SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Spowalnianie gry / Game slowdown
Autor Wiadomość
marcin9365
Yo!

Wysłany: 18 Listopad 2006, 10:45   Odp: Spowalnianie gry

Jednak jest Łatwiej z tym spowolnieniem , według mnie to jest rodzaj jakiegos ulatwienia i do swiateowej listy ine powinny sie liczyc te wyniki ,a co dziwne jeszcze lepsze combo wyszlo mi jak gralem na 1 zamiast 30 :D

yoshi
Hey, good!

Wysłany: 19 Grudzień 2006, 15:52   Odp: Spowalnianie gry

Moze i coś dają te programy, ale co to za radość, gdy znajdujesz sie najakiejś liście wiedziąc że doszedłeś tam korzystając z "pomocy"?? Ja jestem przeciwnikiem takich programów. Za to przydał mi się do Age`a III i Q3 :)

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 19 Grudzień 2006, 16:54   Odp: Spowalnianie gry

Cytat:
co to za radość, gdy znajdujesz sie najakiejś liście wiedziąc że doszedłeś tam korzystając z "pomocy"??

Wiesz, jednej na dziesięć osób może się trafić. Albo i większej liczbie. ;)

yoshi
Hey, good!

Wysłany: 5 Styczeń 2007, 22:32   Problem

Witam ! Otóż mam następujący problem : zainstalowałem sobie program do spowalniania procka !xspeed zeby zobaczy jak to dziala. Zniechęciłem się do niego, bo nie mogłem jakos lepszych wyników mieć, lecz gdy prędkość jest ustawiona na 1 lub program jest wyłączony IT chodzi mi o wiele za szybko !! Nie wiem czy to dlatego, że mam za szybki (3,0 GHZ) procek i po pomieszaniu programem przyspieszyło działanie gry. I traz chcąc nie chcąc musze grać na spowolnieniu 1,23, bo na takim mi chodzi tak jak powinno.

QbiX
Yo!

Wysłany: 5 Luty 2007, 11:40   Odp: Spowalnianie gry

hej sorki ale (:P) jak sie spowalnia gre???? :)

skoro mowa o prędkośąci gry nie wiem jak ale ostatnio na informatyce wcisnęliśmy jakiś klawisz i pędziliśmy z 3 razy szybciej

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 6 Luty 2007, 09:00   Odp: Spowalnianie gry

No tak. Ja w sumie też chętnie bym się tego dowiedział. :D Najlepiej w stopniu bardziej szczegółowym niż "należy ściągnąć odpowiedni program i go uruchomić". Może ktoś pokusi się o mały tutorial gdy wyjdzie już 1.3.2? ;)

QbiX - pewnie F1/tab?

magiclbn
Yo!

Wysłany: 12 Luty 2007, 07:43   Odp: Spowalnianie gry

ehhh po co cioty szpowalniacie?? syo myslalem ze jestes dobry ale bez kitu to c**ta jestes

Cercio
Hey, good!

Wysłany: 13 Luty 2007, 19:26   Odp: Spowalnianie gry

[center]ooooooooo ja jestem zaskoczony :) [/center]

uważam to za [s]oszustwo[/s]...wróć! :) ułatwienie:) syo,pokaż repley jak grasz bez spowolnienia ...
a mam takie pytanie : jak sie spowalnia gre? bo moj rekord to ok. 290 - 300 schodków (bo gdzieś na " - " sie spierdzielilem).

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 14 Luty 2007, 16:18   Odp: Spowalnianie gry

Cercio napisał/a:
uważam to za [s]oszustwo[/s]...wróć! :) ułatwienie:)

Niestety w tej kwestii decydenci (czytaj Free Lunch Design) uważają odwrotnie. :P AFAIR za ułatwienia FLD uważa na przykład mody (chociaż autorzy nawet do ich używania nigdy nie zachęcali na własną rękę).
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 14 Luty 2007, 16:24, w całości zmieniany 1 raz  

Cercio
Hey, good!

Wysłany: 14 Luty 2007, 21:33   Odp: Problem

ehh,ja nie wiem. ;( a z kad masz ten program i jak sie nazywa??

Jacob
Fantastic!

Wysłany: 15 Luty 2007, 12:11   Odp: Problem

Ja mam procek 2,8 GHz i nie narzekalem, jesli chodzi o IT. Co prawda, IT chodzi szybciej, ale mozna sie przyzwyczaic i miec wysokie wyniki.

Jesli chcesz juz spowalniac, to ustaw sobie obicazenie procesora na 32% (u mnie byla to wartosc optymalna).
Btw. Watpie, zeby Ci cos to pomoglo, lepiej zacznij wiecej cwiczyc, a nie probowac oszukiwac.

MfG Jacob

Zwichu
Yo!

Wysłany: 21 Luty 2007, 08:46   Odp: Spowalnianie gry

Jak dla mnie to nie jest oszustwo tylko oczywiście ułatwienie :) Ja osobiście dużo w IT nie grałem ale lubie tą gre bije sobie rekordy wśród kumpli jestem najleprzy a spowolnienie jest jak najbardziej legalne ;)

Winius
Hey, good!

