net/cg...ables=7&rows=10

Domia - 4 Marzec 2004, 15:18
dzieki matuss :smile:
BTW-jak myslicie czy moge sie jakos przyczynic moimi rekordami do swiatowej listy :oops:
[shadow=red]score[/shadow]-14.000 z groszami :wink:
[shadow=blue]floor[/shadow]-451
[shadow=indigo]combo[/shadow]-109

matuss - 4 Marzec 2004, 16:01
SCORE - od 142 do 148 miejsca (niewiem jaki jest ten "kawalek" przy 14.000)
COMBO - 138 miejsce
FLOOR - 75 miejsce

pozdr 8)

matuss - 4 Marzec 2004, 16:05
TO NIE KIT, przedchwila patrzac na swiatowa liste wiggina zobaczylem to:

1 Poland 20
2 Czech Rep. 18
3 Italy 15
4 Germany 13
4 USA 13
6 Israel 10
7 Australia 6
7 Netherlands 6
9 France 5
10 Austalia 4

i co teraz zrobimy??!

licze na siebie i na was tak nie moze byc!! Czechom brakuje 2 punktow aby przebic Polske!!

dzialajmy!!!

Domia - 4 Marzec 2004, 16:09
ja juz zadzialalam i powtoreczki wyslalam (zawsze jakies 0.00000001 punktu :wink: ) :D
Fayl - 4 Marzec 2004, 16:58
Co tu duzo gadac, trzeba sie mocno sprezyc i... SKAKAC :509:
Doktor(wiko) - 4 Marzec 2004, 17:02
matuss napisał/a:
7 Australia 6
7 Netherlands 6
9 France 5
10 Austalia 4

Nie wiem, co zrobimy, ale widze, ze cos nie tak. W punkcie 7 i 10 jest ten sam kraj...(Ausralia ma 7 punkcie szesc p., a w 10 puncie ma 4 p. ... gdzie tu logika?)Moze ktos mi to wytlumaczy?

Domia - 4 Marzec 2004, 18:19
ty wiesz,ze nawet nie zauwazylam :shock: moze chodzi o australie i austrie :wink:
syo - 4 Marzec 2004, 18:56
W jednym jest AustRalia, a w drugim Austalia :shock: .

Ja juz sie biore do roboty!

Domia - 4 Marzec 2004, 19:52
ta austalia to moze jakis kraik kolo gruzji czy cos w tym stylu :wink: :D
tajek - 4 Marzec 2004, 21:07
Poprostu Wigginowi sie cos pomylilo ..... moze popil cos :lol:
syo - 8 Marzec 2004, 14:58
Stalo sie to, co stac sie mialo... [size=18px]Wlosi zajmuja pierwsze miejsce i maja nad nami przewage SZESCIU punktow. To jeszcze nic, bo za nami czaja sie Czesi, ktorzy maja o punkt mniej![/size]. Zapewne wszystko to za sprawa w kategorii FLOOR, w ktorej kalafiorujemy i mamy 6. i 7. pozycje. Malo tego - Marco z Wloch skoczyl na 2251 schodkow. Moja propozycja - atakujmy. Mysle, ze po NML zmniejszy sie przewaga, chocby ja dorzuce chyba 2pkt z moim nowym rekordem w NML. Dzialajmy!
tajek - 8 Marzec 2004, 15:09
Hmm przykro mi Syo ale za NML punktow niema , licza sie tylko floory , punkty i combo :cry:
SaleiB - 8 Marzec 2004, 15:19
no i stalo sie nieuniknione :(

co do wlochow to moim zdanim oni strasznie oszukuja, co to w ogole jest! jeden koles podsyla kilka repolayow, a tu nagle pojawia sie ni stad ni z owad jakis marko, ktory nagle ma 2200 !! . moim zdaniem to jest jeden wielki przekret po prostu z tymi wlochami. a co do czechow, to oni poki co beda mieli najwyzej 20 punktow, bo u nich tylko John Beak punktuje,m reszta jest daleko w tyle (ja osobiscie widzialem 2 czechow w sumie na tej liscie, nie wiem jak jest eraz, ale chyba niewiele lepoiej)

co do NML to niestety ta kategoria nie liczy sie do punktacji, bo wiggin ciagle stosuje metody podliczanioa punktow takie jak byly na pierwszej liscie IT1.2 czyli u shocked froga

myse ze napisanie o tym ze mozna by napisac na forum FLD o tym zeby nml wliczyc do punktacji, bo w koncu jest to bardzo popularna kategoria

a tak w ogole to nie powinnismy sie absolutnie przejmowac tym co sie obecnie dzieje, zaden kraj nie ma tak wielu dobrych zawodnikow, zauwazcie ze az 6 polakow ma rekord ponad 300 combo, az 2 ponad 1000 pieter :P .

Sadze ze jakby kazdy kraj zrobil u siebie mistrzostwa, tak jak my, to i tak nie byly by one na tak wysokim poziomie, bylaby jedna gwiazda a reszta to naturszczyki. troche lepiej jest u niemcow, ale wiadomo ze sa nieco gorsi od Polski.

pozatym w IT to raczej gra sie dla przyjemnosci i odprezenia, bo gra na wyniki jest nudna (zauwazylem to osatnio podaczas mistrzostw :P ). Dlatego Polska ma wielu graczy z wysokimi wynikami, ale nie ma jakiegos supermistrza(tzn ma i to nawt paru, ale nie na miare Johna Beaka na przykald :) )

podsumowujac, nie jest zle, swiat sie nie zawali :P

no ale sie rozpisalem, to chyba najdluzszy post na tym forum :)

pozdr

Domia - 8 Marzec 2004, 15:37
[glow=red]NIEEEEEEEEEEEEE!!!!!!![/glow] tylko nie to :sad: mialam nadzieje, ze jakos sie utrzymamy na 1. miejcu a tu co :?: :!: jakis wloch(al) wystkakuje z wynikiem ponad 2000 floor :evil: cos mi tu smierdzi
PS-a moze znowy jakis kolo robi wyniki dla wlochow:584:

Asef - 12 Marzec 2004, 19:03
Ten Marco to nic jakis Luco doszedl do 3000 pieter!.http://www.ocf.berkeley.edu/~derekyu/phpBB2/viewtopic.php?t=1029&start=30Mi sie wydaje,ze oni robia odpowiedznie mody ultwiajace dobre wyniki,albo robia pauzy w czasie gry i potem dalej graja :D :D Noi oczywiscie musimy sie postarac , byc moze za niedlugo nasz mistrz we floors Jurko Kiler spadnie poza 10 i co w tedy stracimy w tym punkty. :twisted:

P.S jak mozna tak dlugo grac zeby dochodzic do 3000 pieter :!: :!: :shock:

Doktor(wiko) - 12 Marzec 2004, 22:02
Asef napisał/a:
sie wydaje,ze oni robia odpowiedznie mody ultwiajace dobre wyniki,albo robia pauzy w czasie gry i potem dalej graja :D :D

Pewnie grzebali kodzie gry, albo co. Jestem hakerem 8) , wiec sie w tym orientuje. :wink:

gandzia - 12 Marzec 2004, 22:57
troche mi sie dzisiaj udalo zmniejszyc ten dystans do Wlochow. ale to i tak za malo, trzeba sie bedzie bardziej postarac :evil:
tajek - 12 Marzec 2004, 23:43
No ja jutro mam zamiar pograc na floory z 3 godzinki , bo juz spadlem na 8 miejsce :( , gdybym tak zrobil z 1900 floorow wtedy byl bym drugi i polska byla by 1 wiec trzymajcie za mnie kciuki ;)
Domia - 13 Marzec 2004, 10:04
Tajek-trzymam kciuki i zycze powodzenia :D sama cosik probuje pobijac rekordziki bo zawsze (jak juz mowilam)jakies 0.00000000001 punkta :wink: zawsze cos :P

[size=9px]{tajek}domia jesli jeszcze raz zobacze dwa posty obok siebie to dostajesz odemnie ostrzezenie ![/size]

tajek - 13 Marzec 2004, 17:30
Czy wiecie ile ma lat Yonatan Krause ? heh ja wiem ...... on ma 9 lat !! , dalej w to niewierze !! On za rok bedzie robil z 10000 floorow :wink:
Domia - 13 Marzec 2004, 20:38
[size=24px][center]TO NIE KIT!!![/center][/size]
[center][glow=blue]1.Italy-23 [/glow]
[glow=red]2.Poland-18.5 [/glow]
[glow=indigo]3. Czech Rep.-16 [/glow]
4.Australia-15
5.Germany-11
6.USA-9.5
7.Israel-8
8.France-5
9.Netherlands-4 [/center]

Tak,tak nasza strata do [glow=blue]Wlochow[/glow] zmniejszyla sie do [shadow=orange]4.5 pkt.[/shadow],na dodatek strata [glow=indigo]Czechow[/glow] do nas zwiekszyla sie do [shadow=orange]2.5 pkt.[/shadow] [glow=red]Polska[/glow] pnie sie w gore :D

SaleiB - 13 Marzec 2004, 21:00
domia napisał/a:
[size=24px][center]TO NIE KIT!!![/center][/size]
[center][glow=blue]1.Italy-23 [/glow]
[glow=red]2.Poland-18.5 [/glow]
[glow=indigo]3. Czech Rep.-16 [/glow]
4.Australia-15
5.Germany-11
6.USA-9.5
7.Israel-8
8.France-5
9.Netherlands-4 [/center]

Tak,tak nasza strata do [glow=blue]Wlochow[/glow] zmniejszyla sie do [shadow=orange]4.5 pkt.[/shadow],na dodatek strata [glow=indigo]Czechow[/glow] do nas zwiekszyla sie do [shadow=orange]2.5 pkt.[/shadow] [glow=red]Polska[/glow] pnie sie w gore :D

co w tym nadzwyczajnego?

Domia - 13 Marzec 2004, 21:07
SaleiB napisał/a:
co w tym nadzwyczajnego?

no to, ze wreszcie mamy mniejsza strate do wlochow i wieksza przewage nad czechami, wiec mozliwe,ze jakos doskoczymy znow na 1. miejsce :wink:

Fayl - 15 Marzec 2004, 11:04
hmmm... znow aktualka i coraz mniejsza przewaga Wlochow, oby tak dalej :!:
SaleiB - 15 Marzec 2004, 14:21
Niee to po prostu skandal, widzieliscie swiatowa liste??

no to po prostu jakis jaja sa

jakis undertaker nagle zrobil 3000 pieter i 600 kombo

no i k**** skad pochodzi?? oczywiscie z wloch :evil: :evil:

dam sobie jaja uciac ze to jest jakis przekret

podr

tajek - 15 Marzec 2004, 14:26
Jest zle wlosi maja nad nami 25,5 pkt :cry:
A to za sprawa Undertakera z wloch ktory weszedl na pierwsze miejsce w Score, Combo i Floor , chyba jeszcze nikt tego nie dokonal .
Szczerze to chyba niemamy wielkich szans na odzyskanie prowadzenia ale chociaz powalczmy , gdyby tak jurko i mysio znowu grali to kto wie... ale w tej sytuacji co teraz jest to raczej mozemy zapmniec o tym pierwszym miejscu . :x

gandzia - 15 Marzec 2004, 14:48
to jedna wielka sciema, Wlosi oszukuja :evil: :evil: :evil:
Domia - 15 Marzec 2004, 19:32
gandzia napisał/a:
to jedna wielka sciema, Wlosi oszukuja :evil: :evil: :evil:

gandzia wyjelas mi to z ust :x powinni zdyskfalifikowac wszystkie wyniki wlochow :evil:

matuss - 15 Marzec 2004, 20:13
ja pierdziele!! wiecie o ile punktow wiecej od polski maja wlosi?! 40-14.5=25.5 punktow!!!

ja niemoge, i w dodatku peitz zlozyl gratulacje! a komu?? Marcowi z Wloch, oto one!:

"Congratulations to Marco from Italy who is the first Icy Tower player to reach over 2000 floors (2251 in fact). Amazing! Good work! If you want to look at Marco's replay, get it here. More amazing replays can be found at Arnon Yaari's highscore site.

Now, can anyone give me 3000?

In other news, I'm working on a completely different game. I'll try to have some more information up next week. See you then! "

uhmm...

Asef - 27 Marzec 2004, 21:42
Malo jeszcze brakowalo.Undertaker zrobil combo 619.I doszedl do 4462 pieter!!!!!.Ma ponad 2000 pieter przewagi nad drugim.Cos mi sie wydaje ale musimy sie bardzo starac zeby do tej listy byc jak najlepiej.Ale jak tak dobrze mozna grac! :shock:
Mamy az 20,5 punkta strat,od dzisiaj wszcycy bierzemy mocno w garsc! i robimy podboj! :!:

syo - 27 Marzec 2004, 23:09
Tak jest! II PTIT - tutaj forma ma byc WYSOKA! Pokazmy Wlochom ze to my jestesmy najlepsi!
Domia - 28 Marzec 2004, 11:02
[glow=white]BIALO[/glow]-[glow=red]CZERWONI[/glow] rozgromia Wlochow :twisted:
Fayl - 29 Marzec 2004, 18:14
Hmmmm... zauwazyliscie, ze Undertaker pcha sie tez na liste NML??? Ma 739 polek i jest 4... Albo oni rzeczywiscie oszukuja, albo on jest jakims robotem... :wink:
Vinyanov - 11 Kwiecień 2004, 21:34
Niech uskoczy 400 floorow w UNML. :lol:
Black Eagle - 11 Kwiecień 2004, 22:46
Zaniedlugo to ten undertaker skoczy pewnie 10000florow i 1000 combo i 1 milion scora oj to by byla nnieprzyjemna niespodzianka
Domia - 12 Kwiecień 2004, 18:31
e no nie teraz to wejdzie jakis nowy wloch z takimi wynikami (tak mysle:) ) :
floor-5694
score-503.239
combo-873
nml-1023
unml-412

Doktor(wiko) - 13 Kwiecień 2004, 13:32
Vinyanov napisał/a:
Niech uskoczy 400 floorow w UNML. :lol:

Ja bym sie nie smial, zobaczysz, ze i do tego dojdzie. :)

Fayl - 13 Kwiecień 2004, 13:33
Eeee... raczej nie, to jest niemozliwe z przyczyn technicznych... :p
syo - 13 Kwiecień 2004, 13:38
Uskoczyc w UNML dalo sie jak narazie 323... 8) 8)
Doktor(wiko) - 13 Kwiecień 2004, 14:09
Fayl napisał/a:
Eeee... raczej nie, to jest niemozliwe z przyczyn technicznych... :p

Pewnie Wlosi wymysla cos, co takie cos (przyczyne techniczna) usunie, i wtedy takie cos (gracz), co siedzi przed takim czyms (przed kompem) bedzie bilo cos (rekordy) bez najmniejszego czegos (wysilku). :D

Vinyanov - 13 Kwiecień 2004, 15:22
Cytat:
Uskoczyc w UNML dalo sie jak narazie 323...

Hm, wydalalo mi sie ze Wiggin15 doszedl do 350-cos...

A BTW czyj to rekord, to 323? :)

syo - 13 Kwiecień 2004, 16:40
323? Jakis typ od turniejow 8)
syo - 21 Kwiecień 2004, 13:24
Sorki za dbl post, ale chcialem zeby to wszyscy zauwazyli wiec celowo:

Mamy juz 20,5 p. straty do Wlochow dzieki rekordowi JB :)

Czesi za nami o 1,5 p.

Falien - 21 Kwiecień 2004, 22:55
No John Zaszalal 637 Combo To juz astronomiczne wyniki.... Ciekawe czy bedzie kiedys 1000?? Ale to chyba przynajmniej 2 lata... Underowi pewnie szczeka opadla jak zobaczyl ze juz nie jest wszedzie pierwszy :) I Bardzo Dobrze!! Wloch raus do domu!! :P
Domia - 22 Kwiecień 2004, 10:45
John normalnie szczena mi strzelila o podloge, jak zobaczylam twoj rekord :shock: wielkie GRAAAAAAAATKI :D teraz Undertaker moze isc se na kaca do spozywaczaka :P
John Beak - 22 Kwiecień 2004, 20:16
Undertaker ma 19 pts... On jest 3. najlepsia zeme!
domaz - 28 Kwiecień 2004, 21:42
CZesc wam chcialem tylko powiedziec ze moze niedlugo podreperuje sie nasze miejsce w klasyfikacji bo nadchodzi wielki atak BYDGOSZCZY. Taaaaa..... Ja razem z 3 kumplami gramy od ponad ppol roku w ICy i powoli zaczynamy atakowac pierwsza 20 swiata. ja mam combo 319 kumpel 310 a jeszcze jeden 249 ale za to ma floora 690. Wiem ze to daleko od punktow rankingowcyh ale jeszcze troche pogramy i moze nowe 3 osoby dojda do swiatowej formy:d
syo - 28 Kwiecień 2004, 22:44
No to niezle sie zapowiada. Ale wiesz zeby pomoc trzeba MOCNO sie wysilic - nawet moje 1211 nie miesci sie w pierwszej dziesiatce na swiecie - 12. :D
tajek - 28 Kwiecień 2004, 23:06
Tak przegladalem sobie stronke wiggina i znalazlem to Kliknij
Wynika z tego ze jestem drugi na swiecie jesli chodzi o wysylanie replayow :)

Fayl - 29 Kwiecień 2004, 15:09
Heh, Tajek - gonie cie :p
Falien - 29 Kwiecień 2004, 17:14
Fajna lista :lol: Jestem w pierszej 6 :) Myslalem ze ludziska wiecej wysylaja replaye.. ale to tez zalezy od tego ile razy sie pobije dany rekord.. Widac kto mial najwieksze postepy 8)
domaz - 29 Kwiecień 2004, 21:00
Syo napisał/a:
No to niezle sie zapowiada. Ale wiesz zeby pomoc trzeba MOCNO sie wysilic - nawet moje 1211 nie miesci sie w pierwszej dziesiatce na swiecie - 12. :D

No spoko dzis pobilem floora swojego 3 razy razem o 120 wiec jak tak dalej bede impovowal to za miesiac bede pierwszy:D(wiem ze to niemozliwe):Pozdro

Broda - 29 Kwiecień 2004, 21:02
Ooooo moze nawet wkoncu naprawde zrobisz 1000 floor jesli jednego dnia pobiles 3 razy rekord <barawo>
domaz - 29 Kwiecień 2004, 21:07
tak naprawde od neidawna gram floory bo dpoiero od jakkigos tygodnia..wczescniej mailem jakies marne 450-470..... a caly czas meczylem combo ktore mis ei od pobica granicy 300 znudzilo:D:D

EDIT: Hello,

I'm afraid I can't accept your replay because the name
written in it does not identify you (the name is
"luk" and "combo319score105370"). Next time you want
to save your replay, write a proper name in the "Your
Name:" dialog. I would suggest you download Icytower
v1.2.1 patch from http://www.freelunchdesign.com (in
Free Games) - it resolves the problem with the name
dialogs.
Sorry for the inconvenience. Feel free to send another
highscore, if you get a replay with a proper name.
Please read the rules for submission in
http://arnon.yaari.net/icytower/rules.html

-- Ender Wiggin

Dostalem co takeigo od endera...wiem co to znaczy ale z pospiechu w ripleju zamist paluszek napisaelm luk...co mam teraz zrobic zeby zmienic na paluszek??

Fayl - 2 Maj 2004, 12:01
Paluszek napisał/a:
co mam teraz zrobic zeby zmienic na paluszek??

Obawiam sie, ze nic z tym juz nie zrobisz... :?

Widzieliscie aktualke listy Wiggina??? Zajrzalem sobie, bo mi sie nudzilo, a tam... na 1. miejscu NML jakis... @%^%^#$^& WLOCH!!!!! :evil: :x

John Beak - 2 Maj 2004, 15:03
Paluszek, send it to me and I will change your name in the replay to "Paluszek" or any different you would want. My e-mail address is john.beak@seznam.cz.

Wiggin urobil to nie tylko jeden raz...

