SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Spowalnianie gry / Game slowdown
Autor Wiadomość
Kubus 
Amazing!

Wysłany: 5 Luty 2006, 13:36   Spowalnianie gry

Wyluzuj Jacob nie mowie ze jestes nie tolerancyjny ale wkurza mnie to jak ktos mowi odrazu debil ale jak mowisz ze przepraszasz to jest ok ;) . A co do wysokich rekordow ze spowalnianiem to jest w tym troche racji , grajac normalnie pewnie albo by to nigdy nie nastapilo albo po bardzo dlugim czasie , a tak to rok i mamy olbrzymie wyniki . Ale i tak bym nie gral na ich miejscu z tymi spowalniaczami bo to chodzi ile sie uczciwie wygralo a nie na spowalniaczu , no ale ich sprawa .

Laura_x 
No way!

Wysłany: 5 Luty 2006, 14:50   Spowalnianie gry

Kubus -> przyzwyczaj sie, bo Jacob zawsze sie wszystkiego czepia :P

petr 
Administrator

Wysłany: 5 Luty 2006, 20:43   Spowalnianie gry

Spowalnianie nie bedzie cziterstwem, gdy na stronie FLD oficjalnie beda udostepnione programy do spowalniania. Soczewki dla tenisistow nie beda dopingiem, gdy wszyscy takie dostana.
Chodzi tylko o rowne szanse... Osoby ktore chcialy byc po prostu uczciwe czuja sie oszukane przez czolowke swiatowa, ktorej - jakby nie bylo - gralo sie latwiej (pomijam fakt, ze to tez wymaga treningu, ok)...
Popieram w 100% ostatni post Domii - brawa za opinie!

Profil FLD: 761 IT Code:

Jacob
Fantastic!

Wysłany: 6 Luty 2006, 10:23   Spowalnianie gry

Domia napisał/a:
Dlatego, ze wolimy grac uczciwie, a nie stosowac jakies sztuczki, aby pokazac jacy to my jestesmy swietni, ale glupi.

Spowalnianie nie jest zadna sztuczka !! Jest wiele gier, gdzie sie spowalnia i wszedzie to zostalo uznane za ulawienie i nikt sie tego nie czepia. Wiec nie rozumiem o co Wam wszystkim chodzi !!

Domia napisał/a:
Tu nawet nie chodzi o ogromne rekordy, ale o rywalizacje fair play.

Taa, to czy Syo i inni grajac w PLIT mysleli o rywalizacji fair-play ?? Nie, zalezalo im na biciu rekordow !!

Laura_x napisał/a:
Kubus n przyzwyczaj sie, bo Jacob zawsze sie wszystkiego czepia n

Dokladnie Laura :lol: Taki juz mam charakter. Nie zgadzam sie z czyms lub kims, to mowie to otwrcie :D

Pozdrawiam

Domia 
No way!

Wysłany: 6 Luty 2006, 18:33   Spowalnianie gry

Jacob napisał/a:
Domia napisał/a:
Dlatego, ze wolimy grac uczciwie, a nie stosowac jakies sztuczki, aby pokazac jacy to my jestesmy swietni, ale glupi.

Spowalnianie nie jest zadna sztuczka !! Jest wiele gier, gdzie sie spowalnia i wszedzie to zostalo uznane za ulawienie i nikt sie tego nie czepia. Wiec nie rozumiem o co Wam wszystkim chodzi !!

Ale wybacz, w tej grze nie zostalo to uznane. Jak mowil petr - poki nie ma tego na oficjalnej stronie FLD, to chyba widac wyraznie, ze nie jest to oficjalnie dozwolone.
Cytat:

Domia napisał/a:
Tu nawet nie chodzi o ogromne rekordy, ale o rywalizacje fair play.

Taa, to czy Syo i inni grajac w PLIT mysleli o rywalizacji fair-play ?? Nie, zalezalo im na biciu rekordow !!

