|
Szkoła, studia |
| Autor |
Wiadomość |
mattirab
Moderator

Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 21 Październik 2005, 20:17 Szko?a
|
|
|
| Jak mowimy - skrotowo - Polak, matma, gegra (jeszcze nie mamy), histra, anglik, infa, itd. |
_________________ Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

Wiek: 38 Dołączyła: 04 Sie 2005 Posty: 1412 Skąd: Sex City ;)
|
Wysłany: 21 Październik 2005, 20:38 Szko?a
|
|
|
hmm u mnie na polonistke mowia Dobranocka - z racji nazwiska (Dobranowska), na faceta od WoSu - Tomcio - z racji imienia i nazwiska, na nauczycielke od historii - strach na wroble (bo wogole o siebie zadbac nie umie, no i ma Strach na nazwisko ), na angliste - Lechu - bo na imie ma Lechoslaw na faceta od WFu - Coach na mojego wychowawce - mikrus (bo jest niskiego wzrostu ;P ) i to by blo na tyle, reszte dopisze pozniej |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 21 Październik 2005, 21:30 Szko?a
|
|
|
Nasz facet od historii strasznie pluje, gdy cos mowi, to dostal przezwisko plujek, plujak Albo mamy konsultacje z angielskiego, ze szkotem Scottem Dickiem, to nazwalismy go sobie Szkot Scotty Scott
I pamietna historia o naszej WFistce...
Na pierwszej lekcji opowiadala "Nazywam sie Halina Laska. [...] I jak jakas dziewczyna bedzie skakac przez kozla itp., to nie robcie takiego BU!" Trzeba bylo slyszec jak ona to zrobila...
Dzis jest nazywana laska bu, albo laska bubu |
|
|
|
 |
LEO
Splendid!

|
Wysłany: 21 Październik 2005, 21:40 Szko?a
|
|
|
Lo to ja jakiego mam faceta w LO od historii. Gdy wchodzi do klasy i wita sie z nami to wyglada tak:
-Dziendobry, witam
...pozniej haslo
-Moze tamat napierw zapiszmy
, ale chodzi mi glownie o to, ze koles jest jakims maniakiem, bo piszemy w zeszycie mase SREDNIKOW i jeszcze na kazdej lekcji tak chamsko drapie sie po palcach.
------
Wiec chodze do IB LO klasa jest o profilu ekonomicznym, ale jestesmy znani jako klasa HYDRAULICZNA , bo na naszej lekcji rozjebal sie kaloryfer i troche klasay zalalo i tak bylo jeszcze dwa razy pozniej SPAWALNICZA, bo kolezanka siada na krzeslo odrazu noga odpadla . Ogolnie jest kool.
A i jeszcze jedno kumpel w ostatni czwartek tydzien temu co zrobile hehhe.
Mianowcie mamy klase z taka II D no i gralismy ich pilka do nogi w klasie a jeden kumpel taki przymul troche chcial z reki trafic drugiego i nie wycelowal w niego tylko w szybe i byla ostra zamieszka |
_________________ nml : 869 |
|
|
|
 |
Kunio
Eextreeme!

|
Wysłany: 22 Październik 2005, 08:56 Szko?a
|
|
|
U nas lekcje jezyczne sa podzielone na grupy Ja jestem w pierwszej i mamy ladna babke od anglika Raz mielismmy laczenie i moj kolega powiedzial:Z taka to ja moglbym miec ciagle lekcje |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 22 Październik 2005, 09:59 Szko?a
|
|
|
| Kunio napisał/a: | U nas lekcje jezyczne sa podzielone na grupy Ja jestem w pierwszej i mamy ladna babke od anglika Raz mielismmy laczenie i moj kolega powiedzial:Z taka to ja moglbym miec ciagle lekcje |
U nas jest podobna sytuacja tylko z chemiczka Oczywiscie polowa chlopakow do niej zarywa... z 1,50 m wzrostu, biust jak Doda, tylko ze naturalny i ze 24 lata ;D W innej klasie kiedys byly takie jaja... Ogladali film o Czarnobylu, ktory byl wlaczony na laptopie chemiczki i podlaczony do projektora. W pewnym momencie, gdy babka gdzies wyszla, to faceci sciagneli film na pasek i zaczeli jej grzebac w folderach Oczywiscie znalezli jej zdjecia w jakis sexi koszulkach, bez ramiaczek No i nauczycielka ich nie zlapala |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 22 Październik 2005, 13:01 Szko?a
|
|
|
Domia -> no to jednym slowem, mieliscie niezly ubaw a u mnie na infie to przewaznie jest tak, ze jeden kolega robi, a cala klasa od niego spisuje :p a nauczyciel nic nie kuma ;P |
|
|
|
 |
petr
Administrator

