SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Debesciarski filmik / Ftopy filmowe
Autor Wiadomość
Neo 
Fantastic!

Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 17:36   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

Cytat:
Neo napisał/a:

Cytat:
Prawda... chociaz po 5-6 obejrzeniach filmu nawet sie do niej przyzwyczailem (no, moze poza tym jej glosem )...

Noo, nie spotkalem jeszcze kogos, kto tyle razy obejrzal LOTRa co ja

To przy okazji zainteresowan rodzinnych czy z wlasnej woli? Mi swoja rodzine ledwo udalo sie zaciagnac do obejrzenia "Druzyny", chociaz po obejrzeniu bardzo sie spodobala...

Z wlasnej woli, a jakze... tez bardzo lubie Wladce Pierscieni, chociaz nigdy nie moglem sie zaciagnac do przeczytania wszystkich trzech ksiazek :? Co do Powrotu Krola, sciagam se wlasnie z neta... nie moge sie juz doczekac... ciekawi mnie, jak przedstawili Sciezke Umarlych, Szelobe, Gore Przeznaczenia... ach, co za emocje! :lol:

Cytat:
Cytat:
a co do glosu... bez komentarza

Dlaczego? Wg mnie naprawde mowi tak, jakby wdychala 50% powietrza a wydychala 150. Dla mnie o wiele lepszy glos ma np. Galadriel.

Hmm. No nie wiem... mi jakos Cate Blanchett nie przypadla do gustu pod wzgledem aktorstwa. Najlepiej wyglada w tej "chwili euforii" czy jak to tam nazwiesz :wink: A co do Arweny... to "bez komentarza" mialo oznaczac, ze sie zgadzam :) i nie chce sie nawet wypowiadac :)

Cytat:
Cytat:
Niestety, w wersji DVD (...) W wersji "nieDVD " samochod byl tu widoczny bardzo wyraznie, jednak na DeFalDe zostal (ewidentnie ) zretuszowany, tak ze widzimy tylko przesuwajacy sie z prawa na lewo jasniejszy pas. Takze tutaj jest dosc dobrze widoczny...

Rzeczywiscie, o tym nie wiedzialem. A najlepsze jest to, ze u mnie na dole ekranu dokladnie w tym momencie wyswietla sie "Property of New Line Cinema. Screening Copy Only. Sale...".

U mnie tez :D widac mamy ta sama wersje :lol: ...

Cytat:
Musze sprawdzic na www.moviemistakes.com.

Ja tez bardzo lubie ta strone :) zgadnij gdzie znalazlem "moje" autko? :wink: a propo LOTRA, podobno w momencie gdy bohaterowie wyplywaja z Lothlorien, gdzies widac siedzacego na krzesle Petera Jacksona... ja tego nie lapie... moze tobie uda sie ustrzelic? :smile:

Cytat:
Cytat:
BTW: Wiesz jaki jest najbardziej ewidentny byk w Harry'm Potterze 2? Po prostu cudo!

Nie - nie widzialem ani jedynki ani dwojki. Ale ksiazke czytalem raz - na kompie. Mam ja i na papierze, ale po angielsku, a ze sprawdzaniem wszystkich slow ktorych nie znam lub nie jestem pewien jedna strona zajmuje 15 minut.

Lal, poruszyles wiele watkow dotyczacych Harry'ego... no dobra. Wiec po pierwsze, bardzo fajny blad z Harry'ego Pottera 2 (film)...

Niezle, co? Sorry za jakosc, ale zeby to bylo widoczne, trzeba bylo porzadnie rozjasnic :? . Co do ksiazki, to przeczytalem wszystkie czesci. Na kompie mam wszystkie po angielsku i 2 po polsku, na papierze 5 czesc po polsku (BTW: Chyba pobilem rekord w szybkosci czytania - mialem ja przeczytana juz w dniu premiery o 18:00... serio!)

Narka, i czekam na odpowiedz!

BTW: Co z klatka z Matrixa?

matuss
Eextreeme!

Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 17:40   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

nie pobiles rekordu :) moj brat Greg przeczytal Harrego pol roku wczesniej przed premiera, po angielsku

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 17:47   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

Cytat:
nie pobiles rekordu moj brat Greg przeczytal Harrego pol roku wczesniej przed premiera, po angielsku

A, po angielsku to ja mialem Bog wie kiedy... po za tym mowimy o polskiej wersji... zreszta, ja nie mam aspiracji do bicia rekordow. Powiem tylko, ze polska wersje, jeszcze pachnaca mialem przeczytana w dzien premiery o 18:00 wiec jesli to nie jest rekord we "wczesnosci" przeczytania, to moze przynajmniej jest w szybkosci? :wink:
I jeszcze jedno... Greg? Czy to ten sam, co ongis pokonal mnie na IcyDome o 5 floorow?

matuss
Eextreeme!

Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 19:05   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

nie, nie.. to jest Grzesiek ale mowie se Greg.. a tak wogole to on sie podpisuje poprostu: g.
:lol:

Mi sie podoba Cialo, oraz Zmroz oczy ( oczywiscie z tych polskich )

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 02:18   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

Neo napisał/a:
tez bardzo lubie Wladce Pierscieni, chociaz nigdy nie moglem sie zaciagnac do przeczytania wszystkich trzech ksiazek :?

Hm, AFAIR ja tez, ale kiedy juz przelknalem te trzy to potem wszystkie inne poszly lawinowo. :wink:

Cytat:
Co do Powrotu Krola, sciagam se wlasnie z neta... nie moge sie juz doczekac...

Ja mam na CD (trzech :razz: :wink: ), ale jeszcze nie obejrzalem, z dwoch powodow:
1.) nie moge znalezc i zainstalowac odpowiednich kodekow
2.) najpierw chce obejrzec go w kinie po raz drugi (i chyba musze sie spieszyc). :grin:

Cytat:
ciekawi mnie, jak przedstawili Sciezke Umarlych, Szelobe, Gore Przeznaczenia... ach, co za emocje! :lol:

Powiem tak: jedna z tych trzech scen oceniam na minus, dwie na plus, a zadna nie jest zgodna z moimi wyobrazeniami. 8)

Cytat:
Cytat:
Dlaczego? Wg mnie naprawde mowi tak, jakby wdychala 50% powietrza a wydychala 150. Dla mnie o wiele lepszy glos ma np. Galadriel.

Hmm. No nie wiem... mi jakos Cate Blanchett nie przypadla do gustu pod wzgledem aktorstwa. Najlepiej wyglada w tej "chwili euforii" czy jak to tam nazwiesz :wink:

Spotkalem sie z okresleniem"shadow-forma" i mi pasuje. :twisted: Co do samego filmu - moze to dziwne, ale ja jakos tej euforycznej sceny nigdy nie moge przetrawic (zeby chociaz ramiona prosto trzymala). ;] A sama aktorka gra IMO najlepiej ze wszystkich elfich rol w filmie, widac po niej caly ten wiek i doswiadczenie... w kazdym razie Celeborn do stop nie dorasta. ;]

Cytat:
A co do Arweny... to "bez komentarza" mialo oznaczac, ze sie zgadzam :) i nie chce sie nawet wypowiadac :)

Aha. :D

Cytat:
Cytat:
Musze sprawdzic na www.moviemistakes.com.

a propo LOTRA, podobno w momencie gdy bohaterowie wyplywaja z Lothlorien, gdzies widac siedzacego na krzesle Petera Jacksona... ja tego nie lapie... moze tobie uda sie ustrzelic? :smile:

Nic pewnego nie znalazlem (moze to w wersji rozszerzonej?), ale interesujace miejsca (mam nadzieje, ze zrzuty nie sa za duze i nikomu to okna przegladarki nie rozwali) to:

te trzy,

te dwa

i to jedno, wg mnie bardzo podobne do ludzkiej twarzy, a nawet bardzo podobne do Jacksona. :D Szczegolnie, kiedy film przewija sie dosyc powoli.

Cytat:
na papierze 5 czesc po polsku (BTW: Chyba pobilem rekord w szybkosci czytania - mialem ja przeczytana juz w dniu premiery o 18:00... serio!)

Ja przeczytalem ja tez na komputerze, ale za to przed polska premiera - w tlumaczeniu nieoficjalnym. I nie zaluje, kiedy porownuje je z fragmentami oficjalnego, ktore przeczytalem niedawno u kolegi, dochodze do wniosku ze czasami to pierwsze bylo o wiele lepsze...

Cytat:
BTW: Co z klatka z Matrixa?

