|
Najfajniejszy avatar / sygnatura |
| Najfajniejszy avatar (ew z sygnatur?) ma... |
| Syo |
|
20% |
[ 3 ] |
| Domia |
|
6% |
[ 1 ] |
| petr |
|
0% |
[ 0 ] |
| Vinyanov |
|
6% |
[ 1 ] |
| Laura |
|
0% |
[ 0 ] |
| Tajek |
|
20% |
[ 3 ] |
| SaleiB |
|
0% |
[ 0 ] |
| domaz |
|
6% |
[ 1 ] |
| LEO |
|
0% |
[ 0 ] |
| Neo |
|
6% |
[ 1 ] |
| Fayl |
|
6% |
[ 1 ] |
| John Beak |
|
6% |
[ 1 ] |
| mattirab |
|
6% |
[ 1 ] |
| Robee |
|
13% |
[ 2 ] |
| ktos inny - kto? |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 0 |
| Wszystkich Głosów: 15 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 22:51 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
| Neo napisał/a: | czyzby o to chodzilo? ... |
Nie myslalem dokladnie o tym, ale na pewno o tych dwudziestu sekundach. ;]
Tzn?
- kule z Jedynki czy kule z Dwojki
czy
- kule z Jedynki I czy kule z Jedynki II?
BTW czy ktokolwiek zna tu jakas szybka i chociaz troche wygodna metode robienia zrzutow ekranu z DivX?
BTW2 - z ktorej czesci Matrixa jest twoj aktualny avatar? Bo nie kojarze tego ujecia. ;] |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2004 Posty: 487 Skąd: Matrix :)
|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 23:08 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
mi chodzilo o to, ktory z tych dwoch (prawie takich samych) jest lepszy... ten pierwszy to oryginal, a ten drugi to podrasowany przeze mnie
| Cytat: | | Nie myslalem dokladnie o tym, ale na pewno o tych dwudziestu sekundach. ;] |
no to moze to?
| Cytat: | | BTW czy ktokolwiek zna tu jakas szybka i chociaz troche wygodna metode robienia zrzutow ekranu z DivX? |
No powiem tak... ten z kulami to zrobilem naciskajac Alt+PrintScreen, ale to byla prowizorka... program z prawdziwego zdarzenia, to VirtualDub... nie dosc ze wybierasz sobie kadr klatka po klatce, to jeszcze zapisuje go sam (nie alt+costam) , w ogole VirtualDub to potezne narzedzie dla kazdego DivXowca (zgadnijcie, kto na przyklad? )... mozna w nim np. kompresowac DVD do DivX... jest tez inny program, NanDub, ale nie uzywam go zbyt czesto - to jakby 'ubozsza wersja' tego pierwszego. Nanduba uzywam tylko do podzialu filmu DivX na 700MB kawalki, zeby zmiescil sie na plycie
| Cytat: | | z ktorej czesci Matrixa jest twoj aktualny avatar? Bo nie kojarze tego ujecia. ;] |
Nie mam pojecia, po prostu na jakiejs stronce znalazlem takie fajne zdjecie Neo, wykadrowalem co trzeba, zmniejszylem rozmiar itd. no i mam jest z tym avatarem taka ciekawostka - tak mi sie to wszystko udalo, ze zajmuje dokladnie 2000 bajtow
czekam na odpisy |
_________________ IT Code: IT+(+++) M$++ CS+ SD= M= ISC= CI- CF+ CL= |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 23:33 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
| Neo napisał/a: |
mi chodzilo o to, ktory z tych dwoch (prawie takich samych) jest lepszy... |
IMO drugi.
| Cytat: | | Cytat: | | Nie myslalem dokladnie o tym, ale na pewno o tych dwudziestu sekundach. ;] |
W takim razie, bardzo cie prosze - sprecyzuj DOKLADNIE to ujecie, postaram sie Cie usatysfakcjonowac |
Ahaa... myslalem, ze tego ostatniego avatara tez znalazles w Sieci, a nie stworzyles wlasnorecznie... Dzieki, ale nie trzeba (szczegolnie kiedy teraz mam ten VD ). W koncu to ty je zmieniasz.
| Cytat: | | Cytat: | | BTW czy ktokolwiek zna tu jakas szybka i chociaz troche wygodna metode robienia zrzutow ekranu z DivX? |
No powiem tak... ten z kulami to zrobilem naciskajac Alt+PrintScreen, |
U mnie ta metoda nie dzialala, niezaleznie z jakiego programu bym to robil. ;/
| Cytat: | | (...tu byl fragment o programach...) |
Wow, zainstalowalem tego VirtualDub'a i dokladnie tego bylo mi (i nie tylko) trzeba. Really great thx!
Jak pomysle ile teraz zrobie zrzutow z LotR'a...
| Cytat: | | Cytat: | | z ktorej czesci Matrixa jest twoj aktualny avatar? Bo nie kojarze tego ujecia. ;] |
Nie mam pojecia, po prostu na jakiejs stronce znalazlem takie fajne zdjecie Neo, wykadrowalem co trzeba, zmniejszylem rozmiar itd. no i mam jest z tym avatarem taka ciekawostka - tak mi sie to wszystko udalo, ze zajmuje dokladnie 2000 bajtow |
Szkoda, ze nie 2048. A na serio to patrzac na ta jego jakosc mam wrazenie, ze powinien wazyc wiecej... Niezle...
---
Edit: prawie idealnie to. Ale teraz juz sam postaram sie ustrzelic ta wymarzona klatke, dzieki. |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2004, 23:45 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
| Cytat: | | Jak pomysle ile teraz zrobie zrzutow z LotR'a... |
A propo LOTR'a... jest taka ciekawostka... otoz gdy jest scena, kiedy Arwena (wlasnie, Arwena... dupa! powinien byc Glorfindel ) ucieka z Frodem na kolanach przed 9 Nazgulami, w pewnym momencie przejezdza pod drzewem i galaz smaga ja po twarzy...
Zlap to ujecie na VirtualDupie i przesuwaj co jedna klatke... zauwazysz cos dziwnego - ewidentny montaz, wklejka, prowizorka czy jak to tam nazwiesz...
| Cytat: | | Ale teraz juz sam postaram sie ustrzelic ta wymarzona klatke |
