|
Techniki gry / Game techniques |
| Autor |
Wiadomość |
killer55
Gość
|
Wysłany: 4 Maj 2006, 15:36 Wiesz od czego zale?y twoja technika?
|
|
|
dlugo by to ci zajmowalo...
PS:przeczytaj ten tekst jeszcze raz to bedziesz gral 2 razy lepiej |
|
|
|
 |
narc_red
Yo!
|
Wysłany: 6 Maj 2006, 18:47 Wielki problem
|
|
|
Hejka. Jestem nowy. Mam nastepujacy problem: nie wiem co zrobic by miec wieksze punkty, combo i floor.
FLOOR: 424
COMBO: 65
SCORE: 8002
i nie umiem wiecej. POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! |
_________________ loor: 428
Combo: 62
Score: 7622
NML: 206 |
|
|
|
 |
sebaci
Sweet!

|
Wysłany: 6 Maj 2006, 19:34 Wielki problem
|
|
|
Te wyniki nie sa az takie zle...
Tylko Ci sie wydaje ze juz sie niczego wiecej nie nauczysz. Potrzebujesz tylko wiecej praktyki I nie staraj sie grac na sile, jak Ci nie wychodzi to nie graj, zrob sobie tez 2 - 3 dniowa przerwe to potem bedziesz gral lepiej |
_________________ Floor: 1048 | Combo: 472 | Score: 228743 |
|
|
|
 |
Devlin
Splendid!

Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2006 Posty: 801 Skąd: Icy Tower Planet
|
Wysłany: 6 Maj 2006, 22:50 Wielki problem
|
|
|
| Nie przawda!!! W moim przypadku jest tak: im dluzej gram tym lepsze wyniki. Na przyklad moj rekord 397 combo zostal pobity w trakcie 11 (!) godzinnej sesji. |
|
 |
sebaci
Sweet!

|
Wysłany: 6 Maj 2006, 23:23 Wielki problem
|
|
|
| Devlin napisał/a: | | Nie przawda!!! W moim przypadku jest tak: im dluzej gram tym lepsze wyniki. Na przyklad moj rekord 397 combo zostal pobity w trakcie 11 (!) godzinnej sesji. |
coz roznie bywa. Jednak czasami przerwy kilkudniowe, czy nawet kilkutygodniowe pomagaja. Mi pomogly. Ostatnio zrobilem se przerwe i zaczalem wyraznie lepiej skakac na combosy.
Najwazniejsze zeby nie grac na sile, a jak nie wychodzi to przerwac gre, chocby na pol godziny. Lepsze to niz walenie w klawiature. |
|
|
|
 |
Devlin
Splendid!

|
Wysłany: 7 Maj 2006, 00:12 Wielki problem
|
|
|
| sebaci napisał/a: | | Najwazniejsze zeby nie grac na sile, a jak nie wychodzi to przerwac gre, chocby na pol godziny. Lepsze to niz walenie w klawiature. |
Z tym sie akurat zgodze. |
|
 |
petr
Administrator

Wiek: 35 Dołączył: 17 Kwi 2004 Posty: 1665 Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
|
Wysłany: 7 Maj 2006, 03:25 Wielki problem
|
|
|
| odpowiedz jest w faq |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
narc_red
Yo!
|
Wysłany: 7 Maj 2006, 07:42 Jak zaczynaliscie...
|
|
|
| ja praktykuje sie w Icy Tower 1 nie odbijajac sie od scian. i wynik jest bardzo dobry, gdzies 400 ponad. a jak skacze od scian to mozecie odjac od poprzedniego wyniku jedno zero |
_________________ loor: 428
Combo: 62
Score: 7622
NML: 206 |
|
|
|
 |
LEO
Splendid!

|
Wysłany: 7 Maj 2006, 08:48 Wiesz od czego zale?y twoja technika?
|
|
|
MAly OFF-TOP
Sebaci ten avatar to Twoje zdjecie...?
JA nie gram juz za wiele w IT, nie chce mi sie, ale pamietam, jak na poczatku gralem anwet po 4-5 godzin by bic kolejne rekordy,moze czulem znuzenie, ale walczylem do konca...jak sie nieudawalo to nadchodzil kolejny dzien. |
_________________ nml : 869 |
|
|
|
 |
sebaci
Sweet!