Falien - 3 Maj 2004, 10:42
19 Vinyanov Poland 20882 968 65 Click Here 05.04.04
20 Neo Poland 16425 912 48 Click Here 15.04.04
21 Broda Poland 27138 903 106 Click Here 29.04.04
22 Mysio Pys Poland 51873 870 194 Click Here 07.12.03
23 Falien Poland 14541 854 39 Click Here 26.04.04
24 Sloth Poland 17975 849 70 Click Here 23.03.04
25 Asef Poland 11460 827 21 Click Here 19.12.03

Robi wrazenie.. Powoli ta lista swiatowa przeradza sie w POslka :P Albo co najmniej pol Polska.. hehe ciekawi mnie jedno czemu Polacy tak zawziecei graja w takie gry jak Icy czy tez deleux ski jump.. w tych grach najwiecej rekordow jest Poslkich.. :?:
Ale ladnie wyglada to na liscie :mrgreen:
P.s. Jak by to jeszcze byla pierwsza 7!!! :lol: 8)

Broda - 3 Maj 2004, 17:31
Cytat:
19 Vinyanov Poland 20882 968 65 Click Here 05.04.04
20 Neo Poland 16425 912 48 Click Here 15.04.04
21 Broda Poland 27138 903 106 Click Here 29.04.04

Teraz to ja wejde na 1 miejsce (czyli normalnie 19) na tej liscie i bedzie:

19 Broda Poland (nie pamietam :lol: ) 982 (nie pamietam :lol: ) Click Here 3.05.04
20 Vinyanov Poland 20882 968 65 Click Here 05.04.04
21 Neo Poland 16425 912 48 Click Here 15.04.04

PS.Hehe tez bym chcial by to byla pierwsza 7 :D

CelseR - 6 Maj 2004, 15:43
wiecie ze mamy 1 punkcik w gore dzieki rekordowi Fayla ?? 8)
Neo - 6 Maj 2004, 17:43
Cytat:
Robi wrazenie.. Powoli ta lista swiatowa przeradza sie w POslka Albo co najmniej pol Polska.. hehe ciekawi mnie jedno czemu Polacy tak zawziecei graja w takie gry jak Icy czy tez deluxe ski jump.. w tych grach najwiecej rekordow jest Poslkich..

DOKLADNIE. Ciagle sie nad tym zastanawiam, i na dodatek od kilku dni korci mnie zeby gdzies (np. do ActionMaga) napisac o tym jakis tekst :wink: - "Fenomen Polakow" czy cos w tym stylu :D

SaleiB - 6 Maj 2004, 19:15
Falien napisał/a:
Robi wrazenie.. Powoli ta lista swiatowa przeradza sie w POslka :P Albo co najmniej pol Polska..

teraz to jeszcze nic, pamietam ze najlepszy okres dla Polski to byla koncowka grudnia 2003, wowczas Polska miala ponad 60 punktow w rankingu, czyli ponad polowae (polowa to 55) , nawet chcialem wtedy zxrobic turniej druzynowy Polska vs Reszta Swiata, no ale jakos tak wyszlo ze ten turniej mial byc po zakonczeniu pierwszego PTITu (co jak wiadomo nigdy nie nastapi :P )

pozdr
ps. bylem wtedy 5 na tej liscie :P :)

domaz - 12 Maj 2004, 14:18
Ludzie ma ktos maila albo ICQ UNDERTAKERA??
Vinyanov - 12 Maj 2004, 14:37
Cytat:
Udzie ma ktos maila (...) UNDERTAKERA??

Tak, Wiggin. :wink: Ale ja na jego miejscu nie podawalbym nikomu maili osob przysylajacych mi replaye, zreszta AFAIR sam powiedzial kiedys ze nigdy tego robi..

syo - 12 Maj 2004, 18:22
Tylko 15 punktow dzieli Nas od Wlochow - walczymy! :>
Kubu? Biel@nek - 16 Maj 2004, 11:17
Jak liczy sie punkty w Swiatkowej liscie??

Trza byc w pierwszej 10??

czy jak??

EDIT: Oczywiscie dla swojego kraju

Vinyanov - 16 Maj 2004, 12:18
Cytat:

Tak.

We floorach za 1.) miejsce dostaje sie 10 pkt, za 2.) 9, za 3.) 8 itd. W score i combo za 1.), 2.) 3.) miejsce dostaje sie 5, 4,5 (cztery i pol. :P Nie wiem czy zaokragla sie w gore wczy w dol), 3 (moja literowka) itd. ;]

SaleiB - 16 Maj 2004, 14:28
Vinyanov napisał/a:
Cytat:

Tak.

We floorach za 1.) miejsce dostaje sie 10 pkt, za 2.) 9, za 3.) 8 itd. W score i combo za 1.), 2.) 3.) miejsce dostaje sie 5, 4,5 (cztery i pol. :P Nie wiem czy zaokragla sie w gore wczy w dol), 3 itd. ;]

za 3 miejsce w combo i score sa 4 punkty.. a dokladna punktacja wyglada tak

(miejsce - punkty)
1-5
2-4,5
3-4
4-3,5
5-3
6-2,5
7-2
8-1,5
9-1
10-0,5

przy czym przy pietrach mnozy sie punkty razy 2
punkty za NML i inne egzotyczne tabele nie sa liczone
max punktow to 110

pozdr

EDIT: tak sobie na szybko zrobilem wyliczenia i wyszlo mi ze jak wiggin uaktualni liste to polska bedzie miala 27,5 punktow a wlochy 34,5 czyli juz tylko o 7 wiecej

syo - 18 Maj 2004, 15:53
Lista uaktualniona:

SCORE:

5. Fayl
6. mysio pys
10. tajek

FLOOR:

3. tajek
7. Fayl
9. mario
10. Syo

COMBO:

4. Angelfly i Fayl (ex aequo)
6. mysio pys
10. tajek

Punktuja:
Fayl: 3+4+3,5= 10,5
tajek: 0,5+8+0,5= 9
mysio pys: 2,5+2,5= 5
mario: 2
Syo: 1
Suma punktow = 10,5+9+5+2+1 = 27,5
Strata do pierwszego miejsca = 34,5-27,5 = 7

Co do obliczen to SaleiB mial racje :wink:

TYLKO 5 osob punktuje?? Jeszcze troche i uda sie nam odzyskac pierwsze miejsce!! TYLKO 7 punktow!!

domaz - 18 Maj 2004, 17:40
TYLKO 5 osob?? Jak na moje to jest az 5 osob. We Wloszech przeciez punktuje tylko 2 w Czechach tylko 1, wiec jestesmy najliczniejsza nacja w czolowce
tajek - 18 Maj 2004, 17:51
No tak 5 osob na dzisiejsze czasy to dla mnie bardzo wiele , no ale trzeba pamietac ze kiedys bylo az z 10 osob w pierwszej 10 :D
domaz - 18 Maj 2004, 18:20
10 Polakow w dziesiatce swiatowej??
SaleiB - 19 Maj 2004, 17:38
no jakby policzyc wszystkich we floor i combo to hmm
na pewno kiedys w jednym czasie bylem ja, mysio pys, mary jane, WAP, jurko kiler, asef, mysio pys po raz drugi :P no i nie pamietam dobrze, ale chba viny tez ejszcze wtedy zalapywal sie na pierwsze 10

Cytat:
Co do obliczen to SaleiB mial racje
hehe, nawet sie nie spodziewalem ze bedzie dokladnie co do 0,5 punktu :P

pozdr

domaz - 19 Maj 2004, 17:56
SaleiB napisał/a:
no jakby policzyc wszystkich we floor i combo to hmm
na pewno kiedys w jednym czasie bylem ja, mysio pys, mary jane, WAP, jurko kiler, asef, mysio pys po raz drugi :P no i nie pamietam dobrze, ale chba viny tez ejszcze wtedy zalapywal sie na pierwsze 10

pozdr

A tajka wtedy nie bylo??

John Beak - 19 Maj 2004, 21:23
i i iiii... Italia ma 3, nie 2 grace - Undertaker, Marco i Angelfly.

I Mysio Pys ma punkty...

Mariusz - 20 Maj 2004, 14:50
ja mysle ze te zasady powinni zmienic
domaz - 20 Maj 2004, 17:39
No ale skoro tak myslisz to powiedz jak je powinni zmienic.

Edit: Ludzei ranking juz zaktualizowany. Mamy tylko 7 pkt. do Wlochow!!

tajek - 30 Maj 2004, 19:31
1 Poland 33
1 Italy 33
3 Czech Rep. 19
4 Australia 8
4 Germany 8
6 Israel 6
7 USA 3

tak sie prezentuje lista po najswiezszej aktualce :) jest dobrze mamy tyle samo punktow co wlochy :) , OBY TAK DALEJ !! ;)

Vinyanov - 30 Maj 2004, 19:38
[size=18px]Hey, good![/size] :mrgreen:

Teraz tylko jeden jedyny polski kombos na 462 pietra. :lol: Albo 1678 pieter... :roll:

syo - 30 Maj 2004, 21:23
462 lub 1678 ? Damy rade!!
domaz - 30 Maj 2004, 21:43
No tak bo wlosi jesli sie dobrze orientuje od dawien dawna nie pobili zadnego swojego rekordu wiec mamy szanse!!
syo - 30 Maj 2004, 21:48
Nie potrafia, nie chca - naprawde w tym momencie to jest malo wazne! Skupmy sie na uskoczeniu ktoregos z tych rekordow i fetujmy!
tajek - 30 Maj 2004, 21:50
no Tak , ktos musi zrobic jeden z tych wynikow , na mnie juz raczej nie liczcie poniewaz zrobienie comba 573 albo floora 2539 jest narazie nie mozliwe ( choc moze sie uda :P )
Wiec licze na was
POKAZCIE CO POTRAFICIE ;)

Vinyanov - 7 Grudzień 2004, 16:38
Wejdzcie na strone FLD lub ich forum. :)

Dobrze, ze lista Wiggina doczekala sie nowego layoutu... Chociaz i tak wole nasz wlasny. :wink:

BTW... To dobry czas, abysmy wyslali nasze zalegle rekordy. :smile:

Domia - 7 Grudzień 2004, 16:44
Cytat:
BTW... To dobry czas, abysmy wyslali nasze zalegle rekordy.

ja tam nie mam po co wysylac :P zreszta mam tylko jeden rekord... a dzieki niemu raczej nie bedziemy mieli pierwszego miejsca w rankingu :wink: IcyTowerowicze - do dziela, trzeba nam troszke puntkow zeby wyprzedzic Wlochy i Czechy :twisted: no ale jesli chcecie spasc na ostatnie miejsce to nie ma sprawy... Domia was uratuje :lol: buehehehe :D

petr - 7 Grudzień 2004, 16:52
1. Ciesze sie, ze lista Wiggina wznowila dzialanosc
2. Stary lay byl duuuzo lepszy! Ten jest za jasny, za maly i wogole.
3. Gdzie lista RRML i inne pol-oficjalne? :?

EDIT:

Cytat:
list.py (RRMLProFloorJC2 lists) is down, as well as the player page, kplus list, and the statistics.

??? Niby dlaczego?! :?
Cytat:
We'll run with these lists only for a while now. I have to see how much bandwidth/cpu etc they eat before I know if I can expand.

Ze niby co? Na serwie jest za malo miejsca? yyy.. Translate, pleace!

Vinyanov - 7 Grudzień 2004, 16:55
Piotrek napisał/a:
2. Stary lay byl duuuzo lepszy! Ten jest za jasny, za maly i wogole.

Moze to przyzwyczajenie? Dla mnie ten wyglada o wiele bardziej... profesjonalnie, kontrolnie, szybko, wykladnie, wygodnie po prostu...

Cytat:
3. Gdzie lista RRML i inne pol-oficjalne? :?

Peitz zastanawia sie, czy nie beda zzerac mu za duzo transferu. :wink:

Edit: Jak juz przeczytales ten post to przeczytasz i wyjasnienie. :smile:

Edit II: No wlasnie. :grin: Transfer i obciazenie serwera.

petr - 7 Grudzień 2004, 16:58
I drugi raz dzisiaj byles szybszy ode mnie (nie zdazylem dac edita)..

Hmm, wiec chodzi o transfer... :D

BTW, dlaczego lista nie moze byc nadal na stronie Wiggina? Co z jego domena?

EDIT: Иван = John... Od kiedy "a" to h? :) ich "h" to nasze "x"; a "B" to jest nasze "w" :twisted: (mowie wg pisanych... mam nadzieje ze tym razem uda mi sie byc madrym :P )

Kubu? Biel@nek - 19 Grudzień 2004, 22:17
Temat postu: Swiatowa strona rekordow
wiecie moze co sie stalo ze mi nie chce wejsc?? jest jakis nowy adres????????????
Vinyanov - 19 Grudzień 2004, 22:25
Temat postu: ?wiatowa strona rekord?w
Ech. :wink: Adres arnon.yaari.net faktycznie lezy, ale sama lista od dawa jest w sieci na serwerze FLD. :smile:

http://www.freelunchdesign.com/icy_scores.html

Zreszta mozna bylo o tym przeczytac w tym temacie. Ten zamykam. 8)

petr - 19 Grudzień 2004, 23:11
sory za dbl, wybaczycie mi?

chce wyslac Wigginowi swoje replaye i pisze mi

"There is a replay that has been submitted more than once!"

o co tu, k***a, biega? moze o to, ze wczesniej dodawalem identyczny wynik we floorsach? sprawdze...

(...)

nieeee...probowalem wyslac tak zeby nie wysylac replaya z floorsa i d**a...

ktos mi powie co sie dzieje?

Vinyanov - 19 Grudzień 2004, 23:49
Cytat:
Иван = John... Od kiedy "a" to h? (...)

Иван ≠ John. Иван = Iwan.

John = Iwan. :wink:

Piotrek napisał/a:

Na tym forum panuje jakas doublepostofobia. :wink: Doubleposting jest problemem tylko wtedy, gdy uzytkownik wysyla w nowym poscie to, co mogl dokleic do poprzedniego poprzez edit i tylko wtedy, gdy wysyla go predzej niz po polgodzinie... Kiedy taka sytuacja nie zachodzi wszystko jest w porzadku. :smile:

Co do powtorki... Chyba nie zalapalem istoty problemu. Podales zbyt malo faktow. :wink: O jakie floorsy chodzi?

petr - 21 Grudzień 2004, 17:14
Vinyanov napisał/a:
Cytat:
Иван = John... Od kiedy "a" to h? (...)

Иван ≠ John. Иван = Iwan.

John = Iwan. :wink:

Viny napisał/a:
Piotrek napisał/a:

Na tym forum panuje jakas doublepostofobia. :wink: Doubleposting jest problemem tylko wtedy, gdy uzytkownik wysyla w nowym poscie to, co mogl dokleic do poprzedniego poprzez edit i tylko wtedy, gdy wysyla go predzej niz po polgodzinie... Kiedy taka sytuacja nie zachodzi wszystko jest w porzadku. :smile:

Viny napisał/a:
Co do powtorki... Chyba nie zalapalem istoty problemu. Podales zbyt malo faktow. :wink: O jakie floorsy chodzi?

hmm, zrozumialem ten wyskakujacy na czerwono blad, ze "juz kiedys wyslalas powtorke z takim samym wynikiem". bo jesli dobrze pamietam wyniku w pietrach nie pobilem od tamtego czasu, wiec odznaczylem wysylanie powtorki z wynikiem w pietrach i wyslalem tylko punkty i combo (ktore pobilem przeciez niedawno, chwalilem sie tym 8) ). i dalej wyskakuje o gory na czerwono powyzszy komunikat

Moze mi go przetlumaczysz? :wink:

petr - 24 Grudzień 2004, 13:06
Juz wiem o co chodzilo - teraz mozna wysylac tylko jedna powtorke naraz, hehehh :D

hehehh, co do tego Iwana - no i znowu nie wyszlo mi bycie madrym :lol: moze nastepnym razem :wink:

Doktor(wiko) - 25 Grudzień 2004, 15:20
Hmm...

1 Czech Rep. 29
2 Italy 28
3 Poland 25
4 Israel 14
5 Germany 11
6 Australia 3

Albo znowu mi Opera szwankuje (najlepsze jest lista na icy.pl.prv.pl - pierwsze floory 1000, a drugie 2000 :D ), albo spadlismy.

petr - 25 Grudzień 2004, 17:10
wiko - to juz zdeczka dawno, teraz wlasnie podgonilismy :D
Doktor(wiko) - 25 Grudzień 2004, 22:39
Piotrek napisał/a:
wiko - to juz zdeczka dawno, teraz wlasnie podgonilismy :D

Hmm... u mnie wciaz te same wyniki :P

petr - 25 Grudzień 2004, 23:07
Niezbyt, przed wynikami Kubusia i Tajka bylo

1 Czech Rep. 30
2 Italy 28
3 Poland 21
4 Israel 15
5 Germany 11
6 Australia 4
7 Croatia 1

a teraz jest

1 Czech Rep. 29
2 Italy 28
3 Poland 25
4 Israel 14
5 Germany 11
6 Australia 3

No i w sumie szkoda mi biednej CHorwacji, z tym jednym punkcikiem wygladala na liscie swiatowej rozbrajajaco :wink:

syo - 25 Grudzień 2004, 23:12
Pojedynek zaczal sie na nowo: Polska vs. Wlochy. Po tej batalii uderzamy na Czechy :twisted:
John Beak - 26 Grudzień 2004, 10:25
Poland is attacking. Good luck! I want Poland or Czech Rep. to be first, because I don't like Italians :wink:
syo - 1 Styczeń 2005, 19:38
Polska remisowac bedzie z Wlochami!

EDIT: Czechy - 29, Polska - 28, Wlochy - 27

:twisted: :twisted: :twisted:

Przyklejam temat o rekordach i o swiatowej liscie - w najblizszym czasie moze byc goraco :twisted:

Vinyanov - 2 Styczeń 2005, 01:42
Hmm...

http://www.freelunchdesig...bles=24&rows=98

Ostatnie miejsce - polskie imie, polskie nazwisko, polska flaga, wiec Polak?

http://www.mizimace.de/na...rs/jul/jul.html :?

Ciekawa sprawa. :smile:

syo - 2 Styczeń 2005, 01:46
Cytat:
Hmm...

http://www.freelunchdesig...bles=24&rows=98

Ostatnie miejsce - polskie imie, polskie nazwisko, polska flaga, wiec Polak?

http://www.mizimace.de/na...rs/jul/jul.html

Ciekawa sprawa.

W dzialach "National-Team" Juliana nie znalazlem.. Moze Polak niemieckiego pochodzenia? :shock:

pikol - 2 Styczeń 2005, 20:12
no to jade na score i floory przyda sie kazdy reapley
petr - 2 Styczeń 2005, 21:13
Jesli dobrze zrozumialem KB - wlasnie zrobil on combo 648, i wiecie co to oznacza?

Podskoczy w ranku score i combo o cale 4 pozycje. Umocnimy sie na razie na pierwszym miejscu :twisted: Ja juz zaczynam swietowac 8)

Jupiii! :wink:

Vinyanov - 2 Styczeń 2005, 21:39
A tak poza tym to wiecie, ze prowadzilismy juz od dawna? :wink:

http://www.freelunchdesig...nking_system=GR

http://www.freelunchdesig...king_system=PRO

AFAIK w tych systemach liczy sie tez ilosc zawodnikow. :grin:

Kubu? Biel@nek - 2 Styczeń 2005, 22:09
Bez sensu ten system bo jeden zaqwodnik moze wyslac 100 realpleow i jego panstwo bedzie prowadzilo !!

Edit : Nie chcialem nowego posta , wlasnie kazdy dobry a w tym systemie kazdy nie musi byc dobry:P . Raczej doswiadczonym graczom to "szajba" nie odbija a takim co maja Icy tower w dupie... to kto wie. Rownie dobrze JB moze dac wszystkie swoje wyniki pomiedzy pierwszym miejscem a drugim pod innymi nickami i czechy miejsca w kazdej kategori od 1 -do 10 :D ...

syo - 2 Styczeń 2005, 22:19
Po combosie Bielanka:

Bielanek awansuje z 9. na 5. spychajac Myrddina - Czechy -2p. (tez za score)
4. Tajek - 3,5p.
5. Bielanek - 3p.
8. Kishony - 1,5p.
RAZEM - 8p. * 2 = 16p. (W scorze taki sam przypadek)

Floory:
5. Tajek - 6p.
6. Syo - 5p.
7. Bielanek - 4p.
RAZEM - 15p.

