SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Szkoła, studia
Autor Wiadomość
mattirab 
Moderator

Wysłany: 21 Październik 2005, 20:17   Szko?a

Jak mowimy - skrotowo - Polak, matma, gegra (jeszcze nie mamy), histra, anglik, infa, itd.
Nasze Powtórki

Profil FLD: 3803

Laura_x 
No way!

Wysłany: 21 Październik 2005, 20:38   Szko?a

hmm u mnie na polonistke mowia Dobranocka - z racji nazwiska (Dobranowska), na faceta od WoSu - Tomcio - z racji imienia i nazwiska, na nauczycielke od historii - strach na wroble (bo wogole o siebie zadbac nie umie, no i ma Strach na nazwisko :wink: ), na angliste - Lechu - bo na imie ma Lechoslaw :P na faceta od WFu - Coach :P na mojego wychowawce - mikrus (bo jest niskiego wzrostu ;P ) :D i to by blo na tyle, reszte dopisze pozniej :P

Domia 
No way!

Wysłany: 21 Październik 2005, 21:30   Szko?a

Nasz facet od historii strasznie pluje, gdy cos mowi, to dostal przezwisko plujek, plujak :D Albo mamy konsultacje z angielskiego, ze szkotem Scottem Dickiem, to nazwalismy go sobie Szkot Scotty Scott :D

I pamietna historia o naszej WFistce...

Na pierwszej lekcji opowiadala "Nazywam sie Halina Laska. [...] I jak jakas dziewczyna bedzie skakac przez kozla itp., to nie robcie takiego BU!" Trzeba bylo slyszec jak ona to zrobila...
Dzis jest nazywana laska bu, albo laska bubu :D

LEO 
Splendid!

Wysłany: 21 Październik 2005, 21:40   Szko?a

Lo to ja jakiego mam faceta w LO od historii. Gdy wchodzi do klasy i wita sie z nami to wyglada tak:
-Dziendobry, witam :lol:
...pozniej haslo

-Moze tamat napierw zapiszmy
, ale chodzi mi glownie o to, ze koles jest jakims maniakiem, bo piszemy w zeszycie mase SREDNIKOW :shock: i jeszcze na kazdej lekcji tak chamsko drapie sie po palcach.

------
Wiec chodze do IB LO klasa jest o profilu ekonomicznym, ale jestesmy znani jako klasa HYDRAULICZNA :lol: , bo na naszej lekcji rozjebal sie kaloryfer i troche klasay zalalo i tak bylo jeszcze dwa razy pozniej SPAWALNICZA, bo kolezanka siada na krzeslo odrazu noga odpadla :twisted: . Ogolnie jest kool.

A i jeszcze jedno kumpel w ostatni czwartek tydzien temu co zrobile hehhe.
Mianowcie mamy klase z taka II D no i gralismy ich pilka do nogi w klasie a jeden kumpel taki przymul troche chcial z reki trafic drugiego i nie wycelowal w niego tylko w szybe i byla ostra zamieszka :/

Kunio
Eextreeme!

Wysłany: 22 Październik 2005, 08:56   Szko?a

U nas lekcje jezyczne sa podzielone na grupy :D Ja jestem w pierwszej i mamy ladna babke od anglika 8) Raz mielismmy laczenie i moj kolega powiedzial:Z taka to ja moglbym miec ciagle lekcje :lol:

Domia 
No way!

Wysłany: 22 Październik 2005, 09:59   Szko?a

Kunio napisał/a:
U nas lekcje jezyczne sa podzielone na grupy :D Ja jestem w pierwszej i mamy ladna babke od anglika 8) Raz mielismmy laczenie i moj kolega powiedzial:Z taka to ja moglbym miec ciagle lekcje :lol:

U nas jest podobna sytuacja tylko z chemiczka :) Oczywiscie polowa chlopakow do niej zarywa... z 1,50 m wzrostu, biust jak Doda, tylko ze naturalny i ze 24 lata ;D W innej klasie kiedys byly takie jaja... Ogladali film o Czarnobylu, ktory byl wlaczony na laptopie chemiczki i podlaczony do projektora. W pewnym momencie, gdy babka gdzies wyszla, to faceci sciagneli film na pasek i zaczeli jej grzebac w folderach :D :D Oczywiscie znalezli jej zdjecia w jakis sexi koszulkach, bez ramiaczek :lol: No i nauczycielka ich nie zlapala :twisted:

Laura_x 
No way!

