Forum Icy.pl
Forum polskiego serwisu Icy Tower

Icy Tower ogólnie - Filmiki o Icy Tower

syo - 1 Marzec 2005, 16:33
Temat postu: Filmiki o Icy Tower
Wpadlem na pomysl stworzenia filmu o najlepszych graczach IT. Poki co, to sekund filmu mam kilkanascie ;) , bo czekam na Wasze opinie. Przedstawiam Wam trailer (21 sekund), ktory mozecie sciagnac klikajac na link:

[size=16px]>> KLIK <<[/size]

Mam zamiar przedstawic gry takich graczy jak:

John Beak (Czechy)
Undertaker (Wlochy)
Tajek (Polska)
Mizi Mace (Niemcy)
Syo (Polska)
Myrddin (Czechy)
Marco (Wlochy)

Czy ktos jeszcze powinien znalezc sie w tej grupie? Macie jakies pomysly, ktore moznaby bylo wykorzystac? Czekam na wasze opinie i sugestie. :)

Domia - 1 Marzec 2005, 17:03
Temat postu: Icy (PL)ayers
Syo filmik - miodzio :D tylko ten napis pod koniec... taki wiesz :wink: nie, ze brzydki, ale ja bym proponowala zrobic to czcionka z IT :D jakby co to jestem w jej posiadaniu, wiec jak chcesz moge ci przeslac mailem, ewentualnie plikiem na gadu :) mam jeszcze taki kleszczyn... jak bedzie wygladal to wygladalo? zamierzasz kazdego pokolei sfilmowac i jakies info przedstawic o nim czy cos :wink: a co do listy ja bym jeszcze dodala Kishonego :grin: jest jednym z najlepszych graczy w Polsce, a zreszta tak sie meczy z GFami, ze mysle, iz gdyby znalazl sie w twoim przedsiewzieciu, to by mu to sprawilo wieeelka przyjemnosc :wink:
to na razie tyle pytan i sugestii mam :P

tajek - 1 Marzec 2005, 17:46
Do tego typu rzeczy najlepiej uzywac programu co zrzuca obraz z monitora ;) Program o nazwie HyperCam jest do tego bardzo dobry , przyda sie takze program WinAVI Video Converter dzieki ktoremu mozemy skonwertowac pliki z avi do wmv .
jak chcesz zobaczyc jaki jest mniej wiecej efekt to kliknij :)

domaz - 1 Marzec 2005, 18:25
Tajek co do programu do zrzucania obrazu z monitora to bardziej polecam program Fraps.

A co do filmu to Syo wprost wyjales mi to z ust(bez skojarzen:D). Odkad zaczelem ogladac kompilacje najlepszych akcji z CSa i sam zaczleelm tworzyc takie filmiki stymze z najlepszymi bramkami strzelonymi w Pesie i Real worldzie:D mialem chetke na zrobienei czegos takiego o IT. Tylko sam nie mialem na to pomyslu. Tzn. czy zrobic najlepsze akcje graczy IT...moze jakies najlepsze uratowania sie przed spadnieciem czy cos w tym stlyu i to skompilowac i dodac jakies efekty i super muze czy mzoe co innego. Sam nie wiedzialem i dlatego poprzestalem na pomysle ale widze Syo ze ty tez na to wpadles choc nadal nie wiem w jakiej formie i o czym edzie koncowy filmik:) ujawinij te tajemnice:)

syo - 1 Marzec 2005, 21:25
Film zawierac bedzie:

