Co się dzieje? |
Autor |
Wiadomo¶æ |
mattirab
Moderator

Pomóg³: 2 razy Wiek: 26 Do³±czy³: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Sk±d: Kalisz
|
Wys³any: 26 Pa¼dziernik 2006, 17:04 Co się dzieje?
|
|
|
Co się stało z forum? Kto zmienił styl? Czy ktoś jeszcze tu w og?le wchodzi? ??? |
_________________ Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wys³any: 27 Pa¼dziernik 2006, 21:57 Re: Co się dzieje?
|
|
|
Nie mam pojęcia. Zdaje się, że coś się z ostatnim forum skichało... jak dla mnie cała społeczność IT umarła... |
|
|
|
 |
Jacob
Fantastic!

Do³±czy³: 13 Lut 2005 Posty: 328
|
Wys³any: 28 Pa¼dziernik 2006, 07:14 Re: Co się dzieje?
|
|
|
Domia napisa³/a: |
Nie mam pojęcia. Zdaje się, że coś się z ostatnim forum skichało... jak dla mnie cała społeczność IT umarła...
|
Owszem, forum sie skichalo, nie dzialalo przez tydzien i nikt nie zglosil tego faktu zadnemu z redaktorow, pogadalem z petrem -> potem byla "404 Site not found" -> czyli jak moge sie domyslac petr postawil nowe forum.
Mi osobiscie nie podoba sie ten rodzaj forum. Wolalem juz stary phpBB ;]
MfG Jacob |
_________________ Deutsche IT Nationalmannschaft
Jacob's Website |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wys³any: 28 Pa¼dziernik 2006, 09:41 Re: Co się dzieje?
|
|
|
Jacob napisa³/a: |
Domia napisa³/a: |
Nie mam pojęcia. Zdaje się, że coś się z ostatnim forum skichało... jak dla mnie cała społeczność IT umarła...
|
Owszem, forum sie skichalo, nie dzialalo przez tydzien i nikt nie zglosil tego faktu zadnemu z redaktorow, pogadalem z petrem -> potem byla "404 Site not found" -> czyli jak moge sie domyslac petr postawil nowe forum.
Mi osobiscie nie podoba sie ten rodzaj forum. Wolalem juz stary phpBB ;]
MfG Jacob
|
Osobiście zgłaszałam piterowi, że coś się spipcyło na forum, a po tym, gdy pojawiło się to "404 site not found" myślałam, że to skutek grzebania w forum, więc nie m?w, że nikt się tym nie zainteresował. |
|
|
|
 |
Jacob
Fantastic!

Do³±czy³: 13 Lut 2005 Posty: 328
|
Wys³any: 28 Pa¼dziernik 2006, 10:29 Re: Co się dzieje?
|
|
|
Mowie jak bylo. Skoro to wczesniej zglosilas, to czemu nikt nic nie robil z tym fantem ?? Z tego co pamietam, to jak pisalem petrowi, to on nie wiedzial, ze nie dziala forum ;]
MfG Jacob |
_________________ Deutsche IT Nationalmannschaft
Jacob's Website |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wys³any: 28 Pa¼dziernik 2006, 18:12 Re: Co się dzieje?
|
|
|
Ech, nieważne kto kiedy komu zgłosił już... dla mnie i tak to wszystko upada i większość ludzi ma głęboko gdzieś.
[move]O, tu jest marquee xD[/move] |
|
|
|
 |
petr
Administrator

