SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Religie, etyka, zyciowa filozofia...
Autor Wiadomość
bogusia39
Hey, good!

Wysłany: 1 Październik 2018, 10:51   

Bardzo fajnie się to czyta, w szczególności fragmenty o religii :mrgreen:

Grazkaa
Yo!

Wysłany: 1 Październik 2018, 15:59   

Racja, tematy bardzo ciekawe i wciągające :D

PrestigeGarage
Hey, good!

Wysłany: 24 Kwiecień 2019, 13:06   

eee tam, najlepiej się czyta o samochodach :)

monika25
Hey, good!

Wysłany: 5 Wrzesień 2019, 16:07   

Hej :)
Zastanawiam się nad przejściem na dietę ketogenną. Czy moglibyście przybliżyć mi nieco dokładniej założenia diety ketogenicznej, a także wesprzeć mnie jakimiś cennymi radami na temat tego, jak prawidłowo układać posiłki na tej diecie? Z góry dziękuję za pomoc! :)

domi.nika
Eextreeme!

Wysłany: 19 Październik 2021, 07:02   

RedJohn napisał/a:
Akataleptos napisał/a:
Dlatego, ze gdy widzisz nieprzytomnego na ulicy, to robisz mu najpierw sztuczne oddychanie, bo dopiero pozniej jest sens zajmowac sie np. zlamana noga. Jesli masz trupa, to noga jest juz niewazna.

Grzegorzu czy Ty tego nie dostrzegasz, �e to si� kupy nie trzyma?
A co je�li kto� ma zatrzymanie akcji serca? To chyba sie robi masa� serca :)

Dlaczego mamy skupia� sie na oddechu? Serce jest r�wnie wa�ne. Mo�e skupiajmy si� na pulsie serca? :)

Nie twierdze, �e �wiadomo�� oddechu to jaka� bujda na resorach, mo�e faktycznie pomaga to si� o�wieci� co poniekt�rym :)

Mo�na sobie zwi�ksza� �wiadomo�� a to kontroluj�c oddech, a to skupiaj�c si� na sercu, ale jest jeszcze sporo innych proces�w, mo�na sobie spr�bowa� je r�wnie� u�wiadomi�. Pewnie poszerzy to �wiadomo��... Tylko nie wiem po co.

Zgodze sie z tym, �e skupiaj�c �wiadomo�� na czym� pierwotnym, mo�na superowo sie wyciszy�, mo�e nawet zobaczy� co�, do�wiadczy� czego�. Ot takie zwolnienie i odpoczynek od codziennych spraw.

PS.mi si� �wiadomo� kojarzy z jakim� �adunkiem energii, kt�ry postrzega, do�wiadcza siebie i otoczenie. I ten �adunek kt�rym jestem uwa�am, �e jest zdolny nie tylko do do�wiadczania, ale te� do odczuwania i by� mo�e nawet my�lenia... Nie umiem sobie wyobrazi� siebie inaczej :) Mo�e tu jest pies pogrzebany :)

Wg mnie jakieś szkolenie to dobra sprawa żeby wiedzieć co robić - czy masaż czy oddechy ;)

Floristka
Amazing!

Wysłany: 16 Listopad 2021, 16:11   

Nie mnie oceniać, czy Wasza droga jest słuszna czy nie, jednakowoż mogę powiedzieć, że dla mnie raczej ważna jest nauka i wiedza. Dlatego mam świadomość, że takie https://mum.edu.pl/studia-licencjackie-pielegniarstwo/ pielęgniarstwo to dla mnie szansa. Może nie na mega zarobki, ale na znajomości, ale i dochód do emerytury.

weronika01 
Hey, good!

Wysłany: 30 Listopad 2021, 15:24   

Hejka! Polecacie firmę Danbox? Potrzebuje nadać paczki do Danii, ale najpierw chcę nieco poznać opinie na temat firmy.

domi.nika
Eextreeme!

