SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
15 Czerwiec 2009, 15:37
Wersja 1.3 - awaria dysku Johana Peitza ze źródłem
Autor Wiadomość
Neo 
Fantastic!

Wysłany: 25 Sierpień 2005, 23:47   Wersja 1.3 - awaria dysku Johana Peitza ze źródłem

Dzis na stronie FLD pojawil sie nieciekawy news... juz sam tytul (KA-BOOOOOM) mowi, ze wydarzylo sie cos niedobrego. W skrocie mowiac, stary dysk autora gry, Johana Peitza, poszedl w cholere. Nie byloby w tym nic strasznego, gdyby nie to, ze byl na nim caly kod zrodlowy IcyTower 1.3, a takze kilka innych, waznych dla FLD rzeczy.

Johan Peitz napisał/a:
Uwaga, ten post zawiera zle wiesci.

Moj nowy komputer znow dziala, aczkolwiek z nowym HD (twardym dyskiem).

Zla rzecz #1: Nie udalo mi sie odczytac NICZEGO z mojego twardego dysku. Pracownicy sklepiu i kilku innych ekspertow od spraw sprzetu stwierdzili, ze spalil sie chip kontrolny (czesto sie to zdarza). Wynika z tego ze dysk jest do wywalenia, aczkolwiek zgromadzone na nim dane moga byc nadal nieuszkodzone.

Zla rzecz #2: Moj CD z kopia zapasowa, ktory nagralem zaledwie kilka tygodni temu, jest nieodczytywalny na zadnym dostepnym mi komputerze. Wyglada na to ze ostatnia kopia zapasowa rozwalila caly dysk.

Moj kolega zamierza rzucic okiem na moj stary HD tej nocy. Byc moze uda mu sie dokonac czegos sprytnego za pomoca jego programow i narzedzi, a byc moze nie.

Podsumowujac... nie jestem w stanie uwierzyc w swego pecha. Jesli nie bede mogl dostac sie do swojego twardego dysku (a prawdopodobnie tak sie stanie), oznacza to ze naprawde stracilismy kod IT 1.3. Tak poza tym stracilem jeszczewiele innych rzeczy, o ktorych boje sie nawet myslec.

Ciemne czasy nastaly... Powroce z informacjami, kiedy je bede mial. W tym momencie nie mam NIC.

Pozniej sytuacja nie wygladala lepiej:

Johan Peitz napisał/a:
Wykonalem troche telefonow do firm zajmujacych sie odzyskiwaniem danych z dysku. Analiza, czy dane w ogole beda mozliwe do odzyskania kosztuje 600 dolarow. Jesli jest mozliwa, wtedy za operacje odzyskiwania firma kasuje 4000 zielonych. Tak wiec, mowimy teraz o sumie okolo 5000$.

Gdyby to byla... dziesiata czesc tego, moze byloby mozliwe zeby uzbierac fundusze. Przy faktycznych cenach wcale nie jestem tego taki pewien. Nie wydaje mi sie, zeby osoby grajace w IcyTower az TAK te gre kochaly. Szczerze mowiac, ja tez chyba nie...

Komentarz Peitza do tekstu o pieniadzach:

Johan Peitz napisał/a:
Tak wiec, mowa o ciezarowce pieniedzy nie tylko po to zeby odzyskac dane, ale tez po to zeby w ogole dokonac jego analizy. Mam kumpla, ktory poprobuje kilku sztuczek z dyskiem, ale nie spodziewalbym sie zbyt wiele. Wedlug mnie musimy po prostu godnie przyjac cios i zakonczyc bitwe z honorem, wyjsc z niej silniejszymi niz bylismy.

Jak myslicie? Bye, bye 1.3? A moze ten kolega Peitza cos wykombinuje? A moze spolecznosc IcyTowerowa zmobilizuje sie i usklada piec patykow? Ech... :(
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 20 Lipiec 2010, 05:45, w całości zmieniany 3 razy  
  Profil FLD: 49 IT Code:

Laura_x 
No way!

Wysłany: 25 Sierpień 2005, 23:51   KA-BOOOOOM

nie no nie strasz mnie :cry: gdyby to bylo pierwszego kwietnia, to bym nie brala teog na powaznie, ale teraz jednak boje sie ze IT 1.3 nie bedzie :cry: niwech on jakos uzboera te 5000 dolcow :!: modlmy sie o to dniem i noca, az nam sie usta spoca (lal zrymowalo sie :O ) ;)

petr 
Administrator

Wysłany: 25 Sierpień 2005, 23:54   KA-BOOOOOM

Oczywiste jest, ze takowa naprawa w Polsce kosztowala by duuzo mniej (mysle ze w NAJGORSZYM wypadku w 1000$ moznaby sie zmiescic, a moze i w 500$).

Kombinujemy wlasnie z tym.

Profil FLD: 761 IT Code:

LEO 
Splendid!

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 07:12   KA-BOOOOOM

Kuzwa Peitz to ma naprawde pecha. :? :( Ale wierze w to gleboko, ze uda sie odzyskac KOD ZRODLOWY :D , bo ianczej bym sie chyba ukatrupil.

Kunio
Eextreeme!

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 09:18   KA-BOOOOOM

No nie ale pech :!: :( Czego akurat musialo sie to przytrafic z wyjsciem IT 1.3 ,a ja juz sie cieszylem ze niedlugo sobie pogram.
:( :( :( :(

Kubu? Biel@nek
Eextreeme!

