SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Techniki gry / Game techniques
Autor Wiadomość
Dominik (Bobi)
Eextreeme!

Wysłany: 21 Marzec 2006, 18:34   Jak zaczynaliscie...

teraz to tak. ale poczatki u kazdego tak wygladaly/aja ;)

Laura_x 
No way!

Wysłany: 22 Marzec 2006, 14:18   Jak zaczynaliscie...

Bobi -> poczatki poczatkami, ale ja od samego poczatku staralam sie robic jak najwieksze combosy, bo wydawalo mi sie, ze UNML to jest kompletna strata czasu, no moze dla rozluznienia gralam na UNML, ale w wiekszosci skakalam jak szalona, i nie doskakiwalam za wysoko. Ostatnio, cyzli po przekroczeniu przeze mnie magicznej bariery 500 schodkow, zaczelam skakac rozwazniej, ale nie o tym mowa chyba, troche sie zapedzilam ;)

Dominik (Bobi) napisał/a:
poczatki u kazdego tak wygladaly

Wcale nie, zdarzaja sie wyjatki ;) Na przyklad ja ;) moz emoja pierwsza gra to bylo welasnie skakanie po jednym schodku, oswojenie sie z gra, no ale pozniej, druga, trzecia i dalsze gry, to juz robilam pierwsze combosy, fakt, nei bly one wielkie, raptem jakies 50 czy 60, ale jak na calkiem poczatkujacego, bo taka blam na poczatku sierpnia, to chyba niezle ;) no ale dosc szybko, bo po niecalym miesiacu gry, przekroczylam 100 combo ;) Ten moment zapamietam do konca zycia chyba ^^

Kubus 
Amazing!

Wysłany: 22 Marzec 2006, 15:26   Jak zaczynaliscie...

No ja tez nie mialem takiego slabego poczatku robiac ciagle po 1 schodek albo po 5 combo . Tak jak Laura mowila za pierwszym razem skakalem powoli i po 1 schodek zeby zobaczyc jak sie w to gra itp. A za druga gra zobaczylem ze mozna tak fajnie skakac obracajac sie i ze sie wtedy szybciej idzie i wiecej za to punktow jest wiec zaczalem probowac tak skakac i chyba za 10 razem grania ( doslownie ) zrobilem combo chyba 10 . Nastepne gry albo spadalem albo ciagnalem skakanie i tak po kilku dniach zrobilem chyba combo 20-25 w takich granicach , nie pamietam dobrze . Chwile w tym tkwilem a pozniej zrobilem nagle combo super i wow i od tego sie zaczela prawdziwa gra mozna powiedziec . Dluzej juz w to gralem bo gra mi przyjemnosc sprawiala , a po niedlugim czasie przekroczylem 100 combo . Ale to byla radosc ... :)
Wiec jak widac chyba niebyl to bardzo slaby poczatek ;)

catek
Gość
Wysłany: 24 Marzec 2006, 00:20   Jak zaczynaliscie...

Ktos wspominal o tym ze wszyscy mowia (czesc) o tym ze zaczynala od tego ze najlepsze combo miala np. 5, ja tam nie wierze, nie ma takiej osoby ktora nigdy by nie grala w icy towera i odrazu miala dobre combo, kazdy z was skakal zapewne po schodku i tu nie trzeba tego komentowac bo taka jest prawda:) naprawde!!

Devlin 
Splendid!

Wysłany: 26 Marzec 2006, 21:41   Jak zaczynaliscie...

Ja na poczatku skakalem po jednym schodku. Po tygodniu mialem ok. 40 combo, a po miesiacu ok, 100 :-)

Profil FLD: 1565

Laura_x 
No way!

Wysłany: 27 Marzec 2006, 20:49   Jak zaczynaliscie...

catek -> nie staraj sie nam udowadniac, ze wiesz wiecej od nas, nei jestes zadnym prorokiem, cyz jasnowidzem tudziez wrozbita, wiec nei wiesz, jak to bylo u nas, a ze Twoje poczatki w graniu w IT byly nie najlepsze wcale nie musi oznaczac tego, ze i my mielismy kiepskie poczatki.

dzieki za wysluchanie ;p

catek
Gość
Wysłany: 27 Marzec 2006, 23:08   Jak zaczynaliscie...