Wysłany: 5 Styczeń 2022, 17:49   

ja trafilam kiedys na kuriera gdzie byly duze kontrole i ciezko bylo nadac cos

domi.nika
Eextreeme!

Wysłany: 6 Styczeń 2022, 08:45   

Akataleptos napisał/a:
Czy nalezy kochac wszystko i wszystkich? Nie.
Nie ma sensu przytulac sie do tramwaju, czy aluminiowej blachy. Kochac tylko to, co oddycha.

Poczuj, ze cialo fizyczne to tylko skorupa w ktorej ukryty jest krysztal i im dluzej swiadomie oddychasz, tym ten krysztal staje sie wiekszy i rozsadza od srodka cala ta trumne i sam stajesz sie tym krysztalem.

w sumie dobra metafora z ta blacha wg mnie :D

domi.nika
Eextreeme!

Wysłany: 7 Styczeń 2022, 14:52   

RedJohn napisał/a:
Akataleptos napisał/a:
Dlatego, ze gdy widzisz nieprzytomnego na ulicy, to robisz mu najpierw sztuczne oddychanie, bo dopiero pozniej jest sens zajmowac sie np. zlamana noga. Jesli masz trupa, to noga jest juz niewazna.

Grzegorzu czy Ty tego nie dostrzegasz, �e to si� kupy nie trzyma?
A co je�li kto� ma zatrzymanie akcji serca? To chyba sie robi masa� serca :)

Dlaczego mamy skupia� sie na oddechu? Serce jest r�wnie wa�ne. Mo�e skupiajmy si� na pulsie serca? :)

Nie twierdze, �e �wiadomo�� oddechu to jaka� bujda na resorach, mo�e faktycznie pomaga to si� o�wieci� co poniekt�rym :)

a umiecie zrobic masaz serca??? :O :O :O

Mo�na sobie zwi�ksza� �wiadomo�� a to kontroluj�c oddech, a to skupiaj�c si� na sercu, ale jest jeszcze sporo innych proces�w, mo�na sobie spr�bowa� je r�wnie� u�wiadomi�. Pewnie poszerzy to �wiadomo��... Tylko nie wiem po co.

Zgodze sie z tym, �e skupiaj�c �wiadomo�� na czym� pierwotnym, mo�na superowo sie wyciszy�, mo�e nawet zobaczy� co�, do�wiadczy� czego�. Ot takie zwolnienie i odpoczynek od codziennych spraw.

PS.mi si� �wiadomo� kojarzy z jakim� �adunkiem energii, kt�ry postrzega, do�wiadcza siebie i otoczenie. I ten �adunek kt�rym jestem uwa�am, �e jest zdolny nie tylko do do�wiadczania, ale te� do odczuwania i by� mo�e nawet my�lenia... Nie umiem sobie wyobrazi� siebie inaczej :) Mo�e tu jest pies pogrzebany :)

gopilo
Hey, good!

Wysłany: 14 Styczeń 2022, 20:13   

ObrĂĄzek, kterĂ˝ sisami namalujete?

Ewelaa213
Hey, good!

Wysłany: 24 Marzec 2022, 14:31   

Polecam bardzo każdemu firmę produkującą kolumbarium. Ich ofertę znajdziecie na https://kolumbarium.pl My dla całej naszej rodziny zamówiliśmy kolumbarium które pomieści bardzo dużo urn a jak dla mnie takie rozwiązanie pochowania wszytskich w jednym miejscu jest bardzo odpowiednie. Polecam

limonka
Super!

Wysłany: 31 Marzec 2022, 11:03   

Co sądzicie o badaniach na ojcostwo? Badania dna gdzie zrobić je najlepiej? Czy Waszym zdaniem grzechem jest podejrzewanie kogoś o zdradę?

gopilo
Hey, good!

Wysłany: 15 Kwiecień 2022, 12:19   

czy sprzęt AGD to nadal odpowiednie prezenty na rocznice dla rodziców? Dostali już kilka i mam wątpliwości czy są odpowiednie.

Odpowiedz do tematu