- Ukazane "koncowki" rekordow graczy
- Ciekawe akcje "ratunkowe"
- Przezyte GFy
- Cossiejeszczewymysli

domaz - 1 Marzec 2005, 21:31
No to czyli cos w stylu filmow z njalepszymi akcjami z csa:> Ja pamietam ze mialem taka jedna b. dobra ratunkowa akcje ale niestety ulegla zniszczeniu podczas formatu wiec raczej nie zaistnieje w tym filmie:> A jesli mozna wiedziec to w jakim programie to sklejasz? Bo chyba nie windows movie maker?:D
syo - 1 Marzec 2005, 22:40
Sony Vegas Movie Studio 4 - nadaje sie perfekcyjnie.
Kubu? Biel@nek - 2 Marzec 2005, 11:57
Cytat:
John Beak (Czechy)
Undertaker (Wlochy)
Tajek (Polska)
Mizi Mace (Niemcy)
Syo (Polska)
Myrddin (Czechy)
Marco (Wlochy)

Na jakiej podstawie tych zawodnikow wybrales :( bo jezeli chodzi o wyniki to Myrddin i Marco maja wyniki takie jak ja albo gorsze, a jezeli chodzi o punkty zdobyte do klasyfikacji to jestem lepszy od nich obu :) wiec na jakiej podstawie to bylo wybierane?

domaz - 2 Marzec 2005, 16:38
Syo napisał/a:
Sony Vegas Movie Studio 4 - nadaje sie perfekcyjnie.

Wlasnie tez szukalem Video Vegas 4 nigdzie nie moglem w necie znalesc pelnej wersji. Mozesz mi na pw podeslac linka? Bo ja jak narazie robilem w Adobe Premiere Pro ale ten program jest dla bardziej zaawansowanych inz ja a slyszalem ze Video Vegas jest tez b. dobry

syo - 2 Marzec 2005, 16:53
Kubus Biel@nek napisał/a:
Na jakiej podstawie tych zawodnikow wybrales :( bo jezeli chodzi o wyniki to Myrddin i Marco maja wyniki takie jak ja albo gorsze, a jezeli chodzi o punkty zdobyte do klasyfikacji to jestem lepszy od nich obu :) wiec na jakiej podstawie to bylo wybierane?

Na podstawie listy

[size=9px][ Dodano: 2005-03-09, 16:09 ][/size]
Zmienilem tytul i koncepcje. Czekam na:

powtorki z ciekawymi akcjami/uniknieciami spadku/przezytymi GFami i i innymi widowiskowymi rzeczami.

* link do powtorki
* opisac jaka akcje zawiera replay i na ktorym pietrze

domaz - 18 Marzec 2005, 21:46
dobra syo widze odstapil na pewien czas od pomyslu robienia tego filmiku wiec ja wracam do akcji:) Stymze nie bede teraz tworzyl skretki najlepszych akcji z IT lecz parodie filmu pt. A gamers Day. Moze ktos widzial jesli tak to fajnie:P jesli nie to zapodam wam linka jak jakiegos znajde ale ogolnie film jak sama nazwa wksazuje opowiada o typowym dniu gracza w CSa. Filmik jest naprawde fajowy a my z kumplami chcemy zrobic jego parodie w rytmach IT:) I tu prosba do was. Potrzebuje narazie jednej powtorki z fmla powyzej 600. Zwracam sie tu oczywiscie do kishonego bo wiadomo ze on mistrzem fmli jest:D
petr - 19 Marzec 2005, 01:44
Syo moze Ci podeslac jego aktualny rekord NML, bo sam kish pewnie ze zlosci juz go usunal :wink:
kishony - 19 Marzec 2005, 07:40
nie. nie skasowalem tego. zreszta musialem to zachowac jako wynik w NML do Mistrzostw Polski.. wrzuce to gdzies i dodam tu linka, gdyby ktos mial ochote to sobie obejrzec..
domaz - 20 Marzec 2005, 01:38
dodaje linka do filmu "A gamers Day" - wersja oficjalna:0

http://www.m-gamers.it/Ga...ay-highqual.zip

Wiem ze 500MB to dla niektorych duzo ale naprawde szczerze wam ten film polecam:) Napewno gracze nie tylkow CSa ale takze w IT znajda tu odzwierceidlenie swojej osoby:P
Przpominam ze my jestesmy w fazie tworzenia parodii tego filmu:)

Karciooz - 20 Marzec 2005, 10:02
Dzwieki powinny byc zblizone do tego
http://www.alejaja.pl/m/quake.zip - Kolo sie nieco denerwuje grajac w Quake
Pewnie zachowanie niektorych graczy IT jest podobne :grin:

syo - 20 Marzec 2005, 23:05
Wracamy do tematu:

Zmienilem tytul i koncepcje. Czekam na:

powtorki z ciekawymi akcjami/uniknieciami spadku/przezytymi GFami i i innymi widowiskowymi rzeczami.