Wysłany: 22 Październik 2005, 13:01   Szko?a

Domia -> no to jednym slowem, mieliscie niezly ubaw :P a u mnie na infie to przewaznie jest tak, ze jeden kolega robi, a cala klasa od niego spisuje :p a nauczyciel nic nie kuma ;P

petr 
Administrator

Wysłany: 3 Listopad 2005, 19:14   Szko?a

A ja niedlugo mam 3 olimpiady ;]
(matma, historia i fizyka)
One sa ogolnopolskie, wiec moze ktos z Was bedzie je pisal?
(poziom gimnazjalny)

Sa w terminach 7,8,9,10,14,15,16 .11

Profil FLD: 761 IT Code:

Kamcia
That's great!

Wysłany: 3 Listopad 2005, 19:20   Szko?a

Ja pisze olimpiade. 7 Listopada. Ale z polskiego. :) Wiec niestety, raczej nasze prace sie nie spotkaja... :P :P

domaz
Fantastic!

Wysłany: 3 Listopad 2005, 19:47   Szko?a

W pon pisze z ang jakas olimpiade dla liceum ;f

[glow=green] Combo 372 [/glow]
[glow=blue]Floor 1350[/glow]
[glow=black]Score ?????[/glow]
[glow=violet]NML 679[/glow]

Laura_x 
No way!

Wysłany: 9 Listopad 2005, 23:07   Szko?a

bosh moja polonistka powariowala - nie dosc, ze dopiero co napisalismy 10 kartkowke w ciagu 3 tygodni, to jeszcze nam zapowiedziala 3 kolejne :/ imowi, ze dzieki temu sie domatury lepiej przygotujemy :/terefere ju to widze :/ jak bedziemy siedziec nad samym polskim, to co zrobimy z reszta przedmiotow :?: mamy je olac :?: no bez jaj :/ w maturalnej klasie podoba mi sie tylko to, ze to juz ostatni rok w tej cholernej szkole :/

Domia 
No way!

Wysłany: 10 Listopad 2005, 14:23   Szko?a

Laura_x napisał/a:
hmm u mnie na polonistke mowia Dobranocka - z racji nazwiska (Dobranowska),

Niedawno odkrylam, ze w szkole tez mamy niejaka Dobranowska :D

Nasza polonistka ma na nazwisko Szydlo, to mowimy na nia szydelko albo mniej potulnie - wydra :D ;D

Karciooz
Eextreeme!

Wysłany: 10 Listopad 2005, 15:02   Szko?a

niektorzy nauczyciele tak maja niestety ze mysla tylko o swoim przedmiocie i zawsze z niego sie trzeba tylko uczyc , tez mam niestety paru takich :/

Laura_x 
No way!

Wysłany: 10 Listopad 2005, 16:07   Szko?a

Karciooz -> no wiec wlasnie, u mnie kazdy nauczyciel mysli, ze jego przedmiot jest jedyny - jak nam zada zadanie domowe, to ledwo sie z tym wyrabiamy i ledwo starcza mi cxasu na kompa :D a nad lekcjami to czasmai siedze do pozna w nocy, bo jak wylacze kompa to odrabiam lekcje i czasmai klade sie spac o 3, lub 4, a wstawac musze o 7 :/

Neo 
Fantastic!

Wysłany: 10 Listopad 2005, 17:16   Szko?a

Laura_x napisał/a:
jak nam zada zadanie domowe, to ledwo sie z tym wyrabiamy

Laura_x napisał/a:
a nad lekcjami to czasmai siedze do pozna w nocy

Ech :D . Trzeba umiec sie wyrabiac! :D Tu pokrecic, tam przeprosic... tu wiem, ze nie beda sprawdzac... Ja jakos sobie radze! :)

Laura_x 
No way!