A skad niby to wiesz, na czym innym zalezalo? Wrozka Balbinka jestes, czy co?

petr 
Administrator

Wysłany: 7 Luty 2006, 00:29   Spowalnianie gry

I wlasnie dlatego zawsze bede przeciwny, gdy ktos bedzie chcial zbanowac Jacoba. Wniosl na to forum, hm.. Ciekawy punkt widzenia..
Aczkolwiek, smuci mnie, ze ktokolwiek mysli wlasnie w ten sposob. Nie wiem, co myslal sobie Syo czy JB bijac swoje rekordy, ale, hm.. Obawiam sie ze takich jak Ty jest wiecej..
W sporcie tak samo - watpie zeby kiedykolwiek zakazano uzywania tych specjalnych soczewek, o ktorych wspominalem juz dwa razy :wink: Co wiecej, usepstw bedzie coraz wiecej - naciskac beda federacje, zawodnicy, ich sponsorzy - zeby ciagle bito rekordy... Na razie dopuszcza sie specjalne ubrania, niedlugo dojdzie do tego czesc substancji (dzisiaj - dopingowych), potem, hm... Dla biegaczy - buty z turbo-doladowaniem? ;]
Nie mam zamiaru juz tego komentowac, moje zdanie znacie i to wystarczy... Dodam tylko na koniec:
Domia napisał/a:
Jacob napisał/a:
Domia napisał/a:

Ale wybacz, w tej grze nie zostalo to uznane. Jak mowil petr - poki nie ma tego na oficjalnej stronie FLD, to chyba widac wyraznie, ze nie jest to oficjalnie dozwolone.

Tutaj jest sedno sprawy - spowalnanie w srodowisku IT jest cziterstwem, chociazby dlatego, ze jego tworcy rozpoczeli prace nad wersja uniemozliwiajaca spowalnianie (btw akurat uwierze, ze bedzie dzialac w 100%)... A chyba ich (tworcow) glos jest najwazniejszy, prawda?

[size=9px]Nienawidze powolywac sie na wyzsze instancje, ktore wiedza lepiej - ale w takim momencie...[/size]

Profil FLD: 761 IT Code:

tajek
Splendid!

Wysłany: 7 Luty 2006, 11:48   Spowalnianie gry

Hmm , widocznie inaczej podchodzicie do tego wszystkiego ...
Ja osobiscie gdy zaczynam juz w cos grac , to chce byc w tej grze najlepszy lub jednym z najlepszych , dla przyjemnosci to sobie moge isc na browara albo pograc w bale na dworze.
Tak samo jest chyba w sporcie , kazdy sportowiec chce byc najlepszy w swoim fachu.. , czasami uczciwosc nie poplaca , wiec mozna wykazac sie pewnym cwaniactwem i ulatwic sobie pewne rzeczy.. tak samo jest w IT ( dla mnie) i jak juz zaczolem w to grac to szukalem udogodnien aby zaistniec troche..
tyle odemnie zdania nie zmienie

Jacob
Fantastic!

Wysłany: 7 Luty 2006, 13:02   Spowalnianie gry

tajek napisał/a:
Hmm , widocznie inaczej podchodzicie do tego wszystkiego ...
Ja osobiscie gdy zaczynam juz w cos grac , to chce byc w tej grze najlepszy lub jednym z najlepszych , dla przyjemnosci to sobie moge isc na browara albo pograc w bale na dworze.
Tak samo jest chyba w sporcie , kazdy sportowiec chce byc najlepszy w swoim fachu.. , czasami uczciwosc nie poplaca , wiec mozna wykazac sie pewnym cwaniactwem i ulatwic sobie pewne rzeczy.. tak samo jest w IT ( dla mnie) i jak juz zaczolem w to grac to szukalem udogodnien aby zaistniec troche..
tyle odemnie zdania nie zmienie

Dziekuje Tajek, ze popierasz moze zdanie :D Bo widze, ze wszyscy jak zwykle obrzucili mnie blotem :(

@petr: pokaz mi, gdzie pisze na FreeLunchDesign, ze spowalnianie jest cziterstwem.

Pozdrawiam

tajek
Splendid!

Wysłany: 7 Luty 2006, 13:25   Spowalnianie gry

Jacob napisał/a:
Dziekuje Tajek, ze popierasz moze zdanie :D Bo widze, ze wszyscy jak zwykle obrzucili mnie blotem :(

hmm nie ze cie popieram , ja tylko wyrazam swoje zdanie na temat tego wszystkiego...

Kubus 
Amazing!

Wysłany: 7 Luty 2006, 14:15   Spowalnianie gry

No jest w tym troche racji co mowi tajek , fajnie byc w czyms najleprzym i dlatego sie tych udogodnien szuka , rozumiem dobrze tych ludzi ktorzy spowalniali - ciebie tez Jacob , i nie obrzucam cie blotem :smile: , ale ja wole ( jak narazie ) grac uczciwie , poprostu widze ile ja moge sam na wlasnych silach a nie z pomoca .

syo 
No way!