* link do powtorki
* opisac jaka akcje zawiera replay i na ktorym pietrze

devastator - 21 Marzec 2005, 16:02
*LINK
*skakanie na krawedzi ekranu przez jakies 15 schodkow - troche po 250 schodku

Fayl - 21 Marzec 2005, 18:04
Link1
Akcja > GF na 869 polce (przezyty), potem GF na ~1090 (tu niestety nieprzezyty :? )
Link2
Akcja > Moj rekordzik na profloorach. =] Imo bardzo fajnie by wygladaly te krotkie polki w filmiku...

domaz - 26 Marzec 2005, 03:43
To co z tymfmlem kish? Potrzebny bylby mi TERAZ:> Prosze tych lepszych zawodnikow w combo : : jesli macie jakis riplejz fmlem > 400 wyslijcie na paluszek1@o2.pl albo dajcie tu linka a wasz riplej na 99% pojawi sie w moim filmie ( no chyba ze zmieni mi sie koncepcja:>)
Kubu? Biel@nek - 26 Marzec 2005, 14:14
HEHE szkoda ze nie czytalem wczesniej bo dzis 663 FML a zaraz potem pobilem rekord i 653 COMBO 8) ale nie zapisalem : / bylem zdeczka wku****ny ... POZDRO jak cos bede mial to dam znac
Asef - 26 Lipiec 2005, 22:31
Temat postu: Icy Tower Superplayers - trailer
Hmm,uwazam ze powinna byc cala obecna dziesiatka z kazdej kategorii.
Z kazdego z zawodnikow przedstawic(jezeli tez chodzi o rekordy w icy),cala chronolonogie,jaki mieli rekordy,po kolei.
I przynajmniej dowiedziec sie:
- dlaczego lubia w to grac
- ile czasu w to poswiecaja
- mozna tez napisac jakie jest ich hobby
- w co wprawia ze tak dobrze graja
- inne :?
Niewiem jaki to bedzie film(dokumentalny o zyciu czy ??) gdybys napisal cos wiecej to moze cos jeszcze dodam na ten temat. 8)
Co do tego linku do nie mozna kliknac a jak sie wejdzie przez http:// to cos innego jest.

Asef - 18 Styczeń 2006, 23:34
I co z kontynuoacja filmkow,moim zdaniem to bardzo dobry pomysl,tyle ze jak ja bym to robil to aparatem cyfrowym nagral replay,a potem przegral na kasete i to jeszcze raz nagral z muzyka,bo niewiem jak inaczej,nie czaje..
mattirab - 19 Styczeń 2006, 15:30
Taak. Wspaniale, ale pomysl mysle "zardzewial". Moze sie go odnowi?
Asef - 19 Styczeń 2006, 16:08
Dobrze by bylo,moze nawet super dobrze,tylko jak tu takie filmik zrobic inaczej,macie pomysly? jakie?
kwasek - 13 Sierpień 2007, 14:47
Temat postu: Odp: Icy Tower Superplayers - trailer
szkoda zeja nie nalezal bym dotej grupy.moj rekordzik flor to 599
mattirab - 13 Sierpień 2007, 16:14
Temat postu: Odp: Icy Tower Superplayers - trailer
Ojojoj... parę dni temu przeglądałem ten temacik... chciałem sprawdzić tą ideę dotyczącą filmików o Icy Tower... ale... cóż, kwasek... to nie o rekordy również chodzi, chodzi o działanie dla społeczności IT również... sam widzisz - filmik również miał mieć znaczenie "dokumentalne". Ale... czy rekordy są najważniejsze? Jak chcesz, to możesz pokombinować z robieniem takiego filmiku ;) ... Hmmm... chociaż chyba ten pomysł upadł, przynajmniej w wykonaniu syo, po jego odejściu z polskiej sceny IT (z resztą zobacz, jak dawno syo o tym pisał). Sam mam parę pomysłów co do tego, ale widzę, że jakaś inicjatywa jest ze strony petra i innych ludzi z redakcji, ale to chyba dopiero wstępne projekty (www.icy.pl - napisiki na dole z prawej strony ;) )...
Edit: http://www.freelunchdesig...hp?topic=2098.0 <- no, coś znalazłem ;) .