|
Wysłany: 7 Maj 2006, 10:27 Wiesz od czego zale?y twoja technika?
|
|
|
| LEO napisał/a: |
Sebaci ten avatar to Twoje zdjecie...?
|
a naprawde wyglada jak prawdziwe zdjecie? Nie, to jest G-Man z half-Life 2. lol |
|
|
|
 |
LEO
Splendid!

|
Wysłany: 10 Maj 2006, 17:31 Wiesz od czego zale?y twoja technika?
|
|
|
Jak "lol" nie znam takiego slowa w jezyku polskim. Wlasnie, ze wyglada nienormalnie, wiec pytam. |
_________________ nml : 869 |
|
|
|
 |
zizzy
Hey, good!

|
Wysłany: 19 Grudzień 2006, 17:06 Skoki
|
|
|
Jak skakać z odbijaniem się o ściane
bo jak ja skacze to mi tak szybko ten
ludek lata że nie moge nadonrzyć i po
10 schodkach... no może 20, 30 spadam
na ziemie i GAME OVER
Z góry thx |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 19 Grudzień 2006, 21:25 Odp: Skoki
|
|
|
Hehe, co można poradzić - to musi ci po prostu wejść w ręce. Spróbuj poćwiczyć zawracanie w powietrzu na pierwszym piętrze Wieży: skok w jedną stronę, zmiana kierunku lotu w powietrzu, lądowanie po drugiej stronie. Potem rób to w ten sam sposób, ale skacząc w kierunku Wieży i zawracając w momencie uderzenia o ścianę. Później musisz tylko nauczyć się lądować po tym wszystkim na wyższych schodkach.
Nie wiem, czy te moje porady ci się przydadzą. Dawno nie grałem i nie wydaje mi się, abym przypomniał sobie wiele szczegółów fizyki gry pisząc na forum. Kiedy ostatnio nabiłem ~750 pięter, byłem naprawdę zaskoczony. |
|
|
|
 |
Devlin
Splendid!

|
Wysłany: 20 Grudzień 2006, 10:18 Odp: Skoki
|
|
|
Spróbuj na rrml
Do tego by mieć wysokie CCC trzeba czasu. Ja gram pewnie ponad dwa lata i mam CCC1 - 159 Myślę, żę do przyszłych wakacji przebije 160 |
|
 |
Ferbi
Sweet!

|
Wysłany: 31 Grudzień 2006, 22:35 Jak dobrze grać? Jak osiągać dobre wyniki?
|
|
|
Jak dobrze skakać? - odpowiedź niżej w poście mattiraba!
Mam taki wkurzający problem w IT Chodzi mi o to że gdy np. jestem już przy moim rekordzie
i robie odbicie od sciany i londuje na schodku to zsuwam sie z niego na następny i na następny i spadam. Macie jaką technike na to? pls Tutaj mam screena danej sytuacji : http://img387.imageshack..../schodkidw8.png |
_________________ Floor -- 405
Combo -- 102
Score -- 10655
Unml -- 225
Ccc -- 134
FANTASTIC!! FANTASTIC!! FANTASTIC!!
!!!!!!!!!ZEO LUX!!!!!! |
|
|
|
 |
mattirab
Moderator

Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 1 Styczeń 2007, 11:30 Odp: Schodki
|
|
|
Heh, mnie nieraz też tak się zdarza, najczęściej, gdy robię combo. Tutaj troche rzeczy, które z pewnością Ci pomogą (choć może niekoniecznie w tym akurat problemie):
| petr napisał/a: | 6. Jak macie metody na wysokie skakanie?
Cytat: "kishony"
trening, trening, trening..
przyda sie tez odrobina talentu, troche szczescia, dosc duzo cierpliwosci i wtedy masz szanse stac sie w tym dobry.
Cytat: "syo"
Cierpliwosc, skupienie, koncentracja, czas |
| catek napisał/a: | * jak masz ochote na granie to graj jak najdluzej - taki trening
* odbijaj sie od scian
* i to co ja robie nieraz, ogladam powtorki np. powtorke Syo (2007 floor- hmm i tak dla mnie to spowalnianie bylo) SaleiB mi kiedys powiedzial . Fajna technike maja Ci gracze (Syo np.), szybko sie zastanawia i robi duze comba zarazem wysoko doskakujac |
| sebaci napisał/a: | Ja stosuje bardzo duzo roznych trikow. Najwazniejsze to (i to chyba kazdy wie) zeby odbijac sie od scian, bo bez tego to raczej daleko trudno jest zajsc A tym odbijaniu od scian trzeba miec odpowiednia wprawe, nie odbijac sie na pale tylko z wyczuciem, odpowiednia sila, bardzo czesto przy odbijaniu ze scian stosuje sie technike powstrzymywania skoku, mi to ulatwia robienie dluzszych combosow.
Ostatnio bardzo czesto stosuje taki trik, ze nie skacze od razu na dane pietro, tylko najpierw odbije sie od sciany, potem spadam na to pietro i dalej robie combosa. Taka technika czasem sie przydaje.
Lubie tez stosowac taka technike, niezbyt czesto stosowana przez innych, ale bardzo przydatna. Jest to wyskok z danego pietra z ladowaniem na to samo pietro w celu uzyskania wiekszej predkosci. Na przyklad jestes na schodku a obok sciana. Zamiast tracic czas na doskok do nastepnego pietra ktore znajduje sie po drugiej stronie, lepiej odbic sie szybko od pobliskiej sciany, wyladowac na to samo pietro, a majac wtedy odpowiednia predkosc, mozemy wyskoczyc wyzej. Czasem stosuje ta technike bez sciany. Po prostu zamiast rozpedzac sie na jednym pietrze biegnac z jednej krawedzi tego pietra do drugiej, robie odpowiedni skok tak, ze jak laduje na to samo pieto to mam dostateczna predkosc zeby potem wykonac skok o 2, 3 pietra, a wiec pomaga to utrzymac combosa.
Czasem stosuje taka technike schodzenia z wyzszego pietra na nizsze zeby potem z niego wyzej wyskoczyc.
Trikow stosuje duzo, ale trudno mi je tak od razu wyliczyc. Powiem jeszcze jakiego triku nie lubie: nie lubie niepotrzebnego wydluzania rozpedzania sie na pietrach. Gdy mamy dostateczna predkosc, a jest tak prawie caly czas na pietrach 0-200 (zalezy od tego jaka kto ma technike) wiec nie ma sensu jeszcze na kazdym pietrze wydluzac rozbiegu. Robiac caly czas combosy rotacyjne nalezy sie odbijac od schodkow natychmiastowo po wyladowaniu na nie. Owszem, ta technika tez sie przydaje, bo czasem warto sie rozbiegac po schodkach robiac combosy, ale wtedy gdy chcemy uzyskac wieksza predkosc aby wyzej wyskoczyc
Troche to chyba pogmatwalem ale chyba wiecie co mam na mysli
;
Wiadomo ze im wiecej siegra tym sie jest lepszym. Ale praktyka to IMO nie jedyny czynnik ktory decyduje o tym jak gramy, czy jak gramy w danym dniu lub o danym momencie.
W Icy Tower trzeba szybko myslec i podejmowac szybko decyzje. Dlatego zeby usprawnic swoj umysl trzeba... jesc duzo bialka Tak panowie (i panie), trzeba jesc duzo jajek itp itd, wtedy usprawni sie nasze myslenie i lepiej bedziemy grali w Icy Tower
Wplyw na to jak gramy w danym momencie moze miec to ile juz przegralismy w danym dniu godzin. Ja po jakims czasie czuje moze nie znudzenie, ale takie znuzenie i w ogole nie gram dobrze. Wtedy musze sobie zrobic mala przerwe i potem z nowu gram "swiezo"
Ustawienia rak, palcow, dloni tez moga miec znaczenie. Ja na przyklad jak przez jakis czas gram z rekami w jednej pozycji to nieraz po jakims czasie trace wyczucie, niedobrze odbijam sie od scian. Gdy przestawie troche klawiature i troche inaczej uloze rece to gra mi sie wtedy lepiej.
Sama klawiatura moze miec znaczenie. Jak wymienilem stara klawiature na nowa, niskoprofilowa o niskim skoku klawisze to chyba za drugim podejsciem pobilem swoj rekord we floorach Moze to przypadek a moze i nie... w kazdym razie poczulem ze na tej nowej klawiaturze gra mi sie lepiej.
Pozycja gracza i otoczenie moga miec jakis wplyw. Najlepiej jak nikogo dookola ciebie nie ma, a tym bardziej zeby nikogo za toba nie bylo, bo to peszy. Warto tez usiasc w odpowiedniej pozycji na krzesle, zeby bylo jak najwygodniej, nie z oczami 20 cm od monitora
Nastroj moze miec bardzo duze znaczenie. Dawniej jak mi sie floory nie udawaly to za kazdym kolejnym podejsciem bylem bardzo zdeterminowany (i zdenerwowany) i dlatego chcialem coraz szybciej, coraz lepiej... i w konsekwencji bylo coraz gorzej, bywalo tak tragicznie ze nie moglem przez pol godziny zrobic combosa na 100 pieter... nieraz mialem ochote rozwalic klawiature, a wiele razy juz w nia przywalilem reka... (powodem byly rowniez GF-y). Na szczescie teraz juz nie nazekam zbytnio i nie wyzywam sie na klawiaturze, bo to i tak nowa klawiatura i szkoda marnowac Duzym problemem jest podenerwowanie gdy jestesmy na wysokim floorze lub gdy robimy dobrego combosa. Wtedy serce nam mocniej bije i poziom adrenaliny rosnie, niestety to nie jest korzystne. Wtedy robimy combosy bardziej ostroznie, przez co tracimy predkosc i combos sie szybciej konczy. A jak ja jestem na dobrym floorze i juz serce mi zaczyna mocniej bic to po jakims czasie robie ten drobny blad i spadam na dol... tylko i wylacznie przez to nie mam jeszcze floora powyzej 800, bo okazji mialem troche aby takiego floora zrobic, tylko popelnialem bledy przez zdenerwowanie.
No ty chyba tyle... |
I link na koniec: http://www.icy.pl/techniki.php |
_________________ Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
Ferbi
Sweet!

