|
Religie, etyka, zyciowa filozofia... |
| Autor |
Wiadomość |
bogusia39
Hey, good!

|
Wysłany: 1 Październik 2018, 10:51
|
|
|
Bardzo fajnie się to czyta, w szczególności fragmenty o religii |
_________________ bogulandia.pl |
|
|
|
 |
Grazkaa
Yo!
|
Wysłany: 1 Październik 2018, 15:59
|
|
|
Racja, tematy bardzo ciekawe i wciągające |
_________________ Hotele Best Western dostępne w całej Europie.
https://www.bestwestern.pl |
|
|
|
 |
PrestigeGarage
Hey, good!

|
|
|
|
 |
monika25
Hey, good!

|
Wysłany: 5 Wrzesień 2019, 16:07
|
|
|
Hej
Zastanawiam się nad przejściem na dietę ketogenną. Czy moglibyście przybliżyć mi nieco dokładniej założenia diety ketogenicznej, a także wesprzeć mnie jakimiś cennymi radami na temat tego, jak prawidłowo układać posiłki na tej diecie? Z góry dziękuję za pomoc! |
|
|
|
 |
domi.nika
Eextreeme!

|
Wysłany: 19 Październik 2021, 07:02
|
|
|
| RedJohn napisał/a: | | Akataleptos napisał/a: | Dlatego, ze gdy widzisz nieprzytomnego na ulicy, to robisz mu najpierw sztuczne oddychanie, bo dopiero pozniej jest sens zajmowac sie np. zlamana noga. Jesli masz trupa, to noga jest juz niewazna.
|
Grzegorzu czy Ty tego nie dostrzegasz, �e to si� kupy nie trzyma?
A co je�li kto� ma zatrzymanie akcji serca? To chyba sie robi masa� serca
Dlaczego mamy skupia� sie na oddechu? Serce jest r�wnie wa�ne. Mo�e skupiajmy si� na pulsie serca?
Nie twierdze, �e �wiadomo�� oddechu to jaka� bujda na resorach, mo�e faktycznie pomaga to si� o�wieci� co poniekt�rym
Mo�na sobie zwi�ksza� �wiadomo�� a to kontroluj�c oddech, a to skupiaj�c si� na sercu, ale jest jeszcze sporo innych proces�w, mo�na sobie spr�bowa� je r�wnie� u�wiadomi�. Pewnie poszerzy to �wiadomo��... Tylko nie wiem po co.
Zgodze sie z tym, �e skupiaj�c �wiadomo�� na czym� pierwotnym, mo�na superowo sie wyciszy�, mo�e nawet zobaczy� co�, do�wiadczy� czego�. Ot takie zwolnienie i odpoczynek od codziennych spraw.
PS.mi si� �wiadomo� kojarzy z jakim� �adunkiem energii, kt�ry postrzega, do�wiadcza siebie i otoczenie. I ten �adunek kt�rym jestem uwa�am, �e jest zdolny nie tylko do do�wiadczania, ale te� do odczuwania i by� mo�e nawet my�lenia... Nie umiem sobie wyobrazi� siebie inaczej Mo�e tu jest pies pogrzebany |
Wg mnie jakieĹ szkolenie to dobra sprawa Ĺźeby wiedzieÄ co robiÄ - czy masaĹź czy oddechy
|
 |
Floristka
Amazing!

|
Wysłany: 16 Listopad 2021, 16:11
|
|
|
| Nie mnie oceniaÄ, czy Wasza droga jest sĹuszna czy nie, jednakowoĹź mogÄ powiedzieÄ, Ĺźe dla mnie raczej waĹźna jest nauka i wiedza. Dlatego mam ĹwiadomoĹÄ, Ĺźe takie https://mum.edu.pl/studia-licencjackie-pielegniarstwo/ pielÄgniarstwo to dla mnie szansa. MoĹźe nie na mega zarobki, ale na znajomoĹci, ale i dochĂłd do emerytury. |
|
|
|
 |
weronika01
Hey, good!

|
Wysłany: 30 Listopad 2021, 15:24
|
|
|
| Hejka! Polecacie firmÄ Danbox? Potrzebuje nadaÄ paczki do Danii, ale najpierw chcÄ nieco poznaÄ opinie na temat firmy. |
|
|
|
 |
domi.nika
Eextreeme!