Wiek: 35 Dołączył: 17 Kwi 2004 Posty: 1665 Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 19:14 Szko?a
|
|
|
A ja niedlugo mam 3 olimpiady ;]
(matma, historia i fizyka)
One sa ogolnopolskie, wiec moze ktos z Was bedzie je pisal?
(poziom gimnazjalny)
Sa w terminach 7,8,9,10,14,15,16 .11 |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
Kamcia
That's great!

|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 19:20 Szko?a
|
|
|
Ja pisze olimpiade. 7 Listopada. Ale z polskiego. Wiec niestety, raczej nasze prace sie nie spotkaja... :P |
|
|
|
 |
domaz
Fantastic!

|
Wysłany: 3 Listopad 2005, 19:47 Szko?a
|
|
|
| W pon pisze z ang jakas olimpiade dla liceum ;f |
_________________ glow=red] Moje wyniki to:[/glow]
[glow=green] Combo 372 [/glow]
[glow=blue]Floor 1350[/glow]
[glow=black]Score ?????[/glow]
[glow=violet]NML 679[/glow] |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 9 Listopad 2005, 23:07 Szko?a
|
|
|
bosh moja polonistka powariowala - nie dosc, ze dopiero co napisalismy 10 kartkowke w ciagu 3 tygodni, to jeszcze nam zapowiedziala 3 kolejne imowi, ze dzieki temu sie domatury lepiej przygotujemy :/terefere ju to widze jak bedziemy siedziec nad samym polskim, to co zrobimy z reszta przedmiotow mamy je olac no bez jaj w maturalnej klasie podoba mi sie tylko to, ze to juz ostatni rok w tej cholernej szkole |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 10 Listopad 2005, 14:23 Szko?a
|
|
|
| Laura_x napisał/a: | | hmm u mnie na polonistke mowia Dobranocka - z racji nazwiska (Dobranowska), |
Niedawno odkrylam, ze w szkole tez mamy niejaka Dobranowska
Nasza polonistka ma na nazwisko Szydlo, to mowimy na nia szydelko albo mniej potulnie - wydra ;D |
|
|
|
 |
Karciooz
Eextreeme!

|
Wysłany: 10 Listopad 2005, 15:02 Szko?a
|
|
|
niektorzy nauczyciele tak maja niestety ze mysla tylko o swoim przedmiocie i zawsze z niego sie trzeba tylko uczyc , tez mam niestety paru takich |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 10 Listopad 2005, 16:07 Szko?a
|
|
|
Karciooz -> no wiec wlasnie, u mnie kazdy nauczyciel mysli, ze jego przedmiot jest jedyny - jak nam zada zadanie domowe, to ledwo sie z tym wyrabiamy i ledwo starcza mi cxasu na kompa a nad lekcjami to czasmai siedze do pozna w nocy, bo jak wylacze kompa to odrabiam lekcje i czasmai klade sie spac o 3, lub 4, a wstawac musze o 7 |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2004 Posty: 487 Skąd: Matrix :)
|
Wysłany: 10 Listopad 2005, 17:16 Szko?a
|
|
|
| Laura_x napisał/a: | | jak nam zada zadanie domowe, to ledwo sie z tym wyrabiamy |
| Laura_x napisał/a: | | a nad lekcjami to czasmai siedze do pozna w nocy |
Ech . Trzeba umiec sie wyrabiac! Tu pokrecic, tam przeprosic... tu wiem, ze nie beda sprawdzac... Ja jakos sobie radze! |
_________________ IT Code: IT+(+++) M$++ CS+ SD= M= ISC= CI- CF+ CL= |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 10 Listopad 2005, 20:16 Szko?a
|
|
|
Neo -> w tym rzecz ze ja nie potrafie zasiasc do odrabiania lekcji wczesnije niz o polnocy - dopiero w nocy zaczynam normalnie funkcjonowac xD pokrecic gdybys znal moja klase, to bys wiedzial, co to znaczy przwdziwe krecenie i matactwo - w pierwszej klasie podkradalismy z biurka naszemu wychowawcy pytania na sprawdzian (uczyl nas fizyki - i sie potem dziwil ze oceny byly super ) a teraz to sa jeszcze lepsze numery - koledzy wmawiaja nauczycielom, ze nie bylo zapowiedzianego sprawdzianu, i nauczycielkia w koncu przeklada ten sprawdzian |
|
|
|
 |
Karciooz
Eextreeme!