Wysłany: 25 Luty 2007, 17:09   Odp: Spowalnianie gry

syo napisał/a:

Dzis o godzinie 11:00 na forum FLD pojawil sie temat o dzwiecznej nazwie "Sekret wysokich wynikow". Po wejsciu nan (TUTAJ) niektorzy z Was moga sie zawiesc. Co takiego w nim jest? Jesli nie znacie angielskiego, czytajcie dalej.

Można spowoli

Autorem owego tematu jest John Beak, ktory jako pierwszy przyznal sie otwarcie do tego, ze spowalnial gre! Przyznal sie otwarcie, wyjasnil co mu dawala wolniejsza gra.

Niektorych z Was na pewno zawiodlo to, co napisane powyzej. Dla formalnosci warto dodac, ze takich osob jest wiecej. Do spowalniania gry przyznali sie rowniez Strack i Syo. Przyznanie sie do spowalniania gry i wyjasnienie tego jest zdecydowanie lepszym posunieciem anizeli nie przyznawanie sie do tego i ciagla taka gra.

Czy wedlug Was spowolnienie gry jest zwyklym oszustwem czy po prostu nieduzym wspomaganiem? Przy tworzeniu Waszej opinii miejcie na uwadze to, ze podczas spowolniania gry ruchy postaci rowniez sie spowalniaja (logiczne) i jest tylko troszke wiecej czasu na myslenie podczas gry.
syo napisał/a:

Dzis o godzinie 11:00 na forum FLD pojawil sie temat o dzwiecznej nazwie "Sekret wysokich wynikow". Po wejsciu nan (TUTAJ) niektorzy z Was moga sie zawiesc. Co takiego w nim jest? Jesli nie znacie angielskiego, czytajcie dalej.

Autorem owego tematu jest John Beak, ktory jako pierwszy przyznal sie otwarcie do tego, ze spowalnial gre! Przyznal sie otwarcie, wyjasnil co mu dawala wolniejsza gra.

Niektorych z Was na pewno zawiodlo to, co napisane powyzej. Dla formalnosci warto dodac, ze takich osob jest wiecej. Do spowalniania gry przyznali sie rowniez Strack i Syo. Przyznanie sie do spowalniania gry i wyjasnienie tego jest zdecydowanie lepszym posunieciem anizeli nie przyznawanie sie do tego i ciagla taka gra.

Czy wedlug Was spowolnienie gry jest zwyklym oszustwem czy po prostu nieduzym wspomaganiem? Przy tworzeniu Waszej opinii miejcie na uwadze to, ze podczas spowolniania gry ruchy postaci rowniez sie spowalniaja (logiczne) i jest tylko troszke wiecej czasu na myslenie podczas gry.

Można spowolnic grę ustawiając ją ze zgodnością z windows 98.

Moim zdaniem to oszustwo,powinniśmy byc zdani na swoje umjejętności i koncętracje.

syo 
No way!

Wysłany: 25 Luty 2007, 19:07   Odp: Spowalnianie gry

Ale dostalem po twarzy ;D

Mimo wszystko mysle ze moja gra jest na tyle dobra zeby miec pierwsze miejsce w Polsce. ;] po prostu gram mniej i rzadziej, za to zajmuje sie bardziej turniejami. Wydaje mi sie ze zdazylem sie juz nawrocic
;]
  Profil FLD: 91 IT Code:

Devlin 
Splendid!

Wysłany: 25 Luty 2007, 23:31   Odp: Spowalnianie gry

Winius napisał/a:
Można spowolnic grę ustawiając ją ze zgodnością z windows 98.

Czyli jak?? Bo nie bardzo rozumiem.

Profil FLD: 1565

Artur 
Eextreeme!

Wysłany: 25 Luty 2007, 23:49   Odp: Spowalnianie gry

Jeśli masz Windows XP lub chyba viste, to we właściwościach skrótu do gry, masz taką opcję zgodności z windows 98 i innymi. :P

Devlin 
Splendid!

Wysłany: 26 Luty 2007, 09:38   Odp: Spowalnianie gry

Mam Me wiec sobie nie poszaleje ;)

Profil FLD: 1565

Dark Sturm II
Hey, good!

Wysłany: 26 Luty 2007, 19:42   Odp: Spowalnianie gry

W tym też to jest, miałem system :)

Artur 
Eextreeme!

Wysłany: 26 Luty 2007, 19:44   Odp: Spowalnianie gry

Devlin napisał/a:

Mam Me wiec sobie nie poszaleje ;)
ściągnij CpuKillera. :P

Wik59
Yo!

Wysłany: 10 Marzec 2007, 10:34   Odp: Problem

sciągnolem ict tower.exe i teraz nie moge grac:( czego nieh ktoś mi powie.

Odpowiedz do tematu