SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Vinyanov
20 Lipiec 2010, 18:32
Legalność powtórek z trainerów RaMMicHaeLa (ISC, ITFC)
Autor Wiadomość
Pirochemik 
Splendid!

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 15:09   Legalność powtórek z trainerów RaMMicHaeLa (ISC, ITFC)

Witam. Do dziś czasu myślałem, że jakiekolwiek poowtórki z użyciem jakiego kolwiek programu, typu Floor controler , się nie liczą. Jak się dowiedziałem, oczywiści zmiana wielkości floor nie wchodzi w gre, ale zmiana isc... . No właśnie, JB dziś zrobił NML powyżej 1500! Pobił wszystkich nawet tych co spowalniali gre. Jergo powtórka była robiona na isc5. Mimo wszystko działa normalnie w zwłykłej grze. To znaczy, że wszystcy możemy używać isc, np. właczamy mod 2 z isc3 i wszystkie tryby typu jc2 i combo, wychodząszybciej, co daje lepsze rezultaty. Devlin, i Boru sami kiedy powiedzieli, że na szybszej prędkości łatwiej im się gra. Teraz spokojnie mogą używać initial speed changer. Ktoś mół by powiedzieć, dobra ale użycia mod2, to już co innego, wiadomo, że NML na isc5 jest trudniej zrobić, tym bardziej jak ktoś robi 1500~`. No dobra, ale jak mamy się trzymać jakie zasady to twardo. Tak się zastanawiam ile przez to straciłem. Swoją Drogą, zrobiłem 1857 floor, z isc5 no i floor 0-600 takimi jak powyżej 1000. Czyli dużo trudniej, i moja powtórka nie liczy się tylko dlatego , że normalny IT nie otr\worzy miejszych pięter(0-600).A co wy o tym sądzicie, czy takie coś powinno się liczyć?? Jak dlamnie to całe te zamieszanie z Programami wywołało iepożądane skutki. MIały to tylko być programy treningowe, a stały się czymś jak SD... . Czekam na komentarze.

Polska Lista Top Ten
Ostatnio zmieniony przez Vinyanov 20 Lipiec 2010, 07:17, w całości zmieniany 5 razy  

mattirab 
Moderator

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 17:21   

Pirochemik napisał/a:
MIały to tylko być programy treningowe, a stały się czymś jak SD... . Czekam na komentarze.

One teoretycznie utrudniają grę. Co do rekordu JB - niektóre powtórki też są tak szybkie, że na powtórce otworzonej w ISC5 będą dobre, więc wg. mnie powinno się to uznać.... a ta Twoja... no cóż - teoretycznie nie powinno być to uznane, bo układ schodków i wszystko nie działa, ale... to było właśnie trudniej i ja bym to uznał, ale skoro tak zrobiłeś, to chyba normalnie jest łatwiej tyle zrobić, więc... cóż, ja uważam te programy za pewien przełom w historii IT, coś takiego jak było IT 1.2 - przecież wiele życzeń nawet z naszego forum, oprócz oczywiście trybu Multiplayer, zostało spełnionych. Nie mam zamiaru nawet tego porównywać z SD - takie jest moje stanowisko.
Nasze Powtórki

Profil FLD: 3803

Pirochemik 
Splendid!

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 21:12   

Nie nmam słów, to jest zupełnie co innego można mieć dużo lepsze rekordy więcej widzisz obrazu, jak dla mnie jest to ułatwienie i co z tego , że da się to otworszyć normalnie?? Jak i tak użyłeś innego trybu. Wszystkie dodatkowe programy zktóre działją z IT i zmieniają tryb są inną kategorią. Ja nie uznaje tego rekordu, mimo, iż wiem że JB może to zrboić normalnie, jak ktoś nie zrobił w życiu NML więcej niż 900, nie będie wiedział o co chodzi. To samo tyczy się combo, Devlin powiedział, że również nie uznje tego trybu i nie będzie tak grał, Boru też kiedyś apisał, że zrobił lepsze combo z mod2`em. A więc nadal ktos ma szanse zrobić NML więcej niż 1500 w normalny sposob.

Polska Lista Top Ten

Boru
miszcz

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 21:18   

Podziwiam JB za jego rekord, ale to nie jest NML, tylko ISC5 NML :P
Nie wazne, czy na ISC5 robi sie rekordy latwiej, czy trudniej .. w kazdym razie inaczej.
Kiedy moje NML wynosilo 590, to pierwszy raz je pobilem wlasnie na ISC5 i to bylo cos ponad 700 i sie tym nie chwalilem.

Sprobojcie sobie zagrac JC3 albo JC4 na ISC5 ... o wiele latwiej.
Dlatego osobiscie tego nie uznaje, a mistrzem jak na razie w NML jest dla mnie Roket :P

Profil FLD: 8888

Pirochemik 
Splendid!

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 21:28   

Własnie o to mi chodzi. Bądzmy stanowczy, jeżeli jc2 jest ułatwienie, to nawet NML isc5 chodz jest niby trudniejsdzy, nie j\est rekordem, choć też go podziwiam. to już 3 osoby, z dobrymi wynikami są przeciw:P

Polska Lista Top Ten

mattirab 
Moderator

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 21:47   

Pirochemik napisał/a:
mod2`em

To co innego.
Boru napisał/a:
Nie wazne, czy na ISC5 robi sie rekordy latwiej, czy trudniej .. w kazdym razie inaczej.

Oczywiście. Ja też podczas gry mam takie uczucie, na początku, żeby "ekran" poszedłw górę szybciej i przez to często spadam. Co innego, że ostatnia rędkość, podczas której te największe rekordy są bite, sprawia pewne kłopoty, bo np. na prędkości ISC4 przez całą grę wszystkie byłyby wyższe. A ta prędkość została użyta przez całą grę, czyli logiczne, że tak jak normalnie, z tym tylko faktem, że przez pierwsze ~500 schodków było szybciej. Ułatwienie? Może niekiedy, ale ja bym to uznawał, z racji tego faktu, że w normalnej grze wystarczyłoby skakać szybciej - szybsze przechodzenie ekranu daje tylko pewne złudzenia optyczne i widok, że trzeba szybciej skakać, a także widok całej postaci, jak się spadnie, trzeba na nowo - CCC, ale nie zmienia to faktu, że gdyby tak samo skakało się w normalnej grze, byłoby to samo, chociaż argument widzenia kolejnych schodków może być niepodważalny...
Pirochemik napisał/a:
można mieć dużo lepsze rekordy

;-)
Nasze Powtórki

Profil FLD: 3803

Boru
miszcz

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 21:59   

Dla gracza takiego jak JB ostatnia predkosc nie sprawia trudnosci, moze nawet pomoc.
Dlatego ja osobiscie nigdy nie uznam takich powtorek :P Jednym na ISC5 gra sie lepiej, innym gorzej. Niech wszyscy maja rowne szanse i niech graja od najnizszej predkosci :>

Profil FLD: 8888

Pirochemik 
Splendid!

Wysłany: 1 Grudzień 2007, 22:35   

właśnbie dla mnie też lepsza jest prędkośc 5, zresztą, widomo nie zrobisz takiego nmlccc jak zrobił JB, za pierwszym razem w normalnej grze. Co ja będe mówił, nie zgadzam się z tym i nie tylkoj a wystarczy na fld poszukać

Polska Lista Top Ten

Odpowiedz do tematu