Przesunięty przez: Vinyanov 22 Luty 2008, 16:26 |
Czy Icy Tower jest łatwą grą? |
| Jaką Grą Jest IcyTower |
| Jest grą fajną i łatwą do opanowania |
|
40% |
[ 6 ] |
| Jest grą łatwą i trudną do opanowania |
|
46% |
[ 7 ] |
| Jest grą łatwą (i tyle ;p) |
|
0% |
[ 0 ] |
| Jest grą trudną (i tyle ;p) |
|
13% |
[ 2 ] |
| Bardzo ciężka |
|
0% |
[ 0 ] |
| Nie lubie tej gry |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 7 |
| Wszystkich Głosów: 15 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
zizzy
Hey, good!

|
Wysłany: 29 Grudzień 2006, 11:19 Czy Icy Tower jest łatwą grą?
|
|
|
Jaką grą jest IT. Bo jak oglądam te filmiki to mi zapiera dech w piersiach... |
| Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 20 Lipiec 2010, 05:24, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
zizzy
Hey, good!

|
Wysłany: 29 Grudzień 2006, 11:23 Odp: IcyTower Jaka To Gra
|
|
|
| ja (zizzy ;p) już zagłosowałem ;p |
|
|
|
 |
mattirab
Moderator

Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 31 Grudzień 2006, 13:06 Odp: IcyTower Jaka To Gra
|
|
|
Hmmmm... dałeś nam w pewnym sensie "zagadkę nie do rozwiązania", bo Icy Towera nie da się przejść do końca schodków, bo tego końca nie ma (jest tylko pewna punktowa granica, ale to było w innym temacie, napisał to bodajże Neo albo John Beak), więc ciężko jest ustalić tu kryterium 'łatwa-trudna'. To wszystko zależy od punktu widzenia graczy i ich ambicji (tak mi się wydaje). Ja głosuję, że jest grą łatwą i trudną do opanowania (taka zresztą prawda ). |
_________________ Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
Matix
Hey, good!

|
Wysłany: 1 Styczeń 2007, 12:19 Odp: IcyTower Jaka To Gra
|
|
|
| Ja tak samo jak mattirab odpowiadam na odpowiedz jest łatwą i trudną do opanaowania. |
|
|
|
 |
somar91
Hey, good!

|
Wysłany: 7 Luty 2007, 13:18 Odp: IcyTower Jaka To Gra (ANKIETA)
|
|
|
| według mnie icy tower jest grą emocjonującą,im dalej dojdziesz tym większe emocje, aż w końcu emocje wezmą gurę nad twoim ciałem i skusisz. |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 20 Maj 2008, 15:11
|
|
|
Parę tygodni temu wybrałem opcję nr 4. Po zastanowieniu zdaje się jednak, że Icy Tower to łatwa gra. Zobaczmy, ile mamy wewnątrz niej nieoczywistych posunięć, które znają tylko wtajemniczeni. Moim zdaniem nie więcej, niż wewnątrz przeciętnej strategii albo CRPG-a. Odbijanie się od ścian, wieloskoki, powstrzymywanie lotu w poziomie, nie wybijanie się zbyt wysoko, odbijanie się od ścian w biegu, nabieranie rozpędu po schodkach, wymijanie schodków w locie, rejump, regulowanie wysokości skoków przy JC2.
No dobrze. Może i trudna. Ale mimo wszystko, można chyba osiągnąć perfekcję w rok, gdyby trenować codziennie parę godzin. Właśnie, czy można powiedzieć, że Roket, JB albo Craven to gracze perfekcyjni? Oprócz tego, jest jeszcze jedna kwestia. Niektórzy gracze praktycznie nie oglądają powtórek innych, na przykład ja. Pomimo tego wszyscy opanowali, lepiej lub gorzej, dokładnie te same techniki. Czy można zaryzykować stwierdzenie, że w Icy Tower istnieje tylko jedna strategia, i każdy zaawansowany gracz musi do niej dojść, prędzej czy później? (Chyba już gdzieś o tym pisałem). |
|
|
|
 |
petr
Administrator

Wiek: 35 Dołączył: 17 Kwi 2004 Posty: 1665 Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
|
Wysłany: 22 Maj 2008, 22:47
|
|
|
| Vinyanov napisał/a: | | Czy można zaryzykować stwierdzenie, że w Icy Tower istnieje tylko jedna strategia, i każdy zaawansowany gracz musi do niej dojść, prędzej czy później? | Tak. Kod skakania jest najwidoczniej tak, że po prostu nie da się osiągać dobrych wyników używając innych technik. Prawdopodobnie już wielu szkolnych czy osiedlowych "mistrzów" zawiodło się, gdy oglądając pierwszy raz powtórki najlepszych na świecie zrozumiało, że te genialne sposoby już dawno zostały przez kogoś wymyślone. |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
|
|