Klatka jest... i raczej nie da sie z niej zrobic dobrych avatarow. ;] Ale efekty prob (lekko je podefektowalem i zretuszowalem) sa takie:

BTW avatarow filmowych, ostatnio zrobilem sobie ciekawy avatar z "Druzyny Pierscienia":

Moze podesle go do jakiejs galerii avatarow tolkienowskich. :D

jurko kiler
Eextreeme!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 13:16   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

Cytat:
Lal, poruszyles wiele watkow dotyczacych Harry'ego... no dobra. Wiec po pierwsze, bardzo fajny blad z Harry'ego Pottera 2 (film)...

wiesz ze nawet dalem sie na to nabrac :P
ale wspolmoderator z wiadomosc.info szybko sprowadzil mnie na ziemie :wink:
oczywiscie to fotomontaz :D - Neo - to Twoja sprawka czy taki po prostu znalazles?? :P

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 16:00   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

Cytat:
oczywiscie to fotomontaz - Neo - to Twoja sprawka czy taki po prostu znalazles??

Zartujesz? Nie ma zadnego fotomontazu... jesli chcecie, to wykompresuje te 10 sekund filmu i bedzie do sciagniecia! (ok 1-2 MB)

jurko kiler
Eextreeme!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 16:05   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

a wiec przedstawie fragment rozmowy z Gadulca
-> chodzi o perspektywe
-> jest za maly
-> jest mniejszy niz ta blondynka
-> niemozliwe, zeby byl taki drobny
-> gdyby ten facet stal tak blisko, musialby byc wyzszy od tej malej
-> no i chyba widac jakby obwodke
-> taka wyrazna granice miedzy nim a ta blondynka

z w/w racji wychodzi na to ze to jednak fotomontaz :P

kishony 
Eextreeme!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 16:19   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

jurko kiler napisał/a:

-> jest za maly
-> jest mniejszy niz ta blondynka
-> niemozliwe, zeby byl taki drobny

hm.. byc moze tylko mi sie wydaje, ale mam wrazenie, ze on kleczy.

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 16:43   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

Cytat:
hm.. byc moze tylko mi sie wydaje, ale mam wrazenie, ze on kleczy.

no ja nie wierze ze dopiero teraz ktos to zauwazyl :)

jurko kiler
Eextreeme!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 17:23   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

hmm - Neo dawaj tego filmika - wciaz mam pewne watpliwosci :P

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 17:43   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

Harry Potter - 16 sekund

Ale musisz podjasnic :/ bo jest ciemne

I co? :D

jurko kiler
Eextreeme!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 19:21   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

"Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

Sprawdz, czy wpisales poprawny adres strony, lub skorzystaj z najwiekszej w Polsce Wyszukiwarki Onetu."

egzekucja odroczona :P

kishony 
Eextreeme!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 19:31   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

pomylona jedna literka. poprawny link to http://www.neovigo.republika.pl/harry.avi

jurko kiler
Eextreeme!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 22:50   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

no fakt - przyznaje sie do bledu :oops:
choc na tym ujeciu faktycznie wygladalo to jak fotomontaz

btw
zbieranie informacji o takich bledach i innych niescislosciach w filmach to moj konik :P - dlatego tak bardzo chcialem sie upewnic czy to jest czy to nie jest fotomontaz :)

syo 
No way!

Wysłany: 19 Kwiecień 2004, 00:20   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

To moze ja.

MATRIX

Wyraznie widac, ze... samochody jada w zla strone :lol:

W lewym gornym rogu widac Smitha.. chodza plotki, ze oderwaly mu sie nogi :D . Byly sprzeczki na roznych forach, w koncu stwierdzono, ze sa przyczepione ;)
  Profil FLD: 91 IT Code:

Falien
Eextreeme!

Wysłany: 21 Kwiecień 2004, 22:28   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

Smith tam lata bo pewnie dal se dopalanie odrzutowe albo Neo go zalatwil :D
Albo tez probuje dostac sie przez okno do ubikacji.. :lol: Kto wie !!

Doktor(wiko)
Eextreeme!

Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 20:05   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

No, tyle tego jest... nie moge byc gorszy, lookne na "Szybkich & Wscieklych". :)

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 20:47   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

DZIEN NIEPODLEGLOSCI

Fajne kosze na smieci maja w Area 51, kilkadziesiat metrow pod ziemia, nie? ART DEPT. - departament sztuki :lol:

syo 
No way!

Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 21:42   Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe

THE MATRIX

Firma, w ktorej pracuje Thomas A. Anderson to Metacortex.

Gdy ucieka od agentow, pojawila sie inna nazwa (przyjrzyj sie - Meta Cortechs)!
  Profil FLD: 91 IT Code:

Odpowiedz do tematu