mattirab - 7 Kwiecień 2010, 00:22

Rozpoczynam w tym temacie, pod nową już nazwą, dyskusję na temat filmiku Boru (Chyba raczej Bora? Jak wolisz, Boru?).
Od tej pory, gdy będziesz chciał nam się czymś pochwalić, napisz tutaj, dla potomności i celem nabicia sobie posta (swoją drogą smutno tu bez nabijaczy, kiedyś chociaż ruch na forum był i moderatorzy mieli co robić :D ).

Cytat:
x e [Dzisiaj 16:53] Boru: http://www.youtube.com/watch?v=BYkBCYSzAfU kolejny film
x e [Wto 23:04] luki1025: Boru: Zauważyłem, że bardzo dziwnie trzymasz klawiaturę...
x e [Wto 23:04] Boru: kto za mnie zrobi rekord swiata we floor? nie chce mi sie
x e [Wto 23:17] Boru: prorocze slowa lektora dobiegly z telewizora (gdzies tak w okolicach 5:28 filmu)
x e [Wto 23:28] luki1025: //Jakie?

Lektor z Polsatu? Tam chyba zawsze jest ten sam. Ciekawsze sytuacje:
0:43-0:44 - "Nabijcie mnie na pal" - buahahahaha.
2:18 - ziewnięcie i "troszkę to nudne".
3:36 - "-Kiedy zawodnicy przyjdą z nami porozmawiać? -Nikt z nami nie rozmawia!" - Boru, nie rozmawiasz z fanami?
5:28 - "Już kolejny rekordzik" :D
Częste "kurde" i "paaa" na końcu, haha, świetny filmik, twórz kolejne. Pozostałych graczy również zachęcam. Obejrzę i, obiecuję, że mocno nie skrytykuję :P .

Byłbym zapomniał, w powyższych wiadomościach macie próbkę mojego kunsztu piśmienniczego sprzed paru lat.

Boru - 7 Kwiecień 2010, 12:10

Cytat:
(Chyba raczej Bora? Jak wolisz, Boru?)

Bora.

Cytat:
5:28 - "Już kolejny rekordzik"

Raczej "juz po moim rekordzie, a moja zona kupila mi kurtke za 200 dolarow"

3:57 - "gorzej byc nie moze" i to jeszcze w takim momencie gry, gdzie ledwo sie uratowalem :lol:

To byl "Swiat wedlug Bundych" tak w ogole ;)

Boru - 22 Kwiecień 2010, 21:08

Skasowalem ten film. Kto chcial obejrzec, to obejrzal .. a ja stwierdzilem, ze jednak nie chce byc ogladany przez iles tam tysiecy ludzi na YT.
Vinyanov - 22 Kwiecień 2010, 21:55

Ja wiem? Dlaczego Icy Tower miałoby nie być interesującym wyborem, jeśli mowa o zainteresowaniu mającym być czyjąś wizytówką? ;)

Choć z drugiej strony fakt, że pod względem prestiżu grą na skrzypcach, żonglowaniem, pen spinningiem czy pretendowaniem do bycia medium to nie jest...