Wysłany: 10 Listopad 2005, 20:16   Szko?a

Neo -> w tym rzecz ze ja nie potrafie zasiasc do odrabiania lekcji wczesnije niz o polnocy - dopiero w nocy zaczynam normalnie funkcjonowac xD pokrecic :?: gdybys znal moja klase, to bys wiedzial, co to znaczy przwdziwe krecenie i matactwo - w pierwszej klasie podkradalismy z biurka naszemu wychowawcy pytania na sprawdzian (uczyl nas fizyki - i sie potem dziwil ze oceny byly super :D ) :D a teraz to sa jeszcze lepsze numery - koledzy wmawiaja nauczycielom, ze nie bylo zapowiedzianego sprawdzianu, i nauczycielkia w koncu przeklada ten sprawdzian :D

Karciooz
Eextreeme!

Wysłany: 15 Listopad 2005, 16:17   Szko?a

dzisaj u mnie kumplowi zginal telefon , poprostu wylecial mu z kieszeni . Po moze dwoch , trzech minutach juz byla karta sim wyjeta bo nie odpowiadal :/ A ksiadz po tym jak sie dowiedzial u nas na religi : Jak nie mozesz znalezc go , to poszukaj na allegro :P

Laura_x 
No way!

Wysłany: 15 Listopad 2005, 20:08   Szko?a

Karciooz -> nie przecze, cierkawa historia :lol:
u mnie ostatnio polonistka dostaje szaluy, jak ktos sie spozni piec minut na lekcje i tej osobie albo robi kartkowke, albo gruntownie przepytuje - a w takich przypadkach czlowieka dopada stres, gdy tak nagle, bez ostrzezenia, zostaje wywolany do odpowiedzi.a dzisiaj wypisala zagrozenia 13 osobom (!!!) - a w czwartek jest wywiadowka ojjj :P ale ja sie nei martwie - moje ocenymnie calkowicie zadawalaja :P

Laura_x 
No way!

Wysłany: 25 Listopad 2005, 15:12   Szko?a

dalsza czesc opowiesc o polonistce-terrorystce :D
Dzisiaj na polski przyszla polowa klasy - druga polowa jak zwykle ise spoznila :) to polonistka na to, ze ci, co sie spoznili, pisza kartkowke :D a pytanie na kartkowke brzmialo: "Uzasadnij, dlaczego spozniasz sie na lekcje polskiego" (czy jakos tak :P ) i oni to pisali :D a my z nich brechtali :D a polonistka po zebraniu kartek, powiedziala do spoznialskich: "Nie bede tego sprawdzala, odloze, ale jak jeszcze raz bedziecie tak sie spozniaz, jak to robil;iscie dzisiaj, to sprawdze i ocenie" :D no po rpostu komedia :D

Domia 
No way!

Wysłany: 25 Listopad 2005, 16:27   Szko?a

To u nas ostatnio, na fakultecie, rozmawiali z polonistka na tematy:
- Czy Pani jest spokrewniona z Kazimiera Szczuka?
- Czy Pani ja zna?
itd.
A dlaczego? A dlatego, poniewaz one sa praktycznie identyczne x-D !

Co do spozniania, to ostatnio nas babka od biologii ochrzanila, za to, ze sie z dwoma kolezankami spoznilam, przez autobus, ktory to niby nam odjechal :wink:

Albo tekty, ktory ostatnio rozwalil moja klase:
Matematyk - z kim mieliscie wczesniej lekcje?
Wszyscy - yyy, yy, emm, hmm, uuu, aaa, beee, yyy...
Ja - no z taka Pania, o z takiiiiimi wasami
Matematyk - Dominika! Za kare wyrosna Ci wasy! [size=9px](to bylo zartobliwie ;])[/size]
Ja - No, ale ja juz mam

Albo ostatnio wszyscy zlewali z biednego Kamilka P., ktory powiedzial do wychowawczyni "Ale ja jeszcze nigdy golej baby nie widzialem" :lol: xD

Odpowiedz do tematu