SzukajSzukaj  RegulaminRegulamin  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Forum Icy.pl Strona Główna  

Poprzedni temat «» Następny temat
Jedzienie

Co lubisz je?
Nic
30%
 30%  [ 4 ]
Owoce
15%
 15%  [ 2 ]
Warzywa
7%
 7%  [ 1 ]
Mi?so
15%
 15%  [ 2 ]
W?dlina
7%
 7%  [ 1 ]
S?odycze
23%
 23%  [ 3 ]
Głosowań: 7
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość
chmie23 
Yo!

Wysłany: 19 Grudzień 2013, 12:28   

Ja lubie POLSKI FUSION.

Na przykład Kremową zupa ogórkowa z awokado z krewetkami i kolendrą

haniak 
Yo!

Wysłany: 2 Styczeń 2014, 13:11   

Ja bardzo lubię polska kuchnie. Mój top 3
1. Flaki wołowe
2. Gołąbki z ryżem i mięsem
3. Zupa dyniowa z pieczonych warzyw :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:

irmina.luzeczko 
Yo!

Wysłany: 13 Styczeń 2014, 13:22   

Schabowy z ziemniakami jest najlepszy!

Devlin 
Splendid!

Wysłany: 28 Styczeń 2014, 23:55   

Kartacze rządzą ;)

Profil FLD: 1565

KrupD 
Yo!

Wysłany: 7 Luty 2014, 17:21   

Ja uwielbiam pierogi. A najlepsze na świecie robi moja babcia :)

Basia21
Yo!

Wysłany: 23 Sierpień 2017, 09:51   

Chyba każda babcia na świecie robi najlepsze pierogi. To jest w nich najlepsze :)

Krzyś
Yo!

Wysłany: 30 Sierpień 2017, 12:47   

bułka z serkiem, pomidorem i szczypiorkiem.

monikakrauze90
Hey, good!

Wysłany: 12 Październik 2017, 13:51   

Ja uwielbiam makaron z kurkami i do tego czerwone wino.

Floristka
Amazing!

Wysłany: 23 Kwiecień 2018, 15:29   Jedzenie

Trudne pytanie, ale myślę, że wymienię trzy posiłki, jakie lubię.
To zdecydowanie:
1. Gołąbki w sosie pomidorowym, dodatkiem warzyw, z ziemniakami lub bez;
2. Kurczak z warzywami i makaronem z patelni
3. Potrawka .
Tak, to moje trzy ulubione dania. Jeśli chodzi o napoje z kolei, to soki wyciskane własnoręcznie, do tego woda z cytryną i miętą. Piję duże ilości wody, głównie filtrowanej takimi urządzeniami https://strefafiltrow.pl/ , ale i mineralnej. A Wy?

melka
Hey, good!

Wysłany: 21 Czerwiec 2018, 18:13   

Wielu z moich znajomych kompletnie nie może tego zrozumieć, ale ja uwielbiam wafle ryżowe, dokładnie takie jak te https://kupiec.pl/produkt/wafle-ryzowe-naturalne/. Tak naprawdę mogłabym się nimi zajadać przez cały dzień i nigdy nie miałabym dosyć ;) Czasami jem na sucho, a czasami posmarowane dżemem, masłem orzechowym lub twarożkiem ;)

jjusti18
Amazing!

Wysłany: 26 Czerwiec 2018, 19:34   

A jak często jadacie w restauracjach? Macie jakieś swoje ulubione miejsca? Ja niedawno odkryłam świetne miejsce- restauracja Bubbles w Warszawie. Mają wyśmienite potrawy, co ważne tutaj wiecie co jecie. Ich dania powstają zawsze ze sprawdzonych, świeżych i naturalnych produktów. W dodatku nie brakuje tam również doskonałego szampana czy też wina.

Kalina 
Super!

Wysłany: 28 Lipiec 2018, 09:33   

Przepadam za wołowiną i winem. Najlepszą mieszankę moich ulubionych smaków serwuje restauracja Akademia w Warszawie. Mięso jest zawsze świeże i mielone na miejscu. Dodatkowo polecam ją również na różnego rodzaju wypady rodzinne i ze znajomymi. Ogólnie mają przepyszne jedzenie w dobrej cenie, a wnętrze urzeka.

Kalina 
Super!

Wysłany: 17 Sierpień 2018, 09:38   

Zdrowe jedzenie to takie, które jest przyrządzane przede wszystkim ze świeżych składników. A szybkie to tylko gdzieś na mieście. Osobiście preferuję kuchnię Restauracji Akademia w Warszawie. Gdy byłam tam pierwszy raz, to miło zaskoczyła mnie różnorodność potraw. Szczególnie przypadł mi do gustu sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym, laratami i pomidorami. Przyjemnie, smacznie i bardzo miło. Polecam ich kuchnię.

dionizoswcielon
Super!

