|
Debesciarski filmik / Ftopy filmowe |
| Autor |
Wiadomość |
Neo
Fantastic!

Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2004 Posty: 487 Skąd: Matrix :)
|
Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 17:36 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
| Cytat: | | Neo napisał/a: |
| Cytat: | | Prawda... chociaz po 5-6 obejrzeniach filmu nawet sie do niej przyzwyczailem (no, moze poza tym jej glosem )... |
Noo, nie spotkalem jeszcze kogos, kto tyle razy obejrzal LOTRa co ja |
To przy okazji zainteresowan rodzinnych czy z wlasnej woli? Mi swoja rodzine ledwo udalo sie zaciagnac do obejrzenia "Druzyny", chociaz po obejrzeniu bardzo sie spodobala... |
Z wlasnej woli, a jakze... tez bardzo lubie Wladce Pierscieni, chociaz nigdy nie moglem sie zaciagnac do przeczytania wszystkich trzech ksiazek Co do Powrotu Krola, sciagam se wlasnie z neta... nie moge sie juz doczekac... ciekawi mnie, jak przedstawili Sciezke Umarlych, Szelobe, Gore Przeznaczenia... ach, co za emocje!
| Cytat: | | Cytat: | | a co do glosu... bez komentarza |
Dlaczego? Wg mnie naprawde mowi tak, jakby wdychala 50% powietrza a wydychala 150. Dla mnie o wiele lepszy glos ma np. Galadriel. |
Hmm. No nie wiem... mi jakos Cate Blanchett nie przypadla do gustu pod wzgledem aktorstwa. Najlepiej wyglada w tej "chwili euforii" czy jak to tam nazwiesz A co do Arweny... to "bez komentarza" mialo oznaczac, ze sie zgadzam i nie chce sie nawet wypowiadac
| Cytat: | | Cytat: | | Niestety, w wersji DVD (...) W wersji "nieDVD " samochod byl tu widoczny bardzo wyraznie, jednak na DeFalDe zostal (ewidentnie ) zretuszowany, tak ze widzimy tylko przesuwajacy sie z prawa na lewo jasniejszy pas. Takze tutaj jest dosc dobrze widoczny... |
Rzeczywiscie, o tym nie wiedzialem. A najlepsze jest to, ze u mnie na dole ekranu dokladnie w tym momencie wyswietla sie "Property of New Line Cinema. Screening Copy Only. Sale...". |
U mnie tez widac mamy ta sama wersje ...
Ja tez bardzo lubie ta strone zgadnij gdzie znalazlem "moje" autko? a propo LOTRA, podobno w momencie gdy bohaterowie wyplywaja z Lothlorien, gdzies widac siedzacego na krzesle Petera Jacksona... ja tego nie lapie... moze tobie uda sie ustrzelic?
| Cytat: | | Cytat: | | BTW: Wiesz jaki jest najbardziej ewidentny byk w Harry'm Potterze 2? Po prostu cudo! |
Nie - nie widzialem ani jedynki ani dwojki. Ale ksiazke czytalem raz - na kompie. Mam ja i na papierze, ale po angielsku, a ze sprawdzaniem wszystkich slow ktorych nie znam lub nie jestem pewien jedna strona zajmuje 15 minut. |
Lal, poruszyles wiele watkow dotyczacych Harry'ego... no dobra. Wiec po pierwsze, bardzo fajny blad z Harry'ego Pottera 2 (film)...
Niezle, co? Sorry za jakosc, ale zeby to bylo widoczne, trzeba bylo porzadnie rozjasnic . Co do ksiazki, to przeczytalem wszystkie czesci. Na kompie mam wszystkie po angielsku i 2 po polsku, na papierze 5 czesc po polsku (BTW: Chyba pobilem rekord w szybkosci czytania - mialem ja przeczytana juz w dniu premiery o 18:00... serio!)
Narka, i czekam na odpowiedz!
BTW: Co z klatka z Matrixa? |
_________________ IT Code: IT+(+++) M$++ CS+ SD= M= ISC= CI- CF+ CL= |
|
|
|
 |
matuss
Eextreeme!

|
Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 17:40 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
nie pobiles rekordu moj brat Greg przeczytal Harrego pol roku wczesniej przed premiera, po angielsku |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 17:47 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
| Cytat: | | nie pobiles rekordu moj brat Greg przeczytal Harrego pol roku wczesniej przed premiera, po angielsku |
A, po angielsku to ja mialem Bog wie kiedy... po za tym mowimy o polskiej wersji... zreszta, ja nie mam aspiracji do bicia rekordow. Powiem tylko, ze polska wersje, jeszcze pachnaca mialem przeczytana w dzien premiery o 18:00 wiec jesli to nie jest rekord we "wczesnosci" przeczytania, to moze przynajmniej jest w szybkosci?
I jeszcze jedno... Greg? Czy to ten sam, co ongis pokonal mnie na IcyDome o 5 floorow? |
|
|
|
 |
matuss
Eextreeme!

