SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
budowa
Autor Wiadomość
Ryszkoor
Yo!

Wysłany: 25 Listopad 2019, 14:56   budowa

hej. razem z szwagrem budujemy dom bliźniak, niestety na osiedlu jest pełno dzieci i caly czas wbiegają nam na teren budowy - jak można temu zaradzić? może jakies tymczasowe ogrodzenie - ktoś z was miał podobny probelem?

Bombiel
Fantastic!

Wysłany: 26 Listopad 2019, 20:01   

Myślę, że każda budowa powinna mieć ogrodzenie i będzie po problemie więc w takim wypadku rozwiązanie jest dość proste. Od razu mogę powiedzieć, że bardzo przydaje się także zestaw hydroforowy https://www.dostudni.pl/z...forowe,c11.html dzięki któremu można w bardzo krótkim czasie przepompować sporą ilość wody.

limonka
Super!

Wysłany: 26 Kwiecień 2022, 10:26   

Ogrodzenie to istotny element budowy domu. U nas sprawdziły się daszki granitowe na ogrodzenie, które pięknie się prezentują.

Floristka
Amazing!

Wysłany: 20 Luty 2025, 12:37   

Mamy za ogrodem małe pole uprawne i zdecydowałam, że na pewno sprawdzę sobie różnego rodzaju mieszanki traw rolniczych , żeby jednak je jakoś pokryć. Na razie jednak nie wiem, czy je w odpowiednim sklepie znajdę. W końcu mają być trochę nietypowe. MAm nadzieję, że pomożecie mi w tym. Jakie wy byście kupili?

birus
Super!

Wysłany: 27 Luty 2025, 18:49   

Mówiąc o budowie, ważne jest wykorzystanie sprawdzonych i solidnych narzędzi. Dlatego wiele firm decyduje się na współpracę z Drillex polskim importerem żerdzi, rozwiertaków i innego osprzętu wiertniczego. Oferowane przez nich produkty nie odbiegają jakością od oryginalnych, co jest szczególnie ważne w wymagających warunkach na budowie.

iwona90 
That's great!

Wysłany: 18 Marzec 2025, 15:16   

Słyszałam, że Projekty z wizją to świetna opcja dla tych, którzy szukają gotowego projektu domu. Mają nowoczesne i funkcjonalne rozwiązania, które można dopasować do własnych potrzeb.

pluszak
Amazing!

Wysłany: 29 Kwiecień 2025, 08:45   

Często ludzie montują hydrofor gdzie popadnie, a potem zdziwienie, że coś nie działa jak trzeba. Na https://dambat.pl/blogs/news/gdzie-umiescic-hydrofor-porady-i-wskazowki znajdziesz konkretne porady, jak wybrać odpowiednie miejsce i na co zwrócić uwagę. Zdecydowanie lepiej ogarnąć to na początku niż potem przenosić cały zestaw.

papitek
That's great!

Wysłany: 26 Czerwiec 2025, 16:56   

Jeśli nie chcesz patrzeć z okna na betonowy dach, tylko na kwitnącą zieleń – rozwiązanie masz pod ręką. Na https://zielonedachy.net/ sprawdzisz, jak zacząć, co kupić i jakich błędów unikać przy zakładaniu zielonego dachu. Takie pokrycie nie tylko cieszy oczy, ale też tłumi hałas i oczyszcza powietrze. Dla domu, firmy, biurowca – to inwestycja, która się zwraca.

jjusti18
Amazing!

Wysłany: 28 Czerwiec 2025, 21:04   

Zastanawiam się nad wyborem betonu do budowy domu i trafiłam na beton szczecin BT Top Beton. Podobno tamtejszy beton jest dobrej jakości i często wybierany przez lokalnych budowlańców. Może ktoś coś doradzi?

hdc3
Sweet!

Wysłany: 29 Czerwiec 2025, 11:33   

Przy robotach wokół domu czy na budowie temat zagęszczarki prędzej czy później wypływa – https://www.drial.pl/ofer...m-zageszczarek/ to dobra alternatywa dla zakupu. Można wypożyczyć coś porządnego, dopasowanego do terenu – i nie martwić się, gdzie to potem trzymać.

jjusti18
Amazing!

Wysłany: 4 Lipiec 2025, 09:39   

Przy wyborze pieca gazowego natknęłam się na okładzinę komory spalania. Nie wiem, czy to część wymienna, czy tylko przy pierwszym montażu? Budujemy dom i jestem trochę przytłoczona ilością tych technicznych detali...

boddekk
Hey, good!

Wysłany: 7 Sierpień 2025, 15:34   

Z czystym sumieniem mogę polecić Prime Garage. Garaż robiony na wymiar, wszystko poszło sprawnie, szybki kontakt, konkretne podejście i montaż bez żadnych kombinacji. Jak ktoś szuka czegoś więcej niż zwykłego blasza, to warto zapoznac się z ich ofertą : https://primegarage.com.pl/lokalizacje/garaz-blaszany-poznan/ .

Ramul00
Hey, good!

Wysłany: 8 Sierpień 2025, 10:24   

Co brać pod uwagę przy wyborze ogrodzenia?

________
landmaschine ersatzteile

Odpowiedz do tematu