Polska - 31p.
Czechy - 27p.
Wlochy - 27p.
Izrael - 13p.
Niemcy - 10p.
Australia - 2p.

SWIETNIE !!!! :D

Vinyanov - 2 Styczeń 2005, 22:24
Cytat:
Bez sensu ten system bo jeden zaqwodnik moze wyslac 100 realpleow i jego panstwo bedzie prowadzilo !!

Kazdy dobry gracz moze zrobic to samo z aktualnym systemem. :roll: Zaden argument. :wink:

[size=9px]PS. Polsko - gratulacje. :wink: [/size]

syo - 2 Styczeń 2005, 22:30
Cytat:
Kazdy dobry gracz moze zrobic to samo z aktualnym systemem. Zaden argument.

Jest roznica - aby poskutkowalo w aktualnym systemie, wyniki musialyby byc kosmiczne 8) :D

Cytat:
PS. Polsko - gratulacje. :wink:

Zabrzmialo jak bys nie byl Polakiem :D

John Beak - 3 Styczeń 2005, 19:34
Poland is (finally) first. I admit. You are better than Czech Rep. because you have much more very good players. We have only too. This is right. :wink:
Vinyanov - 6 Styczeń 2005, 05:37
Czy ten temat naprawde nie istnieje? 8)

Edit: wystarczylo zapostowac i sie pojawil. :wink: Faktycznie dziwne. :roll:

Davo - 6 Styczeń 2005, 11:15
Hey what about Australia. You polish people (Syo, Kubus Biel@nek) have pushed Steve Worthington, the only Australian scoring, down two spots. That means that now Australia only has two points. :sad:

When I get up there ([size=18px]IF[/size] I get up there) I will put more points up for Australia. :)

syo - 6 Styczeń 2005, 11:38
Cytat:
You polish people (Syo, Kubus Biel@nek) have pushed Steve Worthington, the only Australian scoring, down two spots. That means that now Australia only has two points.

If someone wants to go up, then someone has to go down 8)

Warto powiedziec, ze Tajek swoim nowym rekordem Polski posunal sie na 4. miejsce wyprzedzajac Shai Sabaga. Mamy teraz 32p. 8)

pikol - 9 Styczeń 2005, 12:14
Kod:
The results in one of the replays do not pass the minimum values to enter the list!
co to oznacza??? jak chce wyslac reapleya to mi pokazuje ten komunikat

domaz - 9 Styczeń 2005, 12:59
piokl napisał/a:
Kod:
The results in one of the replays do not pass the minimum values to enter the list!

piokl napisał/a:
wyobraz sobie ze gdybym nie mial 500 spraw na glowie to bym sie tym zajal

N pioklu wyobraz sobie ze gdybym nie mial 500 spraw na glowie to bym to ci przetlumaczyl....

omg ludzie zrobcie cos bo ja nie wytrzymam.

A zeby nie bylo offtopa to gratki ludzie za ponowne wejscie na szczyt!! Znow wiadomo kto jest najlepszy!!

syo - 9 Styczeń 2005, 21:53
Cytat:
Kod:

Wyniki w jednym z replayow nie przekraczaja minimalnej wartosci, by znalezc sie na liscie! - to znaczy, ze albo nie zrobiles 100 combo, albo nie zrobiles 10000 score, albo nie zrobiles 250 floor. Musisz przekroczyc jedno z tych, by znalezc sie na liscie.

Cytat:
A zeby nie bylo offtopa to gratki ludzie za ponowne wejscie na szczyt!! Znow wiadomo kto jest najlepszy!!

Ja sie z tego bardzo ciesze, bo przylozylem sie troche. Patrzac na wzrost formy, mozna przypuscic, ze juz niedlugo Polska znow zdominuje IT!

petr - 9 Styczeń 2005, 22:25
Syo napisał/a:
Cytat:
Kod:

Wyniki w jednym z replayow nie przekraczaja minimalnej wartosci, by znalezc sie na liscie! - to znaczy, ze albo nie zrobiles 100 combo, albo nie zrobiles 10000 score, albo nie zrobiles 250 floor. Musisz przekroczyc jedno z tych, by znalezc sie na liscie.

Pisalem pioklowi o tym w PM-ie... Napisal ze wysylal z 309... Wiec sam nie wiem... A minimalne combo to bodajze 90 :wink:

Syo napisał/a:
Cytat:

Ja sie z tego bardzo ciesze, bo przylozylem sie troche. Patrzac na wzrost formy, mozna przypuscic, ze juz niedlugo Polska znow zdominuje IT!

A ja tylko sie smuce, ze sam sie do tego przylozyc nie moge :(

Czy ktos probowal liczyc, jak wygladalby ranking, gdyby liczono pierwsze 25 miejsc...? 25 to 1pkt, pierwsze - 25... Syo? Moze Ty sie pokusisz? :twisted:

Tak, tak wiem, ze to nie fair wobec innych krajow... Ale ja wprost uwielbiam wpadac w samozachwyt :lol:

syo - 9 Styczeń 2005, 22:45
Swiatowy ranking do 25. miejsc:

1. Polska - 256 (wszystko jasne)
2. Czechy - 98
3. Wlochy - 95
4. Izrael - 56
5. Niemcy - 54
6. Australia - 27
7. USA - 26
8. Serbia i Czarnogora - 19
9. Chorwacja - 14
10. Holandia - 10

Tak mi wyszlo 8)

petr - 9 Styczeń 2005, 22:56
Tak wlasnie przypuszczalem. :D

Moze uda sie przekonac Wiggina, zeby zmienil nieco ranking? Na mniej-wiecej taki wlasnie :lol:

Marzenia......

Jak ja chce byc w 10tce! :x Jesli dobrze pamietam, trza by ugrac combo>524. teoretycznie wykonalne, ale... :shock:

Davo - 9 Styczeń 2005, 23:27
Does anyone think Syo is going to pass Shai Sabag on floor (I do) and when?
tlum.: Czy ktokolwiek mysli, ze Syo wyprzedzi Shai Sabaga w pietrach (ja mysle, ze tak) i kiedy?

Also I think Shai Sabag has stop playing, maybe?
Wydaje mi sie rowniez, ze Shai Sabag przestal grac.

syo - 18 Styczeń 2005, 22:37
Kolejna ciekawostka - zestawienie indywidualne i krajowe wg. punktacji skokow narciarskich :)

PLAYER SCORE

1. John Beak (Czechy) - 100
2. Undertaker (Wlochy) - 80
3. Mizi Mace (Niemcy) - 60
4. Tajek (Polska) - 50
5. Bielanek (Polska) - 45
6. Myrddin (Czechy) - 40
7. Shai Sabag (Izrael) - 36
8. Gac (Polska) - 32
9. Kishony (Polska) - 29
10. emul0 (Niemcy) - 26
11. Strack (Niemcy) - 24
12. Angelfly (Wlochy) - 22
13. SKreamER (Serbia) - 20
14. Fayl (Polska) - 18
15. Mysio Pys (Polska) - 16
16. Broda (Polska) - 15
17. RamboBones (Australia) - 14
18. Vinyanov (Polska) - 13
19. Steven Weusten (Holandia) - 12
20. John Boney (USA) - 11
21. Syo (Polska) - 10
22. Geozgmr (USA) - 9
23. Tom Tom (Francja) - 8
24. WAP (Polska) - 7
25. Neo (Polska) - 6
26. Mary Jane (Polska) - 5
27. Jurko Kiler (Polska) - 4
28. Oberdong (Niemcy) - 3
29. Sebastian Bellevik (Szwecja) - 2
30. Marko (Chorwacja) - 1

COUNTRY SCORE.

Chorwacja - 1
Szwecja - 2
Niemcy - 113
Polska - 250
Francja - 8
USA - 20
Holandia - 12
Australia - 14
Serbia - 20
Wlochy - 102
Izrael - 36
Czechy - 140

:)

Davo - 19 Styczeń 2005, 02:44
I can't access the highscore list, all I get is
Cytat:

IOError Python 2.2.2: /usr/bin/python
Tue Jan 18 17:38:38 2005

A problem occurred in a Python script. Here is the sequence of function calls leading up to the error, in the order they occurred.

/home/freelu2/public_html/cgi-bin/it/highscores.py
88 </SCRIPT>rn""" % CGI_DIR

89

90 print open("../../_top.shtml").read().replace('Free Downloadable Games For Your PC', 'Icy Tower Highscore List').replace('<head>', '<head>' + func_code)

91

92 # output header

open undefined, func_code = '<SCRIPT>rntfunction go()rn...'&rows='+viewoptions.rows.value;rnt}rn</SCRIPT>rn'

IOError: [Errno 2] No such file or directory: '../../_top.shtml'
__doc__ = 'I/O operation failed.'
__getitem__ = <bound method IOError.__getitem__ of <exceptions>>
__init__ = <bound method IOError.__init__ of <exceptions>>
__module__ = 'exceptions'
__str__ = <bound method IOError.__str__ of <exceptions>>
args = (2, 'No such file or directory')
errno = 2
filename = '../../_top.shtml'
strerror = 'No such file or directory'

Can anyone access the highscore list? :sad:

syo - 19 Styczeń 2005, 10:39
Cytat:
Can anyone access the highscore list?

Check the main FLD page / Sprawdz strone glowna FLD :)

Davo - 19 Styczeń 2005, 21:20
Oh, I see a small break, well I hope it's not to long. :wink:
John Beak - 21 Styczeń 2005, 18:53
There was a virus/trojan/worm on the FLD server. I hope it will recover soon.
Davo - 21 Styczeń 2005, 21:06
Most of the main pages are back, including the highscores list :D
LEO - 12 Marzec 2005, 09:47
Tak sobie czytalem wczesniejsze posty i widze ze polska miala kiedys 60 pkt :shock: .Teraz nie jest najgorzej mamy 40 jak bede dalej bil rekordy to moze kiedys bede w swiatowej czolowce ekhm...(copyright by Kishony)Narazie gryza mnie Fml'e :sad:
petr - 18 Marzec 2005, 21:16
Poprawka: mamy 39 punktow

Nikt nie zauwazyl, ze Myrddin pobil swoj rekord we floor? Teraz wynosi 2476 (wczesniej mial bodajze 2060)

Ale przewaga jest :) I raczej juz nie stopnieje :)

Chyba ze znow wyskoczy ktos pokroju Undertakera - moze tym razem z Afryki?

Kubu? Biel@nek - 18 Marzec 2005, 21:23
Buhehe mysli ze mnie pobil BUHEHEHEHEHEHEHEHEH zaraz wysle moj rekord 2600 :D <lol>
petr - 19 Marzec 2005, 01:46
A jeszcze nie wyslales...? hmm... Na dobre wyszlo, to idealny moment, dobijemy Czechow :wink:

(...)

ooo, i przy okazji wyprzedzisz Shai Sabag'a, czyli bedziemy mieli 41 punktow w sumie... jupi! :grin:

LEO - 28 Marzec 2005, 22:02
Tak a szczegolnie teraz jak Kishony i Biel@nek pobili rekordy to mamy 43pkt chociaz KB, ale napewno to nastapi :) nikogo nie wyprzedzil. Moze znow jakis z naszych walnie reka.

Country Score
1 Poland 43
2 Czech Rep. 27
3 Italy 24
4 Germany 8
5 Israel 7
6 Australia 1

P.S Wyniki z kazdej kategorii na Swiatowej liscie mam ponizej 100.
Najlepiej nml 40 lub 39 :570:

michael270 - 29 Marzec 2005, 00:51
Temat postu: jak mam powtorki odtwarzac????????????
jak mam powtorki odtwarzac????????????
Karciooz - 29 Marzec 2005, 19:51
w Best Playerze :)
Muszisz otworzyc Icy Towera , wybrac Load Replay , wybrac miejsce gdzie ow replay sie znajduje i wcisnac Enter .

petr - 31 Marzec 2005, 00:26
hehe, ja na swiatowej w combo w pewnym momencie bylem 49ty.

ale szpan.

podniecilem sie :D

LEO - 31 Marzec 2005, 18:20
w K+ jestem 69. Uwzgledniajac Nml jestem 55 :lol: . powoli pne sie w gore, ale i tak nie dlugo bedzie nowe IT :smile:
Asef - 2 Maj 2005, 16:19
Coraz lepiej mamy 44 punkty w ogolnej klasyfikacji,i 17 punktow przewagi nad Czechami i 20 punktow nad Wlochami.
mattirab - 20 Czerwiec 2005, 20:41
Wiele sie nie zmienilo ale napisze:
Score i Combo score floor combo
1 John Beak Czech Rep. 1042825 1052 1016
2 Undertaker Italy 681770 1048 818
3 Kishony Poland 564036 752 746
4 Tajek Poland 547582 984 731
5 Mizi Mace Germany 530675 1017 703
6 Kubus Biel@nek Poland 427664 686 648
7 Myrddin Czech Rep. 421306 657 644
8 Shai Sabag Israel 404671 651 631
9 Gac Poland 398566 669 626
10 SKreamER Serbia 372265 624 605

Floor
1 John Beak Czech Rep. 237914 6121 306
2 Syo Poland 68957 4731 65
3 Undertaker Italy 150368 4673 274
4 Marco Italy 62843 4223 76
5 Tajek Poland 68878 3988 107
6 Kubus Biel@nek Poland 107723 2637 249
7 Shai Sabag Israel 80011 2533 183
8 Myrddin Czech Rep. 24760 2476 0
9 Neo Poland 66754 2057 193
10 NeN Spain 33271 1973 79

Swiatowy ranking
1 Poland 44
2 Czech Rep. 27
3 Italy 24
4 Israel 7
5 Germany 6
6 Serbia 1
6 Spain 1

Cos rekordy Syo, tajka, KB i Kishonego stoja. Malo rekordow ostatnio, moze dlatego, ze IT 1.3 niedlugo :)

kishony - 21 Czerwiec 2005, 12:10
ja, jak juz wspominalem w SB, jestem zupelnie bez formy. nie idzie mi nic. w ciagu ostatnich dwoch miesiecy moje najlepsze wyniki to okolo: 350 combo, 550 floor, 300 NML i 280 UNML. tak wiec w rozwoju cofnalem sie o prawie rok.. :?
petr - 29 Czerwiec 2005, 01:14
26 czerwiec to czarny dzien dla polskiego IT.
Tego dnia stracilismy punkty (bodajze 3 ;p).

SKreamER z Serbii walnal combo 651 i zepchnal KB i Gaca.
szwab Fubu zrobil 2185 floor i zepchnal Neo.

Szkoda ;p

Davo - 29 Czerwiec 2005, 02:05
There's no stopping him.

NeN has a 551 Combo :shock:
Get it here

Well done NeN :D

Asef - 25 Lipiec 2005, 11:54
Prawie sie nic nie zmienia,chyba wszystkim sie znudzila gra,albo nie maja formy. :?
syo - 25 Lipiec 2005, 12:15
Alez skad! NeN ma nowego NML, Fubu nowy floor i combo, teraz inni ida gory, a inni czekaja na 1.3 8)
mattirab - 30 Sierpień 2005, 23:15
Juz tylko 40 punktow :( :sad: :( (( :sad: NeN i SKreamER maja nowe rekordy.
Asef - 30 Sierpień 2005, 23:53
To fajnie ze sa nowe rekordy na swiatowej liscie,teraz bedzie ich o wiele wiecej,bo wakacje sie juz koncza i wiekszosc przyjedzie i bedzie grala w icytowera :D
petr - 7 Wrzesień 2005, 21:18
Temat postu: Swiatowy ranking v2
[size=9px]Musze cos napisac :D
W razie czego sie zcali :P [/size]

a) to - nie - fair - ze wyniki betatesterow sa na liscie od poczatku

ale dzieki temu...

b) Polska od samego poczatku jest pierwsza w ranku - I NIECH TAK POZOSTANIE! :o

Laura_x - 7 Wrzesień 2005, 21:19
petr napisał/a:
Polska od samego poczatku jest pierwsza w ranku - I NIECH TAK POZOSTANIE!

i tu sie z Toba zgadzam w 1000000000% :lol: Polska rulezzzzz :P

mattirab - 7 Wrzesień 2005, 21:48
No pewnie:!: Ciesze sie, ze Syo, tajek i Neo tak graja, ale juz niedlugo rekordy beda "strumieniami" wplywac na liste Wiggina i chyba nie bedzie juz tak dobrze
petr - 11 Wrzesień 2005, 00:51
Zawalilem, moglem sie bardziej starac... Wiem ze jestem teraz w stanie wejsc do 10...
Zabraklo nam teraz tych punktow... Dokladnie dwoch...
K***A.

John Beak - 11 Wrzesień 2005, 09:41
Yay! Czech Rep. rulez :) 38-36 against Polska :)
It's in 1.3. Should we spread the topic or just *leave it* once and for all?

mattirab - 14 Wrzesień 2005, 22:09
John Beak! You're wrong! Now Poland has 41 points! We are winners!
PS. Jakbym cos zle napisal to mowcie ;) :lol:

John Beak - 15 Wrzesień 2005, 20:37
Check the dat :) We even had 42 points one day :)
But some country called Poland came and taken us over :wink:

tajek - 18 Wrzesień 2005, 14:44
Hmm spadlismy w swiatowym ranku na 2 miejsce... mamy az 8pkt straty :/ mam nadzieje ze wezmiecie sie za gre i nadrobicie te pkt.. bo jak narazie widze ze marno wam to idzie .
syo - 19 Wrzesień 2005, 15:33
Prosze prosze, po moim rekordzie mial byc remis, a tu niejaki Skrimke z Serbii zrobil nam niespodzianke w postaci 1250 floor! W ten sposob zepchnal Kris S i mamy punkt przewagi!
LEO - 26 Wrzesień 2005, 06:14
O nie :shock: Czesi maja znow 7 punktow przewagi nad nami, bo Kris S pobila nowy rek we floor itp.
syo - 26 Wrzesień 2005, 08:40
Myrddin 1782, czyli 2 pietra wiecej od Tajka..

tajek, Ty bierz sie za wyprzedzenie JB, a ja wezme sie za Stracka i Myrddina. 8)
No, ale SAMI NIE BEDZIEMY PUNKTOWAC!

John Beak - 26 Wrzesień 2005, 18:56
Admit it, Czech Rep. rulez :D
Laura_x - 27 Wrzesień 2005, 15:09
JB, U are mistaken :mrgreen: Poland rulezz :mrgreen: It doesn't mind that Czech people are the best now :P People from Poland are much better :P
Kunio - 15 Październik 2005, 21:11
Dobrze nam idzie :!:
Tak trzymac :D

syo - 16 Październik 2005, 00:00
Juz dwa razy swoimi powtorkami wyprzedzilem Czechow :D

Poza tym - na horyzoncie nowy rywal - Hiszpanie!