a jak juz to zrobisz, to mi ja przeslij (w calosci). Moze mi sie spodoba i zrobie se ava?
| Cytat: | | dokladnie tego bylo mi (i nie tylko) trzeba. | )
Pozdrawiam... i ciesze sie ze ci sie podoba.
PS... moge wiedziec, co to to "i nie tylko", czy to tajemnica panstwowa? |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 00:23 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
| Neo napisał/a: | A propo LOTR'a... jest taka ciekawostka... otoz gdy jest scena, kiedy Arwena (wlasnie, Arwena... dupa! powinien byc Glorfindel ) |
Prawda... chociaz po 5-6 obejrzeniach filmu nawet sie do niej przyzwyczailem (no, moze poza tym jej glosem )...
| Cytat: | ucieka z Frodem na kolanach przed 9 Nazgulami, w pewnym momencie przejezdza pod drzewem i galaz smaga ja po twarzy...
Zlap to ujecie na VirtualDupie i przesuwaj co jedna klatke... zauwazysz cos dziwnego - ewidentny montaz, wklejka, prowizorka czy jak to tam nazwiesz... |
Glupio, ale powtarzalem ta scene kilka(nascie?) razy i chyba nie zauwazylem nic dziwnego. Tzn ta scena gdzie Arwen i Frodo cofa sie od tej galezi rzeczywiscie wyglada troche tak, jakby byla zlozona z dwoch ujec, ale sam nie wiem, czy to o to chodzi...
BTW kiedys slyszalem plotke ze gdzies w "Druzynie" (i to chyba wlasnie w jakiejs scenie lesnej) przez chwile miga samochod, moze zasugerowalem sie tym i spodziewalem czegos duzego?
| Cytat: | | Cytat: | | Ale teraz juz sam postaram sie ustrzelic ta wymarzona klatke |
a jak juz to zrobisz, to mi ja przeslij (w calosci). |
Ok.
| Cytat: | | Cytat: | | dokladnie tego bylo mi (i nie tylko) trzeba. |
PS... moge wiedziec, co to to "i nie tylko", czy to tajemnica panstwowa? |
Mam nadzieje ze nie. Mamie mojej niedawno potrzebne bylo kilka zrzutow ze "Skrzypka na dachu", a wtedy robilismy je jeszcze jakas strasznie pokrecona i trudna metoda... Wiec VD przyda sie w sam raz jesli sytuacja sie powtorzy. |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 08:35 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
No prosze... jak sie tak pisze to wychodza calkiem dlugie posty, nikt nie moze powiedziec ze sobie nabijamy
| Cytat: | | Prawda... chociaz po 5-6 obejrzeniach filmu nawet sie do niej przyzwyczailem (no, moze poza tym jej glosem )... |
Noo, nie spotkalem jeszcze kogos, kto tyle razy obejrzal LOTRa co ja a co do glosu... bez komentarza
| Cytat: | | Glupio, ale powtarzalem ta scene kilka(nascie?) razy i chyba nie zauwazylem nic dziwnego. Tzn ta scena gdzie Arwen i Frodo cofa sie od tej galezi rzeczywiscie wyglada troche tak, jakby byla zlozona z dwoch ujec, ale sam nie wiem, czy to o to chodzi... |
O to chodzi... jest ogromna roznica w jasnosci itp. dwoch SASIADUJACYCH klatek...
A tak przy okazji, gdybysmy mimo wszystko mowili o czym innym, sprecyzuje:
chodzi o fragment filmu w ktorym Arwena przejezdza pod drzewem, galaz smaga ja po twarzy i w nastepnej sekundzie widac jej szrame na twarzy
| Cytat: | | BTW kiedys slyszalem plotke ze gdzies w "Druzynie" (i to chyba wlasnie w jakiejs scenie lesnej) przez chwile miga samochod, moze zasugerowalem sie tym i spodziewalem czegos duzego? |
Ach tak, samochod w LOTR 1? Oczywiscie, bardzo prosze... nie widac go w scenie lesnej, tylko w scenie, gdzie Sam zatrzymuje sie obok stracha na wroble (tam, gdzie mowi "jeszcze jeden krok i bede dalej od domu niz kiedykolwiek przedtem"). Niestety, w wersji DVD (a co za tym idzie, i w filmach DivX, bo wiekszosc osob ktore ma LOTR 1 w DivXie ma DVDRipy ) zostalo to ewidentnie zamaskowane. Tak czy siak, bardzo prosze. Oto opis:
No wiec tutaj (zdjecie powyzej) samochod pojawia sie tylko jako blyszczacy punkt, odblask swiatel w karoserii. Jest dosc dobrze widoczny (ten punkt ) w momencie gdy samochod przejezdza za galeziami drzewa i tuz za nim. Najlepiej widac to w ruchu, gdy powtarza sie te piec sekund raz za razem
To jest zdjecie z drugiego ujecia tej samej sceny. W wersji "nieDVD " samochod byl tu widoczny bardzo wyraznie, jednak na DeFalDe zostal (ewidentnie ) zretuszowany, tak ze widzimy tylko przesuwajacy sie z prawa na lewo jasniejszy pas. Takze tutaj jest dosc dobrze widoczny...
Tak wiec widzisz, ze samochod jest, ale nie jest tak widoczny czy ewidentny jakbysmy chcieli .
| Cytat: | | Cytat: | | Cytat: | | Ale teraz juz sam postaram sie ustrzelic ta wymarzona klatke |
a jak juz to zrobisz, to mi ja przeslij (w calosci). |
Ok. |
Dzieki
BTW: Wiesz jaki jest najbardziej ewidentny byk w Harry'm Potterze 2? Po prostu cudo! |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 17 Kwiecień 2004, 10:05 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
no to sie Viny i Neo rozpisali |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 01:03 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
Nie wiem jaka nagroda dla tego, kto pierwszy odgadnie co teraz przedstawia avatar do-niedawna-wlasciciela najfajniejszego avatara (na 17 kwietnia). Ja sam doszedlem do tego chyba po pol godzinie. ;] |
|
|
|
 |
SaleiB
Administrator