Wysłany: 7 Luty 2006, 14:43   Spowalnianie gry

Jacob napisał/a:
@petr: pokaz mi, gdzie pisze na FreeLunchDesign, ze spowalnianie jest cziterstwem.

Johan Peitz napisał/a:
'Tis sad news indeed. I really thought that the top players were actually this good. Kinda feels like I've worked my ass off for nothing. I'm not going to point fingers or anything, that never helps. But still, I'm dissapointed. As you can see, Harold hasn't got any friends any more. For now.

So is slowing down cheating or not? Of course it is. What else could it be? If anyone thinks otherwise theie just afraid to admit it. The very fact that it's been hidden just makes it even clearer.

But, every cloud has a silver lining! Better now than never! Hopefully we can find a fix to this and the phoenix will rise once again.

In conclusion, don't give up your hopes just yet. Something good will come out of this I'm sure.
  Profil FLD: 91 IT Code:

Jacob
Fantastic!

Wysłany: 7 Luty 2006, 19:40   Spowalnianie gry

Oki, to bardzo przepraszam. Nie widzialem tej wiadomosci na FLD ...

Pozdrawiam Jacob

syo 
No way!

Wysłany: 7 Luty 2006, 20:52   Spowalnianie gry

Jacob napisał/a:
Oki, to bardzo przepraszam. Nie widzialem tej wiadomosci na FLD ...

Nie szkodzi :D

Sa dwa obozy - tych co uznaja to za wspomaganie (maleje) i ten, co uwaza za oszustwo (rosnie i przewaza). Johan stoi po stronie tych drugich, stad ich wielkosc..
  Profil FLD: 91 IT Code:

Laura_x 
No way!

Wysłany: 7 Luty 2006, 21:27   Spowalnianie gry

no ale niekoniecznie wszyscy musza zmieniac zdanie przez Johana :P

WAP
Wow!

Wysłany: 9 Luty 2006, 14:19   Spowalnianie gry

troche sie zdziwiem po przeczytaniu tego teamtu :shock:
jakos jak gralem w it to nigdy nie uzywalem zadnych spowolnien ani nawet o nich nie slyszalem...
NML:615
UNML:322

Laura_x 
No way!

Wysłany: 9 Luty 2006, 15:39   Spowalnianie gry

nie slyszales, bo sie nigdy o tym otwarcie nie mowiono, by nie wygadac tajemnicy zlotego srodka tych najlepszych :roll:

Jacob
Fantastic!

Wysłany: 9 Luty 2006, 16:17   Spowalnianie gry

Ej, tak nawiasem mowiac, to WAP byl kiedys mistrzem Polski ?? I nie wiedzial nic o spowalnianu ??

LEO 
Splendid!

Wysłany: 9 Luty 2006, 17:26   Spowalnianie gry

BYl, ale rekord wtedy na MP wystarczyl w graniach 400combo, ja raz kiedys w ARCHWIUM przeczytalem o spowlanianiu, ale myslalem ze to tylko tak na sprobe a tu na poczatku stycznia jak sie doweidzialem to mnie polozylo,bo sam nigdy nie spowalnialem gry,a dzis ciesze sie szczegolnie, bo udalo mi sie rekord pobic....pzdr

Kubus 
Amazing!

Wysłany: 9 Luty 2006, 17:35   Spowalnianie gry

To poprostu bywa roznie , jedni sie downiaduja o tym , inni nie . Ja jak kiedys z qmplem gadalem na temat icy towera to pamietam ze cos tam mi powiedzial ze cos takiego istnieje ale co i jak dokladnie to w to nie wnikalem bo mnie to jakos zabardzo nie obchodzilo i nie myslalem jakos nad tym , dopiero jak poczytalem tutaj o tym troche to wtedy sobie uswiadomilem o co chodzilo z tym spowalnianiem w IT , a wczesniej to prawie nic nie bylo o tym wiadomo . I moze fajnie by bylo miec wysoookie wyniki ale tak jak leo sie cieszy ze nie gral na spowalniaczu tak i ja sie ciesze ze to co ugralem , ugralem swoimi silami :) .

catek
Gość
Wysłany: 14 Luty 2006, 00:59   Spowalnianie gry

plis podacie mi link do tego ostatniego spowalniacza bo musze sprawdzis jak to jest, :cry:

PS. Nawet moze byc lepszy lub inny :(

Odpowiedz do tematu