Kunio - 16 Październik 2005, 09:52
Racja :!: Manel ma 759 combo
Syo - musisz sie postarac aby nie stracic przewagi :D
Oczywiscie nierozkazuje, rob co chcesz :lol:

Laura_x - 16 Październik 2005, 12:06
Kunio -> no ale ja mysle, ze Syo sie raczej postara :lol:
Kunio - 16 Październik 2005, 12:13
No pewnie ze sie postara :D
Moze Tajek jeszcze cos zdziala :D
I moze mi sie uda :D :lol:

mattirab - 16 Październik 2005, 12:44
No, MaNeL jest niezly. Moze NeN o nim cos opowie?
Kunio - 16 Październik 2005, 14:05
W 1.2 leprzy byl chyba NeN :roll: A teraz MaNeL :roll:
Duza zmiana,chyba ze MaNeL testowal 1.3 to wtedy rozumiem :D

Kunio - 16 Październik 2005, 14:12
Jakis glupi Hamsteri 2006 ma combo 612 a chcialem go pokonac :x :x :x :x :x
Kto to wogole jest :?:

syo - 16 Październik 2005, 14:16
Zapewne Fubu 2005 ukrywa sie pod nowym nickiem. BTW, wiecie ze byla "niemiecka afera" ? Kilku zawodnikow podobno przyznalo sie do czitowania. Chodzi o spowalnianie gry. Na ktorejs rozmowie na IRCu okreslilismy to wraz z Kazuya, Xiaganem i JB jako doping. I niech tak zostanie. Fubu/Hamsteri jest na dopingu? :twisted:
Kunio - 16 Październik 2005, 14:29
Niestety ja tego niewiem... Ale wydaje mi sie dziwne po wczesniej mial 531 combo a tu nagle 612 wydaje mi sie to troche dziwne :roll:
Moze i jest na dopingu :roll:

Ps-na poczatku premiery IT 1.3 Fubu mial floor 500, a teraz nagle 528 , 612 combo??
Podejrzane :roll:

LEO - 16 Październik 2005, 14:42
Ej HAmsterii to nie jest raczej Fubu, bo HAmsterii, pojawil sie juz wczesniej na liscie Wigginga w ICy Tower 1.2 i mial podobne wyniki, A Fubu byl pozniej, takze watpie, ze to jest oszustwo. 8)
Kunio - 16 Październik 2005, 15:15
Hamsteri na starej liscie mial 460 combo, a 500 nie mial a teraz wyskakuje z 612 :?:
Mi sie wydaje to podejrzane :roll:
Ale wkurzyl mnie bo mial o jeden schodek leprze combo i chcialem go pobic :x

mattirab - 16 Październik 2005, 15:43
A, Skramer i Serbowie? Tez nagle wyskoczyli z rekordami. Wg mnie nie Fubu nie robil zadnych oszustw, predzej Wlosi dawno temu.
Kunio - 16 Październik 2005, 19:09
Ja nie mowie o Fubu, tylko o Hamsterii 2006 on tez jest chyba oszustem :roll:
A mialem zamiar go pokonac :x

Kunio - 20 Październik 2005, 14:48
Dziwne ze Roket pokonal w combo o 1 schodek Kauzye a Hamsterii Kubusia Biel@nka :!:
petr - 20 Październik 2005, 17:06
Syo - na czym to polega?
(Moznaby wskrzesic jakis stary temat o czitach...)

syo - 20 Październik 2005, 18:19
petr napisał/a:
Syo - na czym to polega?

Co na czym polega?
Fubu spowalnial sobie gre, nie wiem jak ale to robil i wyszlo to na jaw. Na IRCu byla dyskusja wlasnie o oszukiwaniu. Wraz z JB uznalem ze spowolniona gra nie jest czitem, jesli ktos ma wolnego kompa to czituje? Kazuya i Xiagan byli nie tyle co przeciwni ale mieli troszke rozniace sie poglady. Ostatecznie wyszlo tak:

* spowalnianie gry zostalo nazwane dopingiem, czyli czyms so wspomaga i pomaga w osiaganiu lepszych wynikow (RetroTower? :lol: )
* wysylanie powtorki, ktora ugralo sie grajac na dopingu, jest nie fair wobec pozostalych graczy (ale ten punkt tyczy sie indywidualnych osob, to od nich zalezy co z powtorka zrobia i raczej tego nie zapobiegniemy)

mattirab - 20 Październik 2005, 19:24
No, tak, ale jak do tego doszliscie? A i jeszcze jedno - ktos jeszcze zostal na tym przylapany?
SaleiB - 20 Październik 2005, 20:52
Syo napisał/a:
* spowalnianie gry zostalo nazwane dopingiem, czyli czyms so wspomaga i pomaga w osiaganiu lepszych wynikow

ja tam nazywam to sposobem na tajka , bo on chyba jako pierwszy tego uzywal :) u mnie niestety to nie dziala ;) Co prawda nie musze sie zbytnio starac zeby spowolnic gre, ale za to wtedy gra sie duzo trudniej, bo tempo nie jest jednolite tylko raz jest nieco szybciej, raz nieco wloniej i trudno sie w tym wszystkim polapac :)

Pozatym nawet jezeli ktos nauczy sie grac na slow motion to i tak go podziwiam za ta determinacje zeby siedziec 10 minut nad jedna gra :D

pozdr

Kunio - 21 Październik 2005, 20:48
Nie wiem o co wam chodzi z tym RT bo mi tam nic sie nie zwalnia 8)
Normalnie sie gra :D

Edit:
Myrddin ma 820 combo :x

Kunio - 14 Listopad 2005, 14:32
Niemiachy ostro do gry sie wzieli :shock:
Nie dajmy im zyskac przweagi nad nami ;)

Laura_x - 14 Listopad 2005, 15:34
nie dajmy im zyskac przewagi, bo potem mozemy jej nie odrobic :P
mattirab - 26 Listopad 2005, 20:44
I Polska prowadzi! Gratki Kish, Syo, jurko, Neo, tajek!
Kunio - 26 Listopad 2005, 20:49
Neo :?:
Przeciez nie ma nowego rekordu :!:

Edit:
Sorki :lol:
Gratki za to ze jest w 10

Laura_x - 26 Listopad 2005, 20:49
Tak :twisted: niech zyje Polska :twisted: nie dajmy sie zmiesc z tronu Niemcom czy Czechom :twisted: a jak sie damy zmiesc, to ja wkrocze do akcji :twisted:
Kunio - 26 Listopad 2005, 20:51
Laura licze na Ciebie moze wkoncu uda ci sie ugrac 1000 floor :twisted:
Laura_x - 26 Listopad 2005, 20:54
Kunio -> znowu sie do roboty wzielam :twisted: jak narazie, idzie mi nienajgorzej - wszystkie floory mam powyzej 500, tylko rekordu narazie nie p[obijam :? mam nadzieje, ze wkrotce zacznie mi isc lepiej :twisted:
Kunio - 26 Listopad 2005, 20:56
Ja tez mam nadzieje :D
BTW- Gdzie jest Neo i Tajek :?:

Domia - 26 Listopad 2005, 20:58
Polska ma sklonnosc do przodowania w rankingach swiatowych, w tego typu grach. Hmm, ciekawa jestem od czego to zalezy.

Btw - tak jakby offtopa zrobiliscie [size=9px](moze ja tez [?])[/size]

Cytat:
BTW- Gdzie jest Neo i Tajek

Tajek dzien w dzien siedzi na gg, a wczoraj gralam z Neo i piterem w netopol, na kurniku.

Kunio - 26 Listopad 2005, 21:03
Dziekuje za wiadmomosci :wink:
Ale dlaczego nie graja w IT znudzilo im sie :?:

Laura_x - 26 Listopad 2005, 21:08
neo i piter najwyrazniej niezle sie obijaja, zamiast zagrac w It :evil: to zly znak :evil:
petr - 26 Listopad 2005, 22:41
lol - nie mam w zwyczaju chwalic sie kazdym rekordem czy fmlem, albo gratulowac kazdemu
pare rekordow ostatnio pobilem, ale co z tego?

Kunio, Laura - koniec offtopa

John Beak - 29 Listopad 2005, 15:44
Prawda sie pokazala. :D
Czechy 40,5-40 Polska

syo - 29 Listopad 2005, 15:48
Kris S i nowy floor.. Czesi, jestem w takim punkcie, ze zostala mi tylko jedna rzecz do zrobienia. :twisted:
mattirab - 29 Listopad 2005, 17:18
Tak jest, syo! Bij rekordy! Bij! Mysle, ze to masz na mysli. I tak bedziemy lepsi! Mamy Ciebie (syo), tajka, Neo, kisha, KB, JK, szkoda, ze Fayl juz chyba nie gra, ale reprezentacje mamy very good! Ale ostrzegam, mysle, ze Myddrin tez sie szykuje do pobicia rekordow, w koncu byl w 1.2 2-gi w NML.
Laura_x - 29 Listopad 2005, 20:26
ale....ale nie zapominajcie o mnie...

Tak, mamy duzo swietnych zawodnikow - a ta mala przewaga Czechow nad nami wkrotce zamieni sie w przewage dla nas ;)

syo - 29 Listopad 2005, 21:05
No! Moderatorzy, mobilizujcie zawodnikow!
Asef - 9 Grudzień 2005, 23:07
Jak na razie jest problem swiatowej listy,mamy na dzieje ze nie na dlugo.Pamietam ze 7 grudnia 2004 roku Wiggin zmienil na FLD strone.. :roll: czyli zmienia co rok? ;)
mattirab - 28 Styczeń 2006, 16:14
I prosze. Mamy 13 pkt. straty do Czechow. :sad:
Asef - 28 Styczeń 2006, 17:55
To dlatego,ze odkryto spowalnianie,i ci najlepsi juz tak nie graja,a szkoda,bo na liscie inni,tak sadze graja na spowolnieniu. :( :( :( :( :( :( :( :(
SaleiB - 28 Styczeń 2006, 18:54
prawdziwa lipa bedzie jak nie wyjdzie wersja 1.3.2 :/ miejmy nadzieje ze do tego nie dojdzie, bo wtedy IT juz nie bedzie tak ciekawe.

pozdr

Laura_x - 28 Styczeń 2006, 20:09
Sal -> ta wrersja musi wyjsc, bo wtedy sie naprawde dowiemy, kto oszukiwal, a kto nie :? i teraz dopiero naprawde wyjdzie, kto jest w ta gre dobry :?
Asef -> no napewno ktos njeszcze gra na spowalnianiu :P

mattirab - 28 Styczeń 2006, 22:19
Gra (na 99%) Skrimke, wyprzedzil Syo w combo.
Laura_x - 29 Styczeń 2006, 14:00
no coz, oszustwa oszustwami, ale to sie skonczy po wydaniu wersji finalnej 1.3.2 :twisted: i wtedy dopiero pokazemy, na co naprawde nas stac :twisted:
syo - 31 Styczeń 2006, 00:12
SaleiB napisał/a:
prawdziwa lipa bedzie jak nie wyjdzie wersja 1.3.2

Jestem zdziwiony tymi slowami. Mozna z nich wywnioskowac, ze obecna sytuacja ze spowalnianiem nie jest zla? A taki przyklad MiKi z Czech, ktory z 570 combo nagle przeskoczyl na 1013? Ja czekam z niecierpliwoscia na IT 1.3.2, bedzie to niemala rewolucja! Nareszcie czysta rywalizacja dla wszystkich!

Asef napisał/a:
To dlatego,ze odkryto spowalnianie,i ci najlepsi juz tak nie graja

Niektorzy jeszcze graja, ale juz bez spowalniania.

mattirab napisał/a:
Gra (na 99%) Skrimke, wyprzedzil Syo w combo.

Ogladales powtorke z jego gry? Razem z JB podczas ktorejs rozmowy na IRCu stwierdzilismy, ze... chlopak jest czysty! Dodatkowo, sam otwarcie mowi o tym ze nie spowalnia (powiedzial to rowniez w rozmowie ze mna). Jesli to okaze sie prawda, to Serb bedzie krolem combo w IT 1.3.2. Jesli nie i jesli 1.3.2 wyjdzie niebawem, to Skrimke juz na 100% stanie sie dla mnie rozczarowaniem roku.

SaleiB - 31 Styczeń 2006, 20:06
syo napisał/a:
SaleiB napisał/a:
prawdziwa lipa bedzie jak nie wyjdzie wersja 1.3.2

Jestem zdziwiony tymi slowami. Mozna z nich wywnioskowac, ze obecna sytuacja ze spowalnianiem nie jest zla?

syo przeczytaj to zdanie dokladnie ze zrozumieniem! Obecnie sytuacja jest strasznie nieciekawa. Jest gorzej niz za IT 1.1, bo wtedy to przynjamnije mozna bylo komus nie ufac co do rekordow, a teraz ktos ma dowod w postaci powtorki i trudno mu uduwodnic ze gra na spowalnianiu. Jedyna co nas ratuje to perspektywa ukazania sie it 1.3.2, A JAK SIE NIE UKAZE TO BEDZIE LIPA!! kumasz?

pozdro

syo - 31 Styczeń 2006, 23:30
SaleiB napisał/a:
syo przeczytaj to zdanie dokladnie ze zrozumieniem! Obecnie sytuacja jest strasznie nieciekawa. Jest gorzej niz za IT 1.1, bo wtedy to przynjamnije mozna bylo komus nie ufac co do rekordow, a teraz ktos ma dowod w postaci powtorki i trudno mu uduwodnic ze gra na spowalnianiu. Jedyna co nas ratuje to perspektywa ukazania sie it 1.3.2, A JAK SIE NIE UKAZE TO BEDZIE LIPA!! kumasz?

Polknalem "nie" w stwierdzeniu "jak nie wyjdzie wersja 1.3.2" :|
Mam plame na monitorze.
No, ale 2/3 postu mialem poprawna. :mrgreen:

Jacob - 31 Styczeń 2006, 23:58
syo napisał/a:
A taki przyklad MiKi z Czech, ktory z 570 combo nagle przeskoczyl na 1013

:shock: :shock: :shock: niezle, dzisiaj ogladalem jego powtorke i widac spowolnienie od okolo 750 schodka, a co do Skrimke: ciezko. Wpawdzie nie zauwazylem spowolnienia, ale nie chce mi sie wierzyc, ze uczciwie by doszedl w combo powyzej 1000 :shock: :shock: :shock:

adamou - 4 Marzec 2006, 19:33
score:27087
flour:501
combo:207 :lol:

petr - 4 Marzec 2006, 21:28
e.
bardzo dobry temat na tego posta, adamou.

pakro - 9 Maj 2006, 16:07
WOW, ale ten MiKi nam dowalil, ale Syo i Neo napewno im pokaza co to znaczy Polska w Icy Tower :!: :!:
Devlin - 12 Maj 2006, 22:55
Temat postu: Ranking Swiatowy
Czy moze mi ktos powiedziec w jaki sposob naliczane sa punkty w klasyfikacji miedzykrajowej? Od ktorego miejsca sa punktowane?
mattirab - 12 Maj 2006, 23:01
Temat postu: Ranking ?wiatowy
Od dziesiatego. Chyba rankingiem 10 miejsce - 1pkt, 9 - 2 pkt, i tak dalej. :)
Devlin - 12 Maj 2006, 23:14
Dzieki, to sie nazywa szybka odpowiedz. :D
mattirab - 13 Maj 2006, 10:52
1 Czech Rep. 38.5
2 Germany 31.5
3 Poland 24
4 Serbia 10
5 Spain 6

To juz nie to, co kiedys, ale moze dlatego, ze nasi "najlepsi" nie graja na spowalniaczu. Zobaczymy, jak bedzie to wygladac w IT 1.3.2.

Devlin - 13 Maj 2006, 10:55
A jak bedzie 1.3.2 to powtorki ze slowdownem wyleca z listy?
N3T - 13 Maj 2006, 10:56
Oczywiscie :!: Bedzie zupelnie nowa lista (raczej) :!:

Pokazemy im :twisted:

mattirab - 13 Maj 2006, 10:59
Dzis sprawdzilem i nie do konca. Wyliczenia sa takie, ze uznaje sie w punktacji kategorie floor i srednie wyniki z dwoch pozostalych - combo i score. Czyli, jezeli np. kraj A ma tylko jednego gracza i ten zawodnik jest najlepszy we floor oraz w combo i score, kraj A dostaje 20 pkt.
Devlin - 13 Maj 2006, 11:00
Ale wypas! Moze poprawie swoja pozycje. Fajnioe by bylo reprezentowac polske, ale do tego mi jeszcze daleko...
Devlin - 13 Maj 2006, 11:03
Troche glupie to jest.
petr - 13 Maj 2006, 20:19
Sprawiedliwe za to
Devlin - 13 Maj 2006, 21:23
A racja, sprawiedliwe...
John Beak - 15 Maj 2006, 14:08
True world ranking is out here.

WORLD RANKING ( Including noob )

1. Germany 56
2. Poland 51
3. Serbia 50
4. Spain 36
5. Czech Rep. 30
6. Israel 17
7. Norway 18
8. Australia 11
9. Denmark 7

In 1.3.2, Germany will probably be first, but Poland also isn't without a chance. Czech Rep. will fall apart. Only John Beak, but without combos. I can make 7 points in the official list. With SD, I had 20 :lol: But it's over. I have to do it in normal way too :mrgreen:

Laura_x - 15 Maj 2006, 20:36
o kurde, ludzie, na co Wy czekacie, chcecie znowu byc na pierwszym miejscu? 5 punktow to chyba nieduzo, wiec brac sie do roboty, ale juz :D
Devlin - 3 Listopad 2006, 11:54
Temat postu: Odp: Swiatowy ranking
A co z polską listą najlepszych na icy.pl ?? Przydały by się jakieś uaktualnienia :)
Vinyanov - 3 Listopad 2006, 15:43
Wczoraj była jedna aktualizacja, przed chwilą ciąg dalszy. :)
Devlin - 4 Listopad 2006, 10:59
O kurde. Sporo nowych niezłych graczy. Musze się postarać :)
Vinyanov - 4 Listopad 2006, 13:41
O tak! Niektórym graczom skrypt dodający powtórki powinien automatycznie sugerować zgłoszenie się na listę FLD. :D
Devlin - 6 Listopad 2006, 10:02
Devlin napisał/a:

Musze się postarać :)

I się postarałem 508 FML :) Ale teraz będę walczył o 550 combo ;)

Vinyanov - 6 Listopad 2006, 18:18
Sądzisz, że to ci bardziej pomoże niż starania o 500? :) (Skoro teraz masz 470)?
Devlin - 9 Listopad 2006, 13:01
Będę starał się dojść kombosem da 550 a potem kończyć kombo.
Pirochemik - 10 Listopad 2006, 09:16
Heh wkońcu coś się dzieje. Dziwi mnie tylko że na icy.pl sa powtórki ze spowalnianiem. myśle że powinna by nowa lista oraz z limitem combo floor score itd. żeby nikt nie dodał combo 50.:d myśle że na www.free.. na liście NS jest kilka takich maniaków co walą ścieme nie da się nawet ściągną ich powtórek. Ja na pewno nie gram na SL więc tylko czekam na 1.3.2.
syo - 6 Marzec 2007, 23:34
Nie jestem pewien co do twojego nie-spowalniania. A wiesz czemu? Chwalisz się powtórkami, których w ogóle nigdzie nie ma.

Poza tym, zauważyłem, że ktoś spowalnia równie skutecznie jak ja, jakiś Shall pojawił się na liście.

No i nie ma co ukrywać - wszyscy Polacy z czołówki spowalniali.

LEO - 15 Kwiecień 2007, 22:54
Ja nie spowalniałem nigdy....
Artur - 16 Kwiecień 2007, 00:22
Ja nie spowalniam i nigdy nawet rekordu mi się nie udało z tym osiągnąć, ja gram normalnie, nie przesadzaj syo. Moje super rekordy są bez spowalniaczy.
petr - 28 Kwiecień 2007, 16:11
Mam wrażenie, że dzisiaj rolę światowego rankingu powoli przejmuje IM.. Jest bardziej sprawiedliwy, bo punktować w nim mogą nie tylko gracze z pierwszej dziesiątki na świecie, ale wszyscy ci, którzy zajmą na jakimś turnieju jedno z trzydziestu pierwszych miejsc. ;) Dlatego naprawdę zachęcam do brania udziału w turniejach IM, ku dobru ogółu itd. ;)
LEO - 29 Kwiecień 2007, 17:54
Wiem, ze obiecywałem ostatnio wiele, ze powrót itp.
Teraz jednak, gdy spojrzałem na ranking IM, to az się smutno zrobiło, jak Polska podupadła a Niemcy górują.
Myślę, ze to dobry czas na powró dla mnie, cieszę się, ze Devlin osiaga świetne wyniki, bo teraz mamy szanse zawalczyc o wiktorie. Nadchodzi TT5, zaczałem grac nawet ostatnio, jeśli zmieszczę sie w TOP 5 ;O będzie niewąsko elegancko ( nie no top10 ).

pozdrawiam

petr - 29 Kwiecień 2007, 18:53
Leo - właśnie dlatego zaprosiliśmy Was wszystkich na turniej!
Niskie miejsce Polski nie wynika wcale ze słabej postawy graczy, tylko z tego, że na razie było ich zaledwie dwóch! - a na dobrą sprawę tylko dzięki dobrej postawie Syo jesteśmy tam, gdzie jesteśmy.
TT5 pokazuje ogromny potencjał naszej społeczności - wystarczyło kilka dni, żeby zebrać aż dziewięciu graczy, a przypuszczam, że jeszcze ktoś może się zapisać!
Tak więc postarajmy się wszyscy! Przede wszystkim - podsyłajmy powtórki!