Ale np. jako hobby lub źródło utrzymania (np. poprzez reklamy na Icy.pl lub pracę nad Icy Tower Facebook, jak Johan) pasuje już w sam raz. To tylko kwestia wzniesienia Icy Tower na poziom rozwoju, na którym gracze mogliby czerpać z gry pieniądze.

mattirab - 10 Maj 2010, 23:11

Zawsze można zrobić osobny kanał, jakiś "Icy Tower Players" i zbierać podobne do tworzonych przez Bora czy Klaud, filmiki...
Vinyanov - 11 Maj 2010, 03:16

http://www.youtube.com/user/IcyTowerPlayers

W ten sposób?

Jeśli powyższa realizacja zasługuje na aprobatę, to wyraź ją szybko, bo zapomnę hasła. ;)

BTW, w ciągu ostatniej pół godziny poznałem YT szerzej niż przez ostatnie parę lat...

mattirab - 11 Maj 2010, 15:16

Wyrażam aprobatę :) . Świetna robota. Teraz pojawia się pytanie do Bora, czy może tam zechce wrzucić swoje gry - czy nie chce po prostu mieć filmików z IT na swoim koncie, czy też nie chce mieć ich na YT w ogóle?
Boru - 12 Sierpień 2010, 20:38

Filmik prawie identyczny jak poprzedni, ale wynik lepszy :P

Plum

Klaud - 12 Sierpień 2010, 22:05

Skomentuję na forum, bo nie pamiętam swojego hasła na YT, co skutecznie uniemożliwia mi zalogowanie się :P

Klawiatura faktycznie ustawiona pod jakimś chorym kątem (zawsze mnie to niepomiernie intrygowało - jak tak można grać?!). Głosy w tle nie są optymistyczne, bo w pewnym momencie jest chyba mowa o jakiejś dziurze budżetowej...

Tradycyjnie dobra jakość filmu - obrazu i dźwięku. Choć byłam nieco zaskoczona nagłym zerwaniem kombosa. Ech, sezon na FMLe? :)

A! Podziwiam jeszcze za zdolność mówienia (choćby pojedynczych słów - siedemset, osiemset...) podczas ostatniej prędkości.

Boru - 12 Sierpień 2010, 22:13

Calkiem normalny kąt

Nie wiem o co wam chodzi :D

Doob - 12 Sierpień 2010, 23:03

syf, syf.
Boru - 12 Sierpień 2010, 23:21

Juz nie bede was zanudzal moją skromną osobą :P
A teraz dla odmiany:

Klaud gra jedną ręką

Klaud - 13 Sierpień 2010, 10:06

Ech, te moje porażające wyniki :roll:
Jutro albo pojutrze spróbuję wrzucić filmik bonusowy.

Boru - 14 Sierpień 2010, 20:29

Albo wrzuce jeszcze cos :P
Klaud - 14 Sierpień 2010, 20:31

Jak mogłeś ugrać taki niegodny wynik?! Wstydź się!

Rezultat przeciętny (oczywiście jak na Ciebie, bo ja chętnie bym taki ugrała), ale ile dramaturgii w tej powtórce! A komentarz... na miarę Szpakowskiego!

Albo Szaranowicza nawet? :P

Boru - 21 Wrzesień 2010, 20:57

Kolejny film z serii "Boru gra jedna reka" :P

bylo juz takich troche, ale tym razem nie trzymam aparatu w drugiej rece do tego wszystko zywo komentujac, tylko gram w takich warunkach w jakich gram normalnie :P

LEO - 21 Wrzesień 2010, 21:20

Boru napisał/a:
Kolejny film z serii "Boru gra jedna reka" :P

bylo juz takich troche, ale tym razem nie trzymam aparatu w drugiej rece do tego wszystko zywo komentujac, tylko gram w takich warunkach w jakich gram normalnie :P

Boru :D Muszę Ci powiedzieć, że kozacko i oczywiście świetna muzyka w tle, co to ;>?

