SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Najfajniejszy avatar / sygnatura

Najfajniejszy avatar (ew z sygnatur?) ma...
Syo
20%
 20%  [ 3 ]
Domia
6%
 6%  [ 1 ]
petr
0%
 0%  [ 0 ]
Vinyanov
6%
 6%  [ 1 ]
Laura
0%
 0%  [ 0 ]
Tajek
20%
 20%  [ 3 ]
SaleiB
0%
 0%  [ 0 ]
domaz
6%
 6%  [ 1 ]
LEO
0%
 0%  [ 0 ]
Neo
6%
 6%  [ 1 ]
Fayl
6%
 6%  [ 1 ]
John Beak
6%
 6%  [ 1 ]
mattirab
6%
 6%  [ 1 ]
Robee
13%
 13%  [ 2 ]
ktos inny - kto?
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 0
Wszystkich Głosów: 15

Autor Wiadomość
Vinyanov 
No way!

Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 22:51   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Neo napisał/a:
czyzby o to chodzilo? :D ...

Nie myslalem dokladnie o tym, ale na pewno o tych dwudziestu sekundach. ;]

Cytat:
i ktory lepszy?

Tzn?

- kule z Jedynki czy kule z Dwojki
czy
- kule z Jedynki I czy kule z Jedynki II? :?:

BTW czy ktokolwiek zna tu jakas szybka i chociaz troche wygodna metode robienia zrzutow ekranu z DivX?

BTW2 - z ktorej czesci Matrixa jest twoj aktualny avatar? Bo nie kojarze tego ujecia. ;]

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 23:08   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Cytat:
i ktory lepszy?

mi chodzilo o to, ktory z tych dwoch (prawie takich samych) jest lepszy... ten pierwszy to oryginal, a ten drugi to podrasowany przeze mnie :P

Cytat:

no to moze to? :D

Cytat:
BTW czy ktokolwiek zna tu jakas szybka i chociaz troche wygodna metode robienia zrzutow ekranu z DivX?

No powiem tak... ten z kulami to zrobilem naciskajac Alt+PrintScreen, ale to byla prowizorka... program z prawdziwego zdarzenia, to VirtualDub... nie dosc ze wybierasz sobie kadr klatka po klatce, to jeszcze zapisuje go sam (nie alt+costam) :) , w ogole VirtualDub to potezne narzedzie dla kazdego DivXowca (zgadnijcie, kto na przyklad? 8) )... mozna w nim np. kompresowac DVD do DivX... jest tez inny program, NanDub, ale nie uzywam go zbyt czesto - to jakby 'ubozsza wersja' tego pierwszego. Nanduba uzywam tylko do podzialu filmu DivX na 700MB kawalki, zeby zmiescil sie na plycie :)

Cytat:
z ktorej czesci Matrixa jest twoj aktualny avatar? Bo nie kojarze tego ujecia. ;]

Nie mam pojecia, :grin: po prostu na jakiejs stronce znalazlem takie fajne zdjecie Neo, wykadrowalem co trzeba, zmniejszylem rozmiar itd. no i mam :wink: jest z tym avatarem taka ciekawostka - tak mi sie to wszystko udalo, ze zajmuje dokladnie 2000 bajtow :D

czekam na odpisy :)

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 23:33   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Neo napisał/a:
Cytat:
i ktory lepszy?

mi chodzilo o to, ktory z tych dwoch (prawie takich samych) jest lepszy...

IMO drugi. 8)

Cytat:
Cytat:

W takim razie, bardzo cie prosze - sprecyzuj DOKLADNIE to ujecie, postaram sie Cie usatysfakcjonowac :grin:

Ahaa... myslalem, ze tego ostatniego avatara tez znalazles w Sieci, a nie stworzyles wlasnorecznie... Dzieki, ale nie trzeba (szczegolnie kiedy teraz mam ten VD 8) ). :smile: W koncu to ty je zmieniasz. :wink:

Cytat:
Cytat:

No powiem tak... ten z kulami to zrobilem naciskajac Alt+PrintScreen,

U mnie ta metoda nie dzialala, niezaleznie z jakiego programu bym to robil. ;/

Cytat:
(...tu byl fragment o programach...)