|
Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 19:05 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
nie, nie.. to jest Grzesiek ale mowie se Greg.. a tak wogole to on sie podpisuje poprostu: g.
Mi sie podoba Cialo, oraz Zmroz oczy ( oczywiscie z tych polskich ) |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 02:18 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
| Neo napisał/a: | tez bardzo lubie Wladce Pierscieni, chociaz nigdy nie moglem sie zaciagnac do przeczytania wszystkich trzech ksiazek |
Hm, AFAIR ja tez, ale kiedy juz przelknalem te trzy to potem wszystkie inne poszly lawinowo.
| Cytat: | | Co do Powrotu Krola, sciagam se wlasnie z neta... nie moge sie juz doczekac... |
Ja mam na CD (trzech ), ale jeszcze nie obejrzalem, z dwoch powodow:
1.) nie moge znalezc i zainstalowac odpowiednich kodekow
2.) najpierw chce obejrzec go w kinie po raz drugi (i chyba musze sie spieszyc).
| Cytat: | ciekawi mnie, jak przedstawili Sciezke Umarlych, Szelobe, Gore Przeznaczenia... ach, co za emocje! |
Powiem tak: jedna z tych trzech scen oceniam na minus, dwie na plus, a zadna nie jest zgodna z moimi wyobrazeniami.
| Cytat: | | Cytat: | | Dlaczego? Wg mnie naprawde mowi tak, jakby wdychala 50% powietrza a wydychala 150. Dla mnie o wiele lepszy glos ma np. Galadriel. |
Hmm. No nie wiem... mi jakos Cate Blanchett nie przypadla do gustu pod wzgledem aktorstwa. Najlepiej wyglada w tej "chwili euforii" czy jak to tam nazwiesz |
Spotkalem sie z okresleniem"shadow-forma" i mi pasuje. Co do samego filmu - moze to dziwne, ale ja jakos tej euforycznej sceny nigdy nie moge przetrawic (zeby chociaz ramiona prosto trzymala). ;] A sama aktorka gra IMO najlepiej ze wszystkich elfich rol w filmie, widac po niej caly ten wiek i doswiadczenie... w kazdym razie Celeborn do stop nie dorasta. ;]
| Cytat: | A co do Arweny... to "bez komentarza" mialo oznaczac, ze sie zgadzam i nie chce sie nawet wypowiadac |
Aha.
| Cytat: |
a propo LOTRA, podobno w momencie gdy bohaterowie wyplywaja z Lothlorien, gdzies widac siedzacego na krzesle Petera Jacksona... ja tego nie lapie... moze tobie uda sie ustrzelic? |
Nic pewnego nie znalazlem (moze to w wersji rozszerzonej?), ale interesujace miejsca (mam nadzieje, ze zrzuty nie sa za duze i nikomu to okna przegladarki nie rozwali) to:
te trzy,
te dwa
i to jedno, wg mnie bardzo podobne do ludzkiej twarzy, a nawet bardzo podobne do Jacksona. Szczegolnie, kiedy film przewija sie dosyc powoli.
| Cytat: | | na papierze 5 czesc po polsku (BTW: Chyba pobilem rekord w szybkosci czytania - mialem ja przeczytana juz w dniu premiery o 18:00... serio!) |
Ja przeczytalem ja tez na komputerze, ale za to przed polska premiera - w tlumaczeniu nieoficjalnym. I nie zaluje, kiedy porownuje je z fragmentami oficjalnego, ktore przeczytalem niedawno u kolegi, dochodze do wniosku ze czasami to pierwsze bylo o wiele lepsze...
| Cytat: | | BTW: Co z klatka z Matrixa? |
Klatka jest... i raczej nie da sie z niej zrobic dobrych avatarow. ;] Ale efekty prob (lekko je podefektowalem i zretuszowalem) sa takie:
BTW avatarow filmowych, ostatnio zrobilem sobie ciekawy avatar z "Druzyny Pierscienia":
Moze podesle go do jakiejs galerii avatarow tolkienowskich. |
|
|
|
 |
jurko kiler
Eextreeme!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 13:16 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
| Cytat: | | Lal, poruszyles wiele watkow dotyczacych Harry'ego... no dobra. Wiec po pierwsze, bardzo fajny blad z Harry'ego Pottera 2 (film)... |
wiesz ze nawet dalem sie na to nabrac
ale wspolmoderator z wiadomosc.info szybko sprowadzil mnie na ziemie
oczywiscie to fotomontaz - Neo - to Twoja sprawka czy taki po prostu znalazles?? |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 16:00 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
| Cytat: | | oczywiscie to fotomontaz - Neo - to Twoja sprawka czy taki po prostu znalazles?? |
Zartujesz? Nie ma zadnego fotomontazu... jesli chcecie, to wykompresuje te 10 sekund filmu i bedzie do sciagniecia! (ok 1-2 MB) |
|
|
|
 |
jurko kiler
Eextreeme!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 16:05 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
a wiec przedstawie fragment rozmowy z Gadulca
-> chodzi o perspektywe
-> jest za maly
-> jest mniejszy niz ta blondynka
-> niemozliwe, zeby byl taki drobny
-> gdyby ten facet stal tak blisko, musialby byc wyzszy od tej malej
-> no i chyba widac jakby obwodke
-> taka wyrazna granice miedzy nim a ta blondynka
z w/w racji wychodzi na to ze to jednak fotomontaz |
|
|
|
 |
kishony
Eextreeme!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 16:19 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
| jurko kiler napisał/a: |
-> jest za maly
-> jest mniejszy niz ta blondynka
-> niemozliwe, zeby byl taki drobny
|
hm.. byc moze tylko mi sie wydaje, ale mam wrazenie, ze on kleczy. |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 16:43 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
| Cytat: | | hm.. byc moze tylko mi sie wydaje, ale mam wrazenie, ze on kleczy. |
no ja nie wierze ze dopiero teraz ktos to zauwazyl |
|
|
|
 |
jurko kiler
Eextreeme!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 17:23 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
hmm - Neo dawaj tego filmika - wciaz mam pewne watpliwosci |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 17:43 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
Harry Potter - 16 sekund
Ale musisz podjasnic bo jest ciemne
I co? |
|
|
|
 |
jurko kiler
Eextreeme!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 19:21 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
"Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.
Sprawdz, czy wpisales poprawny adres strony, lub skorzystaj z najwiekszej w Polsce Wyszukiwarki Onetu."
egzekucja odroczona |
|
|
|
 |
kishony
Eextreeme!