|
Wysłany: 15 Listopad 2005, 16:17 Szko?a
|
|
|
dzisaj u mnie kumplowi zginal telefon , poprostu wylecial mu z kieszeni . Po moze dwoch , trzech minutach juz byla karta sim wyjeta bo nie odpowiadal A ksiadz po tym jak sie dowiedzial u nas na religi : Jak nie mozesz znalezc go , to poszukaj na allegro |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 15 Listopad 2005, 20:08 Szko?a
|
|
|
Karciooz -> nie przecze, cierkawa historia
u mnie ostatnio polonistka dostaje szaluy, jak ktos sie spozni piec minut na lekcje i tej osobie albo robi kartkowke, albo gruntownie przepytuje - a w takich przypadkach czlowieka dopada stres, gdy tak nagle, bez ostrzezenia, zostaje wywolany do odpowiedzi.a dzisiaj wypisala zagrozenia 13 osobom (!!!) - a w czwartek jest wywiadowka ojjj ale ja sie nei martwie - moje ocenymnie calkowicie zadawalaja |
|
|
|
 |
Laura_x
No way!

|
Wysłany: 25 Listopad 2005, 15:12 Szko?a
|
|
|
dalsza czesc opowiesc o polonistce-terrorystce
Dzisiaj na polski przyszla polowa klasy - druga polowa jak zwykle ise spoznila to polonistka na to, ze ci, co sie spoznili, pisza kartkowke a pytanie na kartkowke brzmialo: "Uzasadnij, dlaczego spozniasz sie na lekcje polskiego" (czy jakos tak ) i oni to pisali a my z nich brechtali a polonistka po zebraniu kartek, powiedziala do spoznialskich: "Nie bede tego sprawdzala, odloze, ale jak jeszcze raz bedziecie tak sie spozniaz, jak to robil;iscie dzisiaj, to sprawdze i ocenie" no po rpostu komedia |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 25 Listopad 2005, 16:27 Szko?a
|
|
|
To u nas ostatnio, na fakultecie, rozmawiali z polonistka na tematy:
- Czy Pani jest spokrewniona z Kazimiera Szczuka?
- Czy Pani ja zna?
itd.
A dlaczego? A dlatego, poniewaz one sa praktycznie identyczne x-D !
Co do spozniania, to ostatnio nas babka od biologii ochrzanila, za to, ze sie z dwoma kolezankami spoznilam, przez autobus, ktory to niby nam odjechal
Albo tekty, ktory ostatnio rozwalil moja klase:
Matematyk - z kim mieliscie wczesniej lekcje?
Wszyscy - yyy, yy, emm, hmm, uuu, aaa, beee, yyy...
Ja - no z taka Pania, o z takiiiiimi wasami
Matematyk - Dominika! Za kare wyrosna Ci wasy! [size=9px](to bylo zartobliwie ;])[/size]
Ja - No, ale ja juz mam
Albo ostatnio wszyscy zlewali z biednego Kamilka P., ktory powiedzial do wychowawczyni "Ale ja jeszcze nigdy golej baby nie widzialem" xD |
|
|
|
 |
|
|