|
|
|
|
 |
domi.nika
Eextreeme!

|
Wysłany: 6 Styczeń 2022, 08:45
|
|
|
| Akataleptos napisał/a: | Czy nalezy kochac wszystko i wszystkich? Nie.
Nie ma sensu przytulac sie do tramwaju, czy aluminiowej blachy. Kochac tylko to, co oddycha.
Poczuj, ze cialo fizyczne to tylko skorupa w ktorej ukryty jest krysztal i im dluzej swiadomie oddychasz, tym ten krysztal staje sie wiekszy i rozsadza od srodka cala ta trumne i sam stajesz sie tym krysztalem. |
w sumie dobra metafora z ta blacha wg mnie
|
 |
domi.nika
Eextreeme!

|
Wysłany: 7 Styczeń 2022, 14:52
|
|
|
| RedJohn napisał/a: | | Akataleptos napisał/a: | Dlatego, ze gdy widzisz nieprzytomnego na ulicy, to robisz mu najpierw sztuczne oddychanie, bo dopiero pozniej jest sens zajmowac sie np. zlamana noga. Jesli masz trupa, to noga jest juz niewazna.
|
Grzegorzu czy Ty tego nie dostrzegasz, �e to si� kupy nie trzyma?
A co je�li kto� ma zatrzymanie akcji serca? To chyba sie robi masa� serca
Dlaczego mamy skupia� sie na oddechu? Serce jest r�wnie wa�ne. Mo�e skupiajmy si� na pulsie serca?
Nie twierdze, �e �wiadomo�� oddechu to jaka� bujda na resorach, mo�e faktycznie pomaga to si� o�wieci� co poniekt�rym
a umiecie zrobic masaz serca??? :O :O :O
Mo�na sobie zwi�ksza� �wiadomo�� a to kontroluj�c oddech, a to skupiaj�c si� na sercu, ale jest jeszcze sporo innych proces�w, mo�na sobie spr�bowa� je r�wnie� u�wiadomi�. Pewnie poszerzy to �wiadomo��... Tylko nie wiem po co.
Zgodze sie z tym, �e skupiaj�c �wiadomo�� na czym� pierwotnym, mo�na superowo sie wyciszy�, mo�e nawet zobaczy� co�, do�wiadczy� czego�. Ot takie zwolnienie i odpoczynek od codziennych spraw.
PS.mi si� �wiadomo� kojarzy z jakim� �adunkiem energii, kt�ry postrzega, do�wiadcza siebie i otoczenie. I ten �adunek kt�rym jestem uwa�am, �e jest zdolny nie tylko do do�wiadczania, ale te� do odczuwania i by� mo�e nawet my�lenia... Nie umiem sobie wyobrazi� siebie inaczej Mo�e tu jest pies pogrzebany |
|
|
|
|
 |
gopilo
Hey, good!

|
Wysłany: 14 Styczeń 2022, 20:13
|
|
|
| ObrĂĄzek, kterĂ˝ sisami namalujete? |
|
|
|
 |
Ewelaa213
Hey, good!

|
Wysłany: 24 Marzec 2022, 14:31
|
|
|
| Polecam bardzo kaĹźdemu firmÄ produkujÄ
cÄ
kolumbarium. Ich ofertÄ znajdziecie na https://kolumbarium.pl My dla caĹej naszej rodziny zamĂłwiliĹmy kolumbarium ktĂłre pomieĹci bardzo duĹźo urn a jak dla mnie takie rozwiÄ
zanie pochowania wszytskich w jednym miejscu jest bardzo odpowiednie. Polecam |
|
|
|
 |
limonka
Super!

|
Wysłany: 31 Marzec 2022, 11:03
|
|
|
| Co sÄ
dzicie o badaniach na ojcostwo? Badania dna gdzie zrobiÄ je najlepiej? Czy Waszym zdaniem grzechem jest podejrzewanie kogoĹ o zdradÄ? |
|
|
|
 |
gopilo
Hey, good!

|
Wysłany: 15 Kwiecień 2022, 12:19
|
|
|
| czy sprzÄt AGD to nadal odpowiednie prezenty na rocznice dla rodzicĂłw? Dostali juĹź kilka i mam wÄ
tpliwoĹci czy sÄ
odpowiednie. |
|
|
|
 |
|
|