|
Jedzienie |
| Co lubisz je? |
| Nic |
|
30% |
[ 4 ] |
| Owoce |
|
15% |
[ 2 ] |
| Warzywa |
|
7% |
[ 1 ] |
| Mi?so |
|
15% |
[ 2 ] |
| W?dlina |
|
7% |
[ 1 ] |
| S?odycze |
|
23% |
[ 3 ] |
|
| Głosowań: 7 |
| Wszystkich Głosów: 13 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
chmie23
Yo!
|
Wysłany: 19 Grudzień 2013, 12:28
|
|
|
Ja lubie POLSKI FUSION.
Na przykład Kremową zupa ogórkowa z awokado z krewetkami i kolendrą |
_________________ Sprzątanie Warszawa |
|
|
|
 |
haniak
Yo!
|
Wysłany: 2 Styczeń 2014, 13:11
|
|
|
Ja bardzo lubię polska kuchnie. Mój top 3
1. Flaki wołowe
2. Gołąbki z ryżem i mięsem
3. Zupa dyniowa z pieczonych warzyw
|
_________________ Flaki wołowe |
|
|
|
 |
irmina.luzeczko
Yo!
|
Wysłany: 13 Styczeń 2014, 13:22
|
|
|
| Schabowy z ziemniakami jest najlepszy! |
_________________ Worki foliowe |
|
|
|
 |
Devlin
Splendid!

Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2006 Posty: 801 Skąd: Icy Tower Planet
|
Wysłany: 28 Styczeń 2014, 23:55
|
|
|
Kartacze rządzą |
|
 |
KrupD
Yo!
|
Wysłany: 7 Luty 2014, 17:21
|
|
|
Ja uwielbiam pierogi. A najlepsze na świecie robi moja babcia |
_________________ Szkoła latania dla pilotów śmigłowców 4dheli.pl |
|
|
|
 |
Basia21
Yo!
|
Wysłany: 23 Sierpień 2017, 09:51
|
|
|
Chyba każda babcia na świecie robi najlepsze pierogi. To jest w nich najlepsze |
|
|
|
 |
Krzyś
Yo!
|
Wysłany: 30 Sierpień 2017, 12:47
|
|
|
| bułka z serkiem, pomidorem i szczypiorkiem. |
|
|
|
 |
monikakrauze90
Hey, good!

|
|
|
|
 |
Floristka
Amazing!

|
Wysłany: 23 Kwiecień 2018, 15:29 Jedzenie
|
|
|
Trudne pytanie, ale myślę, że wymienię trzy posiłki, jakie lubię.
To zdecydowanie:
1. Gołąbki w sosie pomidorowym, dodatkiem warzyw, z ziemniakami lub bez;
2. Kurczak z warzywami i makaronem z patelni
3. Potrawka .
Tak, to moje trzy ulubione dania. Jeśli chodzi o napoje z kolei, to soki wyciskane własnoręcznie, do tego woda z cytryną i miętą. Piję duże ilości wody, głównie filtrowanej takimi urządzeniami https://strefafiltrow.pl/ , ale i mineralnej. A Wy? |
|
|
|
 |
melka
Hey, good!

|
Wysłany: 21 Czerwiec 2018, 18:13
|
|
|
Wielu z moich znajomych kompletnie nie może tego zrozumieć, ale ja uwielbiam wafle ryżowe, dokładnie takie jak te https://kupiec.pl/produkt/wafle-ryzowe-naturalne/. Tak naprawdę mogłabym się nimi zajadać przez cały dzień i nigdy nie miałabym dosyć Czasami jem na sucho, a czasami posmarowane dżemem, masłem orzechowym lub twarożkiem |
|
|
|
 |
jjusti18
Amazing!

|
Wysłany: 26 Czerwiec 2018, 19:34
|
|
|
| A jak często jadacie w restauracjach? Macie jakieś swoje ulubione miejsca? Ja niedawno odkryłam świetne miejsce- restauracja Bubbles w Warszawie. Mają wyśmienite potrawy, co ważne tutaj wiecie co jecie. Ich dania powstają zawsze ze sprawdzonych, świeżych i naturalnych produktów. W dodatku nie brakuje tam również doskonałego szampana czy też wina. |
|
|
|
 |
Kalina
Super!

|
Wysłany: 28 Lipiec 2018, 09:33
|
|
|
| Przepadam za wołowiną i winem. Najlepszą mieszankę moich ulubionych smaków serwuje restauracja Akademia w Warszawie. Mięso jest zawsze świeże i mielone na miejscu. Dodatkowo polecam ją również na różnego rodzaju wypady rodzinne i ze znajomymi. Ogólnie mają przepyszne jedzenie w dobrej cenie, a wnętrze urzeka. |
|
|
|
 |
Kalina
Super!

