|
Jak sprawić, by postać zmieniała wygląd gry tak jak mod? |
| Autor |
Wiadomość |
Yomoto
Hey, good!

|
Wysłany: 27 Kwiecień 2010, 13:06 Jak sprawić, by postać zmieniała wygląd gry tak jak mod?
|
|
|
| Wiecie jak wgrać,dodać moda do postaci?Chodzi mi o to,żeby po włączeniu IC i wybraniu odpowiedniej postaci to po rozpoczęciu nią gry grało się na modzie,czyli np.Cheese mod ale powyłączeniu nią gry ten mod przestał działać i tylko po włączeniu tej postaci grało się modem tak jak np.w postaci fireball. |
| Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 20 Lipiec 2010, 07:23, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 28 Kwiecień 2010, 19:56
|
|
|
| To niemożliwe. Pewnie w przeszłości sugerowano Johanowi, aby zaimplementował taką możliwość, ale to zrozumiałe, że tego nie zrobił - w końcu IMO niezbyt entuzjastycznie podchodzi do kwestii modów w ogóle. Zresztą z punktu widzenia użytkownika nie byłoby to pewnie atrakcyjne rozwiązanie, zważywszy na to, jak - relatywnie - dużo czasu zajmuje załadowanie do gry wszystkich grafik i dźwięków danego moda. |
|
|
|
 |
Yomoto
Hey, good!

|
Wysłany: 29 Kwiecień 2010, 12:44
|
|
|
| Ale mi chodzi o to że jak np.wybierasz postać i jak załóżmy na jakimś się zatrzymasz to zmieniają ci się kolory napisów a w niektórych postaciach nawet kolory schodków. |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 29 Kwiecień 2010, 13:48
|
|
|
| A, racja... Nie doczytałem tego fragmentu o "postaci Fireball". Mówisz chyba o nadpisywaniu palety gry paletą postaci, tj. sprawieniu, aby grafiki gry były kolorowane w określony sposób. Ale ta możliwość została usunięta w 1.4 (IMO to nie była korzystna zmiana, ale - trudno...). Zresztą w ten sposób niemożliwe byłoby sprawić, aby gra zaczęła przypominać "Cheese Mod", ona służy tylko zmianom barw. |
|
|
|
 |
PENIMATE
Yo!
|
Wysłany: 11 Luty 2012, 14:21
|
|
|
Dajcie linka do chesse Moda , |