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 09:04 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
hmm, to samo co wczesniej tylko ze z odwroconymi kolorami?
ja de tego od razu dzoszedlem (naprowadzil mnie napis frozen )
pozdr |
_________________ IT 1.4/1.5 scores: Floor 1050 | Combo 525 | NC 783 | LC 521 | JS2 143 | JS3 62 | CC1 162 | CC2 261 | CC3 353 | CC4 448 | CC5 541 (Rank ****) źródło |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 10:11 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
ja tam po pierwszym wejrzeniu zobaczylam, ze to odwrocone kolory |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2004, 12:13 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
Ja najpierw widzialem tam jakies rusztowanie malarskie ( ), a potem jakiegos starego czlowieka (patrzac od prawej). ;] |
|
|
|
 |
Falien
Eextreeme!

|
Wysłany: 21 Kwiecień 2004, 22:36 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
Dopiero teraz zobaczylem ten temat CIesze sie ze mOje Oczko wpadlo wam w Oko tez mi sie podoba W koncu blue jest najlepsze!! Nio ale czas na inne oczko.. rownie ladne... Nio a ja dalem na Fayla bo tez sobie dal eye
Oczy nie powtarzalna rzecz dlatego robi |
_________________ Sp?jrzmy prawdzie w oczy..." Stanis?aw Bra?czak |
|
|
|
 |
matuss
Eextreeme!