Wow, zainstalowalem tego VirtualDub'a i dokladnie tego bylo mi (i nie tylko) trzeba. :grin: Really great thx! :D

Jak pomysle ile teraz zrobie zrzutow z LotR'a... :mrgreen: :wink:

Cytat:
Cytat:
z ktorej czesci Matrixa jest twoj aktualny avatar? Bo nie kojarze tego ujecia. ;]

Nie mam pojecia, :grin: po prostu na jakiejs stronce znalazlem takie fajne zdjecie Neo, wykadrowalem co trzeba, zmniejszylem rozmiar itd. no i mam :wink: jest z tym avatarem taka ciekawostka - tak mi sie to wszystko udalo, ze zajmuje dokladnie 2000 bajtow :D

Szkoda, ze nie 2048. :razz: A na serio to patrzac na ta jego jakosc mam wrazenie, ze powinien wazyc wiecej... Niezle...

---

Edit: prawie idealnie to. :) Ale teraz juz sam postaram sie ustrzelic ta wymarzona klatke, dzieki. :)

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 23:45   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Cytat:
Jak pomysle ile teraz zrobie zrzutow z LotR'a...

A propo LOTR'a... jest taka ciekawostka... otoz gdy jest scena, kiedy Arwena (wlasnie, Arwena... dupa! powinien byc Glorfindel :x ) ucieka z Frodem na kolanach przed 9 Nazgulami, w pewnym momencie przejezdza pod drzewem i galaz smaga ja po twarzy...
Zlap to ujecie na VirtualDupie :razz: i przesuwaj co jedna klatke... zauwazysz cos dziwnego - ewidentny montaz, wklejka, prowizorka czy jak to tam nazwiesz... :grin:

Cytat:
Ale teraz juz sam postaram sie ustrzelic ta wymarzona klatke

a jak juz to zrobisz, to mi ja przeslij (w calosci). Moze mi sie spodoba i zrobie se ava?

Cytat:
dokladnie tego bylo mi (i nie tylko) trzeba.
)

Pozdrawiam... i ciesze sie ze ci sie podoba.
PS... moge wiedziec, co to to "i nie tylko", czy to tajemnica panstwowa? :wink:

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 00:23   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Neo napisał/a:
A propo LOTR'a... jest taka ciekawostka... otoz gdy jest scena, kiedy Arwena (wlasnie, Arwena... dupa! powinien byc Glorfindel :x )

Prawda... chociaz po 5-6 obejrzeniach filmu nawet sie do niej przyzwyczailem (no, moze poza tym jej glosem :x )... :roll:

Cytat:
ucieka z Frodem na kolanach przed 9 Nazgulami, w pewnym momencie przejezdza pod drzewem i galaz smaga ja po twarzy...
Zlap to ujecie na VirtualDupie :razz: i przesuwaj co jedna klatke... zauwazysz cos dziwnego - ewidentny montaz, wklejka, prowizorka czy jak to tam nazwiesz... :grin:

Glupio, ale powtarzalem ta scene kilka(nascie?) razy i chyba nie zauwazylem nic dziwnego. :oops: Tzn ta scena gdzie Arwen i Frodo cofa sie od tej galezi rzeczywiscie wyglada troche tak, jakby byla zlozona z dwoch ujec, ale sam nie wiem, czy to o to chodzi...

BTW kiedys slyszalem plotke ze gdzies w "Druzynie" (i to chyba wlasnie w jakiejs scenie lesnej) przez chwile miga samochod, moze zasugerowalem sie tym i spodziewalem czegos duzego? :D

Cytat:
Cytat:

a jak juz to zrobisz, to mi ja przeslij (w calosci).

Ok.

Cytat:
Cytat:
dokladnie tego bylo mi (i nie tylko) trzeba.

