SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
19 Grudzień 2008, 14:17
[mod] Fun Color
Autor Wiadomość
michalk0911
Yo!

Wysłany: 7 Listopad 2008, 20:14   [mod] Fun Color

Ściągnełem sobie mod Fun Color do Icy tower 1.3
I mod działa ale kiedy mam włączony funmode Icy tower włacza się i od razu wyłącza ;( a gdy mam włączony inny mod , funmode i icy tower działa poprawnie.
Dlaczego tak jest i jak temu zapobiedz?
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 19 Grudzień 2008, 14:18, w całości zmieniany 1 raz  

Vinyanov 
No way!

Wysłany: 19 Grudzień 2008, 15:49   

Hm, prawda, Icy Tower zgłasza błąd. Ale: wyłącznie wtedy, gdy nie rozpocznę nowej gry, nim minie ~1 sekunda (bowiem występuje tylko w menu głównym). Wniosek: jest zależny od czasu. A skoro wywołujemy go, zmieniając plik data.dat, to także od grafik. Teraz: jedyną grafiką Icy Tower, która ulega w menu głównym IT okresowej „zmianie”, jest tło (TITLE_BG), ktre przy uruchomionym Fun Mode kołuje po ekranie. Innymi słowy: określone jej piksele widać tylko przez pewien czas.

Zgaduję, że twórca moda zmienił rozmiar, głębie, lub inną właściwość TITLE_BG tak, że próba wyświetlenia określonych pikseli kończy, przy określonych ustawieniach, proces Icy Tower. Pytanie: dlaczego tylko u nas, a nie u twórcy moda? Może błąd występuje tylko na konkretnych procesorach? Ja korzystam z AMD (w tym momencie). Może ty też, a autor posiada jakiegoś Intela, albo coś?… Należałoby go powiadomić o problemie. A rozwiązanie: zmień komputer, albo uruchamiaj grę, kiedy tylko uruchomisz IT. Ewentualnie, pobierz wersję Fun Color z grafiką tła z oryginalnego IT (w załączniku). :)

Odpowiedz do tematu