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 09:42   KA-BOOOOOM

O kurde :/ szkoda bo znowu chcialem zaczac grac "na powaznie" w wersji 1.3 bez gost floorow, no, ale moze tak sie musialo stac...

mattirab 
Moderator

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 10:29   KA-BOOOOOM

Jak sie nie uda, to trudno. Nie przejmujmy sie tym co bylo, ani tym co bedzie z IT. Cieszmy sie IT, ktore mamy teraz. A 1.3, coz, pewnie jeszcze kiedys wyjdzie, kiedy-nie wiemy.
PS.No i cieszmy sie obecnymi rekordami :roll:
Nasze Powtórki

Profil FLD: 3803

Domia 
No way!

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 10:57   KA-BOOOOOM

Oz ja *piiiip* :shock: No nie... ja nawet slow na to nie mam :/ 5000 $ ? W naszym przypadku to niewykonalne... jesli to byloby chociaz 5000 zl to jeszcze jakas nadzieja na zebranie kasy by byla :roll: Ciekawe czy tym "naprawicielom" powiedzial, ze ma cos waznego na tym dysku... pewnie, gdyby nie wiedzieli co sie tam znajduje, zrobiliby mu to za cztery stowki ;-p :wink:
No nic pozyjemy, zobaczymy...
[ :x ]

petr 
Administrator

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 12:25   KA-BOOOOOM

Jak pisalem wczesniej, jesli sie uda byc moze dokonamy tej naprawy w Polsce... Wyszloby taniej.

Laura_x 
No way!

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 12:28   KA-BOOOOOM

LEO napisał/a:
Kuzwa Peitz to ma naprawde pecha. :? :( Ale wierze w to gleboko, ze uda sie odzyskac KOD ZRODLOWY :D , bo ianczej bym sie chyba ukatrupil.

ja tez bym chyba tak zrobila :cry:

petr 
Administrator

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 12:34   KA-BOOOOOM

laura_x napisał/a:
LEO napisał/a:
Ale wierze w to gleboko, ze uda sie odzyskac KOD ZRODLOWY :D , bo ianczej bym sie chyba ukatrupil.

LOL.
Sa na swiecie wazniejsze rzeczy niz Icy Tower...
:shock:

No, wiem ze nie piszecie tego doslownie, no ale... :o

Laura_x 
No way!

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 12:39   KA-BOOOOOM

petr napisał/a:
laura_x napisał/a:
LEO napisał/a:
Ale wierze w to gleboko, ze uda sie odzyskac KOD ZRODLOWY :D , bo ianczej bym sie chyba ukatrupil.

LOL.

petr, no moze nie ukatrupila ale na pewno wpadla w jakis bilzej nieokreslony dolek, bo widzisz, IT to chyba najlepsza gierka w jaka gralam (oprocz TR) no i taka strata, jak ta z tym kodem zrodlowym, bylaby wrecz okropna, ale wiesz, ja ciagle wierze ze te dane z tamtego dysku da sie odzyskac :cry:

LEO 
Splendid!

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 12:42   KA-BOOOOOM

Tak jak petr psiales, ja nie biore tego doslownie :) , ale IT wypas gierka i napewno bym sie ostro wkurzyl. :|

petr 
Administrator

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 12:49   KA-BOOOOOM

laura_x napisał/a:
petr napisał/a:
laura_x napisał/a:
LEO napisał/a:

LOL.

petr, no moze nie ukatrupila ale na pewno wpadla w jakis bilzej nieokreslony dolek, bo widzisz, IT to chyba najlepsza gierka w jaka gralam (oprocz TR) no i taka strata, jak ta z tym kodem zrodlowym, bylaby wrecz okropna, ale wiesz, ja ciagle wierze ze te dane z tamtego dysku da sie odzyskac :cry:

Wszyscy to wierzymy...
Bo jesli nie, zabawa zacznie sie od poczatku...

[size=9px]Piramidka :]
Jak piramidka, to nie cytuj wszystkiego ;) [/size]

Kunio
Eextreeme!

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 13:20   KA-BOOOOOM

Moze bedziemy mieli wiecej czasu na leprze rekordy w 1.2 ale troche mi sie nudzi

mattirab 
Moderator

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 18:58   KA-BOOOOOM

Jest jeszcze inna mozliwosc. Moze Johan Peitz zrobi jakos od nowa IT 1.3 i moze bedzie znow cos nowego. Ech. Cieszmy sie na razie 1.2. Nie martwmy sie o 1.3. Bedzie to bedzie, nie to nie. Wiele na to nie poradzimy. Chociaz...
Nasze Powtórki

Profil FLD: 3803

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 26 Sierpień 2005, 19:31   KA-BOOOOOM

Znam to uczucie straconego przez przypadek kodu.

Programisci maja we krwi odtwarzanie go z pamieci. :wink:

syo 
No way!

Wysłany: 27 Sierpień 2005, 16:02   KA-BOOOOOM

Nic nie powinno sie zmienic. Wszystko bedzie tak jak w czternastej becie, czyli wlasciwie finalnej.
  Profil FLD: 91 IT Code:

Laura_x 
No way!

Wysłany: 27 Sierpień 2005, 22:48   KA-BOOOOOM

Syo napisał/a:
Nic nie powinno sie zmienic. Wszystko bedzie tak jak w czternastej becie, czyli wlasciwie finalnej.

a ja nie gralam nawet w wersje beta :cry: Syo,ty farciarzu :cry:

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 27 Sierpień 2005, 23:33   KA-BOOOOOM

Syo napisał/a:

Syo, a moze by po prostu wypuscic te czternasta bete jako wersje finalna? Jednoczesnie zastrzec ze nie bedzie juz zadnych nowszych wersji?

[size=9px]Dobra, wiem, durnieje pod wieczor. :grin: [/size]

Odpowiedz do tematu