LEO - 29 Kwiecień 2007, 19:13
Tak, petr zgadzam się, wtedy na TT4 była 100% frekwencja. ;)
Mam nadzieję, ze teraz będzie podobnie.

ad.1
Taa, tylko Syo i Neuer mają punkty, ale Syo prawie wszytskie punkty IM Polski w tym rankingu.

pzdr

Artur - 30 Kwiecień 2007, 00:00
Nie mozemy się poddać, pokażemy im. :)
Devlin - 30 Kwiecień 2007, 09:12
LEO napisał/a:

cieszę się, ze Devlin osiaga świetne wyniki, bo teraz mamy szanse zawalczyc o wiktorie.

Miło mi to słyszeć ;)

mattirab - 30 Kwiecień 2007, 13:21
Miejmy nadzieję, że coś 'ruszy' z tym IT w Polsce i rzeczywiście, teraz jest na to dobry moment. Czekajmy na TT5.
Artur napisał/a:

Nie mozemy się poddać, pokażemy im. :)

LEO napisał/a:

Nadchodzi TT5, zaczałem grac nawet ostatnio, jeśli zmieszczę sie w TOP 5 ;O będzie niewąsko elegancko ( nie no top10 ).

LEO napisał/a:

Devlin osiaga świetne wyniki

petr napisał/a:

Tak więc postarajmy się wszyscy! Przede wszystkim - podsyłajmy powtórki!

Tak więc, liczymy na Was i na siebie ;) .

Devlin - 30 Kwiecień 2007, 17:55
Hmmm. O wielu graczach, którzy zapisali się do TT5 nigdy nawet nie słyszałem... Mogą zrobić niespodziankę ;)
NeN - 2 Maj 2007, 20:13
Temat postu: [rekordy] Lista rekordów NS / NS highscore list
Tutaj rozmawiamy o światowej liście wyników w IT 1.3 z tym, że ugranych bez używania nielegalnego spowalniania. :)

Hey i completed the NS highscore lists in FLD forum, but sure i forgot a lot of polish players, check the list and say your highscores! :)
//
Witam! Uzupełniłem listę rekordów na forum FLD, ale jestem pewien że zapomniałem o wielu polskich graczach! Sprawdźcie swoje listy i powiedzcie o swoich wynikach! :)

NS Highscore Lists

Greetings =)
//
Pozdrawiam =)

Devlin - 2 Maj 2007, 22:21
Temat postu: Odp: światowa Lista Rekordów IT-NS // IT-NS World
Dobry pomysł petr ;)

Swoją drogą to NeN ma racje - wychodzi na to, że na większości list jestem, chociaż mam słabe wyniki ;)

petr - 2 Maj 2007, 22:31
Good idea? I think so, thanks. ;)
//
Dzięki. ;)

I will check my replays and maybe I will find something for that list.. JB has right, good job NeN! BTW, maybe you can write something in English forum? It's so lonely.. ;D
//
Obiecuję sprawdzić swoje powtórki, i może znajdę coś nadające się na tą listę.. JB ma rację, świetna robota NeN! Na marginesie, może napiszesz coś na angielskim forum? Jest takie samotne.. ;D

NeN - 2 Maj 2007, 22:42
Lol i posted this in Wasze Rekordy now i see it's a New Topic, who made it? :D

Edit: it was petr hehe....thanks ;)

Artur - 2 Maj 2007, 23:30
Dobra wy za mnie napiszcie rekordy moje, mi się nie chce. :P
@romek - 25 Czerwiec 2007, 20:49
Nen? Skąd ty znasz Polski?

Miło widzieć wielu z was na dwóch forach.

Tak, czy siak, też powinienem być na twojej liście. Mam tam swoje CCC3 i CCC4.

@romek - 25 Czerwiec 2007, 21:09
Temat postu: ZAPISZCIE SIĘ
Na stronie www.icytower.freelunchdesign.com jest PRAWDZWA lista rekordów graczy z całego świata. Bardzo mało tam Polaków. Jest to lista BEZ SPOWALNIANIA CZASU. Hej, wszyscy, wyślijcie tam swoje wyniki. Będziemy najlepsi!

Aktualnie jest tam lista w combo, we floorach, w scorach i w noobach.

devastator - 28 Czerwiec 2007, 01:27
NeN nie zna polskiego.
Devlin - 28 Czerwiec 2007, 10:41
Petr tłumaczył wypowiedzi NeNa ;)
kwasek - 21 Lipiec 2007, 11:57
ja tez jestem na liscie rekordow chociarzmam maly wynik;)
petr - 8 Sierpień 2007, 19:35
Devlin, Leo - obaj koniecznie musicie wysłać swoje rekordy na www.icytower.freelunchdesign.com! Coś za mało tam Polaków! Trzeba coś z tym zrobić (to ostatnie kieruję głównie do siebie)..
Devlin - 8 Sierpień 2007, 21:14
petr napisał/a:

Devlin, Leo - obaj koniecznie musicie wysłać swoje rekordy na www.icytower.freelunchdesign.com! Coś za mało tam Polaków! Trzeba coś z tym zrobić (to ostatnie kieruję głównie do siebie)..

Ok ;) Zobowiązuje się do tego, że wyśle rekordy po powrocie z wakacji ;)

Vinyanov - 3 Październik 2007, 16:23

No tak. Skrimke/SKreamER zapisał się na ITC. Więc mamy już tylko jednego Polaka w top ten. :)
Boru - 3 Październik 2007, 16:46

Czyli John Beak poraz pierwszy poza podium od 2004 roku :P
Vinyanov - 3 Październik 2007, 16:47

Albo i wcześniej, tylko że nie znalazłem dowodów. :)
Pirochemik - 3 Październik 2007, 19:11

Skrimke??
Vinyanov - 3 Październik 2007, 19:28

Pirochemik napisał/a:
Skrimke??

Hm? Taki ma nick na liście, na forum FLD podpisuje się drugim.

Pirochemik - 4 Październik 2007, 16:21

Vinyanov napisał/a:
Więc mamy już tylko jednego Polaka w top ten.
a to do czego się odnosi? bo o to mi chodziło, skrimke coś zmienia?? Top ten odnośi się do fld, czy było nas więcej>> Piero jest drugi/// i`m lost
Vinyanov - 4 Październik 2007, 19:10

Pirochemik napisał/a:
Vinyanov napisał/a:
Więc mamy już tylko jednego Polaka w top ten.
a to do czego się odnosi? bo o to mi chodziło, skrimke coś zmienia?? Top ten odnośi się do fld

Tak, chodzi o listę na Icy Tower Community. Prawie pobił rekord świata (brakowało mu 10 pięter) i zepchnął o jedno miejsce wszystkich oprócz Roketa.

Devlin - 5 Październik 2007, 13:00

Trzeba brać się do roboty :P
syo - 8 Październik 2007, 18:18
Temat postu: Światowa lista ITC - rankingi, dyskusja
Proponuję wstawić owy temat w miejsce listy IT-NS z paru powodów. Raz, że jest obecnie wyznacznikiem, dwa że jest bardziej interesująca i trzy, bo może podbudzić w nas rywalizację.

Wieczorem uzupełnię temat o relację z polskiej rywalizacji na owej liście. :)

narc-red-blue - 9 Październik 2007, 06:58

dobry pomysł ;]
Pirochemik - 9 Październik 2007, 15:48

heh wieczorem... ale kiedy:P bo minął już jeden wieczór:D
narc-red-blue - 9 Październik 2007, 20:24

moze poznym wieczorem kolejnego dnia (dzis) czyli moze kolo 22,23,24 xd
syo - 9 Październik 2007, 23:10

Znów nie wiem jak się za to zabrać. Może podyskutujmy najpierw nad formą. Jak miałoby to wyglądać? ;)
John Beak - 10 Październik 2007, 11:12

Kasiri (and his fellow Irani alter egos + the Indian with 668 combo) is the only cheater in the lists at ITC. The rest is good.
You cannot upload replays from old lists. That makes players like Davo unable to put their actual records in the lists. The top player, however, all have new highscores. The list is quite accurate.

Somebody translate this to Polish if needed.

narc-red-blue - 10 Październik 2007, 20:13

cholera nic z tego nie rozumiem xd (nie uczyło się anglika ;P)
ktoś może przetłumaczyć?

syo jak cie znam cos wymyslisz ;]

Vinyanov - 10 Październik 2007, 20:25

narc-red-blue napisał/a:
cholera nic z tego nie rozumiem xd (nie uczyło się anglika ;P)
ktoś może przetłumaczyć?

John Beak napisał/a:
Kasiri (oraz wszystkie jego alter ego z Iranu plus Hindus z kombosem 668) to jedyny oszust na listach ITC. Reszta gra uczciwie.

Nie można wysyłać powtórek ze starych list. To sprawia, że gracze tacy jak Davo nie umieścili swoich naprawdę najlepszych wyników. Chociaż z drugiej strony najlepsi zdążyli już nabić nowe rekordy. Lista całkiem przyzwoicie odzwierciedla stan faktyczny.

Ale, JB! Jeżeli gracze nie mogą wysyłać swoich starych powtórek, jakim cudem Davo posiada rekord score ze stycznia 2006? Zamieścił powtórkę, której nie zamieścił na starej liście? If players cannot upload their old replays, how could Davo upload a score from January 2006? I guess he sent a replay he didn’t upload at Wiggin’s?

John Beak - 13 Październik 2007, 22:58

Tak, Davo nie wysłał tie powtórki w starą listu. Jego rekord w combo to 560-coś.
Pirochemik - 13 Październik 2007, 23:30

jej same orzekręcty, swoją drogą jakiś kaziri pisał do mnie dziś na (lub wcześniej, ale dziś patrzyłem) itc i mówił że patrzy na moj floor. i że jest dobry... ok a co z piero?? jego kombo jest 745 w tym miesiącu, on też jest uczciwy>> nie odpisuje nawewt na mail`a,
mattirab - 13 Październik 2007, 23:37

Pirochemik napisał/a:
ok a co z piero??

Ale się zarejestrował na forum. Tak myślałem, że skądś go znam ;) . A to z listy na ITC.
syo napisał/a:
Proponuję wstawić owy temat w miejsce listy IT-NS z paru powodów. Raz, że jest obecnie wyznacznikiem, dwa że jest bardziej interesująca i trzy, bo może podbudzić w nas rywalizację.

No czy ja wiem? Jak dla mnie lista NEN'a była tą pierwszą z NS i jest bardziej profesjonalna, jeśli chodzi o brak spowalniania. I zawiera więcej kategorii.
syo napisał/a:
Wieczorem uzupełnię temat o relację z polskiej rywalizacji na owej liście.

Mało tam Polaków. Ale na relację wciąż czekamy.

Pirochemik - 14 Październik 2007, 00:00

Piro obserwował foru przez ponad godzine, i nic nie napisał, czyżby nie nie wiedział o SL??
narc-red-blue - 14 Październik 2007, 09:52

@UP

Może nie wie? OFFTOP - gratuluję godziny (0:00)

@Syo

Relacji dalej nie ma...

@Mattirab

A mi się wydaje ze jeszcze sobie poczekamy...

Worm 96 - 10 Listopad 2007, 15:56

Ja nic nie wysyłam bo mam słabe wyniki :oops:
mattirab - 10 Listopad 2007, 20:31

Worm 96 napisał/a:
Ja nic nie wysyłam bo mam słabe wyniki

To nie musisz o tym tu pisać. / Myślę, że wypowiedź Romka do wszystkich dotarła - zamykam.

Asef - 22 Grudzień 2007, 14:53

Coś ostatnio widzę, że nie było żadnej zmiany od Maja tego roku w światowej liście rekordów.
Polucjant - 7 Styczeń 2008, 20:40

Pokarzcie im kto rządzi w tej grze musi być polakow duzo na www.icytower.freelunchdesign.com ale juz na serio musimy być najlepsi ;) .. Też bym chcial dochodzic tak daleko :) (ale to tylko marzenia) trzeba trenować wytrwale!!!! też musze swoj combo i floor przesłać ale liczę na was i inni forumowicze ;) :arrow: POLSKA :!:
FOX - 9 Styczeń 2008, 09:06

Niekoniecznie możesz o tym tylko pomarzyć. Trenuj, trenuj i jeszcze raz trenuj. ;-)
Polucjant - 9 Styczeń 2008, 09:11

Cały czas trenuje , trenuje , trenuje i trenuje ale w NML mi nie idzie bo 299 floor to NML i dalsze nie naucze sie tak bo nie lubie nml lubie delikatnie skakać wtedy mi to wychodzi ;)
Polucjant - 14 Styczeń 2008, 15:01

Widzę..... Że..... Nie mogę dalej dojść niż mój rekord ;( a bardzo tego nie lubię jak "Coś" mi się nie "Powiedzie" :neutral:
Vinyanov - 25 Maj 2008, 13:13

Zapytam, bo mnie to intryguje. Boru, skąd tak dziwny nick na ITC? Ta jedynka na końcu?
Boru - 25 Maj 2008, 13:53

Juz sam do konca nie pamietam .. chyba chodzilo o to, ze nick musi miec 5 znakow, wiec dodalem 1 na koncu.
Vinyanov - 25 Maj 2008, 14:02

Boru napisał/a:
chyba chodzilo o to, ze nick musi miec 5 znakow, wiec dodalem 1 na koncu.

Aha, rozumiem. Mimo to, sprawdziłem teraz, ile znaków minimum może liczyć nazwa wyświetlana, ta używana na listach rekordów. Okazało się, że 3. Widać wymogi podczas rejestracji oraz podczas zmiany imienia wyświetlanego są różne. Zresztą, ja ustawiłbym oba limity na 1 znak.

At below: pomysłowo. ;)

Doob - 25 Maj 2008, 14:04

Tak samo ja mam Dooob :]
Boru - 25 Maj 2008, 14:35

Hmmm .. nie wiedzialem ze mozna sobie zmienic nick na ITC :) Juz usunalem ta glupia jedynke.
Najchetniej to bym zmienil nick na jakis inny .. od zawsze jestem Boru, w internecie i live :P znudzilo mi sie.

Pisto-Letti - 30 Maj 2008, 23:44

Boru napisał/a:
Hmmm .. nie wiedzialem ze mozna sobie zmienic nick na ITC :) Juz usunalem ta glupia jedynke.
Najchetniej to bym zmienil nick na jakis inny .. od zawsze jestem Boru, w internecie i live :P znudzilo mi sie.

A tak byś sobie jakiego nicka wybrał? Wiesz, trzeba odrózniać świat wirtualny od reala. Tu nazywam się Pisto-Letti a w realu Paweł Torzyński :D W necie możesz być zupełnie inną osobą.Ja bym sobie nie zmienił nicka na Paweł Torzyński :)

mattirab - 31 Maj 2008, 00:05

Boru (Borowi?) chodziło o pseudonim, jak jest nazywany w Internecie i poza nim przez kumpli ;) , a nie o imię i nazwisko.
Vinyanov - 31 Maj 2008, 00:15

matti, Pisto-Letti zauważył tylko, że pseudonim Bora jest wspólny dla prawdziwego życia i dla życia internetowego. A fakt faktem, taka sytuacja męczy. Ja imienia Vinyanov używam i w Internecie, i w domu. I, chociaż czasami myślę o zmianie imienia i nazwiska na Vinyanov Viryamír, to jednak zawsze żartobliwie, ponieważ równie często mam go dosyć. Nawiasem, na ITC można zobaczyć, że nick Boru pochodzi od nazwiska. ;)
syo - 8 Grudzień 2008, 13:05
Temat postu: [NEWS] 8.12.08 - Nowe rekordy, Roket łamie kolejną barierę
Nie musieliśmy czekać długo na nowe rekordy. Zaraz po rozpoczęciu Icy Tower Nations Cup niektórzy gracze poprawili swoje dotychczasowe osiągnięcia a inni sprawili, że obserwatorzy muszą teraz podnosić szczęki z podłogi. Mowa tu o Rokecie, który po raz kolejny pokazał, że nie ma sobie równych. Fantastyczne 1306 Combo to poprawiony własny rekord świata i kolejny krok do poprawienia najlepszych osiągnięć za czasów spowalniania. Wcześniej spory skok piętrowy (Floor 1019 a następnie szybka poprawa o 100 pięter) zaliczył Morten. Nie pozostaje nic innego jak pogratulować rekordzistom, a w szczególności Roketowi i obejrzeć powtórkę z gry Izraelczyka.
darek kobra - 14 Grudzień 2008, 14:57

syo a doryucisy powtorke mortena
Vinyanov - 3 Styczeń 2009, 19:16

Shoutbox napisał/a:
x e [Dzisiaj 15:46] Jacob: znacie Romana Nocka, gracza, ktory ma 1200 floor, nml 807? ... zaszokowal mnie swoja powtorka tak, ze musialem ja zobaczyc. zrobil bagatela, ek, ekhm: NML: 1557, z 817 do 1557, i druga ciekawa rzecz, NML > Floor (1557 > 1238) :)
x e [Dzisiaj 16:58] Vinyanov: akurat. to nie jest mozliwe. kto jest autorem powtorki? :P
x e [Dzisiaj 17:14] Vinyanov: ... no dobrze, moze 1 gracz, raz na dziesiec lat, bedzie mial wystarczajace szczescie w ukladzie schodkow, aby poprawic swoj rekord o 100%. ale prawdopodobienstwo, ze ktos zwyczajnie nagra mu takiego replaya (z jakichkolwiek wzgledow) jest o wiele wyzsze ;)
x e [Dzisiaj 18:11] Pirochemik: SD , przecież niktby nie oddał takiego replay`a;) Albo zmienił nazwę, bo ja kiedyś przerobiłem JB chyba wasnie na 1557 ;)
x e [Dzisiaj 18:13] Jacob: http://www.mizimace.de/fo...g43463#msg43463
x e [Dzisiaj 18:14] Jacob: spojrzmy na wpis: najwieksza czcionka, pogrubienie, czerwien - czy zrobilalby to osoba, ktora uzywa SD lub podrobila powtorke?
x e [Dzisiaj 18:15] Jacob: poza tym, Roman jest za glu ... no, zeby podrobic powtorke :)
x e [Dzisiaj 18:16] Jacob: prawdopodobienstwo poprawienia wyniku o 100% tez uwazam za niewykonalne, jednak kto wie?
x e [Dzisiaj 18:20] Jacob: tak czy siak, to 2 wynik na swiecie w NML, wiec kto bylby tak "uprzejmy" i podpisalby sie jako Roman ;)

Jacob: powiększona i pogrubiona czcionka niewiele znaczy, o ile nie jest podejrzana. Gdyby ktoś eksperymentował, i sprawdzał odzew społeczności na fantastyczny rekord, podobnie by zrobił: znalazł dobrego, ale aspirującego gracza, wtajemniczył w pomysł, nagrał powtórkę, i podał mu szkic wiadomości oznajmującej o niej, brzmiący naturalnie. I, czytał odpowiedzi. Oczywiście, później ujawniłby fałszerstwo… A pomysłodawca… hm, jedynymi osobami o podobnych umiejętnościach i o usposobieniu do… naginania reguł, są JB i ty. ;)

Oczywiście, niczego nie sugeruję. SD, szczęście, eksplozja talentu (typu skoku w Combo ~600–800 Cravena lub we Floor ~1200?–1700 Miziego)… Wszystko jest możliwe. :)

Pirochemik: zmieniłeś i nazwę (z „John Beak” na inną) i wartość (z innej na 1557)?

Pirochemik - 5 Styczeń 2009, 15:58

Nazwy nie zmianiałem, JB mi zawsze zmienia, a wartości i całego prepaly`s tak;) Nawet ten co był na isc^ grany zrobiłem tak, że działał tylko na normalnym trybie, rzy isc5 Harold wypadał na około 80-81 schodku:) Właśnie co z Romanem? Ostatnio same anomalie w tym IT:) haha
Seth - 17 Styczeń 2009, 12:14

Może mi ktoś powiedzieć czemu Ta strona z wynikami na świecie nedziała?. To znaczy Dlaczego jest problem z serwerem?. I Kiedy bedzie przywrócona
Vinyanov - 17 Czerwiec 2009, 19:20

Hej,

przed wydaniem 1.4 trudno było nie zauważyć, że listy NS dla 1.3 od dłuższego czasu nie były aktualizowane (o ITC nie wspominając). Ostatnia aktualizacja głównej stanowiącej je wiadomości, zawierającej rekordy w kategoriach głównych, dokonana była w listopadzie 2008 r. Ponieważ prawdopodobnie zaniedbania te wynikały z trudności w każdorazowym uaktualnianiu rankingów światowych i rankingów K+ w momencie zaistnienia takiej potrzeby, uznałem, że nie będzie wielkim wysiłkiem a znacznie pomoże w porządkowaniu rekordów po wydaniu nowej wersji odtworzenie list tych w postaci dynamicznej, wspomaganej przez PHP. Efektem tego jest niniejsza lista, dane z której wykorzystywane są obecnie m. in. na icytower.cz. O przyczynach jej powstania i działania można poczytać na FLD.

