|
| Autor |
Wiadomość |
Doob
Fantastic!

|
Wysłany: 30 Marzec 2008, 15:42
|
|
|
| Ewolucja. Wstawilem pokemona do srodka. |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 30 Maj 2008, 00:44
|
|
|
| Hej, widzę, że ludzie nie rozumieją mojego avatara. To dziwne, ale wydaje się, że potrzebują wyraźniejszej wersji jego grafiki, aby go docenić. Szczęśliwie, taka wersja istnieje. Wyraźniejsza, a zarazem oryginalna wersja została utworzona na potrzeby graficznej księgi gości Free Lunch Design. To znaczy, księgi gości, gdzie użytkownicy zamiast dokonywać wpisów, tworzą ilustracje. Innymi słowy, podpisują się własnoręcznie sporządzonymi rysunkami. Ja po oddaniu wpisu uznałem. że skutecznie wyraża on moją osobowość, i przekształciłem go w avatara. W razie gdybyście nie rozpoznali mojej grafiki wewnątrz księgi, pomogę. To ta, przy której napisano „ocenzurowano” oraz „co to, do cholery, jest?”. |
|
|
|
 |
Doob
Fantastic!

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 17:34
|
|
|
| Teraz jush nie jestem zuodziejem? |
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 17:43
|
|
|
| Doob napisał/a: | | Teraz jush nie jestem zuodziejem? |
O ile wiem, nie. Nawiasem, interesujący zapis. Skłonność do celebrowania błędnej pisowni oraz niewyraźnej wymowy, tak? |
|
|
|
 |
mattirab
Moderator

Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1200 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 19:31
|
|
|
| Vinyanov napisał/a: | | Doob napisał/a: | | Teraz jush nie jestem zuodziejem? |
O ile wiem, nie. Nawiasem, interesujący zapis. Skłonność do celebrowania błędnej pisowni oraz niewyraźnej wymowy, tak? |
Ciężko uwierzyć, że pierwszy raz się z tym spotykasz ? 1/3 dziewczyn, które mam na gg, posiada opisy pisane w podobny sposób . Ogólnie ludzie nieraz tak piszą z różnych powodów (Jasiu Śmietana), ale nastolatki zupełnie w mniej wyważony sposób, niż ten, który zaprezentował Doob.
Ostatnio znalazłem też coś takiego:
Idiot translator.
Np. Lubię społeczność naszego forum -> LoobJem Społetshność NaSHeGgO FOROOOm. |
_________________ Hello me, it's me again.
Rekordy
Historia Icy Tower
Nasze Powtórki |
|
|
|
 |
Klaud
Fantastic!

Pomogła: 3 razy Wiek: 33 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 472 Skąd: Mazańcowice/Kraków
|
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 19:44
|
|
|
Ja znam jeszcze taką stronę (może czasami odmówić posłuszeństwa):
http://styku.za.pl/index.php?id=translate.php
Jest to tak zwany język pokemonowy. Dziewczęta-pokemony (miałam takową w klasie) podobno często go stosują w swoich wypowiedziach/opisach na GG/blogach/fotkach/innych dziadostwach, używając podobnych słów i niejednokrotnie stawiając naprzemiennie duże i małe litery (O tAk, FaJnIe, cO nIe?).
Przykład takiego pisma:
P|$H3 TAK=) 8o JeSTem poKemo|\|em=)
(Piszę tak, bo jestem pokemonem.)
W Nonsensopedii jest o tym ciekawy artykuł. |
_________________ Piętra: 1053 || Combo: 403 || NML: 728 || UNML: 271 || NO-H2O: 611 || NO-H2O+Combo: 238 || CCC1: 169
 |
|
|
|
| |
|
|
Profil FLD: 11954 IT Code:
|
|
|
|
 |
Vinyanov
No way!

|
Wysłany: 24 Czerwiec 2008, 04:28
|
|
|
Hm, rozumiem. Właściwie nie, nigdy tak nie rozmawiałem, nie licząc przypadków, gdy rozmówca ironizuje. Ale, wyróżniamy tutaj trzy tendencje, prawda? Pierwsza, to przekształcanie liter na cyfry i znaki specjalne: d na |), t na 7, itp. Druga, to wypaczanie ortografii: ł na u, u na ó, ż na rz. Trzecia, to odmiana drugiej, ale dotyczy innych głosek: sz na sh, ch na f, itp. Moim zdaniem, wszystkie zawsze występują osobno. To jest, ludzie nieczęsto je łączą. |
|
|
|
 |
petr
Administrator

Wiek: 35 Dołączył: 17 Kwi 2004 Posty: 1665 Skąd: Dąbrowa Górnicza / Kraków
|
Wysłany: 26 Wrzesień 2010, 23:29
|
|
|
Mój obecny avatar, tzn
pochodzi z genialnego anime Durarara!!
Jeśli ktoś ma ~20 minut wolnego czasu i nie uważa że anime to tylko japońskie bajki dla dzieci, może obejrzeć pierwszy odcinek w HD z napisami po polsku na shinden anime i zdecydować czy chce oglądać dalej
Polecam!!
(To mnie zachęca do założenia tematu ;33) |
_________________ score 217671 | floor 727 | combo 461 || NML/FML 493 | CCC1 150
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|