|
Wysłany: 22 Kwiecień 2004, 14:32 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
neo, a co powiesz na to??
 |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 23 Kwiecień 2004, 19:04 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
widzialem to juz... i calkiem calkiem... aczkolwiek...
ciagle szukam dobrego avatarka neo... i nie moge znalezc... ciagle brakuje mi avatara ktory bedzie mial "to cos"; najblizej bylo temu co pokazywalem Vinyemu
moze ktos znajdzie cos takiego co bedzie ok? |
|
|
|
 |
Mariusz
That's great!

|
Wysłany: 23 Kwiecień 2004, 19:17 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
oko faliena jest zarabiste. co o tym sadzicie . Ten post jest 3333 postem na forum.
[size=9px]Neo: Byl double post... taki sam jak ten - wywalilem...[/size] |
_________________ y records
Floors-600
Combo-205
Score-47028
Nml-460
Unml-290
I'm Admin. Nie ma rzeczy kt?rych nie mo?esz pokona?.
Polska najlepsza jest |
|
|
|
 |
John Beak
Fantastic!

Wiek: 37 Dołączył: 13 Kwi 2004 Posty: 407 Skąd: Icy Tower
|
Wysłany: 23 Kwiecień 2004, 20:45 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
| Tu jest wiac dobrych avatarow. Nie wiem ktory mam wybrac... |
_________________ Trolling is a art.
Design Your Universe
John Beak's Website |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 21:07 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
A co powiecie o moim nowym Avie?
to ciagle nie jest szczyt moich marzen, chyba wroce do starego, aczkolwiek chcalbym przedtem poznac wasza opinie |
|
|
|
 |
matuss
Eextreeme!

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 21:11 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
ten jest git . napewno duzo lepszy od starszego. W sumie jest gites
p.s. ej neo? dasz mi tego fonta co napisales "neo"?? hehe takiego potrzebuje |
|
|
|
 |
Domia
No way!

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 22:23 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
taki avatarek jest spoxiulski
sciagniete od goscia z forum FLD oczywiscie od niejakiego SHv2
ale ogolnie ten dalniasty piesek (o ile mozna go piesekiem [ a moze peitzkiem ] nazwac ) to jest taki dalniasty,ze fajny |
|
|
|
 |
Neo
Fantastic!

|
Wysłany: 24 Kwiecień 2004, 22:28 Najfajniejszy avatar / sygnatura
|
|
|
| Cytat: | | p.s. ej neo? dasz mi tego fonta co napisales "neo"?? hehe takiego potrzebuje |
nie moge... robilem go pixelowo w paincie jak chcesz napis "matuss" to sie do mnie zglos |
|
|
|
 |
|
|