SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Ksywy
Autor Wiadomość
mateczko
Eextreeme!

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 12:48   Ksywy

(bylo chyba to kiedys)

Dlaczego takie Ksywy np. Syo , Paluszek , LEO , tajek , Vinyanov , SaleiB , domia , devastator , jurko kiler , Neo , Kubus Biel@nek , Karciooz , Davo i inne

:573: :573: :573: :573: he to dla innych ktoych nie wymienilem

Fayl
Fantastic!

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 12:54   Ksywy

Ehhh... no dobra. Kieeee(eeee*10^e)eedys mialem nicka Fatality, ale potem uznalem, ze jest za dlugi i za malo oryginalny, wiec skrocilem na Fayl. Ok? :)

Cytat:
:573: he to dla innych ktoych nie wymienilem

Tego dowcipu chyba nie skumalem. :/

LEO 
Splendid!

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 12:57   Ksywy

:) hmmm...., wiec moja xywka jest od mojego imienia Leszek :D .Juz od podstawowki qmple mowili na mnie Leon, bodajze od 1kl. :roll: . Kiedys gdy gralem na kompie w jakas gre byly tylko trzy miejsca do wpsiania, wiec od Leon powstalo LEO ;)

syo 
No way!

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 13:46   Ksywy

Moja xywa pochodzi od zawodnika z bijatyki Rival Schools na PSXa. Taki baseballista z wielka pala :lol: :wink: . Pogrywalem sobie w ta gre w domu, ale.. chodzilem tez na automaty, co by pokazac innym swoj power (i pokazywalem na 25 wpisow w grze Street Fighter ex plus alpha 18 bylo moich, 2 mojego brata, a 5 komputerow :D ). Gdy przyszla pora na pierwszy wpis zawahalem sie - no bo jakie 3 literki mialem wpisac (Na automatach sa trzyliterowe wpisy). Przypomniala mi sie postac z Rival Schools (SYOMA, przynajmniej tak mi sie wydawalo, jego imie wyczytalem w dwoch gazetach) i bez wahania wpisalem SYO. Pozniej sie okazalo, ze gosc nazywa sie SHOMA, ale lepszy SYO niz SHO :wink:

Automaty zniknely, Syo tez, ale pojawil sie CS. Na samym poczatku mialem xywe TV_PULS, co by posmiac sie troche z polskiej telewizji. Przyszedl czas na zmiane nicka (pewnie PULS przestal dzialac :lol: ) i.. przypomnial sie SYO.

Tyle. :D

Hehe, LEO - podobna historia :wink: . Neo takiej nie ma, bo wiadomo skad wzial sie jego nick. :D
  Profil FLD: 91 IT Code:

Karciooz
Eextreeme!

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 15:31   Ksywy

Moja ksywa w IT :
KarciooZ - po prostu od imienia Karol , w podstawowce na mnie mowili Karcio i doszlo -ooZ
Moje ksywy w szkole
Giewont/Longer - ze wzgledu na wzrost . Nie jestem az tak wysoki (183 cm ) ale najwyzszy ze swojej klasy i to dlatego .

jurko kiler
Eextreeme!

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 16:02   Ksywy

Syo napisał/a:
Neo takiej nie ma, bo wiadomo skad wzial sie jego nick.

Neo moze pojdzie z duchem czasu i zmieni ksywke na Constantine. John Constantine as*hole. :D
co do mojej ksywki - wiadomo od niesmiertelnego Jerzego Marii Kilera :P ale szczegoly jak do tego doszlo - przemilcze :P za duzo nieletnich tutaj :P

domaz
Fantastic!

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 17:17   Ksywy

Obie moje ksywy czyli ta ktora uzywam teraz od jakiegos ~roku czyli domaz jak i ta wczesniejsza, ktora zachowala sie tylko tu na 4um icytowera czyli Paluszek(glupie co?) wziely sie od mojego nazwiska. I sa to bardzo dlugie i zagmatwane jego przeksztalcenia ktorych mi sie nie chce tlumaczyc lub wogle ich nawet nie pamietam:D

[glow=green] Combo 372 [/glow]
[glow=blue]Floor 1350[/glow]
[glow=black]Score ?????[/glow]
[glow=violet]NML 679[/glow]

petr 
Administrator

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 18:50   Ksywy

Ehh. Nigdy nie mialem nicku z prawdziwego zdarzenia, zawsze jakis badziewny. Wymienie je wszystkie dla udowodnienia:

malina43 - od przezwiska (ktory jest od nazwiska). Wszyscy brali mnie za dziewczyne.
piotrek9 - a bo ja wiem skad to? Wszyscy brali mnie za 9-latka. Pozostal do tej pory na moim tomowym "serwie".
PETR - czeska wersja mojego imienia. Brzmi calkiem calkiem. Wszyscy jednak przekrecali to i pisali "PETER" co zawsze mnie wkurzalo. A teraz zapewne moglbym zostac posadzony o sciagniecie tego z imienia Petra Cecha (Chelsea - bramkarz). A ja ten nick mam od 3 lat, wtedy nikt o nim nie slyszal.
12latek - od wieku. Uzywany na starym forum IT.NET. Oczywiscie z czasem coraz bardziej przestarzaly.
Tom - uzywany na forach fanfickowych i Potterowskich. Od imienia Sami-Wiecie-Kogo.
dEmEnti, cHiCkEn, MaGiK - uzywane w lokalnej sieci zamiennie do CSa i osiedlowego HUBa DC++. Pierwszy pochodzi od nicka admina pewnego forum, drugi od pewnego CSowego moda (:P), trzeci od najlepszego MC w polskim hh ;p
Piotrek - sam nie wiem skad sie wzielo, wiem ze uzywam go tylko na forach icytowerowskich.