PS... moge wiedziec, co to to "i nie tylko", czy to tajemnica panstwowa? :wink:

Mam nadzieje ze nie. :roll: :wink: Mamie mojej niedawno potrzebne bylo kilka zrzutow ze "Skrzypka na dachu", a wtedy robilismy je jeszcze jakas strasznie pokrecona i trudna metoda... Wiec VD przyda sie w sam raz jesli sytuacja sie powtorzy. :grin:

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 08:35   Najfajniejszy avatar / sygnatura

No prosze... jak sie tak pisze to wychodza calkiem dlugie posty, nikt nie moze powiedziec ze sobie nabijamy :D

Cytat:
Prawda... chociaz po 5-6 obejrzeniach filmu nawet sie do niej przyzwyczailem (no, moze poza tym jej glosem )...

Noo, nie spotkalem jeszcze kogos, kto tyle razy obejrzal LOTRa co ja :wink: a co do glosu... bez komentarza :wink:

Cytat:
Glupio, ale powtarzalem ta scene kilka(nascie?) razy i chyba nie zauwazylem nic dziwnego. Tzn ta scena gdzie Arwen i Frodo cofa sie od tej galezi rzeczywiscie wyglada troche tak, jakby byla zlozona z dwoch ujec, ale sam nie wiem, czy to o to chodzi...

O to chodzi... jest ogromna roznica w jasnosci itp. dwoch SASIADUJACYCH klatek...
A tak przy okazji, gdybysmy mimo wszystko mowili o czym innym, sprecyzuje:
chodzi o fragment filmu w ktorym Arwena przejezdza pod drzewem, galaz smaga ja po twarzy i w nastepnej sekundzie widac jej szrame na twarzy :)

Cytat:
BTW kiedys slyszalem plotke ze gdzies w "Druzynie" (i to chyba wlasnie w jakiejs scenie lesnej) przez chwile miga samochod, moze zasugerowalem sie tym i spodziewalem czegos duzego?

Ach tak, samochod w LOTR 1? Oczywiscie, bardzo prosze... nie widac go w scenie lesnej, tylko w scenie, gdzie Sam zatrzymuje sie obok stracha na wroble (tam, gdzie mowi "jeszcze jeden krok i bede dalej od domu niz kiedykolwiek przedtem"). Niestety, w wersji DVD (a co za tym idzie, i w filmach DivX, bo wiekszosc osob ktore ma LOTR 1 w DivXie ma DVDRipy :wink: ) zostalo to ewidentnie zamaskowane. Tak czy siak, bardzo prosze. Oto opis:

No wiec tutaj (zdjecie powyzej) samochod pojawia sie tylko jako blyszczacy punkt, odblask swiatel w karoserii. Jest dosc dobrze widoczny (ten punkt :D ) w momencie gdy samochod przejezdza za galeziami drzewa i tuz za nim. Najlepiej widac to w ruchu, gdy powtarza sie te piec sekund raz za razem :razz:

To jest zdjecie z drugiego ujecia tej samej sceny. W wersji "nieDVD :wink: " samochod byl tu widoczny bardzo wyraznie, jednak na DeFalDe zostal (ewidentnie :wink: ) zretuszowany, tak ze widzimy tylko przesuwajacy sie z prawa na lewo jasniejszy pas. Takze tutaj jest dosc dobrze widoczny...

Tak wiec widzisz, ze samochod jest, ale nie jest tak widoczny czy ewidentny jakbysmy chcieli :razz: .

Cytat:
Cytat:
Cytat:

a jak juz to zrobisz, to mi ja przeslij (w calosci).

Ok.

Dzieki :D

BTW: Wiesz jaki jest najbardziej ewidentny byk w Harry'm Potterze 2? Po prostu cudo!

Domia 
No way!

Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 10:05   Najfajniejszy avatar / sygnatura

no to sie Viny i Neo rozpisali :shock:

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 01:03   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Nie wiem jaka :P nagroda dla tego, kto pierwszy odgadnie co teraz przedstawia avatar do-niedawna-wlasciciela najfajniejszego avatara (na 17 kwietnia). :shock: Ja sam doszedlem do tego chyba po pol godzinie. ;]

SaleiB 
Administrator

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 09:04   Najfajniejszy avatar / sygnatura

hmm, to samo co wczesniej tylko ze z odwroconymi kolorami?
ja de tego od razu dzoszedlem (naprowadzil mnie napis frozen :P )

pozdr

Profil FLD: 34 IT Code:

Domia 
No way!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 10:11   Najfajniejszy avatar / sygnatura

ja tam po pierwszym wejrzeniu ;) zobaczylam, ze to odwrocone kolory :P

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 12:13   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Ja najpierw widzialem tam jakies rusztowanie malarskie ( :shock: ), a potem jakiegos starego czlowieka (patrzac od prawej). ;]

Falien
Eextreeme!

Wysłany: 21 Kwiecień 2004, 22:36   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Dopiero teraz zobaczylem ten temat :) CIesze sie ze mOje Oczko wpadlo wam w Oko :lol: tez mi sie podoba :) W koncu blue jest najlepsze!! Nio ale czas na inne oczko.. rownie ladne... Nio a ja dalem na Fayla bo tez sobie dal eye :) 8)
Oczy nie powtarzalna rzecz dlatego robi

matuss
Eextreeme!

Wysłany: 22 Kwiecień 2004, 14:32   Najfajniejszy avatar / sygnatura

neo, a co powiesz na to??

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 23 Kwiecień 2004, 19:04   Najfajniejszy avatar / sygnatura

widzialem to juz... i calkiem calkiem... aczkolwiek...

ciagle szukam dobrego avatarka neo... i nie moge znalezc... ciagle brakuje mi avatara ktory bedzie mial "to cos"; najblizej bylo temu co pokazywalem Vinyemu :neutral:
moze ktos znajdzie cos takiego co bedzie ok?

Mariusz
That's great!

Wysłany: 23 Kwiecień 2004, 19:17   Najfajniejszy avatar / sygnatura

oko faliena jest zarabiste. co o tym sadzicie . Ten post jest 3333 postem na forum.

[size=9px]Neo: Byl double post... taki sam jak ten - wywalilem...[/size]
Score-47028
Nml-460
Unml-290
I'm Admin. Nie ma rzeczy kt?rych nie mo?esz pokona?.
Polska najlepsza jest

John Beak 
Fantastic!

Wysłany: 23 Kwiecień 2004, 20:45   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Tu jest wiac dobrych avatarow. Nie wiem ktory mam wybrac...

Profil FLD: 1686

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 21:07   Najfajniejszy avatar / sygnatura

A co powiecie o moim nowym Avie? :grin:

to ciagle nie jest szczyt moich marzen, chyba wroce do starego, aczkolwiek chcalbym przedtem poznac wasza opinie :)

matuss
Eextreeme!

Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 21:11   Najfajniejszy avatar / sygnatura

ten jest git 8) . napewno duzo lepszy od starszego. W sumie jest gites :razz:

p.s. ej neo? dasz mi tego fonta co napisales "neo"?? hehe takiego potrzebuje

Domia 
No way!

Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 22:23   Najfajniejszy avatar / sygnatura

taki avatarek jest spoxiulski :D

sciagniete od goscia z forum FLD oczywiscie :P od niejakiego SHv2 :)
ale ogolnie ten dalniasty piesek (o ile mozna go piesekiem [ a moze peitzkiem :lol: ] nazwac :P ) to jest taki dalniasty,ze fajny :lol:

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 22:28   Najfajniejszy avatar / sygnatura

Cytat:
p.s. ej neo? dasz mi tego fonta co napisales "neo"?? hehe takiego potrzebuje

nie moge... robilem go pixelowo w paincie :P jak chcesz napis "matuss" to sie do mnie zglos :grin:

Odpowiedz do tematu