Jest to AFAIK jedyna lista rekordów z 1.4. :)

top10.icy.pl

Jak widać, możemy znowu komentować sytuację na polu rywalizacji państw. Na szczęście pozycja Polski jest, tymczasem, zabezpieczona. Ale wypadałoby, aby Boru powrócił prędko i umożliwił nam przeskoczenie progu 100 punktów.

PS. Uzupełnianie jej o nowe wyniki jest proste, więc kiedy tylko ktokolwiek z nas poinformuje w odpowiednim temacie o tym, że ustanowił odpowiednio wysoki rekord, zrobię to. Kategorie poboczne oraz Score nie są chwilowo obsługiwane, ale wynika to tylko z faktu, że nadal zbyt mało osób upublicznia swoje w nich rezultaty, co oznacza, że listy w nich nie odwzorowywałyby faktycznej wysokości rekordów w danej kategorii. (Bo w takie JS 5 gra więcej osób, niż wynikałoby to z wiadomości na forach). Prawdopodobnie więc stan ten ulegnie zmianie za już parę miesięcy lub tygodni. :)

mattirab - 17 Czerwiec 2009, 21:17

Dobra robota :) .

Chociaż, skoro sama fizyka gry w wersji 1.4 nie zmieniła się w stosunku do 1.3, to może przydałaby się także lista porównująca wyniki z obu tych wersji.
Jest takowa?

syo - 17 Czerwiec 2009, 21:49

Cytat:
Jak widać, możemy znowu komentować sytuację na polu rywalizacji państw. Na szczęście pozycja Polski jest, tymczasem, zabezpieczona. Ale wypadałoby, aby Boru powrócił prędko i umożliwił nam przeskoczenie progu 100 punktów.

Jeszcze nie jest powiedziane, że wtedy nam się to uda! Pamiętajmy, że swoich wyników nie podrzucił chociażby Roket czy inni gracze, którzy jeszcze w zeszłym sezonie okupowali czołowe miejsca na listach. Z drugiej strony cała scena drży, nie jest pewna bo nie wiadomo kiedy pojawi się kolejna niespodzianka. A to daje jej troszkę życia. :)
Nasza sytuacja jak narazie wygląda dobrze choć nie jest maksymalnie stabilna - rewelacyjny cubeoOr i stary wyga Kazuya moim zdaniem nie pokazali jeszcze wszystkiego. Na szczęście mamy Vinyanova, który swoimi wynikami tworzy swoiste bariery trudne do przeskoczenia (Floor i NML, rywale muszą się jeszcze napracować). Moja sytuacja jest już dużo gorsza bo wiadomo, że kolejnym celem JB są piętra, a ja już tak dużej przewagi nie mam. Jeszcze gorzej w Combo - o poprawie wyniku nawet nie myślę (wciąż nie znalazłem sposobu na tę kategorię), Niemcy na pewno się poprawią a po piętach depcze mi maxxx :/ .

Vinyanov - 17 Czerwiec 2009, 22:34

Hm… dobra myśl. Porównywanie wyników pochodzących z różnych wersji byłoby może zbyt złożone (jak miałoby przebiegać?), ale parametr ?version=, o wartości równej 3 lub 4 (a może nawet 2 i 1?!), który powodowałby ujęcie w listach wszystkich rekordów, które ustanowiono w danej wersji, byłby świetnym rozwinięciem funkcjonalności. Umożliwiłoby to poznanie, jaki gracz i jakie państwo było najlepszym w wersji 1.1, 1.2, 1.3 (z i bez spowalniania). Należałoby tylko dokonać stosownej kompilacji przeszłych rekordów na podstawie NS Lists 1.3, icy_scores.php i listy Wiggina.

syo napisał/a:
Nasza sytuacja jak narazie wygląda dobrze choć nie jest maksymalnie stabilna - rewelacyjny cubeoOr i stary wyga Kazuya moim zdaniem nie pokazali jeszcze wszystkiego.

Ten pierwszy przekroczył zresztą 1500 powyżej 5 razy w 1.4, AFAIK. Ja zrobiłem to tylko raz, i 2 (czy 3?) razy w 1.3. Na szczęście jego styl nie jest jeszcze idealny, więc może będę miał szansę zmniejszyć dystans.

syo napisał/a:
[…] kolejnym celem JB są piętra

Niestety, ponieważ tutaj możemy stracić do Czech 4 punkty.

syo napisał/a:
Niemcy na pewno się poprawią

Prawda, Roman Nock i Mizi Mace są przecież (lub byli niedawno) aktywnymi graczami, i możemy oczekiwać, że dołączą do listy w najbliższym czasie…

syo - 19 Czerwiec 2009, 11:03

I niestety - straciliśmy pierwsze miejsce na rzecz Niemców :(
Vinyanov - 19 Czerwiec 2009, 11:11

Co gorsza, nie spowodował tego IMO żaden Niemiec, ale inne narodowości, których przedstawiciele trafiali na szczyt listy i spychali Polaków poza 1. dziesiątkę. devastator, _King_DareK_, Pirochemik: potrzeba kombosów powyżej 400 i pięter powyżej 1000. ;)
devastator - 19 Czerwiec 2009, 11:17

Co? Byłem gdzieś w pierwszej 10? :P

Dobra, za rok, dwa, możecie liczyć na poprawienie moich wyników ;)

Vinyanov - 19 Czerwiec 2009, 11:17

Cytat:
Byłem gdzieś w pierwszej 10? :P

Nie, ale ponieważ twój rekord w 1.3 liczył 1000+ pięter, dzisiaj masz szansę. :P

devastator - 19 Czerwiec 2009, 11:23

Rozumiem. Skoro zadanie jest łatwiejsze niż myślałem, to obiecuję wziąć się za to szybciej niż za rok ;)
Broda - 22 Czerwiec 2009, 19:46

Mam nadzieje ze cos pomoglem combem 516 i floorem 843 ;p
Vinyanov - 22 Czerwiec 2009, 21:20

Ano, z dwupunktowej (czy czteropunktowej?) straty przeszliśmy do 4 punktów przewagi. (Niestety tylko dzięki kombosowi, piętra do 1055 nie pomogą). Dzięki. :)
Tupac - 23 Czerwiec 2009, 12:15

ja wracam do gry wiec postaram sie pomoc ; )
mam na mysli nml i floor bo na combo cos nie mam ochoty (nigdy mi to dobrze nie wychodzilo) :p

Edit: floor 1072
Edit 2:floor 1274

Doob - 24 Czerwiec 2009, 10:12

nie wiem czego dopiero o tym mowie, ale top10.icy.pl sie zle wyswietla na operze ;)
mattirab - 24 Czerwiec 2009, 10:43

Potwierdzam :P . Biały paseczek będący tłem samej listy jest tylko przy pierwszej części "ekranu".
Boru - 7 Lipiec 2009, 16:17

Cytat:
Ale wypadałoby, aby Boru powrócił prędko i umożliwił nam przeskoczenie progu 100 punktów.

Boru powrocil i uzbieral dla Polski kilkadziesiat punktow, do setki brakuje tylko 5 :> Wezmy sie i zrobcie to :P

Wojo(b3) - 30 Sierpień 2010, 18:49

Witam nie wiem czy wpisuje się w dobrą część forum.
Posiadam 2 wyniki które kwalifikują się do listy rekordów:
Jump Sequence 4: 1
Jump Sequence 5: 2

Klaud - 30 Sierpień 2010, 19:08

Witaj na forum :)
Twoje powtórki znalazły się na liście.

konrad1 - 3 Wrzesień 2010, 18:35

Jako nowy na tym forum witam wszystkich na tym forum ;-)
Posiadam dwa wyniki które mieszczą się w pierwszej dziesiątce, oto one:
Jump Sequence 4
Jump Sequence 5
Wyniki punktowe nie są za duże, ponieważ dopiero się uczę ;-)

Vinyanov - 3 Wrzesień 2010, 18:49

Cześć. :) Jesteś dodany.

(Prosiłbym tylko, byś podawał wyniki, które osiągnąłeś, byśmy nie musieli ich sprawdzać samodzielnie).

konrad1 napisał/a:
dopiero się uczę ;-)

Odbijasz się od ścian tak czy inaczej całkiem nieźle. :)

Crist_93 - 5 Wrzesień 2010, 19:46

Hej :)
Pozdrawiam wszystkich użytkowników jako że jestem nowy
Mam pewien rekord nie jest on może jakiś szczególny ale klasyfikuje się na listę.
Kategoria: Whoppiedurlieboo Masters
tutaj link

Zacząłem grać w icy tower dopiero niedawno po rocznej przerwie ale mam nadzieję że niedługo będę miał lepszą formę ;)

Klaud - 5 Wrzesień 2010, 20:58

Dodałam Twój rezultat :) Witaj na forum!

I, oczywiście, zapraszam Cię do wzięcia udziału w Mistrzostwach Polski 2010 (informacje TUTAJ). Nic tak nie zwiększa motywacji do poprawienia swoich wyników jak turniej.

bartek__1992 - 13 Wrzesień 2010, 18:52
Temat postu: rekordy
Cześć mam 3 rekordy.
Jump Sequence 5- rekord-7
jj5
Jump Sequence 4- rekord-10
jj4
Jump Sequence 3- rekord-9
jj3

---

i jeszcze jeden
cc2 251
cc2

Klaud - 13 Wrzesień 2010, 19:15

Witaj na forum!
Dodałam Twoje rekordy z JS, ten z CCC2 też zaraz sprawdzę i dodam.

Połączyłam Twoje wiadomości, używaj - bardzo proszę - opcji . ;)

Dodano po edycji:

Uczyniono.

SaleiB - 13 Wrzesień 2010, 21:21

Vinyanov napisał/a:
(Prosiłbym tylko, byś podawał wyniki, które osiągnąłeś, byśmy nie musieli ich sprawdzać samodzielnie).

Moim zdaniem zawsze warto sprawdzić powtórkę przed dodaniem na listę. Po pierwsze ktoś może się pomylić podając wynik, po drugie, w stosunku do nieznanych graczy, istnieje podejrzenie, że mogą podać nieprawdziwy rezultat :)

Klaud - 13 Wrzesień 2010, 21:57

Nie wiem jak Viny, ale ja sprawdzam... nie mówię, że wszystko zawsze oglądam, ale skanuję ITR Checkerem (choć z powtórkami +1000 - jak wiadomo - jest w tym względzie problem).
rafal_rr - 24 Wrzesień 2010, 16:24

Witam. To mój pierwszy post na forum.
W IT gram jakieś 6-7 lat, pierwsza wersja to była 1.2.

Mam parę rekordów w mniej ważnych kategoriach, które kwalifikują się do top10:

jump sequence 3: 87 (19 skoków)
http://itr.icy.pl/e83553b3

jump sequence 4: 28 (7 skoków) [10 - 38]
jump combo 4: 28 [10 - 38]
http://itr.icy.pl/9f8026ca

jump combo 5: 30 [92 - 122]
http://itr.icy.pl/af6733ff

Radical Rejump Masters League: 227
http://itr.icy.pl/3da55966

multi good: 31
http://itr.icy.pl/21436ff6

Klaud - 24 Wrzesień 2010, 19:22

Witaj na forum!

rafal_rr napisał/a:

57 ;)

Dodałam Twoje wyniki, ale przypadkiem pominęłam Jump Combo 4. Przepraszam. Pozwolisz, że uzupełnię to przy następnym uzupełnianiu listy?

rafal_rr - 25 Wrzesień 2010, 13:43

Klaud napisał/a:
Witaj na forum!

rafal_rr napisał/a:

57 ;)

Dodałam Twoje wyniki, ale przypadkiem pominęłam Jump Combo 4. Przepraszam. Pozwolisz, że uzupełnię to przy następnym uzupełnianiu listy?

sorry. literówka

spoko.
przy okazji aktualizacja:

jump sequence 3: 84 (28 skoków) ;)
http://itr.icy.pl/74b73f3d

i jak to jest z rekorkami, których jest mniej niż 10 na liście? byle jaki wynik się kwalifikuje, czy jest minimum?

pozdrawiam

Wojo(b3) - 28 Wrzesień 2010, 16:32

JS5: http://itr.icy.pl/a0272173
CC1: http://itr.icy.pl/5a6327ef

Klaud - 28 Wrzesień 2010, 22:30

Na liście umieszczono:

475 FML LEO
162 CCC1 SaleiBa
155 CCC1 Wojo
261 CCC2 SaleiBa
353 CCC3 SaleiBa
448 CCC4 SaleiBa
40 JS5 (8 skoków) Wojo
95 Tiny Insane NML LEO
1273 Multi Combo Boru
612 Multi Combo Tupaca
547 Multi Combo maxxxa
540 Multi Combo Klaud
469 Multi Combo SaleiBa
447 Multi Combo LEO
(Wyniki MC pochodzą z turnieju No-Floor.)

Przepraszam za tak późną aktualizację. Jeśli pominęłam czyjeś rekordy, które powinny się na liście znaleźć, to proszę się zgłaszać.

SaleiB - 29 Wrzesień 2010, 01:35

Swoje rekordy miałem sam wgrać, jak się uzbiera coś konkretnego, bo te poprawki w CCC są i tak nieznaczne. Ale skoro byłaś tak miła że zrobiłaś to za mnie to spoko ;) Z tym że z tym multi combo to nie wiem czy jest sens umieszczać, skoro zwykłego kombosa mam dużo wyższego. To jeśli już to tego kombosa można umieścić, o ile w multi combo nie ma takiej zasady że muszą być co najmniej 2 kombosy :)
LEO - 29 Wrzesień 2010, 07:54

SaleiB napisał/a:
Swoje rekordy miałem sam wgrać, jak się uzbiera coś konkretnego, bo te poprawki w CCC są i tak nieznaczne. Ale skoro byłaś tak miła że zrobiłaś to za mnie to spoko ;) Z tym że z tym multi combo to nie wiem czy jest sens umieszczać, skoro zwykłego kombosa mam dużo wyższego. To jeśli już to tego kombosa można umieścić, o ile w multi combo nie ma takiej zasady że muszą być co najmniej 2 kombosy :)

Sal, wydaje mi się co najmniej, że właśnie Multi Combo, to kategoria na którą składają się przynajmniej 2 kombosy po 50 i więcej pięter. Niech me słowa znajdą swoje potwierdzenie u kogoś, kto wypowie się po mnie ;)

Klaud dobra robota.

LEO - 29 Wrzesień 2010, 10:47

Vinyanov napisał/a:
Ja wliczałbym pojedyncze kombosy do MC.

To dlaczego ta kategoria nazywana jest Multi, ja szczerze wolałbym ujednolić definicję, by nie było żadnych rozbieżności. Mulit to Multi, a nie Combo.

Boru - 29 Wrzesień 2010, 14:46

Skoro MC to "suma combosow" to nie mozna pojedynczego combosa zsumowac z niczym, bo najmniejsze combo to 4, a nie 0 :P

A skoro nie ma czegos takiego jak combo 0* (bo combo to "wykonanie co najmniej dwa razy skoku o co najmniej dwa schodki, a następnie wykonanie skoku o jeden schodek, zejście na piętra niżej lub odczekanie do czasu wyczerpania się paska kombosa) to w MC musza byc co najmniej 2 combosy 50+ (bo tak zaglosowali gracze)

*nie zaslaniamy sie tym, ze pod koniec gry na NML widnieje napis "Best Combo: 0", bo to nie oznacza "zrobiles combo 0" tylko "nie zrobiles zadnego combosa".
Takie jest moje zdanie ;)

Nawet jesli uznac, ze combo 0 faktycznie istnieje, razem z wielka stopa i UFO, to nawet wtedy nie jest wieksze od 50 .. wiec do MC sie nie zalicza :D

Pirochemik - 29 Wrzesień 2010, 15:22

W sumie macie racje, lepiej jak są conajmniej 2 combosy, a wszystko wzięło się przez błąd w NML (FML+NML) co nie miało mieć miejsca, tak samo z tym multi, po za tym MC miało zawsze 2 combo, bo byłą kategorią do chwalenia a nie do rywalizowania... :)
Boru - 29 Wrzesień 2010, 15:36

@Viny
a jesli masz jedna kanapke, to sobie sumujesz ja z brakiem innych kanapek i masz jedna multi-kanapke :D taki psychologiczny trik. Dobre na odchudzanie.

Boru - 29 Wrzesień 2010, 15:54

Ze wszystkich kategorii MC jest chyba najbardziej problematyczne ;) mozna to rozumiec na roznoraki sposob.
Wezmy np. takie pojedyncze combo 265. Ono samo w sobie sklada sie z 50+50+50+50+50+15. Tylko, ze zaden z tych combosow nie jest zakonczony (poza ostatnim) wiec takie combo 265 to MC 250. Tylko to by sie nie zgadzalo z definicja combo jaka podalem wczesniej. Bo zeby combosa nazwac combosem, to trzeba go skonczyc .. wiec czesci skladowe combosa, nie sa combosami :D

Powszechnie za MC uwaza sie jednak to co napisalem w poprzednich postach.

Johan Peitz mogl wbudowac MC jako jedna z kategorii na jakis swoich konkretnych zasadach i wszystko by bylo jasne :P

Tupac - 29 Wrzesień 2010, 17:15

Boru napisał/a:
Ze wszystkich kategorii MC jest chyba najbardziej problematyczne ;) mozna to rozumiec na roznoraki sposob.
Wezmy np. takie pojedyncze combo 265. Ono samo w sobie sklada sie z 50+50+50+50+50+15. Tylko, ze zaden z tych combosow nie jest zakonczony (poza ostatnim) wiec takie combo 265 to MC 250. Tylko to by sie nie zgadzalo z definicja combo jaka podalem wczesniej. Bo zeby combosa nazwac combosem, to trzeba go skonczyc .. wiec czesci skladowe combosa, nie sa combosami :D

Powszechnie za MC uwaza sie jednak to co napisalem w poprzednich postach.

Johan Peitz mogl wbudowac MC jako jedna z kategorii na jakis swoich konkretnych zasadach i wszystko by bylo jasne :P

Tyle, że definicja MC zakłada, że combosy mogą wynosić 50 LUB WIĘCEJ punktów. Więc 265 również zalicza się do tego grona. Każdy zakończony combos powyżej 50 może być(nawet pojedynczo) traktowany jako Multi Combo, choć założeniem tej kategorii jest robienie wielu combosów. To już różnie bywa :smile:

LEO - 29 Wrzesień 2010, 17:19

Najlepiej byłoby, gdyby definicja opierała się o kilka słów związanych z tym, że na MC składają się co najmniej 2 combosy, z których każdy składa się z 50 lub więcej combo. Zaczynamy prowadzić dywagacje i jakieś różne spojrzenia analityczne się ujawniają. Powoduje to niespotykany mętlik w głowie. Combo ma swoją definicję, to po co nagle moje combo marne i śmieszne wynoszące 489 ma być MC 489. Mogę za chwilę jeszcze wyprowadzić dziwne hipotezy, że MC będzie tym samym co combo, czyli odwrotnie, choć tak nie jest.

Nie róbmy z Single Comba, Multi Comba i odwrotnie albo nie używajmy w ogóle określenia MC.

Boru - 29 Wrzesień 2010, 17:38

Najlepiej to robic duuuze combosy i zapomniec o MC :P
SaleiB - 29 Wrzesień 2010, 18:42

Vinyanov napisał/a:
Definicje, które przeczytałem w temacie na FLD są jednoznaczne: "suma kombosów", nie precyzując minimalnej liczby.