|
Wysłany: 1 Styczeń 2007, 12:04 Odp: Schodki
|
|
|
| dzięki za wyczerpującą odpowiedź. |
Combo -- 102
Score -- 10655
Unml -- 225
Ccc -- 134
!!!!!!!!!ZEO LUX!!!!!! |
|
|
|
 |
Matix
Hey, good!

|
Wysłany: 1 Styczeń 2007, 12:44 Co Z Tym Combo?!
|
|
|
Jak już zapewne wiećie ten temat z pytaniem ,,Co Z Tym Combo?!". A więc gdy skacze, udaje mi się na combo mieć tylko Super, WoW .itp. Nie udało mi się dojść do Fantastic. Gdy skacze to tak jakby specjalnie mi spadal na ziemię ten ludek i jak już wiecie GAME OVER. |
|
|
|
 |
Ferbi
Sweet!

|
Wysłany: 1 Styczeń 2007, 17:41 Odp: Co Z Tym Combo?!
|
|
|
| Mam podobny problem, gdy mam już pare pięter od extreme to tak jakby spacja się zacina i harold spada. Mnie to strasznie wkurza bo to tak wygląda jakby jakiś duch czy co? specjalnie mi przeszkadzał w grze. |
Combo -- 102
Score -- 10655
Unml -- 225
Ccc -- 134
!!!!!!!!!ZEO LUX!!!!!! |
|
|
|
 |
Matix
Hey, good!

|
Wysłany: 1 Styczeń 2007, 18:01 Odp: Co Z Tym Combo?!
|
|
|
No tak jakby duch. |
|
|
|
 |
|
|