Laura_x napisał/a:
catek -> nie staraj sie nam udowadniac, ze wiesz wiecej od nas, nei jestes zadnym prorokiem, cyz jasnowidzem tudziez wrozbita, wiec nei wiesz, jak to bylo u nas, a ze Twoje poczatki w graniu w IT byly nie najlepsze wcale nie musi oznaczac tego, ze i my mielismy kiepskie poczatki.

dzieki za wysluchanie ;p

Zbyt ogolnie to ujelas, jak wy razem wzieci to wiadomo ze wiem mniej ale moglas powiedziec to ze wiem mniej od danej osoby to rozumiem, oczywiscie zdanie napisalas jak najbardziej sensownie, kapuje, wiem o Co Ci chodzi, ale teraz mam racje, raczej odrazu, to z pewnoscia nie moglas tak wysoko doskoczyc, to znaczy tylko w moim przypadku tak bylo, nie mam zamiaru pisac nie na temat wiec ja koncze ten post :P

PS. Luzz

mayday
Yo!

Wysłany: 19 Kwiecień 2006, 18:46   techniki w IT

witam napiszcie moze jakies w tym poscie fajne techniki zeby daleko zajsc w icy towerze sam chetnie z jakis skorzystam poniewaz jestem slaby w IT moj rekord combo to 110 a floor 550 pozdrawiam

catek
Gość
Wysłany: 19 Kwiecień 2006, 19:17   techniki w IT

hehe nie sa az tak zle te twoje wyniki! :P

* jak masz ochote na granie to graj jak najdluzej - taki trening
* odbijaj sie od scian
* i to co ja robie nieraz, ogladam powtorki np. powtorke Syo (2007 floor- hmm i tak dla mnie to spowalnianie bylo) SaleiB mi kiedys powiedzial :P . Fajna technike maja Ci gracze (Syo np.), szybko sie zastanawia i robi duze comba zarazem wysoko doskakujac.

Domia 
No way!

Wysłany: 19 Kwiecień 2006, 20:09   techniki w IT

http://www.icy.pl/techniki.php
...

mayday
Yo!

Wysłany: 19 Kwiecień 2006, 20:43   techniki w IT

ja wlasnie czesto gram ale jak sie proboje odbic od scian to wlasnie combo robie nie za dobre:D

syo 
No way!

Wysłany: 19 Kwiecień 2006, 22:54   techniki w IT

catek napisał/a:
hmm i tak dla mnie to spowalnianie bylo

Taaak? Wiec moze podasz mi dowody na to ze to dla Ciebie spowalnianie bylo? :o
  Profil FLD: 91 IT Code:

catek
Gość
Wysłany: 20 Kwiecień 2006, 00:27   techniki w IT

syo napisał/a:
catek napisał/a:
hmm i tak dla mnie to spowalnianie bylo

Taaak? Wiec moze podasz mi dowody na to ze to dla Ciebie spowalnianie bylo? :o

hmm nie wiem, kiedys mi tak SaleiB powiedzial, tak tylko powiedzialem, no nie wiem czy to rekord Polski?

PS. Chyba Offtopic powoli rozpoczynamy :P

sebaci
Sweet!

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 20:26   techniki w IT

Ja stosuje bardzo duzo roznych trikow. Najwazniejsze to (i to chyba kazdy wie) zeby odbijac sie od scian, bo bez tego to raczej daleko trudno jest zajsc :P A tym odbijaniu od scian trzeba miec odpowiednia wprawe, nie odbijac sie na pale tylko z wyczuciem, odpowiednia sila, bardzo czesto przy odbijaniu ze scian stosuje sie technike powstrzymywania skoku, mi to ulatwia robienie dluzszych combosow.