Wiek: 30 Do³±czy³: 17 Kwi 2004 Posty: 1665 Sk±d: D±browa Górnicza / Kraków
|
Wys³any: 29 Pa¼dziernik 2006, 15:42 Re: Co si? dzieje?
|
|
|
Hmm.
Na pocz?tek wypada mi przeprosi? Was wszystkich za to denerwuj?ce zapewne zwlekanie z odpowiedzi?. Jedyne na co si? zdoby?em to pseudo-o?wiadczenie na g?ownej, do ktorego link dostali?cie na gg. Mog?bym wyt?umaczy? ?e nie mog?em si? zalogowa? przez zabaw? w szatana i "?" w nicku, ale to nie ma wi?kszego sensu.
Przechodz?c do konsensusu sprawy, sytuacja wygl?da tak (nie powtarzaj?c informacji zawartych w newsie):
Jacob napisa³/a: | Owszem, forum sie skichalo, nie dzialalo przez tydzien i nikt nie zglosil tego faktu zadnemu z redaktorow, pogadalem z petrem -> potem byla "404 Site not found" -> czyli jak moge sie domyslac petr postawil nowe forum. |
Przyznaj? racj?, przez tydzie? nikt z Redakcji nie zauwa?y? padu forum - po prostu ?aden z nas nie wchodzi? tam w tym czasie. Mnie o fakcie poinformowali Jacob i Domia (niezale?nie). Zaraz po tym uderzy?em do Vina, ktory zrobi? backup bazy po czym usun?? forum z /forum/ i pocz?? odzyskiwa? je w innym miejscu.
Ja teoretycznie by?bym w stanie postawi? forum od nowa (nigdy tego nie robi?em), ale ju? zabawa w odzyskiwanie z bazy - to ju? dla mnie wy?sza informatyka. Aktualnie sprawy techniczne nale?? do Vina i (ewentualnie) do Neo.
Jak wynika z powy?szych s?ow nie mo?na jednoznacznie, dobitnie powiedzie? ?e "nikt si? tym nie zainteresowa?".
Domia napisa³/a: | dla mnie i tak to wszystko upada i wi?kszo?? ludzi ma g??boko gdzie?. |
Bez forum czuj? si? go?y je?li chodzi o Icy.pl, gdy wszystko znowu ruszy obiecuj? osobi?cie zaj?? si? podnoszeniem Icy.pl z dna. Z dna, pami?taj?c o konkurencji, ktora uros?a i powa?nie nam zagra?a.
Powa?nie zastanawiam si?, czy nie zacz?? rozmawia? o rozszerzeniu Redakcji. Jakby nie by?o aktualnie liczy ona dwie (ewentualnie trzy) osoby na powa?nie my?l?ce o rozwoju strony (przemilcz? fakt i? w 2/3 nie prowadzi to od miesi?cy do konkretnych czynow). Nie chc? jednak zosta? pos?dzony o zwalanie roboty na innych... Najpierw wi?c ogarniemy wszystko w takim stanie w jakim jest, a potem spytamy si? publicznie czy jest na scenie (lub poza ni??) kto? ch?tny do pomocy.
Ponownie dzi?kuj? za uwag?.
Nie, nie wiem dlaczego Wy nie macie problemow z polskimi znakami w nowych postach, a ja mam. Nie pytajcie o to. |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
SaleiB
Administrator

|
Wys³any: 29 Pa¼dziernik 2006, 20:17 Re: Co się dzieje?
|
|
|
no gratuluje ktoś w końcu napisał newsa na stronie gł?wnej. Szkoda ze było to spowodowane tym że nie mozna było pisac na forum. ale z tego co czytam to jest jeszcze jakas nadzieja dla tej strony bo vin pracuje nad strona od podstaw, co oznacza ze pewnie przybierze ona wyglad kosmiczny ;] a co do samego forum to przydała by sie wam wersja Polskojezyczna
pozdro
ps. slyszeliście newsy od laury? |
_________________ IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) ¼ród³o |
|
|
|
 |
Devlin
Splendid!