[size=9px]taak. wzruszyla mnie Twoja historia. a teraz dojedz ta zupe.[/size]

Profil FLD: 761 IT Code:

SaleiB 
Administrator

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 21:24   Ksywy

moj nick na wiekszosci rzeczy zwiazanych z internetem to po prostu moja ksywka przeczytana od tylu :) (Bielas -> SaleiB) stad duza litera na koncu :) no a Bielas dawno temu kumpel wymyslil od nazwiska (malo oryginalne :) )

inspiracja do tego dziwnego przeksztalcenia byly tagi kumpla, ktorych za cholere nie moglem rozszyfrowac.Doprio pozniej sie okazalo ze to po prostu jego ksywka od tylu :) no i pewnego razu (kiedy gralem w s3 przez net bardzo zadko i zawsze z innym nickiem) , nie mialem pomyslu na kolejny nick do s3 wiec napisalem swoja wslasna ksywke od tylu. Jakos mi sie to spodobalo i gram tym nickiem do dzis :) zaczalem wszystko przerabiac na 'SaleiB' , zalozylem sobie nawet email saleib@wp.pl ktorwego w ogole nie uzywalem :) obenie w internecie uzywam wylacznie nikcu SaleiB, jednak na codzien wszyscy kumple mowia do mnie Bielas :)

to tyle wzruszajacej historii o mojej ksywce :)

pozdr

Profil FLD: 34 IT Code:

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 22:22   Ksywy

Aleksander Janeczko wrzucone do tego skryptu zwrocilo Vinyanov (teraz zasady generowania imion sie zmienily i wyrzuca mi cos innego). To historia imienia.

Moje imie tybetanskie przetlumaczone na quenye i poddane lekkiej zmianie stalo sie podstawa [i]Viryam?

petr 
Administrator

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 02:54   Ksywy

SaleiB - to mnie zszokowalo - Twoja ksywa zawsze kojarzyla mi sie z trailerem filmu pokemon4 (nie widzialem calego;p), tam koles lapie pokemona rzadkiego i nazywa go "salebi", tak tez czytam Twoj nick ;p
lool ;p

A ta historia Syo zaczyna mnie juz - bez obrazy - troche nudzic, zbyt wiele razy byla powtarzana i pewnie kazdy juz ja zna ;p
Tak samo jest chyba z historia Vina (uwielbiam tak odmieniac;p).

Davo
Eextreeme!

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 04:36   Ksywy

Is this topic on how you picked your nick :?: :lol:
:x Floor: 1386 (next 1430 then 1500) :x
[/shadow][/glow][/b]

LEO 
Splendid!

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 07:56   Ksywy

Yes Davo!!!

Domia 
No way!

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 11:16   Ksywy

o moim nicku to nie ma co rozkminiac godzinami ;P po prostu od imienia :) DOMInikA ;P po za tym to macie do wyboru inne xywy : doda (nie to nie od tej wytapetowanej babki ;P), dodostrzal, doma, domka, dominisia (:D), dodziutek (to chyba lubie najbardziej :D ) itd. ;P

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 13:02   Ksywy

Piotrek napisał/a:
Tak samo jest chyba z historia Vina (uwielbiam tak odmieniac;p).

Dokladnie! Mialem to samo uczucie piszac swoj post, dlatego postanowilem odwolywac sie do niego, jezeli ktokolwiek zapyta mnie o to jeszcze raz. :wink:

devastator 
Fantastic!

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 16:06   Ksywy

Tak sie zlozylo ze nie mialem zadnego pomyslu na nick, a byla u nas w owym czasie zajawka na dewastowanie szkoly wiec jakos tak wyszlo... glupie, nie :D

domaz
Fantastic!

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 16:48   Ksywy

a Jakbym sie cieszyl jakbyscie na mnie mowili domaz:P syok juz sie przyzwyczail. Saleib da sie zmienic nick na 4um? Aha no i od dzisiaj mowie na domie dodziutek:P

[glow=green] Combo 372 [/glow]
[glow=blue]Floor 1350[/glow]
[glow=black]Score ?????[/glow]
[glow=violet]NML 679[/glow]

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 17:25   Ksywy

paluszek napisał/a:
Saleib da sie zmienic nick na 4um?

Jezeli jestes administratorem... A chcesz? :)

syo 
No way!

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 18:10   Ksywy

Cytat:
A ta historia Syo zaczyna mnie juz - bez obrazy - troche nudzic, zbyt wiele razy byla powtarzana i pewnie kazdy juz ja zna ;p

Mialem takie same odczucie jak Viny. :wink:
  Profil FLD: 91 IT Code:

petr 
Administrator

Wysłany: 18 Czerwiec 2005, 18:41   Ksywy

Admin moze zmieniac ksywy... Niezle, chyba poprosze o zmiane na "petr" - zdecydowalem sie takiej uzywac, pisanej z malej litery ^^ Lepsze to niz "Piotrek" ;p
Chociaz...
Pod ksywa "Piotrek" jestem juz w miare znany w srodowisku icytowerowskim.
Walic, walne se w podpisie "Piotrek" i bedzie git.

Odpowiedz do tematu