Ostatnio bardzo czesto stosuje taki trik, ze nie skacze od razu na dane pietro, tylko najpierw odbije sie od sciany, potem spadam na to pietro i dalej robie combosa. Taka technika czasem sie przydaje.

Lubie tez stosowac taka technike, niezbyt czesto stosowana przez innych, ale bardzo przydatna. Jest to wyskok z danego pietra z ladowaniem na to samo pietro w celu uzyskania wiekszej predkosci. Na przyklad jestes na schodku a obok sciana. Zamiast tracic czas na doskok do nastepnego pietra ktore znajduje sie po drugiej stronie, lepiej odbic sie szybko od pobliskiej sciany, wyladowac na to samo pietro, a majac wtedy odpowiednia predkosc, mozemy wyskoczyc wyzej. Czasem stosuje ta technike bez sciany. Po prostu zamiast rozpedzac sie na jednym pietrze biegnac z jednej krawedzi tego pietra do drugiej, robie odpowiedni skok tak, ze jak laduje na to samo pieto to mam dostateczna predkosc zeby potem wykonac skok o 2, 3 pietra, a wiec pomaga to utrzymac combosa.

Czasem stosuje taka technike schodzenia z wyzszego pietra na nizsze zeby potem z niego wyzej wyskoczyc.

Trikow stosuje duzo, ale trudno mi je tak od razu wyliczyc. Powiem jeszcze jakiego triku nie lubie: nie lubie niepotrzebnego wydluzania rozpedzania sie na pietrach. Gdy mamy dostateczna predkosc, a jest tak prawie caly czas na pietrach 0-200 (zalezy od tego jaka kto ma technike) wiec nie ma sensu jeszcze na kazdym pietrze wydluzac rozbiegu. Robiac caly czas combosy rotacyjne nalezy sie odbijac od schodkow natychmiastowo po wyladowaniu na nie. Owszem, ta technika tez sie przydaje, bo czasem warto sie rozbiegac po schodkach robiac combosy, ale wtedy gdy chcemy uzyskac wieksza predkosc aby wyzej wyskoczyc

Troche to chyba pogmatwalem ale chyba wiecie co mam na mysli :P

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 22:24   techniki w IT

O, moje mysli! :lol:

sebaci
Sweet!

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 22:38   techniki w IT

Vinyanov napisał/a:
O, moje mysli! :lol:

nie cytowalem twojego artykulu, naprawde. Napisalem tu techniki ktore sam najbardziej stosuje i nic nie streszczalem z innych zrodel. Rozumiem ze mozesz widziec podobienstwo ale to bylo tak, ze pewnego razu (dawno temu) natknalem sie na twojego artka na icy.pl i poczytalem se, stwierdzilem ze praktycznie wszystkie wykorzystuje juz. Piszac teraz tutaj topica pisze wszystko z glowy a nie twojego artka ;) Nazwy technik moga byc takie same bo zapamietalem jak one sie nazywaja (powstrzymywanie skoku, itd)

PS: Mam jeszcze troche swoich technik, ktorych nie ma opisanych w Twoim artku, aczkolwiek sa one przeze mnie stosowane rzadziej. Jak bede mial czas to pokaze jakies techniki tak jak Ty w swym artykule

sebaci
Sweet!

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 23:13   Wiesz od czego zalezy twoja technika?

Wiadomo ze im wiecej siegra tym sie jest lepszym. Ale praktyka to IMO nie jedyny czynnik ktory decyduje o tym jak gramy, czy jak gramy w danym dniu lub o danym momencie.