|
|
|
|
 |
jurko kiler
Eextreeme!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 22:50 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
no fakt - przyznaje sie do bledu
choc na tym ujeciu faktycznie wygladalo to jak fotomontaz
btw
zbieranie informacji o takich bledach i innych niescislosciach w filmach to moj konik - dlatego tak bardzo chcialem sie upewnic czy to jest czy to nie jest fotomontaz |
|
|
|
 |
syo
No way!

Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2004 Posty: 1957 Skąd: Wrocław/Olsztyn
|
Wysłany: 19 Kwiecień 2004, 00:20 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
To moze ja.
MATRIX
Wyraznie widac, ze... samochody jada w zla strone
W lewym gornym rogu widac Smitha.. chodza plotki, ze oderwaly mu sie nogi . Byly sprzeczki na roznych forach, w koncu stwierdzono, ze sa przyczepione |
|
|
|
 |
Falien
Eextreeme!

|
Wysłany: 21 Kwiecień 2004, 22:28 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
Smith tam lata bo pewnie dal se dopalanie odrzutowe albo Neo go zalatwil
Albo tez probuje dostac sie przez okno do ubikacji.. Kto wie !! |
_________________ Sp?jrzmy prawdzie w oczy..." Stanis?aw Bra?czak |
|
|
|
 |
Doktor(wiko)
Eextreeme!

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 20:05 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
No, tyle tego jest... nie moge byc gorszy, lookne na "Szybkich & Wscieklych". |
_________________ Co si? gapisz, co si? gapisz - rusz palcami i co? napisz!"
http://devil.wrzesnia-info.com/index.php - zaje(ech, ta je**na cenzura ) stronka |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 20:47 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
DZIEN NIEPODLEGLOSCI
Fajne kosze na smieci maja w Area 51, kilkadziesiat metrow pod ziemia, nie? ART DEPT. - departament sztuki |
|
|
|
 |
syo
No way!

Pomógł: 1 raz Wiek: 38 Dołączył: 31 Sty 2004 Posty: 1957 Skąd: Wrocław/Olsztyn
|
Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 21:42 Debe?ciarski filmik / Ftopy filmowe
|
|
|
THE MATRIX
Firma, w ktorej pracuje Thomas A. Anderson to Metacortex.
Gdy ucieka od agentow, pojawila sie inna nazwa (przyjrzyj sie - Meta Cortechs)! |
|
|
|
 |
|
|