Wysłany: 10 Lipiec 2019, 09:21   

Ja zasadniczo przez większość czasu staram się opierać swoją dietę na warzywach i owocach, no ale przecież wszystko jest dla ludzi, więc zdarza mi się raz na jakiś czas wyskoczyć na coś bardziej smakowitego na mieście :) . Moim osobistym faworytem jest pizza – wszelkiego rodzaju, wszelkich smaków, wszelkich rozmiarów, ze wszelkimi dodatkami :) . Swoją drogą, jakie są Wasze ulubione pizzerie? Szczególnie pytam o te większe, sieciowe, których lokale odnaleźć można w większości miast naszego jakże pięknego kraju :) . Ja spośród różnych pizzerii najbardziej upodobałem sobie sieć Dominium, czyli ich: https://www.pizzadominium.pl/ . Preferuję ich nie tylko ze względu na pizze – które mają tam naprawdę pyszne – ale również ze względu na fantastyczne promocje, na które praktycznie zawsze można tam natrafić. Do tego atmosfera w ich lokalach bardzo przypadła mi do gustu – zwłaszcza, że w sezonie letnim mają tam bardzo fajny ogródek :) . Ktoś z Was również tam zachodzi? Macie podobne odczucia do moich czy raczej inne?

livka 
That's great!

Wysłany: 26 Sierpień 2019, 12:37   

a ja uwielbiam kuchnię włoską i pizzę :) często robię ją samodzielnie w domu ale jak jestem gdzieś na wyjezdzie to zawsze szukam restauracji gdzie ją serwują. Ostatnio odkryłam w Zakopanem świetne miejsce - Tarasy Gubałówka. Nie dość, że pizza prima sort to jeszcze ceny super a obsługa bardzo sympatyczna. No i sama lokalizacja - na Gubałówce, z widokiem na panoramę Tatr :)

Karol23
Yo!

Wysłany: 30 Wrzesień 2019, 08:07   

Ja staram się gotowac szybko, takie mixy z kaszy i warzyw, mięsa, to super sprawa. Gotuje gotowe miksy jak Trendy Lunch z https://melvit.pl/ Dodaje do tego sos, dodatki, olej lub oliwa i gotowe :)

merciaa 
Sweet!

Wysłany: 8 Styczeń 2020, 20:37   

to słowo szybko to u mnie w ostatnim czasie tzw slowo klucz. nie mam czasu na gotowanie pełnych posiłków od A do Z bo mega dużo pracę ale na szczęście ktoś kiedyś wpadł na pomysł robienia dla takich zapracowanych ludzi dań gotowych ;p i tak często wpadam do żabki czy lidla po dania VIRTU ( głównie pierogi czy krokiety). nawet na Wigilie w tym roku podawałam ich uszka z kapustą i grzybami do barszczyku :)

mugol 
Yo!

Wysłany: 13 Styczeń 2020, 09:38   Re: Jedzienie

mateczko napisał/a:
Co wy lubicie jesc

Ankieta jest źle zrobiona, bo dopuszcza tylko jedną odpowiedź ;)
A ja chętnie jem i mięso, i słodycze, i owoce... chętnie próbuję też nowych smaków. Ale ostatnimi czasy zwracam większą uwagę na zawartość składników odżywczych - trzeba pilnować formy i zdrowia! Niby w razie czego mogę iść na wlewy witaminowe, ale to takie rozwiązanie awaryjne, na szczególne przypadki. Staram się sama dostarczać organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje.

Bombiel
Fantastic!

Wysłany: 19 Styczeń 2020, 14:32   

Ja staram się odżywiać jak najlepiej. Dlatego również często w mojej diecie pojawia się olej rzepakowa nierafinowany https://producent-oleju.pl/olej-rzepakowy-nierafinowany/ który staram się zamawiać prosto od producenta.

marlenka8
Super!

Wysłany: 12 Styczeń 2021, 12:58   Masz ulubione słodycze?

Jeśli tak to na pewno wiesz, że niektóre z nich nie są dostępne w naszym kraju. Jeśli trafiłeś/trafiłaś na ulubione batoniki czy czekoladki z innego kraju, na pewno warto sprawdzić słodycze z zagranicy, które mogą pozwolić Ci na dostępność swoich ulubionych przysmaków zawsze wtedy, gdy tego najbardziej potrzebujesz.

Odpowiedz do tematu