|
Wysłany: 17 Sierpień 2018, 09:38
|
|
|
| Zdrowe jedzenie to takie, które jest przyrządzane przede wszystkim ze świeżych składników. A szybkie to tylko gdzieś na mieście. Osobiście preferuję kuchnię Restauracji Akademia w Warszawie. Gdy byłam tam pierwszy raz, to miło zaskoczyła mnie różnorodność potraw. Szczególnie przypadł mi do gustu sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym, laratami i pomidorami. Przyjemnie, smacznie i bardzo miło. Polecam ich kuchnię. |
|
|
|
 |
dionizoswcielon
Super!

|
Wysłany: 10 Lipiec 2019, 09:21
|
|
|
Ja zasadniczo przez większość czasu staram się opierać swoją dietę na warzywach i owocach, no ale przecież wszystko jest dla ludzi, więc zdarza mi się raz na jakiś czas wyskoczyć na coś bardziej smakowitego na mieście . Moim osobistym faworytem jest pizza – wszelkiego rodzaju, wszelkich smaków, wszelkich rozmiarów, ze wszelkimi dodatkami . Swoją drogą, jakie są Wasze ulubione pizzerie? Szczególnie pytam o te większe, sieciowe, których lokale odnaleźć można w większości miast naszego jakże pięknego kraju . Ja spośród różnych pizzerii najbardziej upodobałem sobie sieć Dominium, czyli ich: https://www.pizzadominium.pl/ . Preferuję ich nie tylko ze względu na pizze – które mają tam naprawdę pyszne – ale również ze względu na fantastyczne promocje, na które praktycznie zawsze można tam natrafić. Do tego atmosfera w ich lokalach bardzo przypadła mi do gustu – zwłaszcza, że w sezonie letnim mają tam bardzo fajny ogródek . Ktoś z Was również tam zachodzi? Macie podobne odczucia do moich czy raczej inne? |
|
|
|
 |
livka
That's great!

|
Wysłany: 26 Sierpień 2019, 12:37
|
|
|
a ja uwielbiam kuchnię włoską i pizzę często robię ją samodzielnie w domu ale jak jestem gdzieś na wyjezdzie to zawsze szukam restauracji gdzie ją serwują. Ostatnio odkryłam w Zakopanem świetne miejsce - Tarasy Gubałówka. Nie dość, że pizza prima sort to jeszcze ceny super a obsługa bardzo sympatyczna. No i sama lokalizacja - na Gubałówce, z widokiem na panoramę Tatr |
|
|
|
 |
Karol23
Yo!
|
Wysłany: 30 Wrzesień 2019, 08:07
|
|
|
Ja staram się gotowac szybko, takie mixy z kaszy i warzyw, mięsa, to super sprawa. Gotuje gotowe miksy jak Trendy Lunch z https://melvit.pl/ Dodaje do tego sos, dodatki, olej lub oliwa i gotowe |
|
|
|
 |
merciaa
Sweet!

|
Wysłany: 8 Styczeń 2020, 20:37
|
|
|
to sĹowo szybko to u mnie w ostatnim czasie tzw slowo klucz. nie mam czasu na gotowanie peĹnych posiĹkĂłw od A do Z bo mega duĹźo pracÄ ale na szczÄĹcie ktoĹ kiedyĹ wpadĹ na pomysĹ robienia dla takich zapracowanych ludzi daĹ gotowych ;p i tak czÄsto wpadam do Ĺźabki czy lidla po dania VIRTU ( gĹĂłwnie pierogi czy krokiety). nawet na Wigilie w tym roku podawaĹam ich uszka z kapustÄ
i grzybami do barszczyku |
|
|
|
 |
mugol
Yo!
|
Wysłany: 13 Styczeń 2020, 09:38 Re: Jedzienie
|
|
|
| mateczko napisał/a: | | Co wy lubicie jesc |
Ankieta jest Ĺşle zrobiona, bo dopuszcza tylko jednÄ
odpowiedĹş
A ja chÄtnie jem i miÄso, i sĹodycze, i owoce... chÄtnie prĂłbujÄ teĹź nowych smakĂłw. Ale ostatnimi czasy zwracam wiÄkszÄ
uwagÄ na zawartoĹÄ skĹadnikĂłw odĹźywczych - trzeba pilnowaÄ formy i zdrowia! Niby w razie czego mogÄ iĹÄ na wlewy witaminowe, ale to takie rozwiÄ
zanie awaryjne, na szczegĂłlne przypadki. Staram siÄ sama dostarczaÄ organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje. |
|
|
|
 |
Bombiel
Fantastic!

|
|
|
|
 |
marlenka8
Super!

|
Wysłany: 12 Styczeń 2021, 12:58 Masz ulubione sĹodycze?
|
|
|
| JeĹli tak to na pewno wiesz, Ĺźe niektĂłre z nich nie sÄ
dostÄpne w naszym kraju. JeĹli trafiĹeĹ/trafiĹaĹ na ulubione batoniki czy czekoladki z innego kraju, na pewno warto sprawdziÄ sĹodycze z zagranicy, ktĂłre mogÄ
pozwoliÄ Ci na dostÄpnoĹÄ swoich ulubionych przysmakĂłw zawsze wtedy, gdy tego najbardziej potrzebujesz. |
|
|
|
 |
|
|