|
Anime, manga itp. |
| Autor |
Wiadomość |
petr
Administrator

Wiek: 35 Dołączył: 17 Kwi 2004 Posty: 1665 Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
|
Wysłany: 26 Wrzesień 2010, 23:28 Anime, manga itp.
|
|
|
Czy ktoś ogląda/czyta (poza JB który i tak tu nie zagląda)?
Pozwolę sobie wymienić kilka moich ulubionych tytułów (akurat raczę się tylko anime):
Death Note
Durarara
Evangelion
Elfen Lied
Detroit Metal City
Serial Experiments Lain
Hellsing
Przy okazji zachęcam do korzystania z serwisu shinden anime, gdzie można łatwo (online) i przyjemnie (HD, profesjonalne polskie napisy) obejrzeć większość tytułów (w tym te właśnie wychodzące w Japonii)
Dla "początkujących" w tych tematach polecam zwłaszcza Death Note, które naprawdę wciąga, a kreska jest na tyle realistyczna że nie zniechęca (nie każdy lubi japońskie duże oczy itp) |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
Pirochemik
Splendid!

Pomógł: 2 razy Wiek: 36 Dołączył: 06 Gru 2005 Posty: 531 Skąd: Iława/Warszawa
|
Wysłany: 27 Wrzesień 2010, 21:20
|
|
|
No mi się zdarza, kiedyś częściej. DO tej pory myślałem, że tylko JB to nakręca i większość rzeczy, które obejrzałęm, to za jego sprawą, po za studiem Ghiblii ciągle wysyłał mi nowe tytuły, a że zawsze trafiał lubiłem to oglądać, tak obejrzałem death note ściągnięte przez IRC za jego sprawą z prędkością szybszą niż wtedy miałem internet, do dziś nie wiem jak to się działo;o?:D Ale była to wersja Director`1s cut czy jakoś tak, czyli jeden odcinek okrojony, chociaż na początek było fajnie, niedawno obejrzałem wszystkie odcinki. Tylko parę rzeczy nie podobały mi się w tym anime, ale ogólnie całkiem spoko, podobne jest Code geass , ten sam morał itp. ale inna fabuła. Czasem brzmi to dziwnie, ale z anime można na prawdę się wiele nauczyć i niektóre są znaczni bardziej wartościowe niż większość filmów:) Elfen Lied też jedno z bardziej ulubionych anime jakie oglądałem:)
Podobno(nie pamiętam) JEst jakaś konkretna scena w której widać za dużo i JB uważa, żę ciązy na niej klątwa bo wszystkim jego znajomym oraz jemu w tym czasie wchodzili rodzice:) Cóż, ja uważałem i tak nie było:)
Pierwsze anime jakie oglądałem to Onegai Twins, całkiem fajne jak na początek, po kilku latach obejrzałem drugą część onegai teacher:) Kilka tytułów z Twoich mam zamiar jeszcze obejrzeć i fajnie, że napisałeś, będę wiedział od czego zacząć. Ogólnie obejrzałem wiele anime: (kiedyś zapisałem więkoszść):
3Onegai Teacher
2Code geass R1 R2
1Death note (one ep ver)
Zero no tsukaima R1R2R3
Kanon 2006 2nd?
Spirited Away
5 5 centimeters per second Byousoku
6 Nabari no Ou
7Air
8Chobits ENG ver
9Craymore
Sailormoon
Bragon ball R1R2R3 +spc ep
Dead spaces
10Elfen lied
11Grobowiec świetlików(The grave of fireflates)
12Higurashi no Naku Koro ni R1R2
Księżniczka mononoke
Kigeki
13Noir
Love Love?
Palecocoon
REC
14Serei no moribito
Skip beat
Solty Rei
Tales of the abbys 12
Toshokan sensou
Wagaya no onari-sama
Porco rosso
Suzumiya Haruhi no yuutsu 5
Mushiuta
Skull Man
Gin-Iro no Kami no Agito/Origin - Spirits of the Past
Akane-iro ni Somaru Saka
Tytania 9
Speed Grapher
Po za tymi, które pisałem najbardziej polecam
spirited away, fajne i ciekawe anime, najlepsze jest to, że lubią je ludzie, któzy za anime nie przepadają:),
nabari no ouch, dobra akcja rozluźniające anime, tzn, takie spokojne. Kiedyś w Warszawie widziałem kolesia,m który ubrał się jak ten co stosował tech. kiry , normalnie identyczni, tyle, że na żywo nie wygląda to tak fajnie:)
Oczywiście Kanon, ale nie każdemu przypada do gustu. Po za muzyką, najbardziej po tym Anime skojarzyłem sobie, czemu firma Canon robi aparaty:)
5 five centimeters per second Byousoku bardziej dla kobiet chociaż nikoniecznie. Ja i JB mamy raczej dobre zdanie o tym anime:)
Koniecznie Claymore! Trzeba zobaczyć samemu:)
Grobowieć świetlików, to jedno z bardziej poważnych krótkich anime. Można oglądać nawet jak się za tego rodzaju obrazem nie przepada. Chyba każdy powinien to obejrzeć.
12Higurashi no Naku Koro ni R1R2 - polecam szczególnie jak komuś podoba się krew itp ale nie tylko, przedewszystkim ciekawa i detektywistyczna fabuła! pierwsze 4 odcinki są super:)
13Noir - dawne francuskie filmy o zabijaniu, tzn. nie do końca. Jako noir w tym filmie są dwie kobiety, które zabijają na zlecenie, oczywiście nie każde, szczerze nie umiem tego opisać ale polecam
Niektóre z nich obejrzałem jako dziecko, np Księżniczka z księżyca czy dragon Ball. Do dziś lubię odcinki specjalne, szczególnie z ojcem Songa:) Kilka z nich obejrzałem bo obejrzałem, napewno wiele pominąłem do polecenia i wiele obejrzałem nie pisząc tutaj:)
Wybaczcie za tak długą wypowiedź i tak chaotyczna.
edit - ups bym zapomniał, to anime dla ludzi zamiast claymore, jeżeli preferują mniej fantastyki(nie móię w cale) Serei no moribito - ogólnie polecam:) |
_________________ 1.3| FLOOR 1825 | SCORE 642454 | COMBO 787 | NML 1234 |
1.4| FLOOR 1577 | SCORE 468302 | COMBO 679 | NML 1126 |
Polska Lista Top Ten |
|
|
|
 |
petr
Administrator