Jako osoba, która studiowała na wydziale matematycznym, mogę powiedzieć, że suma może składać się z jednego składnika :) Więc Multi Combo składające się z jednego kombosa jest zgodne z tą definicją. Niemniej jednak biorąc pod uwagę ludzkie postrzeganie spraw, można przyjąć oficjalnie zasadę, że Multi Combo składa się z co najmniej 2 zakończonych kombosów o wartości większej lub równej 50.

Boru - 29 Wrzesień 2010, 19:19

Patrzac na swoje powyzsze posty, stwierdzam, ze chcialem chyba przeskoczyc swoja wlasna glupote i napisac cos madrego :P
Pirochemik - 29 Wrzesień 2010, 19:52

multikanapka hahah;d Tak suma może mieć jeden składnik, a właściwie często nim jest:) Multi to multi, jeden nie równy drugiemu, dlatego to gówno nie kategoria i tak powinno zostac, tzn 300+300=100 a 400+300 to nie to samo, a w multi to to samo. Liczy się więc wieleinnych czynników niż czy combo to Mcombo :)
PS Johan już swoje zrobił, lepiej nich więcej nie macza palca w kategoriach bo znów wyjdzie jakieś JS...

edit Swoja droga gowniana troche ta lista, srednia jakosc wykonania, a najbardziej wkurzaja mnie rozsypane kategorie w które grają np. 2 osoby. Swoją droga muszę wysłać swoje powtórki(kiedyś nie musiałem, było wygodniej, bo jak się tego uzbiera to się nie chce;d) bo co nieco już narobiłem i zajmuję miejsca całkiem całkiem:)

Klaud - 29 Wrzesień 2010, 20:54

Jak rozumieć średnią jakość wykonania? :) Chodzi o grafikę czy sposób rozmieszczenia elementów na stronie? Lista początkowo miała być autonomiczna, a nie zespolona z icy.pl, a że wepchnęliśmy tam wszystko, co udało mi się znaleźć... cóż, po cichu liczę jeszcze na dosłanie jakichś powtórek, ewentualnie sama je ugram, o ile uznam, iż to ma sens.

Pojawiły się głosy postulujące usunięcie pierdołowatych kategorii z listy (początkowo napotkały mój ostry - zbyt ostry - sprzeciw, potem lekko fochowate róbcie, co chcecie, następnie niechętną aprobatę, a teraz w sumie widzę w tym sens... kobieta naprawdę zmienną jest 8O ) i być może tak się właśnie stanie. Czas pokaże.

Nastąpił pewien przełom, mianowicie Craven udostępnił ponownie swoje powtórki. Niedługo zaktualizuję odnośniki na liście.

Edycja:
Multi-kanapka jest epicka. :D Już wiadomo, czemu Viny jest taki chudy.

Druga edycja:
Jestem za pozostawieniem tradycyjnego Multi Combo, a nie uznawaniu pojedynczych kombosów za takowe. Sądzę, że ta tradycyjna definicja wystarczająco wryła się w umysł społeczności.

szczoo17 - 29 Wrzesień 2010, 21:43

http://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/multi

Jedno combo, to też wielo-combo?
Z resztą IMO multi-kanapka już wszystko wyjaśniła :lol:

Pirochemik - 30 Wrzesień 2010, 18:22

Wiesz Klaud, chyba moja lista na FLD była ładniejsza:) I każda inna na FLD, do tego te kategorie.. Nagle nikt nie robi JC tylko JS, i jakieś inne typu Kasiri mode... niektórzy tak grają, np Asef zrobił 973 NML w ten sposób, a ktoś inny musi poćiwczyć zeby tak grać, po co takie kategorie? Może jutro znajdę czas i wyśle w koncu swoje replay`e trochę się może to zmieni i w toku rywalizacji ktoś zacznie grać choćby JC:D
Boru - 30 Wrzesień 2010, 19:43

Na grafike to jakos specjalnie nie zwracalem uwagi .. dla mnie to nie ma znaczenia, ale pierdolowate kategorie mnie draznia. Mowilem juz o tym dawno temu Klaud i Vinowi, ale bez rezultatow :P
Klaud - 30 Wrzesień 2010, 20:36

Boru napisał/a:
Mowilem juz o tym dawno temu Klaud i Vinowi, ale bez rezultatow :P

Z. :P

Jak już napisałam stronę temu, widzę w tym sens. Zresztą, jak się rzekło...

Klaud 10 września na GG do Vina napisał/a:
(15:16:07) Klaud: Hej. Kasujcie, co uważacie za stosowne.

;)

Boru wytypował do skasowania:
JCx
RRML UNML
KP (choć ja bym standardową zostawiła, ale niech już będzie)
Multi Good!
Multi Sweet!
Whopp... CML :D
NBJ
2up1down
NO-H2O :cry:
Wide Insane UNML (tu też bym była za pozostawieniem)

A może by zrobić dwie podstrony na tej liście? Po wejściu na nią wyświetlałyby się oczywiście kategorie najważniejsze, natomiast na drugiej byłaby cała reszta? To do przemyślenia, choć nie będę płakać, jak to usuniemy bezpowrotnie.

Pirochemik napisał/a:
Wiesz Klaud, chyba moja lista na FLD była ładniejsza:)

Początkowo ta lista właśnie tak miała wyglądać (tj. być umieszczona na FLD z wyglądem nawiązującym do list z 1.3.1), jednak w rozmowie z Vinem zdecydowaliśmy się ją - na chwałę serwisu - zespolić z istniejącym już top10.icy.pl. :D

Pirochemik - 1 Październik 2010, 09:30

No więc nie uznawałem raczej FML, ale jednak ostatecznie uważam, że powinien zostać, jako kategoria poboczna sprawdza się:)
CCC ( nie wiem czemu znów pisze się CC, bo 1.4? ) Uznaję całkowicie:) Zaraz poCCC powinno być TF!
Potem UNML, to głupawa kategoria ale niech będzie:)
Jump seq. ? Ja nie jestem za, ale oczywiście wraz z nową wersją może zostać, choć nie powinna zbyt wyprzedzać JC, bo to znaczna różnica, po za tym JC jest trudniejsze i dużo na nie ćwiczyliśmy, z uwagi na to, że JS a JC różnią się jak floor i combo JC powinno być po JS1-5 potem JC2-5 . Nie rozumiem jak to się dzieje, żę nikt nie ugrał JC3 a JS3 mnóstwo osób...
RRML(0-C-NML) powinno zostać, ale nie RRML UNML ta beznadzieja zabiera rekordy UNML. Byla kategorią coś pomiędzy chwaleniem się, a możliwościami.

Tak Asef grał, ale jemu zdarzało się puścić strzałkę, KasiriP wykluczone!
Z reszty zostawiłbym ewentualnie, choć nie jestem za, multi sweet.
Oraz jako że HELL już nie działa tak samo jak poczciwy utęskniony profloor chętnie widziałbym TinyInsane. Resztę kategorii jak to było kiedyś, można dać na oddzielnej stronie, ale nie wiem czy sens dodawać kategorie w które gra parę osób.

Od siebie dodałbym licznik 1 miejsca = 3 pkt, drugie = 2pkt 3 = 1 pkt i podliczył punktacje i dał w ranking. to bardzo mobilizuje

Np franek miał 2 razy 1 miejsce raz 2 i 3 razy trzecie i wiele razy inne.
zdobył 6+2+3=11 pkt
Baca zdobył 12 pkt, dzięki czemu jest na pierwszym miejscu a franek na drugim itp :) Jeżeli nikt tego nie poprawi, wrócę do swojej listy:)

Ps może nad lista powinny być skróty i odnośnik do słowniczka, bądź wyjaśnienie na dole. i już bez tych wstawek typu doesnt make u a better... to było dobre, ale na innych listach:) tak samo kto prowadził listę, bo to nie ta sama lista Viny!

Oczywiście to tylko moje zdanie i wasza wolna wola co chcecie mieć na liście, a teraz dam swoje replay`e ;)

NML 1126
Combo 611
Floor 1556
FML 561
CCC 1 oraz CCC2 oraz CCC3 oraz TF?(do sprawdzenia)
CCC4 oraz CCC5 oraz TF?
UNML
JS2 278 skoki 139
JS3
JS4 52 skoki 13
JS5 40 skoki 8
JC2 262
JC3 108
JC4 32
TIny Insane Combo floor do poprawy:)
TIny Insane NML

edit
JC4 36
JS4 76 18 skoków
JC4 88 skoki 22
JC5 30
RRML NML 318 RRML Combo 68 RRML 400

LEO - 1 Październik 2010, 11:25

Zgadzam się w zupełności z Fabianem, co do CCC i TF! Świetna sprawa. Nie neguję oczywiście JS, ale osobiście JC dużo lepsza i atrakcyjniejsza. To samo tyczy się pozostawienia FML, czy Tiny Insane na wzór profloor. Reszta kategorii może widnieć gdzie indziej, na innej podstronie rankingu - mało ważne.

Tylko czy mógłbyś mi Fabian wytłumaczyć, uściślić o co chodzi Tobie z faktem dotyczącym rozdzielania punktacji? Ja osobiście wolałbym nagradzać pierwszą 10, nawet jeśli chodziłoby o ranking Polskich graczy, fajna sprawa i na pewno by mnie to mobilizowało. Sama lista nie musiała by składać się tylko i wyłącznie z top10. Jak za czasów Wiggina15 i jest listy wszystkie wyniki, a u Nas dodać punktacje do tego za top 10. 1mc - 10pkt itd.

Pirochemik - 1 Październik 2010, 11:56

Jak będzie 10 pkt to będzie za dużo osób na takiej liście, chodzi mi o osoby zajmujące co najmniej jedno miejsce z pierwszej trójki. Dla 10 osób jest raczej K+. W moim pomyśle liczyłbym raczej na uwzględnienie wymienionych wcześniej kategorii.
Miałem kiedyś coś takiego na swojej liście rekordów na FLD.

A co do więcej osó niż 10... cóż na razie raczej nie wiele ich jest, jednak taki pomysł podobałby mi się, np do 15-20 osób. CO innego z polską listą, było cudowne, jak nie było granicy, ale lista była prawie w pełni zautomatyzowana :) Najpierw zacznijmy od kategorii, nie od razu powstał IT1.4 :)

Edit, do górnego postu dodałem jeszce linki do RRML`ów;)

Klaud - 1 Październik 2010, 16:51

Zaktualizowałam listę o powtórki Fabiana i odnośniki do powtórek Cravena. Prócz tego uwzględniłam wyniki Tupaca i Bora z ich ostatniego pojedynku, wynik Spydera w Tiny Insane Floor, rezultaty LEO i szczoo17 w KP oraz wyniki cubeoOra w Tiny Insane szeroko pojętym.
Szczegółowo nie wypisuję, bo za dużo by tego było... około 60 powtórek, w każdym razie.

Pirochemik - 1 Październik 2010, 21:16

Dobra robota, nie zazdroszczę:)
Tupac - 3 Październik 2010, 14:26

Rekordzik do umieszczenia na liście - 613 combo :grin:

edit: jakby co to na itr.icy.pl umieszczam
http://itr.icy.pl/b5d887b4

mattirab - 3 Październik 2010, 17:20

Klaud napisał/a:
Początkowo ta lista właśnie tak miała wyglądać (tj. być umieszczona na FLD z wyglądem nawiązującym do list z 1.3.1), jednak w rozmowie z Vinem zdecydowaliśmy się ją - na chwałę serwisu - zespolić z istniejącym już top10.icy.pl.

I całe szczęście :) .
Klaud napisał/a:
JCx
RRML UNML
KP (choć ja bym standardową zostawiła, ale niech już będzie)
Multi Good!
Multi Sweet!
Whopp... CML
NBJ
2up1down
NO-H2O
Wide Insane UNML (tu też bym była za pozostawieniem)

Jestem skłonny przyznać rację chęci wyrzucenia tych kategorii, oprócz KP, WM/CML, 2up1down i Wide Insane UNML. To godne kategorie, nadają nowego wymiaru rozgrywce, podobnie jak JS4 i JS5.
Z jednej strony lubię wszelakie egoztyczne kategorie (które nie wymagają używania dodatkowych programów, typu ISC czy tego, co liczyło wciśnięcia spacji), z drugiej jednak tak wielka ich liczba odstrasza przeciętnego czytelnika.

Klaud - 3 Październik 2010, 17:50

To proszę ugrać jakieś KP, CML, 2up1down i WIH UNML, żeby lista pustkami nie świeciła. To chyba powinno być głównym kryterium pozostawienia bądź wyrzucenia kategorii (czy ktoś w nie gra, czy są tylko dla ozdoby). :)
Pirochemik - 3 Październik 2010, 18:24

http://itr.icy.pl/c05f5580 rrml combo i rrml floor 620 http://itr.icy.pl/abfba922 and rrml nml http://itr.icy.pl/398f7f0b
Klaud - 3 Październik 2010, 20:32

Zaktualizowano:

Tupac - combo 613
Fabian - RRML 620
Fabian - RRML Combo 126
Fabian - RRML NML 412
cubeoOr - Tiny Insane NML 184

W trakcie aktualizowania listy ucierpiał jeden komar...

szczoo17 - 3 Październik 2010, 20:41

2u1d 36
WM 19
EDIT:
jc2 220(110)
jc3 33(11)

Pirochemik - 4 Październik 2010, 10:00

Swoja drogą nie wiem jak u was działa to K+ bo patrząc na wyniki Vinego. który tylko raz jest lepszy ode mnie o jedno czy 2 miejsca zaledwie 60 combo a gorszy nawet od 4 pozycje i potem 2 łącznie o nawet ~~90 pieter, wciąż jest lepszy ode mnie;o?

Klaud w Jump S masz błąd, skoki 129 a nie 128:)
PS Właśnie otwiertam polską listę, bo czekanie aż ktoś zrobi coś z tamtych czasów kończy się jak z poprzedniej wersji. http://www.freelunchdesig...g50543#msg50543

Boru - 4 Październik 2010, 11:21

Score tez sie liczy, chociaz nie ma tej kat. na liscie.
Pirochemik - 4 Październik 2010, 12:03

Czemu więc nie ma?
Pirochemik - 4 Październik 2010, 13:25

procentowo mam lepsze wyniki, nie dbam o to tak bardzo zeby teraz zagladac do slowniczka i sprawdzac jak te K+ wychodzi. Jeżeli nie ma score a kiedyś floor się chyba brało 2 razy to tym bardziej powinienem być lepszy. Inaczej to dziwnie działa skoro nadal mam 2 razy większą przewagę piętrami z tych trzech rekordów.
Boru - 4 Październik 2010, 14:12

Score nie ma na liscie dlatego, bo nie ma wiekszosci powtorek.. teraz dopiero sobie o tym przypomnialem :P Mozna przeliczyc combosy na punkty, ale zawsze ktos mogl zrobic multi lub grac dalej na floor (np. ja w swoim 1147 combo zrobilem prawie 2000 pieter :P ), wiec to nie bedzie dokladne.
Pirochemik - 4 Październik 2010, 14:44

Dlatego nie liczy się k+, średnia procentową mam większą od Vinego i dlatego czepiam się k+, jedna kategoria nie mzoe byc wazniejsze od drugiej, chyba ze score...
Klaud - 4 Październik 2010, 15:47

Pirochemik napisał/a:

Klaud w Jump S masz błąd, skoki 129 a nie 128:)

Dzięki! :D
Swoją drogą - dobra robota z tą polską listą rekordów... tylko popraw 1 miejsce w CCC1. :>

A co do K+...
Opierając się na wzorze ze słowniczka (tylko punkty zamienione na NML):

Fabian:

100[1126/1555 + 2(1556/2097) + 611/1327]/4

100(0,72+1,48+0,46)/4 = 100 * 2,66/4

266/4 = 66,5

-----------------------------------------------
Vinyanov:

100[1073/1555 + 2(1509/2097) + 670/1327]/4

100(0,69+1,43+0,5)/4 = 100*2,62/4

262/4 = 65,5

Boru - 4 Październik 2010, 15:50

Te K+ jest jakos dziwnie obliczane, nie wiem jak to Viny zrobil.
Moje K+ tez powinno byc wyzsze .. mam 92.7 a powinienem miec 95.5.

Boru:

100[1555/1555 + 2(2061/2097) + 1147/1327]/4

100[1+1,96+0,86]/4 =

382/4=95,5

Jacob:

100[1390/1555 + 2(2094/2097) + 1327/1327]/4

100[0,89+1,99+1]/4

388/4=97

Pirochemik - 4 Październik 2010, 20:36

Właśnie dlatego nie rozumiesz bo to nienormalne. jeżeli nie ma score powinno być pojedyncze wszystko, jak score to floor podwójnie, teraz sam widzisz, że jestem lepszy, bo jestem i teraz k+ przez Klaud i Boru napisane właśnie to odwzorowuje.
@Klaud już zmieniam:)

PS DObrze by było, zeby każdy podał swój score, tak samo, żeby osoby które nie są na liście a powinny być, żeby napisały, np Sali, badź więcej osób, bo kto wie, może 400 combo też się łąpie na top ten?:D

mattirab - 4 Październik 2010, 22:56

Pirochemik napisał/a:
PS Właśnie otwiertam polską listę, bo czekanie aż ktoś zrobi coś z tamtych czasów kończy się jak z poprzedniej wersji. http://www.freelunchdesig...g50543#msg50543

Paranoja - polska lista na zagranicznym forum :) . Ale pomysł z tymi punktami na końcu listy mi się podoba, motywuje do gry w drugorzędnych kategoriach.
Klaud napisał/a:
To proszę ugrać jakieś KP, CML, 2up1down i WIH UNML, żeby lista pustkami nie świeciła. To chyba powinno być głównym kryterium pozostawienia bądź wyrzucenia kategorii (czy ktoś w nie gra, czy są tylko dla ozdoby).

Uznaję swoje wyniki w tych kategoriach za żenująco słabe, może z wyjątkiem WM/CML, który też chciałbym mieć wyższy zanim go podam celem dodania, ale skoro sytuacja wymaga:
http://itr.icy.pl/bad933a7 - WM 32.

Pirochemik - 5 Październik 2010, 14:56

mattirab napisał/a:
Paranoja - polska lista na zagranicznym forum :)
Jest tam od kilku lat, to znacznie lepsze miejsce dla niej, przedewszystkim stabilniejsze forum, tu nie miałem moderatora i niektórzy mi przeszkadzali, tam też nie mam, ale tem nikt mi nie przeszkadza. JB też poparł moj pomysł, sam uważam, że warto pokazać innym krajom jakie mamy wyniki.
Pirochemik - 5 Październik 2010, 18:08

Vinyanov napisał/a:
W ostatnich dniach, czy w 2007, kiedy napisał "there are better places for it (in Icy.pl forum [...])"? ;)
Po pierwsze nie powiedziałem, że powiedział żę to najlepszy pomysł, tylko go poparł. Po drugie są też inne miejsca niż tylko forum, Viny!, i tam też można pisać, niestety, Ty tego przeczytać nie możesz. To nie było w formie jednego zdania, po pierwsze dowiedział się, że tej listy nie ma już na icy.pl po drugie sam przyznał, ze gdyby Czesi byli bardziej aktywni sam stworzyłby taką listę. Czy to takie ważne? W pierwszej chwili Doob, Matirab (bez obrazy) dalej nie pamiętam jak to się potoczyło, widocznie miałem powody. Po za tym to raczej moja sprawa i mógłbyś Viny trochę mniej się czepiać, bo ostatnio robisz to często (częsciej?).

PS Viny przed there było jeszcze "Not a bad idea, though " szkoda, że tego nie zauważyłeś:)

Pirochemik - 5 Październik 2010, 19:17

Vinyanov napisał/a:
Wiem, co powiedziałeś. ;)

Więc skąd takie pytanie?
Vinyanov napisał/a:
Wiem. Wypowiedzi, które kończę emotą ";)" są nie do końca poważne. ;)
Albo ukrywają powagę.
Vinyanov napisał/a:
Sam ją poruszyłeś na forum, zatem "prywatna" już nie jest.