W Icy Tower trzeba szybko myslec i podejmowac szybko decyzje. Dlatego zeby usprawnic swoj umysl trzeba... jesc duzo bialka :!: Tak panowie (i panie), trzeba jesc duzo jajek itp itd, wtedy usprawni sie nasze myslenie i lepiej bedziemy grali w Icy Tower :P

Wplyw na to jak gramy w danym momencie moze miec to ile juz przegralismy w danym dniu godzin. Ja po jakims czasie czuje moze nie znudzenie, ale takie znuzenie i w ogole nie gram dobrze. Wtedy musze sobie zrobic mala przerwe i potem z nowu gram "swiezo"

Ustawienia rak, palcow, dloni tez moga miec znaczenie. Ja na przyklad jak przez jakis czas gram z rekami w jednej pozycji to nieraz po jakims czasie trace wyczucie, niedobrze odbijam sie od scian. Gdy przestawie troche klawiature i troche inaczej uloze rece to gra mi sie wtedy lepiej.

Sama klawiatura moze miec znaczenie. Jak wymienilem stara klawiature na nowa, niskoprofilowa o niskim skoku klawisze to chyba za drugim podejsciem pobilem swoj rekord we floorach :shock: Moze to przypadek a moze i nie... w kazdym razie poczulem ze na tej nowej klawiaturze gra mi sie lepiej.

Pozycja gracza i otoczenie moga miec jakis wplyw. Najlepiej jak nikogo dookola ciebie nie ma, a tym bardziej zeby nikogo za toba nie bylo, bo to peszy. Warto tez usiasc w odpowiedniej pozycji na krzesle, zeby bylo jak najwygodniej, nie z oczami 20 cm od monitora ;)

Nastroj moze miec bardzo duze znaczenie. Dawniej jak mi sie floory nie udawaly to za kazdym kolejnym podejsciem bylem bardzo zdeterminowany (i zdenerwowany) i dlatego chcialem coraz szybciej, coraz lepiej... i w konsekwencji bylo coraz gorzej, bywalo tak tragicznie ze nie moglem przez pol godziny zrobic combosa na 100 pieter... nieraz mialem ochote rozwalic klawiature, a wiele razy juz w nia przywalilem reka... (powodem byly rowniez GF-y). Na szczescie teraz juz nie nazekam zbytnio i nie wyzywam sie na klawiaturze, bo to i tak nowa klawiatura i szkoda marnowac ;) Duzym problemem jest podenerwowanie gdy jestesmy na wysokim floorze lub gdy robimy dobrego combosa. Wtedy serce nam mocniej bije i poziom adrenaliny rosnie, niestety to nie jest korzystne. Wtedy robimy combosy bardziej ostroznie, przez co tracimy predkosc i combos sie szybciej konczy. A jak ja jestem na dobrym floorze i juz serce mi zaczyna mocniej bic to po jakims czasie robie ten drobny blad i spadam na dol... tylko i wylacznie przez to nie mam jeszcze floora powyzej 800, bo okazji mialem troche aby takiego floora zrobic, tylko popelnialem bledy przez zdenerwowanie.

No ty chyba tyle...

zaufmenik
Hey, good!

Wysłany: 30 Kwiecień 2006, 20:43   Wiesz od czego zale?y twoja technika?

Jak jestem wku**iony to wtedy dobrze mi idzie ;)

COMBOS - 86

SCORES - 13952

FLOOR - 414

killer55
Wow!

Wysłany: 3 Maj 2006, 20:24   Wiesz od czego zale?y twoja technika?

Cytat:
W Icy Tower trzeba szybko myslec i podejmowac szybko decyzje. Dlatego zeby usprawnic swoj umysl trzeba... jesc duzo bialka Tak panowie (i panie), trzeba jesc duzo jajek itp itd, wtedy usprawni sie nasze myslenie i lepiej bedziemy grali w Icy Tower

przydatne....
od dzisiaj zaczynam kuracje jajkowa :lol:

score:70,000
combo: 265
JC2: 212
NBJ:472
NML:488
JC3:9
UNML:262
floor:562!
gram na floory!
PS: www.driver55it.fora.pl - moje forum

catek
Gość
Wysłany: 3 Maj 2006, 22:53   Wiesz od czego zale?y twoja technika?

fajny nawet temat, przukleic najlepiej i zeby wszyscy wiedzieli :lol:

Odpowiedz do tematu