Wiek: 35 Dołączył: 17 Kwi 2004 Posty: 1665 Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
|
Wysłany: 27 Wrzesień 2010, 23:00
|
|
|
| Pirochemik napisał/a: | | 5 five centimeters per second Byousoku bardziej dla kobiet chociaż nikoniecznie. Ja i JB mamy raczej dobre zdanie o tym anime:) | Widziałem, genialne
Chyba będę musiał wrzucić tą Twoją listę w tanuki anime i sprawdzić jak oceniają, mimo wszystko im ufam ;p
mam kilka tytułów które czekają na obejrzenie ale jakoś nie mogę się zabrać
Ostatnio oglądam tylko (na bieżąco bo wciąż wychodzi) ciekawy eksperyment, czyli połączenie zombiaków z ..... etchi (Highschool of the Dead) ... czyli w anime głównie chodzi o zombie, duże cycki, zombie, podskakujące cycki, trochę zombie i piszczące laski. Połączenie totalnie dziwne (zapewne jakaś chora fantazja fanatyka zombie i etchi zarazem) ale ogląda się przyjemnie, fajny odmóżdżacz ;p |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
Doob
Fantastic!

|
Wysłany: 27 Wrzesień 2010, 23:40
|
|
|
Ja ogladam tesh~!
Nie chce mi sie wymieniac co ogladalem, a jakich hitow nie ogladalem, moze kidys zajdzie mnie na to chec. Wlasnie tez jestem po HOTD - w pytke, tylko jak zwykle nie lubie 12odcinkowych serii, bo zawsze sie troche glupawo koncza.
Teraz nie ogladlam tyle co kiedys, ale przymierzam sie teraz do Baka to Test to Shoukanjuu i ogladam na bierzaco Giant Killing (odrazu przypomina mi sie Kapitan Tsubasa *.*)
Ogolnie raczje ogladam komedie, choc i kilka 'powaznych' tytulow tez sie obejrzalo. Z tasiemcow to od jakis 2 lat jestem na bierzaco z Bleach. |
|
|
|
 |
szczoo17
Wow!

Wiek: 29 Dołączył: 05 Lis 2009 Posty: 98 Skąd: Z Kruszwicy
|
Wysłany: 28 Wrzesień 2010, 18:37
|
|
|
Nie oglądam anime. Czytam za to mangi "Bleach" i "Psyren" (sporo tego nie? ). |
|
|
|
 |
Kazikdobry
Super!

|
Wysłany: 11 Luty 2022, 13:57
|
|
|
| szczoo17 napisał/a: | Nie oglďż˝dam anime. Czytam za to mangi "Bleach" i "Psyren" (sporo tego nie? ). |
Moje dzieci miaĹy na to zajawkÄ...ktĂłra z wiekiem im przeszĹa.
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|