Wiek: 30 Do³±czy³: 26 Mar 2006 Posty: 801 Sk±d: Icy Tower Planet
|
Wys³any: 31 Pa¼dziernik 2006, 08:14 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
Też bardziej podobał mi się stary styl forum |
|
 |
petr
Administrator

Wiek: 30 Do³±czy³: 17 Kwi 2004 Posty: 1665 Sk±d: D±browa Górnicza / Kraków
|
Wys³any: 31 Pa¼dziernik 2006, 20:51 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
Mi też, mi też.
Ale to dlatego że w takich sprawach jestem konserwatywny i nie lubię większych zmian. Czy to w wyglądzie, czy to w panelu admina (grrrr)...
Mam nadzieję że przyzwyczaicie się już wkrótce.
Jak łatwo można zauważyć aktualnie trwają jeszcze prace wykończeniowe, mające za zadanie przystosować te forum do stanu używalności.. Gdyby ktoś zauważył jakieś braki czy błędy proszę zgłosić je w tym temacie. |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
mattirab
Moderator

Pomóg³: 2 razy Wiek: 26 Do³±czy³: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Sk±d: Kalisz
|
Wys³any: 7 Styczeñ 2007, 16:51 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
Mam pytanko... chociaż nie wiem, czy ktoś z adminów tu wchodzi jescze: czy można tu dawać userom ostrzeżenia? Bo patrzyłem po profilach, tematach i takiej opcji chyba nie ma. |
_________________ Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
dzamper
Super!

Do³±czy³: 24 Lip 2006 Posty: 55 Sk±d: Ze Zabrza :D
|
Wys³any: 7 Styczeñ 2007, 18:57 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
Nie idzie... Wiem z innego forum dizałającego na SMF... Ale idzie sobie poradzić... Zrobić wątek "Ostrzeżenia i sankcje" czy cuś i tam wpisywać. Jak ktoś się nie dostosuje to kolejne ostrzeżenie za nie przestrzeganie sankcji... |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

Pomóg³: 9 razy Do³±czy³: 06 Lut 2004 Posty: 2312
|
Wys³any: 8 Styczeñ 2007, 09:49 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
Na pewno istnieje taka modyfikacja. AFAIK SMF to niemal Przemo w kawałkach - trzeba je tylko dościągać... |
|
|
|
 |
Ukis
Yo!
Do³±czy³: 03 Lut 2007 Posty: 1
|
Wys³any: 3 Luty 2007, 20:44 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
A dlaczego juz nie da się wysłac powtórek do rankingu ;0 ? |
|
|
|
 |
dzamper
Super!

Do³±czy³: 24 Lip 2006 Posty: 55 Sk±d: Ze Zabrza :D
|
Wys³any: 3 Luty 2007, 21:00 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
A dlaczego nie używasz funkcji szukaj? :O |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wys³any: 22 Luty 2007, 20:26 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
To ja inaczej - czy nie dałoby się przenieść tego znów na phpbb ? |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

Pomóg³: 9 razy Do³±czy³: 06 Lut 2004 Posty: 2312
|
Wys³any: 22 Luty 2007, 22:41 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
Dużo łez wylałoby się na klawiaturę. Wzięlibyście to na sumienie? |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wys³any: 24 Luty 2007, 12:33 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
No cóż, zawsze mogę się odwdzięczyć muffinkami domowej roboty |
|
|
|
 |
syo
No way!

Pomóg³: 1 raz Wiek: 33 Do³±czy³: 31 Sty 2004 Posty: 1957 Sk±d: Wroc³aw/Olsztyn
|
Wys³any: 26 Luty 2007, 01:10 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
1. phpBB
2. sprzatniecie forum (bo ja np nie lapie niczego prawie)
I bedzie miodzik.
pozdrowka |
|
|
|
 |
Artur
Eextreeme!

|
Wys³any: 26 Luty 2007, 19:47 Odp: Co się dzieje?
|
|
|
Czego nie łapiesz? |
_________________ Wszystko jest mo¿liwe, bo jeszcze nikt nie udowodni³, co jest niemo¿liwe.
IT 1.5: [Floor]> 1233 [Score]> 581279 [Combo]> 754 [CC1]> 161 [CC2]> 261 [CC3]> 358 [CC4]> 460 [CC5]> 563
IT 1.3: Floor: 1444 Combo: 587 |
|
|
|
 |
|