Tylko wspomniałem, że uważam, że tam jest lepsze miejsce, a nie poruszyłem temat jak mi tu źle. Niektórzy mogliby mnie potem źle zrozumieć.
Vinyanov napisał/a:

Z tych dwóch wariantów - "częściej". :P
Mam wrażenie, że kiedyś nigdy się nie czepiałeś o takie szczegóły, ale możliwe, że się mylę, w końcu często to robię i nie mam też takiej pamięci jak Ty:)
Vinyanov napisał/a:
Napomknąłem o tym na IRC-u parę tygodni (!) temu, możesz ich zapytać. ;)
O tym, że jestem nieuprzejmy?:) Jak byłem na IRC ostatnio, nikt nawet się ze mną nie przywitał. Trochę się zmieniłem to prawda, po prostu czasem denerwują mnie Twoje czepliwe pytania i Twoje dziwne rozumowanie, nie tylko ja je zauważam i nie tylko ja się o nie czepiam, nie mniej jednak, wciąż Cię szanuję. Może to i dobrze, że jesteś taki? ;-)
szczoo17 - 5 Październik 2010, 20:15

Wg mnie lepszym pomysłem, niż założenie Polskiej Listy, byłoby założenie listy z większą liczbą miejsc w rankingu (top50?), ale już bez tych wszystkich gówienek (secondary categories). Słabsi gracze mogliby wtedy rywalizować między sobą w tych głównych kategoriach (skoro rywalizacja w secondary categories zainteresowała graczy, o których nikt nie słyszał, to rywalizacja w primary categories też chyba byłaby ciekawa) :smile:
Tupac - 6 Październik 2010, 16:43

floor 1509 :???:
Pirochemik - 12 Październik 2010, 17:06

Na isc5 miałem dziś 417 combo:)
Combo 636+240FML :) score 413735

haha wybacz VIny., coś na co ciągle liczyłem , mieć większe combo niż Ty 679!!!:D score 468302 replay`a dam jutro bo pisze z drugiego compa:)

Boru - 13 Październik 2010, 17:30

Gratuluje rekordu, chociaz to jeszcze nie TO ;P
Klaud - 13 Październik 2010, 17:34

Fabian, wrzucisz to 679? :) Zamierzam uzupełnić listę, a szkoda, by zabrakło takiego rezultatu.

Boru - nie mierz innych swoją miarą, cyborgu! :D

Boru - 13 Październik 2010, 18:42

Nie mierze innych swoja miara.
Mialem na mysli to, ze Fabian w 1.3 mial prawie 800 combo.

Pirochemik - 14 Październik 2010, 18:37

http://itr.icy.pl/869f98f7 ;p
Klaud - 14 Październik 2010, 19:34

Zaktualizowano:
Spyder - WIH UNML 253
Klaud - WIH UNML 193
Spyder - Multi Sweet! 42
Klaud - Multi Sweet! 40
Mattirab - CML 32
Tupac - 1509 pięter
adam95 - JC4 36 (9)
Boru - RRML Combo 213
Boru - Tiny Insane NML 180
Boru - Tiny Insane Floor 238
Fabian - Combo 679

Tupac - 16 Październik 2010, 18:13

Co mnie podkusiło by na NML grać?;p - 1057
http://itr.icy.pl/dc10f210

Klaud - 17 Październik 2010, 14:34

Zaktualizowano:
Boru - Tiny Insane Combo 157
Tupac - NML 1057

Tupac - 17 Październik 2010, 17:48

FML 595 :roll:
Tupac - 18 Październik 2010, 17:56

Floor 1560 ;-)
http://itr.icy.pl/53d440d8
Edit:Sry za dubla

Pirochemik - 18 Październik 2010, 19:29

zaczynasz mnie gonić;) Wkurza mnie brak czasu na grę, przez to stoje w miejscu albo sie cofam:(
PS uważam że duble post`y często są wskazane, nie każdy czyta tematy 2 razy, np ja zawsze czytam nieprzeczytane, gdybyś zrobił edit, w ogóle bym tego nie zauważył.

Tupac - 20 Październik 2010, 10:24

floor 1579 w mojej pierwszej dzisiejszej grze ;-)
http://itr.icy.pl/a1dd41eb

Klaud - 21 Październik 2010, 13:33

Zaktualizowano:
Tupac - Floor 1579
Tupac - FML 595

Poprawiono flagę Peecy'ego w Kasiri Playing.

Przepraszam Tupaca za opóźnienie... mogę zaoferować cukierka z galaretką w ramach zadośćuczynienia. :)

Tupac - 21 Październik 2010, 19:39

Klaud napisał/a:
Zaktualizowano:
Tupac - Floor 1579
Tupac - FML 595

Poprawiono flagę Peecy'ego w Kasiri Playing.

Przepraszam Tupaca za opóźnienie... mogę zaoferować cukierka z galaretką w ramach zadośćuczynienia. :)

Nie ma za co, jednak na cukierka się skuszę :razz: , Adres przesle niebawem :>
Edit: FML 616 :neutral:
http://itr.icy.pl/1d4e860a

Klaud - 23 Październik 2010, 13:05

Wyczekuję zatem adresu. Cukierek jednak uległ samozniszczeniu, więc będę musiała kupić nowego. ;)

Zaktualizowano:
Tupac - FML 616

rafal_rr - 23 Październik 2010, 18:15

pora na kolejny update:

Jump Sequence 3: 123 (3x41)
http://itr.icy.pl/ea8e55bd

Jump Combo 3: 54 (3x28)
http://itr.icy.pl/d28530f7

Jump Sequence 4: 32 (4x8)
http://itr.icy.pl/1bd930d3

Radical Rejump Masters League: 315
http://itr.icy.pl/26a5626b

pozdrawiam

Klaud - 25 Październik 2010, 17:41

Zaktualizowano:
rafal_rr - JS3 123 (41 skoków)
rafal_rr - JC3 54 (18 skoków)
rafal_rr - JS4 32 (8 skoków)
rafal_rr - RRML 315
mattirab - JS5 65 (13 skoków)
mattirab - WM 38
Klaud - Tiny Insane 161
Klaud - Tiny Insane Combo 68

Wreszcie dodałam swoje wyniki z TI. Zapominałam o tym podczas dwóch ostatnich aktualizacji. :P

Tupac - 25 Październik 2010, 17:46

Co by innych troche zmobilizować do grania - floor 1675 :razz:
http://itr.icy.pl/c81662d3

Pirochemik - 25 Październik 2010, 18:15

Chyba zdemotywować:) 1500+ to jeszcze nie wiele, ale już prawie 1700 to już sporo, chociaż to nie mój rekord, to jedno z większych osiągnięć. Najbardziej mnie boli, że chociaż bym chciał, to nie mogę grać przez 2 tyg, z powodu totalnego braku czasu, bo ja na piętra potrzebuję więcej niż godzinę, czy 2, a tyle to już nie znajdę. Nie mniej jednak, gratuluję;)

[edit]No dobra kosztem snu zagrałem, udało Ci się mnie bardziej zmotywować!:P
Tiny Insane combo 99 ( tak, gdyby to nie był 99 schodek, miałbym kolejnego FML, chyba z 100 powyżej rekordu w combo:D- wszystko za sprawą Vinego, którego jedynie chcę pobić rekord, tak więc combo 99 było przypadkowe) :D
Potem blisko rekordu TI floor bo 168, ale nie grałem na floory w TI dziś:)
Potem zrobiłem 636 FML, właściwie przypadkiem spadłem, liczyłem na combo 700:( Ale przyda mi się FML, zazwyczaj największy jest gorszy od najmiejszego rekordu w combo.Warto zaznaczyć, że ccc5 miałem powyżej 500+ (około 520) ostatnio często tak mam i dużo mam combo 500+ ;d
przy okazji 3 razy zagrałem na floor (ciągle kusi mnie combo) raz zrobiłem 900+ potem 1100+ no i potem 1577 i tu też w głupi sposób spadłem:( Teraz jednak ciągle napala mnie pobić Tupaca!:)

Tupac - 26 Październik 2010, 17:00

Pirochemik napisał/a:
Teraz jednak ciągle napala mnie pobić Tupaca!:)

To właśnie chciałem osiągnąć :)
IMO oprócz Ciebie jest jeszcze pare osób,które gdyby się postarały, mogłyby pobić ten rekord, np. Viny ;-) Tak więc - do roboty

Pirochemik - 26 Październik 2010, 19:02

No tak Viny, też uważam, że mógłby. Jak się ma combo 670 to pięter powinno się mieć rawie 1700, poza tym zawsze jak zaczynam robić combo 500+ na luzie zmieniam technikę gry na lepszą, myśle że Viny też taką miał, ale... jak się nie gra to się ją traci;) Także Viny bierz się! Liczymy na Ciebie!:PP
rafal_rr - 6 Listopad 2010, 02:38

Jump Sequence 3: 153
http://itr.icy.pl/38e86167

Jump Combo 3: 57
http://itr.icy.pl/0e20313e

Jump Sequence 4: 52
http://itr.icy.pl/d8743e95

Jump Sequence 5: 40
http://itr.icy.pl/69ac3446

Kasiri Playing: 429
http://itr.icy.pl/71317e0b

2up1down: 40
http://itr.icy.pl/d8af48cd

rafal_rr - 19 Listopad 2010, 11:45

ktoś to uzupełnia? ;)
Klaud - 19 Listopad 2010, 18:09

Ja.
Zrobię to na dniach, obiecuję.

Klaud - 20 Listopad 2010, 12:48

Zaktualizowano:
Boru - Tiny Insane 245
Tupac - Piętra 1675
Peecy - CCC1 166
Roman Nock - CCC1 164
Roman Nock - FML 605
Roman Nock - JC2 i JS2 344 (skoki: 172)
rafal_rr - JC3 57 (skoki: 19)
rafal_rr - JS3 153 (skoki: 51)
rafal_rr - JS4 52 (skoki: 13)
rafal_rr - JS5 40 (skoki: 8)
rafal_rr - KP 429
rafal_rr - 2up1down 40

Klaud - 26 Listopad 2010, 21:11

Zaktualizowano:
Roman Nock - NML 1367
Roman Nock - JS2 366 (skoki: 183)

Komentarze w stylu powyższego są bardzo mile widziane. ;)

matek43 - 4 Grudzień 2010, 15:54
Temat postu: Szkoda!
Nie ma powtórek do Icy Tower 1.3.1 w których występuje Boru lub John Beak i w którym dochodzą do co najmniej 1300 piętra. Jakieś fajne floory itd. jest jedna powtórka ale do wersji 1.4. ;(
szczoo17 - 5 Grudzień 2010, 17:56

To pobierz wersję 1.4 :roll:
kaktus123 - 19 Luty 2011, 21:13

A jezeli pobije jakis rekord na 1.4 to mi go wystawicie do swiatowej listy czy musze koniecznie pobić go w 1.5?? A co do zmian to co mi się w nich podoba to płynność gry .
Klaud - 20 Luty 2011, 15:45

Lista tymczasowo nie będzie uzupełniana z przyczyn absencyjnych (Vinyanova nie ma, bo go nie ma, a mnie nie ma, bo się uczę do olimpiady i matury).
W myśl tego, że lista miała być możliwie najbardziej aktualna, to logicznym wydaje się, by była ona tworzona w oparciu o wersję 1.5. Nowa lista będzie jednak zmodernizowana - usunę większość kategorii, które popularnością się nie cieszyły (ewentualnie będą umieszczone na innych podstronach - jeszcze zobaczę). Proszę się tego spodziewać na przełomie maja i czerwca. ;) Dzięki za zainteresowanie - zadbajcie o to, bym miała co tam umieszczać.

Zaraz przeniosę Twoją i moją wiadomość do tematu o liście - tam ich miejsce. :)

SaleiB - 23 Luty 2011, 17:42

W ogóle nie wiem czy ktoś to zauważył, ale powtórki z 1.5 są kompatybilne z IT1.4 i na odwrót :idea: Więc właściwie stare rekordy mogą zostać
Boru - 23 Luty 2011, 17:55

Lista z 1.4 jest biedna, wiec jaka by byla z 1.5? Bez Jacoba, Roketa, JB, Cravena, cubeoOra i mnie?
Klaud - 24 Luty 2011, 20:14

SaleiB - dobre spostrzeżenie. Lista, gdy już zostanie uzupełniona, będzie w takim razie zawierać powtórki z obu wersji (z adnotacją, z jakiej wersji pochodzi dana powtórka). Chyba że lud zechce inaczej...
iron_balls - 9 Maj 2011, 21:31
Temat postu: iron_balls rekordy
Powtórki umieszczam w załącznikach. Proszę o dodanie moich rekordów na listy :p.

Wide Insane Heavy Ultimate N00b Masters League - 240
Jump Sequence 3 - 147 (skoki : 49)
Ultimate N00b Masters League - 273

iron_balls - 11 Maj 2011, 19:30

http://itr.icy.pl/155655f6
Wide Insane Heavy Ultimate N00b Masters League - 253
:P

SaleiB - 12 Maj 2011, 09:34

lista uaktualniona :)
iron_balls - 12 Maj 2011, 15:26

http://itr.icy.pl/cfd85d79
Wide Insane Heavy Ultimate N00b Masters League - 260
wiem że to nie zmieni mojego miejsca ale zepchnę z drugiego na trzecie spydera xD

iron_balls - 18 Maj 2011, 19:42

http://itr.icy.pl/7d04638b
Wide Insane Heavy Ultimate N00b Masters League - 282
^_^ mogłem ciągnąć dalej, ale za bardzo się podnieciłem

SaleiB - 18 Maj 2011, 20:03

Gratuluję, wg listy na icy.pl to wygląda na to że jest to nowy rekord świata ;)
iron_balls - 18 Maj 2011, 20:52

Ty =]
Presto - 22 Maj 2011, 13:00

Jak juz pisalem w SB, rekord swiata we floor nalezy do cubeoOr i wynosi: 2112. Powtorka

Roman Nock takze pobil rekordy (powtorek niestety nie ma, jak usuwal konto, to przy okazji usunal linki do powtorek, bylem w tym okresie "aktywny", wiec postaram sie poszukac u siebie, czy nie mam ich na dysku): Combo 707

iron_balls - 24 Maj 2011, 17:14

http://itr.icy.pl/858946df
Jump Sequence 5 - 95 (skoki: 19)
Rekord pobity :p
Prawie 100 ale za duży stres :/

SaleiB - 25 Maj 2011, 19:22

Cytat:
Jak juz pisalem w SB, rekord swiata we floor nalezy do cubeoOr i wynosi: 2112. Powtorka

Roman Nock takze pobil rekordy (powtorek niestety nie ma, jak usuwal konto, to przy okazji usunal linki do powtorek, bylem w tym okresie "aktywny", wiec postaram sie poszukac u siebie, czy nie mam ich na dysku): Combo 707

Dzięki za te informacje, uaktualniłem listę o te wyniki. Co prawda wolałbym mieć powtórkę kombosa Romana Nocka, ale na liście i tak jest wiele powtórek, których linki są nieaktualne, a sądzę że ten wynik jest wiarygodny.

Cytat:
http://itr.icy.pl/858946df
Jump Sequence 5 - 95 (skoki: 19)
Rekord pobity :p
Prawie 100 ale za duży stres :/

Faktycznie było blisko ;) w ogóle zauważyłem, że masz ciekawą technikę. Włączając powtórkę liczyłem raczej na jakiś szalony atak z dużą dozą szczęścia (tak jak choćby w moim JS5 55), a tu proszę, zero przypadkowości i wszystko dobrze przemyślane ;)

iron_balls - 26 Maj 2011, 16:06

hehe :)

http://itr.icy.pl/8ffe3dca
Jump Sequence 5 - 105 (skoki: 21)
^^ proszę o aktualizację :P

Posty scalone. / mattirab

Presto - 4 Czerwiec 2011, 08:51

cubeoOr: NML 1328

ps: tez musialbym sie wziasc za gre i pobic swoj rekord combo ;p

iron_balls - 5 Czerwiec 2011, 20:53

http://itr.icy.pl/0cd753e0
Jump Sequence 5 - 150 (skoki: 30)
No, teraz niech ktoś pobije ten rekord =D

http://itr.icy.pl/428822f6
Clock Challenge 1 - 161

iron_balls - 8 Czerwiec 2011, 18:44

http://itr.icy.pl/d4774e57
Jump Sequence 4 - 116 (skoki: 29)
Wyrównany

Klaud - 8 Czerwiec 2011, 19:54

Umieszczono.

Naprawdę imponujące wyniki, iron_balls. :)

Decovin - 3 Sierpień 2011, 13:19

Wide Insane Heavy UNML- 157
http://itr.icy.pl/fe1a35cb
9. rekord świata :smile: Bye, Bye, bigfudge

Artur - 21 Styczeń 2012, 03:53

:mrgreen:

Witam po ponad trzyletniej nieobecności na forum, sam nie mogę uwierzyć, że mnie tyle czasu nie było, ale oczywiście doszły mnie słuchy od Asefa że się turniej szykuje, więc wziąłem udział. Mój rekord, widzę, widnieje już na liście rekordów. :D Jednakże po 5 dniach ugrałem kolejny wynik w kategorii Combo, tylko nie chciało mi się o tym pisać przez miesiąc, a ten wynik to 754. :P
Powtórka: http://itr.icy.pl/3b66d29e

Dorzucę jeszcze:
CC4 - 460
CC5 - 563
Jedna powtórka obu rekordów: http://itr.icy.pl/87d588f3

To na razie tyle.
Pozdrawiam wszystkich graczy Icy Tower i życzę najlepszych rekordów! :smile:

Boru - 22 Styczeń 2012, 19:14

Gratuluje combo .. reszta taka sobie :P
Artur - 4 Luty 2012, 00:27

Co muszę zrobić, żeby moje rekordy zostały wstawione na listę?
Boru - 4 Luty 2012, 13:26

Dam znac Klaud :P

Jestes u pani.

Klaud - 5 Luty 2012, 00:00

Dzięki, Boru. :)

Uzupełniono listę o następujące powtórki:

NML 1168 - Tupac
Combo 754 - Artur
CC2 270 - Tadzik
CC3 372 - Tadzik
CC4 471 - Tadzik
CC5 563 - Artur

Przepraszam za tę haniebną zwłokę.

rawajj - 28 Marzec 2012, 20:55

tiny insane combo-55
http://itr.icy.pl/5e4b2634 10 wynik na liście.

rawajj - 2 Kwiecień 2012, 17:49

Zajmuje się jeszcze ktoś tą listą?
tadzik - 7 Kwiecień 2012, 15:26

czasem sie zdarzy komuś
rawajj - 11 Maj 2012, 15:47

Kiedy mnie dodacie?
tadzik - 18 Maj 2012, 10:59

wiesz co tym zajmuje sie Klaud. Ostatnio rzadko kto tu zagląda jak wejdzie na forum to powinna wstawić. :)
rawajj - 19 Maj 2012, 15:20

OK
Boru - 4 Czerwiec 2012, 00:37

Moze by tak jakis ladny wynik ugrac? :P
tadzik - 4 Czerwiec 2012, 21:07

ja się do gry wezmę od soboty. mam 2 miesiące przerwy w grze. żeby chociaż 600 zrobić. :P
musician - 15 Czerwiec 2012, 16:26

Now, here I am.
If any updates in the lists needed, tell me and I'll update. :D
tadzik, translation pls. :P

Boru - 16 Czerwiec 2012, 18:44

Jestem tutaj nowy.
Jesli jakies daty powyzej na listach potrzebuja mowiacego mnie, i ja dopisze date, by tadzik przetlumaczyl z przyjemnoscia.

Viera - 20 Czerwiec 2012, 12:04

http://itr.icy.pl/10f9276d
Jump Sequence 4 (11 skoków)

musician - 20 Czerwiec 2012, 13:11

Gotowe. ;-)
rawajj - 28 Czerwiec 2012, 20:01
Jump combo 4
score:24 (6 jump)

musician - 30 Czerwiec 2012, 15:00

Replay???
Kuba2323 - 5 Lipiec 2012, 20:03

wow niezle rekordy
bartekwalasek - 6 Lipiec 2012, 09:19

Co się dzieje ze stroną? Gdy wchodzę to nie ma obrazków, a nawet tła
musician - 6 Lipiec 2012, 12:44

Nothing's going on with the site, it may be something with you.
Welcome to the forums BTW! :grin:

rawajj - 2 Sierpień 2012, 12:11
Jump combo 4
score:24 (6 jump)
replay:http://itr.icy.pl/43d531ed

musician - 2 Sierpień 2012, 16:15

Gotowe.
rawajj - 6 Sierpień 2012, 10:50
Jump combo 5
score :30 (6 jump)