"Ku..a mac" - pięknie zaakcentowane, ale palce masz wyćwiczone, w sam raz do grania na gitarze,niczego sobie NO-H2O, a jeśli szlag Cię ma trafić, to do tego kubka co go tam miałeś dolej coś na wyluzowanie, tylko, że to raczej nie służy dobremu graniu.

Gratulacje udanego nagrania i świetnego wyniku. Klimat jak u Quentina Tarantino.

Oczywiście, ze się podobało, a będzie jeszcze lepiej ;)

Boru - 21 Wrzesień 2010, 22:34

Ta muzyka jakos specjalnie nie pasuje do tego icytowerowo-skejtowskiego klimatu, ale bardzo dobrze mi sie przy niej gra. Moze dlatego, ze mnie tak hipnotyzuje i nie mysle o grze, a gra za mnie podswiadomosc? :P To sa 2 utwory Jimiego Hendrixa. Pierwszy zwie sie "Voodoo Child (Slight Return)", a drugi "All Along The Watchtower".

Dzieki za pozytywna opinie :P

Klaud - 22 Wrzesień 2010, 14:03

Epickie frustru tylko nadało autentyczności filmowi (nie jest idealny od początku do końca, ta wpadka świadczy jednak o tym, że Boru nadal jest człowiekiem!).
Co było w kubku...? :>

Całkiem ładne filmy wychodzą przy sztucznym oświetleniu, no popatrz. A jak kręciłeś u mnie, to jakoś nie zawsze były wyraźne...

Ładny wynik, gratuluję. Zabrakło tylko zbliżenia na ekran. ;) Jakie tam combo w końcu uzyskałeś...?

mattirab - 24 Wrzesień 2010, 19:54

Wszystko wspaniale, zabrakło tylko legendarnych komentarzy.
Aaaa... i zbliżenia na ekran też.

Boru - 29 Sierpień 2011, 16:07

Jak robic to jedna reka.

.. a wlasciwie jak tego nie robic.

Trident - 6 Wrzesień 2011, 22:11

Cytat:
[Dzisiaj 22:02] Boru: http://www.youtube.com/watch?v=0QQvKdnzYRw oby nikt z was tego nie uczynil w przyszlosci

:D

Gratuluje wyjscia slawa poza Icy.pl. ;)

Milo zobaczyc, ze ten czlowiek nie wybral najprostszego rozwiazania i nie umiescil (jak sadze) najlepszej z twoich owczesnych powtorek, a wzglednie przecietna - co by moglo znaczyc, ze dostrzegl w niej jakies walory inne niz Score.

Boru - 7 Wrzesień 2011, 13:57

To nie jest moje pierwsze wyjscie ze "slawa" poza icy.pl. ;)

Jeszcze w 2008 ktos umiescil filmik z moim combo 1000+, jednak zostal usuniety jakis czas temu. Lecial tam w tle jakis utwor metalowy, a twoj komentarz pod nim brzmial "ta muzyka sprawia bol" :P

Trident - 7 Wrzesień 2011, 14:13

Boru napisał/a:
[...] zostal usuniety jakis czas temu

Na twoje żądanie? Czy też źle rozumiem "oby nikt z was tego nie uczynil w przyszlosci"?

http://forum.icy.pl/viewtopic.php?t=1728 przychodzi na myśl. :P

@below: A. :D Choć trzeba przyznać, że głos w niej jest haroldopodobny. ;)

Boru - 7 Wrzesień 2011, 14:17

Nie, nie mam nic przeciwko umieszczaniu moich powtorek na yt :)

"oby nikt z was tego nie uczynil w przyszlosci" - chodzilo mi o muzyke w tle ;)

Boru - 13 Październik 2011, 15:25

Boru - The Ultimate Icy Tower Player :lol:
domi.nika - 10 Styczeń 2022, 07:22

jak sie ogladalo to az ciezko oderwac sie od monitora :)